- Konu Sahibi yercekimlikaranfil
yerçekimlikaranfil; bence bu işin çözümü ,eşim bana aşıladı bu güvensizliği ve ben patladığımda beni ne olursa
olsun sakinleştirecek ve her yaptığıma katlanacak, çünkü beni bu hale o getirdi değil.
Eşin tamamen haksızda değil, insan hayatında elbette hatalar yapılmasın ve güvensizlik olmasın istiyor,
hiçbirşeyde eskisi gibi kalmıyor malesef, ama mükemmelliyetçi değil ,bir de gerçeklerden yola çıkarak bakmak lazım.
Malesef erkekler bu konuda çok hata yapabiliyor, çeşit çeşit herkesin hayatında hatalar olabiliyor, benim eşiminde oldu.
Aynen senin hissettiğin gibi içim içimi yediği çok zaman oldu. Bu içini kemiren duygu, karşı tarafa yüklenmekle, yani
hadi bakalım her defasında rahatlatsın beni demekle çözüm olmuyor, karşı tarafta bıkıyor bir süre sonra haklı olarak.
Şunu da kastetmiyorum, sen nasıl olurda hala eşinden şüphelenirsin demiyorum, her zaman şüphelenebilirsin,
ama elinde en ufak kanıt yokken karşı taraf yüklenmek, ikinizi de yıpratır sadece, çözüm değil ki.
O yüzden içini kemiren en küçük noktada, bence yükü sadece eşine atma, içini ne rahatlacak ise,
eşine açık açık çözümler sun, seni ne rahatlacak ise, bir evrak görmek mi rahatlacak,
eşine söyle getirsin göstersin mesela, vs vs. O düşünsün beni rahatlasın demek, sizin sıkıntınızın çözümü değil bana göre.
Çözümleri eşinize açık açık söyleyin ve kendinizi rahatlatın bence.
Erkekler çoğu şeyi düşünemiyor, hele de bir kadın gibi düşünme kapasitesine hiç sahip değiller bana göre,
o yüzden sen beklentilerini açık açık söylemezsen, daha çok yara alırsınız gibi geliyor bana.
E söylüyorum zaten. Bunları kaç kez konuştuk. Hep haklı olduğumu ama bunun da onu çok incittiğini söylüyor. Aman bilmiyorum ki yaaa. Biraz sakinim ama uyuşmuş gibiyim. Konuş konuş konuş, hep konuştuk zaten. Hani sakin anlarımızda da konuşuyoruz. İşte sorun ikimizin de bir nedenle sakin kalamadığında çıkıyor. Birimizden biri sakinse zaten diğerini sakinleştirebiliyor da. Her konu açıldığında kavga da etmiyoruz. Bakalım ne olacak? Cuma günkü konuşma çok daha derin olacak. Ama iletişim becerimize güveniyorum.