• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyaz ten :/

Tabii ki çok kötü ama hani ergenlikte olanlar yerleşir ya insanın beynine, bende de öyle oldu. Sınıfa bi girerdim sınıfın erkekleri ‘ıyyy geldi yine ruh, çok iğrenç.’ derlerdi. Her akşam eve gidip ağlardım mesela :)
İnsanların dış görünüşleriyle dalga geçmek en nefret ettiğim şeylerden biri ve sürekli başıma geliyor, ben de saklama yoluna gittim maalesef.
Ah keşke ergen erkeklerin beyinleri o dönem normal çalışabilse...
O dönem erkekleri genel olarak kızları sinirlendirmeye yönelik programlanıyorlar. Emin olun esmer olsanız yine dalga geçerlerdi...
O dönemi unutup şimdiye odaklanın.

Ne güzel beyaz tene sarı saçta yakışır kizil saçta bende buğday tenliyim şimdi kuaför zamanım geldi biraz actircam saçımı düşünüp duruyorum acaba yakışır mı diye😒

Ben de beyaz tenliyim anadoluda farklı geldiği için herkes över genelde lisede çillerimle dalga geçmişlerdi sadece. Size sıkıntılı insanlar denk gelmiş. Herkes farklıdır diğerleri gibi olmaya çalışmayın. Farkınız olsun. Yanmaya, solaryuma da uğraşmayın beyaz tenlilerde cilt kanseri riski daha fazla. Güneş kreminizi ihmal etmeyin. KEndinizle barışmaya çalışın
Çil çok hoşuma gidiyor benim, bence çok şanslısınız.
Artık yanmayı, solaryumu falan bıraktım. Tenimle barışık bir şekilde yaşamaya çalışıyorum. :)

Herkese merhaba :) şimdi bu da dert mi diyebilirsiniz ama benim için nerdeyse 15 yıldır dert. Ben aşırı beyaz tenliyim, hani hafif bronzlar bile kendisini beyaz zanneder ya, ben bayağı bayağı florasan gibi beyaz tenliyim. Eskiden hiç takmazdım ancak okul hayatımın bir döneminde sınıftakiler benden iğrenir gibi bana ‘ruh’ diye lakap taktıklarından beri beyaz ten bende takıntı olmaya başladı. Görenlerin sürekli ‘ne kadar beyazsın, hastalıklı gibi duruyorsun, ay yüzün bembeyaz hasta mısın, bacakların ne kadar beyaz ben olsam etek giyemem’ gibi laflarından sonra beyaz tenin çok çirkin olduğunu ve saklamam gerektiğini düşünmeye başladım. Her yaz kot giyiyorum, elbise etek giymek bin kez düşünüyorum ve en sonunda vazgeçip yine kot giyiyorum. Askılı giymeye birkaç sene önce başladım. Solaryuma gireyim dedim, gittiğim yerden memnun kalmadım. Otobronzan kremlerden kullanıyorum bazen, ama bacak bacak üstüne atınca krem siliniyor.
İnsanların hastalıklıymışım gibi bakışlarından çok sıkıldım. Beni bu konuda cesaretlendirebilecek ya da öneride bulanabilecek birileri var mı? Yoksa gerçekten beyaz ten çok mu kötü duruyor?
bende beyazım ama senin anlattığın kadar değil.Açıkçası bende çok esmer ten olmak istemem.Esmerlerde beyaz tenli olmak istiyor

Benimde tenim bembeyaz. Eskiden bende sizin gibi kompleks yapardım. Zamanla bunun ne kadar gereksiz olduğunu anladım. Beyaz tenliyim. O kadar. Size "kötü görünüyor" diyen insanları pek etrafınızda tutmamaya tavsiye ederim, terbiyesizler çünkü. Millet bu kadar terbiyesiz olmayı nasıl başarıyor hiç bilmiyorum. Sizde ten renginiz üzerinde değilde, öz güveniniz üzere çalışın. Zira kemdi arkanizda durmayı öğrenmeniz lazim
Maalesef insanlar kendilerinde her konuda yorum yapma hakkı buluyor. Karşısındaki bunu takar mı, mutsuz eder mi diye düşünmüyor kimse. Eskiden yok bronzlaşayım, biraz yanayım diye uğraşırdım. Bu sene bıraktım, artık hiç tenimle oynamadan elbise giymek için kendimi cesaretlendirmeye çalışıyorum. :)

Lisede her yaz tatili yazlığa giderdik. Aylarca güneş deniz ikilisi ile melezler kadar bronzlaşırdım. Lise arkadaşlarım esmer olduğumu, esmerleri hiç beğenmediklerini vurgularlardı yanımda. Bir tanesi buğday tenli, sapsarı olmasına rağmen ben bembeyazım diye dolandırdı. :KK70:

Sonra güneşlenmeye bıraktım. Kendi ten rengime 3 yılda döndüm. Şu an da insanlar neden bu kadar beyazsın diyorlar. Ben de "sana ne y**am" diyorum. İçimden. Bazen de dışımdan. Yorumları boş verin. Bu tipler her zaman var olacaktır.

Evet, cilt hassas oluyor gerçekten. Anında kızarıyorum mesela :)
Görsellikten ziyade bu sıkıntı bence. Bende böyleyim fazla beyazım. Yüzüm pembe beyaz olsa da vucudum bembeyaz. Günes alerjim var korunmak eziyet benim için. Biri biraz sert dokunsa morarıyorum. Kendinizi sevin, insanlar neler neler derler bizim ülkemizde. Güzellik göreceli bir kavramdır. Bronz görünmek için saglık sız seyler sürmek bana cok sacma geliyor.

İnsanlara bakarsak kesinlikle mutlu olamayız, zayıflarsın kupkuru kaldın öleceksin derler. Kilo alırsın, şiştin iyice dikkat et derler. Esmer olursun kara mor diye söylerler, beyaz olursun ruh gibi ölü gibi derler. Velhasıl çevre herşeyi söyler de söyler. Sen aynaya bakınca kendini seviyorsan gerisi boş arkadaşım, giy mini eteğini yap hafif makyajını, kıskanmayan maşallah dedin kıskanan hasedinden çatlasın :)
Orası öyle kesinlikle, hele şimdi kadınların çoğu tek tip oldu nerdeyse. Onlara benzemiyorsan hemen bi yerlerini eleştirmeye başlıyorlar. :)
Ne yaparsak yapalım eleştiren, beğenmeyen illa ki çıkıyor. Bundan sonra ben de giyeceğim elbisemi eteğimi :) teşekkür ederim :)

Ben de beyaz tenliyim, belki sizin kadar değildir ama ben bayılıyorum vallahi. Bronzlasmayi da hiç sevmem. Kendimi korurum hep güneşten bronzlasmamak için. Kendinizi olduğunuz gibi sevin lütfen.
Yüzünüzdeki hasta ifadesini de ruj sürerek giderebilirsiniz, benim yöntemim bu şahsen. Makyaj yapmıyorum birkaç yıldır ama ruj kesinlikle surerim.

Valla renkleri doğru seçerseniz beyaz ten iyidir :KK66:
Çok detaya girmeyeyim :ukala:
Renklerde de daha soluk gösteren renklerden uzak durmaya çalışıyorum ben de :) kışın daha çok gri ve siyah giyiyorum, metalci gibi geziyorum ortalıkta :KK48:

Maalesef insanlar kendilerinde her konuda yorum yapma hakkı buluyor. Karşısındaki bunu takar mı, mutsuz eder mi diye düşünmüyor kimse. Eskiden yok bronzlaşayım, biraz yanayım diye uğraşırdım. Bu sene bıraktım, artık hiç tenimle oynamadan elbise giymek için kendimi cesaretlendirmeye çalışıyorum. :)

Kompleks yapmanıza hiç gerek yok. Insanlar alışmış herkesin aynı görünme çabasına. Kendini olduğu gibi kabul edip, kendisi olmayi seçen insanları garipsiyorlar. Bende zamanla hagi renkler daha yakıştığını (mesela saçımı eskiden fazla koyu boyardim veya fazla koyu renkler secerdim kiyafetlerde) zamanla öğrendim. Artik böyle konularda kendimi daha rahat hissediyorum.

Ben de sizin dediğiniz gibi aşırı beyaz tenli bir insanım bunu hiç sorun etmedim. Bana da ruh gibisin falan derler o yüzden genelde allık surerim binin dışında bronzlaşmak için hiç çaba sarf etmedim hatta kesinlikle güneş kremi kullanmadan çıkmıyorum . Cildin çok hassas o yüzden.
Bence insanların söylediklerini takmayın
Eskiden bronzlaştırıcı yağlar falan sürerdim, cahillik dönemi işte :)
Şimdi ben de güneş koruyucu sürmeden çıkmıyorum.

Herkese merhaba :) şimdi bu da dert mi diyebilirsiniz ama benim için nerdeyse 15 yıldır dert. Ben aşırı beyaz tenliyim, hani hafif bronzlar bile kendisini beyaz zanneder ya, ben bayağı bayağı florasan gibi beyaz tenliyim. Eskiden hiç takmazdım ancak okul hayatımın bir döneminde sınıftakiler benden iğrenir gibi bana ‘ruh’ diye lakap taktıklarından beri beyaz ten bende takıntı olmaya başladı. Görenlerin sürekli ‘ne kadar beyazsın, hastalıklı gibi duruyorsun, ay yüzün bembeyaz hasta mısın, bacakların ne kadar beyaz ben olsam etek giyemem’ gibi laflarından sonra beyaz tenin çok çirkin olduğunu ve saklamam gerektiğini düşünmeye başladım. Her yaz kot giyiyorum, elbise etek giymek bin kez düşünüyorum ve en sonunda vazgeçip yine kot giyiyorum. Askılı giymeye birkaç sene önce başladım. Solaryuma gireyim dedim, gittiğim yerden memnun kalmadım. Otobronzan kremlerden kullanıyorum bazen, ama bacak bacak üstüne atınca krem siliniyor.
İnsanların hastalıklıymışım gibi bakışlarından çok sıkıldım. Beni bu konuda cesaretlendirebilecek ya da öneride bulanabilecek birileri var mı? Yoksa gerçekten beyaz ten çok mu kötü duruyor?
Bana da öyle diyorlar kesinlikle iltifat kabuk ediyorum. Pamuk gibi olmayı hep çok sevdim.
Yazın koruma faktörlü CC krem sürüyorum en açık rengini, bie de hafif allık oh mis gibi oluyorum.

benim annemde senin anlattığın gibi bembeyaz ..dedem annemi hep mantı kızım benim pamuk kızım benim diye halaa seviyor o kadar kıskanıyorum ki anneme nie beni böle doğurmadın diyorum ..oda bana cekmez olasıca halana çekmişin ben napimm diyor :) :) :)
boş konuşanlara gelince, siz standartsınız ben ayrıcalıklıyım de gül geç boşvrrr

Yani dediğim gibi takmazdım hiç ama işte ergenlik döneminde bunları yaşayınca yer etmeye başladı. Mesela şu an insanlara ‘ben tenimle mutluyum’ dediğimde bile bence kötü görünüyor diyebiliyorlar. :)
Ayrıca haklısınız, mesela kollarım güneş gördüğü için rengi bi ton daha kırık ama bacaklar hep kotun içinde olunca onlar bembeyaz kalıyor. :)
Yüzünüze hafif bir allık, yine hafif bir göz makyajıyla o solgun görünümü ortadan kaldırırsanız.

Bacaklar için de çorap falan giyinmeyin giyin mini şortlar, etekler ..Ben beyaz teni hele şeffaf gibi lekesiz temiz olana bayılıyorum.

Ergenlik döneminde ki fikirler olgunlaştıkça değişiyor. .
Hayatımızı kimseye göre yasamamaliyiz ; )

Bronzlaştırıcı sprey ve kremler var .
Yada beyaz ten çok güzel boşverin 😊.
Kararmayalım diye bin çeşit güneş kremi alıyoruz be yaahu 🤭

Lisede en yakin arkadaslarim bile ruh gibisin falan derlerdi arada. Bide regl donemi acayip dahada beyazlardim :D hic takmadim sizin gibi. İsteyen istedigini desin ben begeniyorum kendimi. Tabiki bronzlasmaya ozenirdim ama cabalamadim bile..
Birde beyaz tenli baska bir arkadasim hep göz kalemi kullanirdi. Kullanmadigi zaman hasta misin derdik. O bile renk katıyomuş ona

Back
X