Beyin vertikül genişleme

Kistler çoğu bebekte oluyor, Bu problem değil. Problem olan kistle birlikte çocukta başka anomalinin bulunması, mesela kalpte veya böbrekte olan anomaliler vs.
Bu kistler de genelde çocuk doğmadan kuculuyormus ya da kayboluyormus. Zaten sizin bebisim kistler de çok küçük. Doktor, sorun olduğu için değil, Tedbir amaçlı kontrol edelim demek istemistir. Rutin bı şey. Her kisti olan bebeğin annesi bu şekilde bilgilendiriliyor.

Merhaba oğlumda 10 idi sanırım.
Amniyosentez yapılmıştı.
Bir şey çıkmamıştı.
Şuan 6 yaşında bir sorunumuz yok çok şükür.
Takip edilmişti sadece perinatoloji tarafından.
Bir de doğduktan sonra ultrasonla bakılmıştı.

Kistler çoğu bebekte oluyor, Bu problem değil. Problem olan kistle birlikte çocukta başka anomalinin bulunması, mesela kalpte veya böbrekte olan anomaliler vs.
Bu kistler de genelde çocuk doğmadan kuculuyormus ya da kayboluyormus. Zaten sizin bebisim kistler de çok küçük. Doktor, sorun olduğu için değil, Tedbir amaçlı kontrol edelim demek istemistir. Rutin bı şey. Her kisti olan bebeğin annesi bu şekilde bilgilendiriliyor.
Kist değil ventrikül açıklığından bahsediyor.

25 haftalık hamileyim ultrasonda beynin bir taraf vertikülü diğerinden büyük çıktı. Sınır10mmymiş benim 6mm. Doktor takip edelim dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Aynısını ben yaşadım. Hatta 28. Haftada 11,40 olarak ölçüldü. Başka bir doktor 10,9 ölçtü. Başka biri de 8,4 ölçtü. Çok korktum ama bebeğim gayet sağlıklı şu an. Zaten 32. Haftada 4 küsür bir şey çıkmıştı. Yaşadıklarımı buraya yazmıştım. Bulursam size atayım.

25 haftalık hamileyim ultrasonda beynin bir taraf vertikülü diğerinden büyük çıktı. Sınır10mmymiş benim 6mm. Doktor takip edelim dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Öyle birsey yaşamadım ama çok gecmıs olsun Allah yardımcınız olsun inşallah umarım düzelir herşey 🙏🏻❤️

Ventrikülomegali konusunda yaşadıklarım. İnşallah buraya bebeğim sağlıkla doğdu diye de yazmayı nasip eder Allah.

Gebeliğimin 22. Haftasında Çam sakurada Detaylı ultrasonda bebeğin ventrikül genişliği sınırda çıkmıştı. Perşembe günü tekrar kontrolüm vardı. Bu gidişimde genişlik artmış ve sınırı geçmiş göründü. Ventikülomegali teşhisi kondu. 8.5 tan 10.9 a yükselmiş denildi.

10 ün üstünde amniosentez yapılıp bir karar verilmesi gerekiyormuş. Genetik bölümüne yönlendirdiler. Biz zaten nifty testi yaptırdığımızı söyledik, yine amniosentezi önerdiler. Sonuç da 4 hafta sonra çıkıyormuş. Zaten o zamana kadar bebek kocaman olacağı için amniosentezi reddettik. İmza atıp kendi doktoruma gittim. Maalesef o da 11.42 ölçtü. Dünya başıma yıkıldı resmen.

Perşembe gecesi ve cuma günü nerdeyse hiç uyuyamadım. En az 300-400 sayfa makale okudum. Ölçümlerin belirli kurallara göre yapılması gerektiği, bu konunun çok hassas olduğunu öğrendim. Eşime anlatınca o da başka bir perinatoloğa gidelim dedi. Doç. Dr. Ali Ekiz’den randevu aldık.

Dün muayeneye gittik. O kadar işinin ehli bir insan ki, direkt anlaşılıyor. Bebeğin her zerresine baktı. Bunları da hep anlatarak, nasıl olması gerektiğini söyleyerek muayene etti. Her şey çok normal dedi. En son ventriküllere baktı. Nasıl ölçülmesi gerektiğini anlattıktan sonra ölçüm yaptı ve sonuç 8,2. Dünyalar benim oldu. Bebeğin gayet sağlıklı olduğunu, korkulacak bir şey olmadığını, beyin yapısının tamamen normal olduğunu söyledi.

1 saat 20 dakika boyunca muayene etti. Yaklaşık 30 dk da konuyu bize en ince ayrıntısına kadar anlattı.

Şu an yeniden doğmuş gibiyim. Bir daha da rastgele herhangi bir doktora falan gitmeyeceğim. Bu ventrikül konusunu tamamen kapattım. Allah bizi bebeklerimizle sınamasın.

33+0 haftadan bildiriyorum. Bugün tekrar doç.dr. Ali Ekiz ile randevumuz vardı. Ventrikül genişliğimiz 4,8 e gerilemiş. Çok şükür.

06.07.2022 Bebeğim gayet sağlıklı bir şekilde doğdu. ❤️🙏🥰

Ventrikülomegali konusunda yaşadıklarım. İnşallah buraya bebeğim sağlıkla doğdu diye de yazmayı nasip eder Allah.

Gebeliğimin 22. Haftasında Çam sakurada Detaylı ultrasonda bebeğin ventrikül genişliği sınırda çıkmıştı. Perşembe günü tekrar kontrolüm vardı. Bu gidişimde genişlik artmış ve sınırı geçmiş göründü. Ventikülomegali teşhisi kondu. 8.5 tan 10.9 a yükselmiş denildi.

10 ün üstünde amniosentez yapılıp bir karar verilmesi gerekiyormuş. Genetik bölümüne yönlendirdiler. Biz zaten nifty testi yaptırdığımızı söyledik, yine amniosentezi önerdiler. Sonuç da 4 hafta sonra çıkıyormuş. Zaten o zamana kadar bebek kocaman olacağı için amniosentezi reddettik. İmza atıp kendi doktoruma gittim. Maalesef o da 11.42 ölçtü. Dünya başıma yıkıldı resmen.

Perşembe gecesi ve cuma günü nerdeyse hiç uyuyamadım. En az 300-400 sayfa makale okudum. Ölçümlerin belirli kurallara göre yapılması gerektiği, bu konunun çok hassas olduğunu öğrendim. Eşime anlatınca o da başka bir perinatoloğa gidelim dedi. Doç. Dr. Ali Ekiz’den randevu aldık.

Dün muayeneye gittik. O kadar işinin ehli bir insan ki, direkt anlaşılıyor. Bebeğin her zerresine baktı. Bunları da hep anlatarak, nasıl olması gerektiğini söyleyerek muayene etti. Her şey çok normal dedi. En son ventriküllere baktı. Nasıl ölçülmesi gerektiğini anlattıktan sonra ölçüm yaptı ve sonuç 8,2. Dünyalar benim oldu. Bebeğin gayet sağlıklı olduğunu, korkulacak bir şey olmadığını, beyin yapısının tamamen normal olduğunu söyledi.

1 saat 20 dakika boyunca muayene etti. Yaklaşık 30 dk da konuyu bize en ince ayrıntısına kadar anlattı.

Şu an yeniden doğmuş gibiyim. Bir daha da rastgele herhangi bir doktora falan gitmeyeceğim. Bu ventrikül konusunu tamamen kapattım. Allah bizi bebeklerimizle sınamasın.

33+0 haftadan bildiriyorum. Bugün tekrar doç.dr. Ali Ekiz ile randevumuz vardı. Ventrikül genişliğimiz 4,8 e gerilemiş. Çok şükür.

İnşallah konu sahibinden de böyle güzel haberler alırız 😍🙏

Çok geçmiş olsun. Bu bulgu ayrıntılı ultrason da mı çıktı yoksa normal rutin muanede mi fark etti doktor.

Canımm çok sevindim inşallah herkes sağlıkla kucağına alsın bebeğini 😇🤲🏻
İnşallah konu sahibinden de böyle güzel haberler alırız 😍🙏
Aminnnnn
Geçmiş olsun, devlet hastanesi nemi gidiyorsunuz ozelmi?
Özel Csnım
Çok geçmiş olsun. Bu bulgu ayrıntılı ultrason da mı çıktı yoksa normal rutin muanede mi fark etti doktor.
Ayrıntılıda hiçbir sorun çıkmadı. Ayrıntılıdan sonraki rutin kontrolde gördü kadın doğum doktorum

Canımm çok sevindim inşallah herkes sağlıkla kucağına alsın bebeğini 😇🤲🏻

Aminnnnn

Özel Csnım

Ayrıntılıda hiçbir sorun çıkmadı. Ayrıntılıdan sonraki rutin kontrolde gördü kadın doğum doktorum
Ben de 25. Haftaya yeni girdim senin yaşadığın sorunu yaşayan yan komşum eylülde doğum yaptı bebeği sağlıklı ilerleyen haftalarda düzelen bi durum sanırım görümcem de 7 ay önce ayrıntılı ultrasonda bazı sıkıntılarla engelli dendi bebeği için ama 5 aylık kızı sağlıklı o yüzden ne derlerse desinler ben ayrıntılı ultrason bile düşünmedim üstelik engelliler öğretmeniyim Allaha sığınmak lazım bu gibi durumlarda çünkü amniyo sentez de bebeğin sağlıklı değil deseler bu saatten sonra ona kıyabilir mısın? Bilemiyorum tabi bu vicdan meselesi ama böyle şeylerin dünyada tek bi çözümü var eğitim ve sevgi moralini yüksek tut bebeğinin sağlıklı olması için yapabileceğin sağlıklı beslenmek Allah Yardımcımız olsun kardeşim

Rabbim sifa versin canim çok üzüldüm bende 4.cü vertikülden beyin amelyati olmuştum sağdan sola doğru sayılıyor 1.2.3.4. Diye .. loplar var blok olarak düşün beyin değil dış kısım büyüme hiç duymadim ama sağlığına zarar verecek bir durummu neden sizi doktorunuz hemen panige sokuyorki ne yapabilirsin bulmasi gerek su doktora git bir beyin cerrahina gittinizmi en azindan bilgi fikur alırsanız için rahatr eder ve Allaha inancimiz hepimizin cok şükürki var içecek suyu yiyecek emegi varsa hic bir şey engeleyemez demem o ben ölümü bekledim bir hafta çıkmayacam diye ameliyata gitdim 12 yildir yaşıyorum evlendim bur evlat istiyorum rabbimden hayirla hayirlisi ile insallah saglikla dogar yavrum lutfen bir beyin cerrahina git hangi sehirdesin canim rabbim sifa versin🤲🤲🤲❤❤ ....

Yaa benimde videoda biri 4 diğeri 6 mm ve dr hiç asimetriden falan bahsetmedi her şey güzel dedi. Şu an çok şaşırdım ya ve sinirim bozuldu ☹️
Arkadaşımıza aslında boşu boşuna bu bilgiyi vermişler. Gayet normal bir ölçüm bu. Ventriküllerin Asimetrik olması o kadar önemli bir şey değil. Arada çok fazla fark varsa önemli. Takip 7,5 tan sonra önerilir. 10’dan sonra da amniyosentez önerilir. Yine de 10-12 arasında olan değerlerde kötü bir tablo ile karşılaşma oranı 1000 de 1’den bile az. Kötü bir hastalığın varlığından söz edebilmek için ventrikülomegalinin yanında başka ek anomalilerin de olması gerekiyor. Tek başına ventrikülomegali 15 mm ye kadar korkutucu bir tablo oluşturmuyor. Ventriküller arası genişlik Çoğunlukla 32. Haftadan sonra normale de dönüyor zaten.

Bence Dr unuz sadece tekrar kontrol edeyim bu datayi diye söylemiş ama annenin bunu stres yapacağını düşünememiş. Rutin gittiğiniz bir Dr ise keşke bu bilgiyi hiç sizinle paylasmasaymış çünkü şu an zaten değer normal sınırlar içinde. Boş yere strese sokmayın kendinizi de bebeğinizi de

Yaradana sonsuz şükürler olsun sağlıkla doğmuş bebis rabbim sağlıklı hayırlı ömür versin Inşallah 🤲😍
Inşallah konu sahibinin de sağlıkla doğacak bebeği.. kurban olduğum allahım kimseyi evlat ile sınamasın inşallah 🤲

Ya benim başıma geldi de sizin doktor neyin kafasını yaşıyor acaba ? 6 çok çok çok normal bir değer ve ortalamanın bile içinde zaten. Benim 9,67 çıktı. Sonra 10,6 çıktı. Sonra başka doktorda 9,09 çıktı. Hadi ben çok korkuyorum çok üzülüyorum da sizinki normal yani

Arkadaşımıza aslında boşu boşuna bu bilgiyi vermişler. Gayet normal bir ölçüm bu. Ventriküllerin Asimetrik olması o kadar önemli bir şey değil. Arada çok fazla fark varsa önemli. Takip 7,5 tan sonra önerilir. 10’dan sonra da amniyosentez önerilir. Yine de 10-12 arasında olan değerlerde kötü bir tablo ile karşılaşma oranı 1000 de 1’den bile az. Kötü bir hastalığın varlığından söz edebilmek için ventrikülomegalinin yanında başka ek anomalilerin de olması gerekiyor. Tek başına ventrikülomegali 15 mm ye kadar korkutucu bir tablo oluşturmuyor. Ventriküller arası genişlik Çoğunlukla 32. Haftadan sonra normale de dönüyor zaten.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için bu kadar ayrıntı bilmek hiç iyi değil gereksiz sıkıntı yapıyoruz kendimize🤦🏻‍♀️

Back
X