Merhabalar
17 sene evvel evlendiğimizde tüm beyaz eşyalarımızı eşim BOSCH alman üretimi olanlardan tercih etti.
Bosch NF buzdolabı (gece çatır çutur ses geliyordu ve uykumdan uyandırıyordu, elektrik canavarı idi)
Bosch maxx 1200dvr çamaşır makinası (deli gibi ses çıkartıyordu, dengesiz sıkma yüzünden evde dolaşmasının verdiği korku bile bana yettide arttı)
Bosch 5 prog bulaşık makinası (ömrümde böyle sesli çalışan ve elektrik düşmanı makina görmedim)
Bosch set üstü ve davlumbaz ( en çabuk bozulanlar ve evden defolanlar oldu)
BOSCH ürünlerimize çok fazla para ödedik ve en pahalı satılan modellerdi zamanında, aşırı derecede elektrik faturası ödetiyorlardı ve çok sesli çalışıyorlardı.
ayrıca
13 yıl boyunca tüm BOSCH ürünlerimiz servis ile haşır neşir olmamıza ve servis tarafından soyulmamıza sebep oldu.
Canımıza tak etti.2012 yılı mayıs ayı itibari ile tüm beyaz eşyalarımızı marka takıntısı yapmadan teker teker yeniledik.
Hotpoint E2byh 19223 03 Aktif oksijenli (çok sessiz çalışıyor, elektrik faturasını bariz düşürdüğünde şaşırmıştım, ayrıca içine dağ havası veren ozon jeneratörü var)
Indesit pwe91272s 9kg 1200dvr çamaşır mkn (italyan üretimli, böyle sessiz yıkayan ve sıkma yapan makineye sahip olmak çok güzel duygu imiş, geceleri çamaşır yıkamanın hazzı başka imiş, tertemiz yıkamasıda harikulade)
Aeg 77010wop XL bulaşık mkn (içi çok geniş, aşırı sessiz, patentli 3 boyut alt yıkama kolu sayesinde eşsiz yıkamaya sahip, sadece bu markaya özel toplamda 3 adet yıkama kolu var)
Arçelik 3885kt ısı pompalı kurutma mkn (klima prensibi ile çalıştığından çok tasarruflu kurutma yapıyor, kendini salan kıyafetleri toparlaması harika bir duygu, elektrik faturasına çok cüzii katkı yaptı)
Arçelik MF44keb midi frn (mutfağım ankastre olmadığı için mini fırın kullanmak zorunda idim, yuvarlak battal tepsi bile giriyor, turbo olması ve o boyutta en geniş iç hacme sahip olmasına şaşırmıştım, kek+poğaça+börek+fırında yemekler için en büyük yarfımcım, kusursuz pişirmeye sahip.)
Simfer setüstü ocak kullanıyorum ve memnunum.
Beko davlumbaz kullanıyorum memnunum.
5 yıla yakın zaman içinde daha servislere yolumuzun düşmemesi harika bir duygu imiş...
işin özü: MARKA TAKINTISI yapılmaması gerektiğini acı bir şekilde öğrendim.
Fiyat/Performans karşılaştırması yaparak, marka takıntım olmadan tüm BOSCH eşyalarımdan çok ama çok cüzii maliyetler ödeyerek kurtuldum.
Sizlerde biraz araştırarak bütçenizi zorlamadan dayanıklı tüketim malı olan eşyalar edinmeniz dileğim ile...