Tatlı Tarifi beyaz çikolata ve erik soslu kakolu profiterol (Milka çikolata sponsurluğunda)

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
769
413
45
herkese merhabalar; uzun zamandır profiterol yapmıyorudm, cheesecake düşünmüştüm ama yapılınca göz göre göre pişti olmamak için profiterol yapmaya karar verdim. değişik bir tarif denedim. açıkçası çıkacak sonuçtan çok ümitli değildim ama tadna bakınca vayy, gerçekten hoş olmuş dedim

hamuruu için
öncelikle malzemeler
bir su bardağı su
1/3 paket margarin
3 yumurta
2 yemek kaşığı kakao

Muhallebi için
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yumurta sarısı
yarım paketten bir parmak a margarin
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
1 orta boy fincan şeker

Sos için

4 kırmızı erik
2 paket beyaz çikolata
1 kaşık nişasta
1 bardak şeker

Yapılışı
öncelikle bir bardak suyu tencereye koyup kaynatıyoruz. kaynamaya başlayan suya margarini ekliyoruz. eriyince unumuzu ve kakomuzu ekleyip hızlıca karıştırıyoruz. suyunu çekince ocaktan alıyoruz. soğumaya bırakıyoruz. soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıyoruz. özleşene kadar karıştıryoruz. karıan hamurumuzdan sıvı yağ yardımı ile bir tatlı kaşığı alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.160 dereceli fırına yerleştiryorzu.40 dk kadar pişiryoruz.

Muhallebimiz için kermşanti hariç tüm malzemelri karıştırıp pişiriyoruz. pişen muhallebiyi mikserle çırparak soğuttuktan sonra kremşantiyi ekliyoruz.

pişen profiterolleri biraz soğuttuktan sonra ortadan bıçala kesip içini krema ile dolduruyoruz.
üzeri için; beyaz çikolatalarımzı benmari usulü eritiyoruz. biraz koyu oluyor açmak için bir kaç kaşık süt ekleyebilirsiniz. ben artan iç kremasından da ekledim. hazırladığımız sosu profiterollerin üzerine döküyoruz

en son erik sosumuz hazırlamak için eriklerimizi şeker ile birlikte yarım su bardağı su ile pişiryoruz. pişen erikleri bilendırdan geçiriyoruz. bir kaşık nişastayı bir miktar su ile açarak pişen eriklerin içine katıyoruz. bir taşım kaynadıktan sonra karıştırarak soğutuyoruz. soğuyan sosu profiterollerin üzerine döküyoruz.

afiyet olsun

Not: kakao olmasa da olur

Ellerine emegine sağlık Datlucadum

Bir profiterol tarifi daha geldi harika Keşke ben buğün profiterol yapmadan önce yayınlansaydı bu tarifde yarısını beyaz çikolata soslu yapsaydım birazını..
Neyse birdahakine inşallah
Başarılar arkadaşım

teşekkür ederim

başarılar dilerim güzel görünüyor
ellerine saglık

Son düzenleme:

Ellerine sağlık datlucum Erik sosu güzel fikir ilk fırsatta deneyeceğimYarışmada başarılar canım

ellerinize sağlık erik sosu iyi fikir bencede bende diğer pastalarda deneyecem bu sosu yarışmada başarılar dilerim

hıımmmm erik sos güzel bir fikir egunal bu fikri beğendi
canım ellerine sağlık kuzucun nasıl oldu merak ediyorum

başarılar dilerim güzel görünüyor
ellerine saglık

Ellerine sağlık datlucum Erik sosu güzel fikir ilk fırsatta deneyeceğimYarışmada başarılar canım

Ellwribe emegine saglik datlucum yarismada basarilar dilerim

ellerine emegine saglik cadimicinde erik olan her seyi severim ben

Ellerine saglik canim...
Basarilar dilerim,emeklerine saglik

Ellerine sağlık yarışmada başarılar dilerim

ellerinize sağlık erik sosu iyi fikir bencede bende diğer pastalarda deneyecem bu sosu yarışmada başarılar dilerim
hepinize teşekkür ediyorum kızlar, evet erik sos gerçekten hoş oldu.beyaz çikolata ve krema ile harika bir uyum yakaladı

hıımmmm erik sos güzel bir fikir egunal bu fikri beğendi
canım ellerine sağlık kuzucun nasıl oldu merak ediyorum
canım 3 gündür çok fenaydı ateşi hiç düşüremdik ama bugün sabah çok şükür ateşsiz uyandı. yaralarıda sönmüş, boğazında falan çıktığı için yemek problemi var sadece. bugün yarın onuda atlatır inşallah. çok teşekkür ederim

çok şükür
kıyamam yaa demek boğazında da çıktı
ateş düştümü hızı kesilmiş demektir bundan sonra hızla iyileşir Allahın izniyle

erik sos ilginç:44:
ama değişik
bende deneyeceğim mutlaka
ellerinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…