Beynim.

Ama hiç öyle olur mu bu şekilde daha da kötü olursunuz. Doktor kontrolünde kullanıp yine doktor kontrolünde bırakmanız gerekiyor çok yanlış kendi kendinize kullanamazsınız.:KK20:
Ilk isim doktora gitmek olucak. Ama sindilik maddi durumum uygun degil)))

Affetmelik bir şey değil. 2015de sokakta ..... teki laf atdi sinirlenib küfür etdim oda bana etdi o kadar sinirli oldum ki, o günden hala aklıma geldikce beddua okurum o ite. O günnem sora sinirli biri oldum biri bir haksızlık etsin, bir laf etsin, ya da bir haber yorum okuyayım aşırı öfke doluyorum. Sürekli iç sesim kavga etmeye küfür etmeye başliyor. O kadar fazlaki halsiz kaliyorum namazmi kilacak halim bile kalmiyor
Sadece laf attığı için mi böyle oldu ? O olayı kafanda bitirmelisiniz .

Sadece laf attığı için mi böyle oldu ? O olayı kafanda bitirmelisiniz .
Belki de ondan sora olmadi ben hep boyleydim ama oda beni sinirlendiren olaylardan biriydi. Gözümün önünde birine hsksızlık yapılsın aşırı sinirleniyorum o adam unutuyor belki ben hala öfkeli kalıyorum. Ya da kendim yanlışlıkla birine haksızlık yapayım bir yanlış yapayım beynim unutmuyor bu seferde kendime sövüyor.

Fazla baskı?
Tüm hareketlerinizi sorgular mısınız?
Kuralcı mısınız?
Böyle bir ortamda mı büyüdünüz, net yargılarla?

Belki de ondan sora olmadi ben hep boyleydim ama oda beni sinirlendiren olaylardan biriydi. Gözümün önünde birine hsksızlık yapılsın aşırı sinirleniyorum o adam unutuyor belki ben hala öfkeli kalıyorum. Ya da kendim yanlışlıkla birine haksızlık yapayım bir yanlış yapayım beynim unutmuyor bu seferde kendime sövüyor.
Adaletli birisin demek ki ... Ama kendine de düşünerek zarar vermemen gerekiyor . Biraz akışına bırakmayı denesen . Düşünmemeye çalışsan ?

Adaletli birisin demek ki ... Ama kendine de düşünerek zarar vermemen gerekiyor . Biraz akışına bırakmayı denesen . Düşünmemeye çalışsan ?
Evet öyleyim. En korktuğum şey birinin kalbini kırmak. Birine haksızlık yapmak. Bana ya da başkasına yapıldığında da aşiri öfke doluyorum. Dertde burasında düşünmemeyi başaramıyorum gece söve söve yorgun kalıb uyuyorum sabahda söve söve öfkeyle uyanıyorum. Neyse özür dilerim başinizi şişirdim.

Evet aynen öyleyim

Onun patlaması muhtemelen.
Elbette tek bir sebebe bağlanamaz da, bu tarz muameleye çok maruz kaldığınızı düşündüm bir an.
Aslında sizin bu geliştirdiğiniz takıntılı hal, bir çeşit mükemmeliyet istemi ve onun öfkesi.
Size küçüklüğünüzden beri masal gibi anlatılan mükemmel(!) yargıların-kalıpların, gerçek hayatta anlatılan gibi işlemediğini görürken bile aynı kalıp içinde kalmaya çeşitli nedenler sebebiyle mecbur hissettiniz. Şimdi de muhtemelen aklınız "Artık şu mükemmeliyet kalıbından bi çık" diye bağırıp duruyor içinizde.

Öfke olarak hissedilen şey de esasen bir kırgınlık olmalı Purple. Siz, çok kırıldığınız için çok öfkelisiniz.
Ve hatta şunu diyor olabilirsiniz "Ben bu kadar iyi kalmaya çabalar ve bu bedeli öderken, onlar nasıl bu kadar fütursuzca davranıp aynı zamanda bu kadar hafif hissediyorlar?"

1) Kimin ne hissettiğini bilemezsiniz.
2)Onları o hale getiren aile ortamını-şartları, kendi doğrularını nasıl edindiklerini bilemezsiniz.

Bu yüzden önceliğiniz, başkasını yargılamayı bırakıp, iç sesinizi sadece o küfürleri bi dinlemek. Bence adresi başkası değil, sokaktan gelip geçen ve ne olduğu belirsiz insan değil... İnsanlar... Dünya... Ve esas sizi kıran şeyler ve bu öfkenin derini de, çocukluğunuzdan bu yana bazı şeylerin size, "Gri alanları vardır hayatın" gibi bir anlayış üzerinden öğretilmemiş olması ve şu an bu gerçekleri kaldıramayacak kadar kırıla kırıla bu zamana kadar gelmiş olmanız.

Bir laf var ya, Mevlana'ya mal edilmiş ama aslı kimindir bilemeyeceğim:
Benim hayatımı yargılamadan önce,
Benim ayakkabılarımı giy ve
benim geçtiğim yollardan,
sokaklardan,
dağ ve ovalardan geç.
Hüznü, acıyı ve neşeyi tat.
Benim geçtiğim senelerden geç,
benim takıldığım taşlara takıl.
Yeniden ayağa kalk ve
aynı yolu tekrar git,
benim gittiğim gibi.

Biraz böyle düşünmeye çalışın. Sebepleri bilmiyoruz... Ve adaletin, bizim görmediğimiz yönden nasıl işlediğini de.
Siz de bence bu durumu aşarsınız, bu kadar zorlaması, dönüm noktasına çok yaklaştığınızın göstergesi.

Öfke olarak hissedilen şey de esasen bir kırgınlık olmalı Purple. Siz, çok kırıldığınız için çok öfkelisiniz.
Ve hatta şunu diyor olabilirsiniz "Ben bu kadar iyi kalmaya çabalar ve bu bedeli öderken, onlar nasıl bu kadar fütursuzca davranıp aynı zamanda bu kadar hafif hissediyorlar?"
çok doğru. Icimi okuduniz sanki. Cok tesekkur ederim.

Nacizane önerim, sesli şekilde kavganızı edin, konuşun. Kimsenin olmadığı bir yerde sesli şekilde Allah'a anlatın kendinizi. Bu rahatlama sağlayacaktır.. Günde 5-10-15 dakika meditasyon müzikleri dinleyin, olumlu telkinler yapın. Namazlarınızı terk etmeyin, gün içinde zikir çekin. (la havle vela kuvvete illa billah, Subhanallah, lailaheillallah gibi...) bir de sıkıntısını yaşadığınız mevzuya odaklanmayın, aklınıza geldiği zaman rahatça ondan uzaklaşın. Bu dediklerim zaman alır ama düzelir merak etmeyin.

Meditasyon müziği tavsiyelerim:

Aktardan portakal yağı alın, uçucu olandan, suyla seyreltip bu meditasyon müziklerini dinlerken odaya sıkın. Kokuyu, sesi, kendinizi hissedin.
Allah kolaylık versin.

Nacizane önerim, sesli şekilde kavganızı edin, konuşun. Kimsenin olmadığı bir yerde sesli şekilde Allah'a anlatın kendinizi. Bu rahatlama sağlayacaktır.. Günde 5-10-15 dakika meditasyon müzikleri dinleyin, olumlu telkinler yapın. Namazlarınızı terk etmeyin, gün içinde zikir çekin. (la havle vela kuvvete illa billah, Subhanallah, lailaheillallah gibi...) bir de sıkıntısını yaşadığınız mevzuya odaklanmayın, aklınıza geldiği zaman rahatça ondan uzaklaşın. Bu dediklerim zaman alır ama düzelir merak etmeyin.

Meditasyon müziği tavsiyelerim:

Aktardan portakal yağı alın, uçucu olandan, suyla seyreltip bu meditasyon müziklerini dinlerken odaya sıkın. Kokuyu, sesi, kendinizi hissedin.
Allah kolaylık versin.

Coook tesekkur ederim. Allah razi olsun:KK200:

Back
X