BEYNİMMMM :((((

Mussa

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
30
3
6
Arkadaşlar mrb. Ben daha YARDIMMMM konu başlığı altında bebegimi kaybettikten sonra şimdi de eşimi kaybetme korkusu yaşıyorum demiştim. ..Allah razı olsun biraz rahatlamistim. Ancak zamanla ben de şöyle bi şey oluştu...yok inancımı kaybedicem, vicdanimi kaybedicem, işte huzurumu kaybedicem en sonunda da şimdi aklımı kaybetmekten korkuyorum ( şöyle ki ; Allah Peygamber isimlerini duyunca kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. ..inşallah falan gibi kelimeleri söyleyince sanki inanmadan söylüyormuşum geliyo  birisi bana sen inanmiyorsun aslinda diyo...çok garip gelecek ama vicdanimi sorguladigim için galiba o gün dolmuşa elinde kürekle bi adam girdi.Eger ben vicdansizsam bu kürekle birini oldurebilir miyim diyorum yaaa ( ne bileyim çok üzgünüm beynimdeki saçma sapan düşünceleri anlatamiyorum daa...o gün kıyma gördüm dolapta kanliydi aklıma ölmüş birileri geldi  bi kedi alayım diyorum mesela sonra da ya onu öldürürsem diyorum (((( işimi gücümü tutuyorum ama hep beynimde düşüncelerle...şimdi delirmekten gerçekten korkuyorum (( eninde sonunda kafayi yiyip eşimle bosanmaktan korkuyorum (( ki birbirimizi o kadar çok seviyoruz kiii (( onun benim içimdeki firtinalardan haberi yok tabiki...ne olduysa bu bebegimi kaybettikten sonra oldu...ben çok eğlenceli güleryüzlü bir insandim...psikoloğa gittim geçen gün önüme iki test koydu ki ben onları netten de çözmüştüm zaten. Ne bileyim uğraş falan bul dedi ama bunlari ona söylemedim soyleyemedim bile...bence bi psikolog hastasını iyice dinlemeli...şimdi sizden Allah rizasi icin benim durumumda olupta iyileşen ya da yardım etmek etmek isteyenlerden yardim istiyorum. . ((
 
Dini sorgulamaktan korkmayın. Allah sorgulayarak, neden-sonuç ilişkisi kurularak yani aklederek bulunan inanca değer verir. Değilse doğulan ülke nedeniyle elini attığın zaten müslüman. Acı bir kayıp yaşamışsınız ve elbette atlatmak kolay değil. İsyan ve tevekkül etmek arasında gidip geliyorsunuz sanırım. Neden benim başıma geldi diye sorgular ve insan, üsyan eder. Yine tabi uzmandan yardım alın ve Kuranın Türkçesini okuyun. Sanıldığı gibi sizi duygulandırmayacak aksine akıl yürütmenizi, sorgulamanızı ve tartışmanızı sağlayarak beyninizi fazlaca meşgul edecektir. Kim bilir belki aradığınız tüm soruların cevabını bulacaksınız. Allah sabır ve şifa versin.
 
Aslında bu durum bazen yaşanabiliyor.

Huzuru nerde bulacağınızı biliyor musunuz inanan bir insansanız?
İnanç olmadan, bir şeye inanmadan yaşayamaz insan. Ben Allah'a inanıyorum. Ve huzuru nerde bulacağımı biliyorum.

Cevabımın aslında sadece din ile de ilgisi yok sadece kendi yönetimimi, doğrumu söylüyorum. Yanlış anlamayın.
Anlatabildim mi kendimi bilmiyorum ama.

İlk insandan bu güne insanlık, aklından geçen düşüncelere bir kaynak bulmak için kendine soru sorup,cevap vermiştir.
Mitler bu şekilde oluşur.
Yöneleceğiniz şey sizi rahatlatır. Sadece bir boşlukta gibisiniz şimdilik.
Alkah yardımcınız olsun inşallah.
 
Kendinizi bir kere kaptırinca vesvese pesinizi birakmaz.
Kendiniz yapamiyorsunuz devamli bir destek alin. Kafanizdakileri ilk defa siz hissetmiyorsunuz bunu bilin. Ama boyle hayat geçmez biz destek olamayız malesef burdan siz kendiniz bitirceksiniz yada uzman destegi ama bana sorarsan bir insanin en iyi doktoru kendisi.
 
Atessila tabiiki isyan etmiyorum...yani dünyada çok daha büyük acılar var rabbim bunu bana reva görmüş diyorum...ama benim problemim her şey hakkinda saçma sapan dusuncelerim yine de sağolun
 
Vesvese adama gelir derki Allah teala nerede? Bazilarida icinden Allah tealaya kufurler kotu sozler duyar (hasa)bu seytan fisiltilari kalp bundan rahatsiz olur eyvah der...bunlarin tumu vesvesedir ...bu imtihandir Allah teala sevdigi kullarina imtihandir ve vesvese has imandir mesela icinde vesvese olsa bu agzindan cikarmi?cikmaz korkarsiniz..insan hemen tovbe Yarabbi diyor degilmi?
Ilim sart yoksa alir gider birde onemsemeyin kurtulmaya calismayin ogrenmeniz gereken bilgileri ogrenin tamamdirr.

Youtube vesvese yazin sohbetler var sozler kosku cubbeli hoca vesvese videolari dinleyin aaa ne kadar benziyor dersiniz
 
Kendinizi ve içinde bulunduğunuz durumu bu denli güzel anlatabildiğinize göre, her şeyin bilincindesiniz -ki bu iyi bir haber. Ne yaşadığınızı, nelerden korktuğunuzu, aklınızdan geçenleri vs biliyorsunuz, farkındalık bu durumdan çıkmak için en önemli ve birincil durum. Sizi çok seven ve çok sevdiğiniz eşinize sarılın, bir de araştırın ve iyi bir pskiyatra görünün, psikologun çözebileceği bir durum değil bu, kaybettiğiniz bebeğinizin üstüne kaybetme korkusu çıkmış ortaya, ama her şeyi. Eşinizi, kendinizi, dininizi, vicdanınızı kaybetme korkusu. Bunun bilincinde olduğunuz için çok kısa zamanda çözüme kavuşabileceğinize inanıyorum. Geçmiş olsun.
 
sizin sorununuzun dinle değil, yaşadığınız travmayla alakası var. hayatınıza ait en vazgeçilmez dediklerinizi sorgular olmuşsunuz, çünkü çok büyük bir kaybınız olmuş. travmalar atlatılır ama eser kalır insanda. öncesindeki sen olmazsın artık, kalbinde ruhunda bir şeyler kopar, sertleşir, hissizleşir ya da fazla duygusallaşır.karakter değişir. eskiden çok neşeliyken, bambaşka olumsuz ve ümitsiz birine dönüşebilirsin. karakterin değişmesi, hayata bakış açının değişmesi çok zor bir şey. daha 4-5 yaşındayken oturuyor. doğum nasıl sancılıysa, travma sonrası insandan da yeni bir karakter çıkıyor aynı sancılarla. işte bu senin yaşadığın gibi evhamlar, sorgulamalar da böyle. psikolojik destek alınmalı bu durumda. hele en yakınlarına bile söyleyememek, anlaşılmayacağını, saçmaladığının düşüneceklerini bilmek insanı bağlar. o yüzden bu konuda eğitimli ve yargılamayacak birine anlatabilmek yardımcı olur.
 
Psikolog yada psikiyatristlerin ilk sorduklari sorudur Allah in varligini sorguluyomusun nasil dunyaya geldigimizi olumu gibi seyleri kafana takiyomusun gibi.Demekki onemli bir durumun belirtisi daha guzel bir doktora gidin acilariniz gectikce rahatliycaksiniz gecmis olsun.
 
Herkes inanç boyutuna takılmış ama ben öldürme hissinize sadece takıldım. Kedi alıp öldüreyim mi? Bu çok tehlikeli bir dürtü sen acilen yardım almalısın. Çok Acil. Ve dinlendirici müzik dinle sakin kuş sesleri vs.
 
Sess yorumun için çok tşk ederim...yalnız travmadan sonra böyle bir karakter oluşur derken. Bu benim yeni karakterim mi oldu yani anlamadım? ?
 
Derya yorumun için tşkler..hayır şunu demek istiyorum hani vicdanimi sorguluyorum yaa...eğer vicdansizsam o kediyi öldürebilir miyim acaba diye düşündüm. .ki asla böyle bi insan degilim..yolda giderken karinca vardır basmayayim diye dikkat edenlerdenim normalde ama böyle saçmasapan düşünceler işte
 
Seni dinleyebilecek bir uzmandan yardım al. içimden bir ses diyor ki. öldürme düşüncesi bebeğinin ölümünden kendini sorumlu tuttuğun için. Doktorun daha iyi bilir. dini bilgilerini de güzel kaynakları okuyarak, dinleyerek çözebilirsin.

ama bunları konuş. Doktorla...
 
canım şeytanın vesvese si bu önce maneviyatni güçlendir emin ol ise yarıycak ve sende anksiyete sorunu var galiba korkma hiç bir şey çık ler olmayacak onlar sadece düşünce emin ol yaşadım bende onları ama doktora gitmeden kendim atlattım çok şükür
 
dusuk yaptiktan sonra bu gibi saplantilar olustuysa hala olayin etkisi altindasin demek ki..atlatamamissin travmayi.
bende bebegimi kaybettim,hala super hissetmiyorum kendimi ama biliyorum ki benim derdim diger insanlarin derdinin yaninda toplu igne basi kadar etmez.
acilen yardim alman lazim,
ben bu durumla dua ederek basa ciktim ama senin durumun biraz daha farkli.
 
NURSEDA nasıl atlattın..yardımcı olur musun?
 
NURSEDA nasıl atlattın..yardımcı olur musun?
tabi ki canım ben farkına vardım senin gibi sonra anksiyete olduğnu anladım hatta doktora sordum onayladı ilaç verdi istemedim sonra bunların kendi düşüncem olmadığını sadece anksiyete olduğunu sürekli aklıma getirdim mesela saçma sapan şeyler düşünmeye başlayınca hani konuşurken konu değiştirir sın ya anında bende düşünce de öyle yaptım hemen geçmiyor tabi zamanla sonra namaz kılmaya başladım dua ettim Rabbine Sığın canım gerçekten geçiyo o zaman atlattım şükür hiç o zaman ki gibi olmadım bende travma yaşadım ve ona bağladım canım birde stres ten uzak dur ve bir şeyler le uğraş oturup kendini dinleme düşüncelerini dinleme gecick de zaten gecick emin ol hep oyle olmayacak canım benim korkma Rabbim tabi ki sıkıntı verecek bize tabi ki hastalıklar sıkıntılar insanlar için sen Rabbine yöneldin mi biticek ha sanma ki dört dörtluk biriyim ama en azından farkına vardım var bunda da bir hayır de. . , ve şunu da söyleyeyim o kadar çok şey oluyo ki ben saçma sapan düşünceleri bırak bi yana insanlar dan bile korkuyor dum :)))))) şimdi ara ara oluyo kötü hissetme falan aldırış etmiyorum geçiyor
 
psikologa değil önce psikiyatriste gidin lütfen. hem de acilen daha da ilerlemeden çözüm bulunsun. zaten psikologa yönlendirirler gerek görüldüğünde. istanbuldaysanız erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde çok iyi doktorlar var ve ilgililer...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…