BEYNİMMMM :((((

Pskolojik bunlar senin düşüncelerin değil bende OKB yim öğrenmek istediğin ne varsa sorabilirsin cnm
Suna şu anda ağliyorum birisi dua et falan dediği zaman sanki sinir oluyorum...yani duygularim köreldi sanki rabbime karşı çok kötüyüm ((((

Vesvese bi basladimi corap sokugu gibi cok fena seni anliyorum ama dua et. Rabbim icinden bu duygulari negatif dusunceleri alsin insallah. Bende oyleyim bazen ama fazla dusununce panik atak geciriyorum nefes alamiyorum!

Canım bunlar vesvese ya da şeytan işi değil neden anlamiyorsunuz pskolojik rahatsızlık yani siz Beyninizi değil Beyninizi sizi yönlendiriyor o düşünceleri seretonin eksikliğinden dolayi beyin üretiyor.Aldığınız ilaç iki hafta içinde beyindeki seretonin seviyesini yükseltiyor normale donuyorsunuz Mutluluki canım nerdesin

Uzmana bunları da anlatın anlatamıyorsanız yazıp yanınızda götürün

Zira o kayıp üzerine olayı değerlendirmiş sadece zihninizdekileri siz anlatmazsanız bilemez

Din vs konusunda da kendinizi suçlu hissetmeyin dünya milyarlarca başka dinden insan olduğu gibi milyonlarca da inanmayan var

İnanmamanız sizi bu dünyada kötü insan yapmaz öbür dünya da zaten sizin tek olacağınız yer sorumluluk sizde olur

İçînizden gelmiyorsa neden içimden gelmiyor diye sorgulamayın zira kabullenme süreci ve her şey Allah tan kültürü arasındaki çelişki muhtemelen yaşadıklarınız

Suna öyle mi diyosun...yani ben sonunda sanki isyan edicem ve delirip bababamin evine donucem gibi şeyler düşünuyorum

Psikologa anlatmayacaksiniz da kimden yardim bekliyorsunuz ki. Buraya yazdiklarinizi doktorunuza anlatin bence burdan size bir yardim cikmaz cunku.
Evet bende boyleydim ama zamanla duzeldim dese birisi size ne yardimi dokunacak herkesin psikolojisi hayati sorunlari cok baska yani. Bence buralarda oyalanacaginiza hem esinizie hemde doktorunuza herseyi anlatin ki bir an once sorunu ele almaya baslayin.

Canım bunlar hep vesvese kendinden şüphe etmen seni çıkmaza sürükler.
Bunlar benim düşüncelerim değil eminim düşünmüyorum düşündürülüyorum de vesvese budur çünkü.
Bol bol felak nas ayetel kürsü oku.
Dr konusunda haklısın her dr mesleğini gereğince yerine getirmiyor araştırarak iyi bir psikolog bulmaya çalış.
Sana en iyi o yardım eder (kendinden sonra)
İlaç konusuna gelince dayanamadığını düşünüyorsan mutlaka bir psikiyatrise danış yazacağı ilaçları kullan.

Suna şu anda ağliyorum birisi dua et falan dediği zaman sanki sinir oluyorum...yani duygularim köreldi sanki rabbime karşı çok kötüyüm ((((

Seni çok ama çok iyi anlıyorum.
Bu bir sınav unutma. bu kötü düşünceler vesvese sana ait değil. Bu düşünceler yüzünden kendini ruhsal olarak kötü hissediyorsun. Duyguların negatifleşir düşünceyi takip ettiği için. çalışıyor musun evde misin?

Suna öyle mi diyosun...yani ben sonunda sanki isyan edicem ve delirip bababamin evine donucem gibi şeyler düşünuyorum
Öyle diyorum canım doktora git ilaca mutlaka başla sonra bize dua edeceksin inş.

Benzer şeyleri yaşadım ek olarak hep sevdiklerimin başına gelebilecek kötü kazaları düşünüp korkuyodum onlara bişey olcak diye. Öncelikle psikologdan önce psikiyatriye gitmenizi öneririm. Çünkü bebeğinizi kaybetmek bir travma ve bunlar belli ki sonuçlar. Sonrasında düşünmemeye çalışmanızı öneririm. O düşünceler aklınıza geldiğinde kendinizi meşgul edin. Spor yapmak yürüyüş gibi hemen o an yapabileceğiniz bişey yada temizlik veya bi arkadaşınızı arayıp sohbet etmek gibi. Bi süre bu düşünceler için kendinize izin vermeyin sonrasında zaten aklınıza bile gelmeyecek

Evdeyim mutluluki...iş
Evdeyim mutluluki. iktisat mezunuyum ve atanamadim...iş baktım ama Adiyaman gibi bi yerde ne kadar bulabilirsin ki...hem başlasam bile beynimi de kendimle götürücem.birakamiyorsun ki

b a
Evdeyim mutluluki...iş

Evdeyim mutluluki. iktisat mezunuyum ve atanamadim...iş baktım ama Adiyaman gibi bi yerde ne kadar bulabilirsin ki...hem başlasam bile beynimi de kendimle götürücem.birakamiyorsun ki

Bende çalıştığım halde kafasını dağıtamayanlardanım. Ama başarabilen insanlar var gerçekte.
Kitap oku önce anlamazsın kafandaki düşüncelerden zamanla okuduğunu anlarsın. Dr dan yardım al acil rahatlamak için ilaç şart. Ama en önemlisi senin iyileşeceğine inanman ve iyi bir psikolog bulman.

Peki tşk ederim...bu arada mutluluki icimdeki his sana Allah razi olsun demek isteyipte diyemedigim için iyice inancını kaybettin diyo...

Peki tşk ederim...bu arada mutluluki icimdeki his sana Allah razi olsun demek isteyipte diyemedigim için iyice inancını kaybettin diyo...

Hayır canım bu düşüncelerine asla inanma.
İnanmazsan güçlenirsin ve bu günleri atlatırsın Allahın izni ile.
Bunlar sadece senin kötü hissetmeni sağlar olumlu düşünmeye zorla kendini.

Öyle diyorum canım doktora git ilaca mutlaka başla sonra bize dua edeceksin inş.
Yaa Suna bi şey dicem..mesela şu anda Ankarada'ki patlamayla da fazla ilgilenmiyorum..diyorum ki işte bak vicdanimi kaybetmişim bu normal mi?

Yaa Suna bi şey dicem..mesela şu anda Ankarada'ki patlamayla da fazla ilgilenmiyorum..diyorum ki işte bak vicdanimi kaybetmişim bu normal mi?
hayır vicdanını kaybetmemişssin. canının çok yanmış. senin gibi hissizim. bu saatte sonra dünya yıkılsa umrumda olmazmış gibi geiyor. kıyamet benim için kopmuş gibi çünkü. bende eşimi kaybettim 3 ay önce ve hep kızımı da kaybedecekmişim gibi geliyor. bende psikolojik yardım almayı reddediyorum. her gün dua ediyorum gideceksek kızımla beraber gidelim die babamızın yanına.

Eger yardım almazssaniz daha kötüye gidersiniz ben intiharın eşiğinden döndüm acilen gidin lutfen

Sorgulamaya baslarsan büyük ihtimalle inancını kaybedersin .
Kendimden bildiğim için söylüyorum sorgulamaya başladım araştırdım ve inancim yok suan .
Tabi kedi öldürmeyi düşünmek falan yoktu bende hiç bir canlıya zarar vermeyi aklımın ucundan geçirmedim. Bunlar daha farklı bi boyut psikoloğa görün bence.

ciddi rahatsızlıkların var ama geçici emin ol.. geçecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…