- 19 Ağustos 2017
- 4.899
- 5.634
- 158
- Konu Sahibi ManyakMisir
-
Hafta hafta normale döner Allahin izniyle stres yapma sen. Bize de farklı birsey dediler detaylı da 2 hfta sonra kontrol dediler cok şükür kontrolde normal ölçüldu.buyudukce normal sınırlara dönüyor. Birde bildigim kadariyla bebeğin baska anomali de olmasi gerekiyor tek başına bu ölçümler birşey ifade etmez diye biliyorum.Hic stres yapip üzülme o yüzden.Rabbim korktugumuza ugratmasin saglikla kucagina al insallah25 haftalık hamileyim ultrasonda beynin bir taraf vertikülü diğerinden büyük çıktı. Sınır10mmymiş benim 6mm. Doktor takip edelim dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Benim kızında öyle dediler hatta beynin sağ tarafında kist var dediler beyin gelişimi henüz tamamlanmadığı icin son haftalarda gittiğimde yok olmuştu kızım şuan 6 yaşında endişe etme bebeginide stres ile etkileme kuzum sağlıkla al kucağına bende şuan 2. Hamileligimi yasiyorum doktorlar herşeyi patavatsizca söylüyor ama sonuçta bunun geçebilceginide bilmen gerekir henüz ufak bebeğin ilerleyen günlerde düzelir allahın izni ile ❤25 haftalık hamileyim ultrasonda beynin bir taraf vertikülü diğerinden büyük çıktı. Sınır10mmymiş benim 6mm. Doktor takip edelim dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Öyle tabi. Ama gerçekten gebelikte bu telaşı yaşamak çok zor. Zaten sürecin kendisi yeterince stresli iken bir de bebeğin sağlığıyla ilgili endişe duymak insanı çok yıpratıyor.Çok teşekkür ederim yorumunuz için bu kadar ayrıntı bilmek hiç iyi değil gereksiz sıkıntı yapıyoruz kendimize
Merhaba aynısı benim oglumda vardi ama bizim tek tarafliydi dogumdan 4 ay sonra ultrason cektirdik hiçbirşey kalmamıştı.sakin ol doktor takibini yapacak fetal emar isteyebilir ama genellikle dogunca geciyor25 haftalık hamileyim ultrasonda beynin bir taraf vertikülü diğerinden büyük çıktı. Sınır10mmymiş benim 6mm. Doktor takip edelim dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
İnşallah canımMerhaba aynısı benim oglumda vardi ama bizim tek tarafliydi dogumdan 4 ay sonra ultrason cektirdik hiçbirşey kalmamıştı.sakin ol doktor takibini yapacak fetal emar isteyebilir ama genellikle dogunca geciyor
İbaşka bir dr ile görüşün o da baksın tek dr ile sınırlı kalmayın umarım bir problem yoktur25 haftalık hamileyim ultrasonda beynin bir taraf vertikülü diğerinden büyük çıktı. Sınır10mmymiş benim 6mm. Doktor takip edelim dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Benim 6 yıl önce başıma geldi ventriküllerde genişleme var dendi baya korktum ve çok Üzülmüştüm hep ağladım ama takip edildi hep dua ettim Allah'a çok şükür sağlıklı doğum yaptım sizde korkmayın Allah'a emanet olun hamileliğiniz tadını çıkarın insalah sağlıklı bir doğum yaparsınız...sevgiler@Kazen sorumu herkese sorabilir misiniz?
Benim 6 yıl önce başıma geldi ventriküllerde genişleme var dendi baya korktum ve çok Üzülmüştüm hep ağladım ama takip edildi hep dua ettim Allah'a çok şükür sağlıklı doğum yaptım sizde korkmayın Allah'a emanet olun hamileliğiniz tadını çıkarın insalah sağlıklı bir doğum yaparsınız...sevgiler25 haftalık hamileyim ultrasonda beynin bir taraf vertikülü diğerinden büyük çıktı. Sınır10mmymiş benim 6mm. Doktor takip edelim dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Benim ilk oğlumda sag ventrikul 7.2 çıktı 10 mm yi geçmezse sorun yok dediler detaylı da. Uc ay takip edildi. Cihaz tabii bebeğin pozisyonuna da bağlı olarak farklı farklı ölçüyor. İkinci gidişimizde 8.1 üçüncüde yine 7 lerde çıktı. Uc ay ödümüz koptu resmen .25 haftalık hamileyim ultrasonda beynin bir taraf vertikülü diğerinden büyük çıktı. Sınır10mmymiş benim 6mm. Doktor takip edelim dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
25 haftalık hamileyim ultrasonda beynin bir taraf vertikülü diğerinden büyük çıktı. Sınır10mmymiş benim 6mm. Doktor takip edelim dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı
25 haftalık hamileyim ultrasonda beynin bir taraf vertikülü diğerinden büyük çıktı. Sınır10mmymiş benim 6mm. Doktor takip edelim dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Benim de 11mm çıktı 18. Haftadayım amniyosentez yapıldı 3 lü test riskli çıktı 1 ay sonra sonuç çıkınca heyet yapılacakmış. Nasıl düzeldi süreç nasıldı yardımcı olabilir misiniz çok üzülüyoruzBildirimi görünce geldim
Taaa 13 yıl önce yaşadıklarım
12 çıkmıştı benim oğlumun da ölçümde
Çok zor zamanlardı
O zaman gittiğim doktorlar Atıl yüksel olabılır isimlerini unutuyorum
Recep has tı galiba
Alkan yıldırım olabılır bir diğeri de yanlış yazmışta olabılırımbu üç doktora gidiyordum
Heyete girmiştim
Doğumdan sonra Burak tatlı vardı ona muayne olmuştu
Bu arada kortosentez ve genetik testlerde yapıldı
Yazarkrn o zamanlarda ki hisleri hatırlayıp üzülüyorum
Çok şükür şimdi çok akıllı ve yakışıklı bir oğlum var
Boşuna üzülerek geçirmeyin hamileliğinizi
Tek çocugum var bidaha düşünmedim
Ama hiç güzel hamilelik geçirmedim içim de ukte dir
Hastanelerde ağlamakla geçti
Siz yapmayın bunu kendinize
Aradan çok zaman geçtiği için tam hatırlayamıyorum ama hatırladıklarımı yazayımBenim de 11mm çıktı 18. Haftadayım amniyosentez yapıldı 3 lü test riskli çıktı 1 ay sonra sonuç çıkınca heyet yapılacakmış. Nasıl düzeldi süreç nasıldı yardımcı olabilir misiniz çok üzülüyoruz
merhaba. oncelikle gecmis olsun aynı problemle 2.5 hafta once yuzlestim 9,7 cm cıktı doktor takip dedi. diger kısım 7,6 cikmisti. Neden boyle dusuk bi degerde takip istediklerini anlamadım. tabi ben karaları bagladım arastirmalar yaptım kendi doktoruma gonderdim cok problem olmaz sınırda dedi. Neyse bu 2 hafta bana zehir oldu! cumartesi kontrole gittim ve 7,8 e kuculmus bile yani demem o ki senin degerin zaten gayet iyi hamileligin tadını cıkart bence :) rabbim sag saglim bebişlerimize kavustursun25 haftalık hamileyim ultrasonda beynin bir taraf vertikülü diğerinden büyük çıktı. Sınır10mmymiş benim 6mm. Doktor takip edelim dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı?
Rabbim şifa versin.doguma kadar düzeleceğini düşünüyorumAmin inşallah
Ben Ankara’da özelde ve devlete gittim hiçbiri çok olumlu konuşmadı açıkçası 11 mm in fazla olduğunu söylediler. İki haftada bir kadın doğuma kontrole gidiyordum ben. İki hafta içinde bu kadar sıvı nasıl birikti anlamıyorumAradan çok zaman geçtiği için tam hatırlayamıyorum ama hatırladıklarımı yazayım
O zaman ikili test güzel çıktı
Kontrollerde bi problem yok dendi
Sonra başka doktora gıttım
O gördü bu problemleri
Çapada bu ismini yazdığım doktorlardan biri kordosentez yaptı
Sonuç güzel çıktı
Genetikçi bir problem olmadığını söyledi genetik olarak
Heyete girdim doktorun dediği her doğumda engelli olma ihtimali oldugunu
Bu durumda engelli olma ihtimalinin yüzde 4 olduğunu söyledi
15 günde bir galiba tam hatırlamıyorum ultrason da ölçüm yapıldı
Son ölçüm 7 çıkmıştı sanırım yıne tam hatırlayamıyorum
Doğduktan 1 ay sonra bıngıldak kapanmadan beyinden ultrason çekildi
Saçı çok uzundubiraz zor cektıler ama oldu yani
Orda da büyüme yok denildi bi rapor var amsa onu doktor almıştı
Oğlum üstün zekalı tanısu olan bir çocuk
Çok duyarlı akıllı ve başarılı
Fiziksel olarak sağlıklı ama tabi bazı problemler var
Öncelikle göz bozukluğu var yüksek derece
Aynı ventrikül genişleği kardeşimin kızında da vardı oda çok fazla akıllı ama onun da göz bozukluğu var
Oğlumun da onun da zekası farklı calışıyor ama gözleri bozuk
Oğlum da yumurtalıklarında sıvı birikimi vardı
Ondan ameliyat oldu
Bir diğeri de kalp problemi onu da şöyle özetleyeyim damarları mı farklıymış ne
Yıllık kontrolü oluyor
Yoğun spor yasak
Eskiden olsa anjiyo yapılıyormuş şimdi sadexe kontrole gidiyor
Aklınıza takılan olursa yardımcı olurum hatırladığım kadarıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?