• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beynim durdu, bir akıl da bana verin...

kendince bu olayı çok sorun etmiş olabilirsin ama ben dışarıdan görüneni sana yazayım:34:

anladığım kadarıyla karı koca ikinizinde iyi bir işi var,sağlıkla sevgiyle büyüyen bir bebeğiniz var,ailelerle gözüken bir sorununuz yok,eşinizlede mutlusunuz ama herşeyin bu kadar düzgün olması galiba sizde boşluk oluşturmuş ve olmadık bir şeyi kafanızda büyütmüşsünüz.eğer diğer saydıklarımdan dolayı sorununuz olsaydı bu durumu düşünecek vaktiniz bile olmayacaktı:50:

allaha şükredip eşinize ve çocuğunuza sıkı sıkı sarılın.allah başka dert vermesin inşallah:34:

Amin. Umarım dışarıdan güründüğü gibidir. Ben razıyım tek sorun benim boşluk doldurma isteğim olsun da ben hatamı kabul edeyim. Allah kimseye taşıyamayacağı dert vermesin. Acı eşiği gibi demek ki bu da.

:))) İyi fikir de dün denedim tatlı sözle yaklaşmayı, barut gibi hala. Birkaç gün geçsin bakalım. Yazınca rahatladım, umutlandım. Biz birbirimizi bu kadar severken düzeltebiliriz. Dün "Kalk konuşalım, düzeltebiliriz." dedim. "Düzeltebiliriz ama şimdi değil." dedi. Zamanı gelince o gelsin. Dua edin bu gece ben susup uyuyabileyim.
sen bu olayın düzelmesini isiyorsun değilmi, ozaman biraz eline ve dilini sahip çıkman lazım, hatta bugün hiç bu konuyu konuşmazsan kendine güvenin bile gelir, cünkü sen kendinden bile min değilsin suan, kendindende kokuyorsun, ya dilimi tutamayıp yine konuyu açarsam diye...
konuyu açarsan olaylar dahada kısır döngüye girer, atıyorum bu konuda değil başka bir konuda sen haklı olsan bile suanda eşin bu kadar sinirliyken sence sana hak verecekmi???
vermez, cünkü insanlar gerginken ne empati yapar nede yanlışını anlar...
sen bu olaydan egerki sağ salim ve haklı olarak çıkmak istiyorsan eşinin sakinleşmesini bekle..
hiç birşey olmamış gibi , çok konusmasanız bile bir kaç gün verin birbirinize..
bu arada ailelerinizede hissettirmeyin bu durumu

sen bu olayın düzelmesini isiyorsun değilmi, ozaman biraz eline ve dilini sahip çıkman lazım, hatta bugün hiç bu konuyu konuşmazsan kendine güvenin bile gelir, cünkü sen kendinden bile min değilsin suan, kendindende kokuyorsun, ya dilimi tutamayıp yine konuyu açarsam diye...
konuyu açarsan olaylar dahada kısır döngüye girer, atıyorum bu konuda değil başka bir konuda sen haklı olsan bile suanda eşin bu kadar sinirliyken sence sana hak verecekmi???
vermez, cünkü insanlar gerginken ne empati yapar nede yanlışını anlar...
sen bu olaydan egerki sağ salim ve haklı olarak çıkmak istiyorsan eşinin sakinleşmesini bekle..
hiç birşey olmamış gibi , çok konusmasanız bile bir kaç gün verin birbirinize..
bu arada ailelerinizede hissettirmeyin bu durumu

Evet yapmam gereken bu. Akşam sakin geçerse aynen dediğin gibi benim de kendime güvenim gelecek. "Demek ki ben de susabiliyormuşum" diyeceğim. Esas problemi çözmeyi sakin bir güne bırakacağım.

susmak erdemdir,kölelik değil.bakın sinirle,üstüne gitmeyle hiçbirşey çözülmüyor.erkekler sevmiyor asabi,sinirli,fevri kadınları.susun,istediği gibi olun herşekilde yaklaşabiirsiniz eşinize

Seni Okadar iyi anliyorum ki bende kendimi ifade edemedigimde esim beni yanlis anladiysa ve sucluyorsa hele sinirle agzima geleni soylerim sonra esim resti ceker(naz hic cekmez sevmez)bende ne yapacagimi sasiriri abuk subuk sarilirim tamam ozur dilerim derim kendimi komik duruma dusururum ama boyle davranma sebebimde onu Kaybetme Korkusu siz debirbirinizi cok seven bi ciftsiniz kaybedilen seyler kolay geri gelmiyor bu durumun uzamasi geri donulmeyecek seyler kaybettirebilir size kayinvalidenler evde olmasa eminim bu kadar uzamazdi konu evde insan varken tartismak basli baslina bi gerginlik ama zorunluluk tabi oyle olmasi gerekiyosa yapcak bisi yok bence Sakince bi dusun ben esini haksiz bulmadim senin gozunde kucuk dusmemek ya da huzurunuz bozulmasin diye saklamis olabilir ben bunda bi kotu niyet gormuyorum biz kadinlarda eslerimizi cok sıkabiliyoruz ve bu isleri daha da isinden cikilmaz hale getiryor lutfen evliligine sahip cik bu konudan oturu esine yuklenme onun senin sevgine oldugu kadar guvenine de ihtiyaci var herseyi yasananlari koy kenara gercek anlamda guven esine ve gelecege bak zaten bi yanlisi olursa mutlaka bigun ogrenirsin ama susn yok yere kendini de yipratma daha da konuyu acma delil isteme birak kocan halletsin varsa bi sorun huzurunu kacirma onsuz yapamazsin seviyorsun ozaman zamanla guvendigini belli et ara ara dile getir esine de cok uzuldum sende o da bu duru haketmiyosun evliligini toparlamak sana duser haddimi astiysam kusura bakma bizi gordum sanki evliliginizde bizde benzer seyler yasadik ve astik umarim sizde asarsiniz

Daha sakin bakmaya çalışıyorum. Bu gece ondan önce yatıp o gelmeden uyumayı deneyeceğim. Yoksa susamıyorum. Biraz zamana ihtiyacı var galiba. Bu sefer ona o zamanı vereceğim, her kavgamızda yaptığım gibi "Hadi hemen çözelim hemen halledelim hemen barışıp sarılalım" demeyeceğim. Zor olacak ama kendimi aşacağım. Zaman herşeyin ilacıymış ya bakalım bu sefer de beni bizi iyileştirsin.

Aslinda sorun bu iste...Sen ona dokunmadan uyuyamiyorsun, istiyorsunki konusalim o "tamam hata yaptim borcu söylememekle sen haklisin" desin sonra bana herzamanki sevgisi ile sarilsin uyuyalim istiyorsun...Baska konusacak zamanda yok gece konusuyorsun .Sen konusmak istiyorsun adam uyumak cünkü ise gidecek...Sen kendi icinde " karicim hata yaptim yillar önce sana bir yalan söyledim özür dilerim" desede konu kapansa sarilsak uyusak diyorsun ama o ne istiyor biliyormusun, bu konunun birdaha acilmamasini, huzur bulmayi ve sen böyle yaptikca asla kapanmayacagini düsünüyor ve kendi kendine ne diyor biliyormusun " bir ömür böyle gercermi, bu hata yillarca basima kakilacak" diye düsünüyor ve adam doluyor....Sen biran önce konu kapansin ona sariliyim diye baski yapiyorsun ama konu onun icin kapanmiyor inan kapanmiyor...sen kapandi ohhh sarildik gecti diye düsünüyorsun ama birde onun penceresinden bak...Kimbilir kacinci kavga bu hata yüzünden....Sana tavsiyem ne yap biliyormusun...Esin gelince onunla konus ama onu suclama...Bize söylediklerini söyle, "aslinda gelirimizi giderimizi biliyorum hersey ortada, o hatadan dolayi cok pisman oldugunuda biliyorum ama elimde olmadan en ufak sorunda yine ayni konuyu aciyorum, bunu yapmak istemiyorum elimde olmadan yapiyorum, özür dilerim...Birdaha bu konuyu actigimda beni sustur bana saril yapma karicim de bana engel ol " de ins hersey düzelir...

Son düzenleme:
Seni Okadar iyi anliyorum ki bende kendimi ifade edemedigimde esim beni yanlis anladiysa ve sucluyorsa hele sinirle agzima geleni soylerim sonra esim resti ceker(naz hic cekmez sevmez)bende ne yapacagimi sasiriri abuk subuk sarilirim tamam ozur dilerim derim kendimi komik duruma dusururum ama boyle davranma sebebimde onu Kaybetme Korkusu siz debirbirinizi cok seven bi ciftsiniz kaybedilen seyler kolay geri gelmiyor bu durumun uzamasi geri donulmeyecek seyler kaybettirebilir size kayinvalidenler evde olmasa eminim bu kadar uzamazdi konu evde insan varken tartismak basli baslina bi gerginlik ama zorunluluk tabi oyle olmasi gerekiyosa yapcak bisi yok bence Sakince bi dusun ben esini haksiz bulmadim senin gozunde kucuk dusmemek ya da huzurunuz bozulmasin diye saklamis olabilir ben bunda bi kotu niyet gormuyorum biz kadinlarda eslerimizi cok sıkabiliyoruz ve bu isleri daha da isinden cikilmaz hale getiryor lutfen evliligine sahip cik bu konudan oturu esine yuklenme onun senin sevgine oldugu kadar guvenine de ihtiyaci var herseyi yasananlari koy kenara gercek anlamda guven esine ve gelecege bak zaten bi yanlisi olursa mutlaka bigun ogrenirsin ama susn yok yere kendini de yipratma daha da konuyu acma delil isteme birak kocan halletsin varsa bi sorun huzurunu kacirma onsuz yapamazsin seviyorsun ozaman zamanla guvendigini belli et ara ara dile getir esine de cok uzuldum sende o da bu duru haketmiyosun evliligini toparlamak sana duser haddimi astiysam kusura bakma bizi gordum sanki evliliginizde bizde benzer seyler yasadik ve astik umarim sizde asarsiniz

Estağfurullah "haddini aşmak" ne demek. Çok iyi geldi yazdıklarınız. Bizim öğrenme zamanımız geldi de geçiyor bile demek ki. Biliyor musun doktor da aynısını söylemişti. "Bırak yeni bir yalan varsa ortaya çıkınca öğren, şimdiden bunun için kendini üzmek niye?" demişti. Bu evliliği seviyorum. Eşimi de seviyorum. O da beni seviyor sanırım. Hasar var tabi ama şase sağlamsa kaporta düzeltilebilir diye düşünüyorum. Ama tepkiler konusunda yazdıklarınız bu kadar mı benzer ya.. Umarım biz de aşabiliriz.

Şimdi çıkmak zorundayım. Akşam giremiyorum ama zaman ayıran herkese teşekkür ederim. Hiç böyle bir konu açacağım aklıma gelmezdi, açsam da bana iyi geleceğini sanmazdım. Ama gerçekten iyi geldi. Yarın daha iyi birgün olacak.

Aslinda sorun bu iste...Sen ona dokunmadan uyuyamiyorsun, istiyorsunki konusalim o "tamam hata yaptim borcu söylememekle sen haklisin" desin sonra bana herzamanki sevgisi ile sarilsin uyuyalim istiyorsun...Baska konusacak zamanda yok gece konusuyorsun .Sen konusmak istiyorsun adam uyumak cünkü ise gidecek...Sen kendi icinde " karicim hata yaptim yillar önce sana bir yalan söyledim özür dilerim" desede konu kapansa sarilsak uyusak diyorsun ama o ne istiyor biliyormusun, bu konunun birdaha acilmamasini, huzur bulmayi ve sen böyle yaptikca asla kapanmayacagini düsünüyor ve kendi kendine ne diyor biliyormusun " bir ömür böyle gercermi, bu hata yillarca basima kakilacak" diye düsünüyor ve adam doluyor....Sen biran önce konu kapansin ona sariliyim diye baski yapiyorsun ama konu onun icin kapanmiyor inan kapanmiyor...sen kapandi ohhh sarildik gecti diye düsünüyorsun ama birde onun penceresinden bak...Kimbilir kacinci kavga bu hata yüzünden....Sana tavsiyem ne yap biliyormusun...Esin gelince onunla konus ama onu suclama...Bize söylediklerini söyle, "aslinda gelirimizi giderimizi biliyorum hersey ortada, o hatadan dolayi cok pisman oldugunuda biliyorum ama elimde olmadan en ufak sorunda yine ayni konuyu aciyorum, bunu yapmak istemiyorum elimde olmadan yapiyorum, özür dilerim...Birdaha bu konuyu actigimda beni sustur bana saril yapma karicim de bana engel ol " de ins hersey düzelir...

İnnaamıyorum bu kadar iyi tarif ettiğine. bu geceyi sakin geçirebilirske bunu da yapabileceğim. Sabah anlatırım size herşeyi. Teşekkürler.

Bugün 4. gün. Dün kavga etmedik aslında, yaklaşmayı denedim olmadı. O istemediği halde yattım omzuna uyudum. İşte yazdım ya, düzeltebiliriz filan dedim. Pazartesi ve salı gecesi kavga ettik.
biraz büyümüş, uzamış ama düzeltilmeyecek gibi değil...
bugünde sarıl, hatta minik bir öpücükte kondur yanagına.öyle yat..
valla eşine üzüldüm ya.. şimdi iş yerinde nekadarda morali bozuktur, herkes farketmiştir üzgün oldugunu..
ya herkes bi hata yapar, olmuş bir yanlışı ama bu kadarda sıkbogaz etmeyin artık..
neyse ben cıkıyorum, güzel gelişmeler olursa haber verin bize.. :34:

seni anlayabiliyorum düşündüklerinde ,eşine karşı tavırlarında haklısın düşünüyorum da böyle bir durumda aynı tepkileri verirdim,
anladığım kadarıyla sen de benim gibi şeffaf bir insansın eşine karşı her şeyi dürüstçe ,saklı gizli olmadan paylaşıyorsan
ondan da haklı olarak aynı şeyleri bekliyorsun.
sonradan öğrenince de maddi şeyleri özellikle üzülüyorsun,
maşallah güzel bir evlilik,çocuk,iyi anlaştığın ailelere sahipsin,her evliliklerde gün geliyor tıkanmalar olabiliyor,
eşinde seni çok sevmesine rağmen senden böyle bir tepki beklemediği için kendince yüzüğü çıkartarak bunu belirtmiş,belki
protesto gibi bir şey ciddiye almaman gerektiğini düşünüyorum,zamana ihtiyacınız var birkaç gün bu konuyu açma
zamanla anlayacaktır her şey düzelecektir.
kadınların haklı olduğu konularda susmaması taraftarıyım ama bazen her şey söylendikten sonra kenara çekilmek
karşındakini o söylediklerinle başbaşa bırakmak en iyisi ...

seni anlayabiliyorum düşündüklerinde ,eşine karşı tavırlarında haklısın düşünüyorum da böyle bir durumda aynı tepkileri verirdim,
anladığım kadarıyla sen de benim gibi şeffaf bir insansın eşine karşı her şeyi dürüstçe ,saklı gizli olmadan paylaşıyorsan
ondan da haklı olarak aynı şeyleri bekliyorsun.
sonradan öğrenince de maddi şeyleri özellikle üzülüyorsun,
maşallah güzel bir evlilik,çocuk,iyi anlaştığın ailelere sahipsin,her evliliklerde gün geliyor tıkanmalar olabiliyor,
eşinde seni çok sevmesine rağmen senden böyle bir tepki beklemediği için kendince yüzüğü çıkartarak bunu belirtmiş,belki
protesto gibi bir şey ciddiye almaman gerektiğini düşünüyorum,zamana ihtiyacınız var birkaç gün bu konuyu açma
zamanla anlayacaktır her şey düzelecektir.
kadınların haklı olduğu konularda susmaması taraftarıyım ama bazen her şey söylendikten sonra kenara çekilmek
karşındakini o söylediklerinle başbaşa bırakmak en iyisi ...

Umarım protestodur. Gücüm çok azaldı.

Gelişmelerden haberdar edeyim sizi. Pek bir gelişme var sayılmaz ama.
Akşam eve gittim, her zamanki gibi bir akşam. Eşim benden 1 saat sonra geliyor. Annesine telefon alacaktı, biraz da gecikti o yüzden. Kapıyı açtı, biz koştuk kapıya oğlumla. Her zamanki gibi. "Hoşgeldin" dedim. "Hoşbulduk" dedi ama öpmek için yaklaşamadım. "Kadınlar günü için size birer karanfilim vardı ama yağmurun azizliğine uğradı" dedi. Sevinçten elim ayağım boşaldı. Sıkıca sarıldım ama tepki vermedi, sarılmadı. akşam boyunca annelerin yanında normal davrandık. Mutfakta bir iki kez sarılmaya çalıştım, gene bana izin verdi ama o sarılmadı. "Bana zaman ver" dedi. Oğlumun uyku saati geldi. Emerek uyur oğlum. Üçümüz gideriz her akşam odaya. Biz emmeye başlarız baba da ikimizi de öper "iyi geceler" der, ışığı kapatır. Beni öpmedi, ama saçımı okşadı. Ama bu arada beraber izlediğimiz bir dizi var, ona bakmış, "çıkmamış yeni bölüm" dedi. Neyse yattık, dün omzuna yattım ya ben yatağa girmeden yan dönmüş, yani sırtını dönmüş, yatamayayım diye. Ben gene de sarıldım. "Birşey söylemek istiyorum, 'konuşalım' demeyeceğim, sen hazır olunca konuşuruz ama bilmeni istediğim birşey var. Ben dersimi aldım. Yarın sabah yüzüğünü takarsan çok mutlu olurum." dedim. "Sana ders vermek amacında değilim." dedi. Ben de "Biliyorum amacının ders vermek olmadığını, biliyorum." dedim. Uyuduk.
Sabah oldu. Oğlum uyandı, gittim odasından aldım. Bizim yatakta emziriyordum. Uyandı, ben uyandırdım. Bebek yastığı yere düşmüştü, alıversin diye. Neyse uyandı, giyindi. Ama hiç ben yokmuşum gibi. Dün akşamdan daha sert. İçeri odalarda birşeyler yapıyordu. Ben yatarak emzirme pozisyonund aolduğum için sabitim. Seslendim, duymadı. Kazak almaya girdi odaya, adıyla seslendim. Uzanabildiğim kadar elimi uzattım. Hiçbirşey demeden. Uzatmadı elini. Gene "Zaman ver." dedi. Ben ağlamaya başladım. "Kızdığını biliyorum ama zamana ihtiyacım var." dedi. "Keşke kızsaydım, kızmıyorum." dedim. Daha bir arttı ağlamam. Kolumu okşadı "Güzel olacak." dedi. Elini yakaladım, omuzuma bastrıdım. Yan yatar pozisyonda öyle denk geldi. Elimi öptü. "Bitsin artık." dedim. Birşey demedi, çıktı gitti. Yüzüğü hala şifonyerin üzerinde...
Ne olacak bizim sonumuz bilmiyorum.

eşin çok uzatıyor bence.
hem suçlu hem güçlü gerçekten.
adamakıllı özür dileyip şeffaf olsa bir sıkıntı yaşanmayacak ama bunu da yapmıyor.
senin ne kadar üzgün olduğunu görüyor hiç mi içi sızlamıyor.

herşey geride kalır önemli olan yıkıcı değil yapıcı olmak biraz rahat bırakın en doğrusu bu olcaktır ben böyle durumlarda elime kitap alıyorum bişeylerle oyalanıyorum onunda üstüne gitmemiş oluyorum çok ta iyi geliyor tavsiye ederim umarım mutlu yuvanız bu gibi sebeplerle bozulmaz.

eşin hala yüzüğünü takmıyor ve artık abartıyor yani...
aslında bu kadar sert olmasının nedeni bu konuların bir daha kesinkes açılmasını önlemek...
ama bence sizde fazla çok yanaşmayın artık, baksanıza hiç kar etmiyor, onu biraz kendiyle başbaşa bırakın..
siz üstüne gittikçe bu kezde naza çekecek kendini...
şimdi siz baya bir hamle yaptınız , yumuşamadı, ben su aşamadan sonrada kendinizi biraz geri çekin

eşin çok uzatıyor bence.
hem suçlu hem güçlü gerçekten.
adamakıllı özür dileyip şeffaf olsa bir sıkıntı yaşanmayacak ama bunu da yapmıyor.
senin ne kadar üzgün olduğunu görüyor hiç mi içi sızlamıyor.

herşey geride kalır önemli olan yıkıcı değil yapıcı olmak biraz rahat bırakın en doğrusu bu olcaktır ben böyle durumlarda elime kitap alıyorum bişeylerle oyalanıyorum onunda üstüne gitmemiş oluyorum çok ta iyi geliyor tavsiye ederim umarım mutlu yuvanız bu gibi sebeplerle bozulmaz.

eşin hala yüzüğünü takmıyor ve artık abartıyor yani...
aslında bu kadar sert olmasının nedeni bu konuların bir daha kesinkes açılmasını önlemek...
ama bence sizde fazla çok yanaşmayın artık, baksanıza hiç kar etmiyor, onu biraz kendiyle başbaşa bırakın..
siz üstüne gittikçe bu kezde naza çekecek kendini...
şimdi siz baya bir hamle yaptınız , yumuşamadı, ben su aşamadan sonrada kendinizi biraz geri çekin

Gerçekten çok uzadı. Bu sefer her seferkinden farklıyız ikimizde. Ben ruh gibi sakinim, o taş gibi sakin. Hiç bizim tepkilerimiz değil. Ben ona hep şunu derim: "Ne olur beni susturma. Konuşuyorsam, dırdır da olsa konuşuyorsam, herşey yolundadır. Gün gelir susarsam bil ki elimde birşey kalmamıştır." Susmak istemiyorum. Üzerine gitmeyeyim, tamam. Ama bu süreçte benim de yaralarım derinleşiyor. O bana her boş baktığında benim içim kırılıyor. Tamam çok yordum, çok üzdüm. Ama tek yorulan, tek üzülen o değil. Ki biliyor benim annemlerin küsme babamla küsme huyu beni çok üzdüğü için asla küsemeyen, küslükten deli gibi korkan, küslük olunca kimyası bozulan bir insan olduğumu. Sabah bana "kızdığını biliyorum" dedi ya, beni o noktaya getirmeye çalışıp çalışmadığını bile düşündüm. Şaşırıyor o şimdi, karısı ilk defa sakince adım atıyor. İlk defa susarak sabrediyor. Bunu beklemiyordu. Daha omzuna yattığımda demişti, "Yapma sen böyle yapacaksın, ben sakinleşemediğim için karşılık veremeyeceğim, sen gene sinirleneceksin, gene sinir krizleri gelecek" diye. Bunu bekliyor. Ama bunu ona vermeyeceğim. Korkum bu sürecin sonunda benim içimde kırılanların tamir olamayacak olması. Dün bana "Ben adım atıyorum, farkındasın değil mi? Ama bana zaman ver." diyor. Ben de bunu anlamıyorum. Bir sürenin sonunda iyi olacağını biliyorsan, bugün iyi olmamak için sebep ne? Madem cezalandırmak da değil amacın?

madem zaman ver diyorsa üstelemeyin artık, kendiyle başbaşa kalsın... siz hemen düzelsin istiyorsunuz ve onun için ısrar edşyorsunuz amabi anda herşey güllük gülistanlık olmazki zamanla tekrar eski düzene girecek

madem zaman ver diyorsa üstelemeyin artık, kendiyle başbaşa kalsın... siz hemen düzelsin istiyorsunuz ve onun için ısrar edşyorsunuz amabi anda herşey güllük gülistanlık olmazki zamanla tekrar eski düzene girecek

Umarım öyle olur. Korkularım zamanın araya kapanmayacak mesafeler koyması. Ben kendimi tanıyorum. "BİZ"e sıkı tutunmaya çalışıyorum ama hayatımda çok az kere aldığım kesin kararlardan birini almaktan korkuyorum. Ne kadar dayanabilirim bu varlık içinde yokluğa bilmiyorum. Varlık içinde yoluk derken, yanımdayken uzakta olmasına demek istiyorum.

Back
X