Beyin vertikül genişleme

25 haftalık hamileyim ultrasonda beynin bir taraf vertikülü diğerinden büyük çıktı. Sınır10mmymiş benim 6mm. Doktor takip edelim dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Benim 17 haftada 10 çıktı sınır 10 dendi doğum yaptim 49 günlük bebeğim var ama o sıvı ne azaldı ne çoğaldı doğduktan sonra bakıldı bir şey çıkmadı şükür. Bunun için tek yol takip altına alınmak benim doktorum düzenli ölçüm yaptı 10 ile başladı 10.90 ile bitti

25 haftalık hamileyim ultrasonda beynin bir taraf vertikülü diğerinden büyük çıktı. Sınır10mmymiş benim 6mm. Doktor takip edelim dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Bence ultrason da çıkan yanlış bilgiler den birisidir? Hiç merak edip üzülmeyin

Kızlar kontrolden çıktım. 8.4 olmuş ventrikül genişliği. Doktorum olumsuz konuşmadı ama inşallah büyümez daha.

ÇOk geçmiş olsun. Benim sorularımı mesajlarımı okuyun isterseniz. Benım kızımın problemi de beyinle alakalıydı ama bızde septum pellucidum zarı yoktu. Muayenelerden hatırlıylrum o ventrikül boyutları değilebiliyor. Suan bebegınız kucuk. Bizde de farklı boyuttalardı sınıra yakın olan vardı fılan ama endişelenecek birsey oldugunu dusunmuyorum siz de dua edın. Bizde anormal bi büyüme vs olmamıştı zar yokluğuna rağmen. İnşallh büyüdükçe onlar da normal ilerler

Sıvı ilerlemiş 14 mm e muhtemelen doğunca şant takılacak. Ama amniyosentez sonucunu bekleyelim sonrasında fetal MR isteyebilirim dedi. Gerileme olur mu diye sorduğumda bu büyüklükte sıvıda gerileme olmuyor pek dedi.
İnşallah hiçbir şeye gerek kalmaz Allah büyük

Back
X