BEYNİMMMM :((((

NURSEDA nasıl atlattın..yardımcı olur musun?
Merak etme kimseye zarar vermiyorsun dediğim gibi onlar sadece düşünce:)))) biliyorum yaşadım çünkü ha korkma delirmë yada imansizlik değil bu anksiyete işte mesela bi düşünce oluyo sen iyice korkuyorsun iyice adrenalin oluyo sonra kalp çarpıntısi sürekli ya söyle mi ya böyle mi olursa falan filan
 
Sorgulamaktan korkma.
Ama burada hiçbirimiz uzman değiliz hepimizin yapısı karakteri yaşadıkları farklı, sadece tecrübelerimizi paylaşıyoruz sonuçta. Bu yüzden mutlaka bir uzmanla görüşüp onun da fikirlerini almalısın...
Sabır diliyorum.
 
Peki çok teşekkür ederim...seni çok seviyorum
 
Zarar verme obsesyonu olup da, birine veya bir şeye zarar veren görülmemiş şimdiye kadar.
Bunlar sadece düşünceler; gelmesine geçmesine izin ver sadece. Takılma takıntı olmasın.
 
Ya bende de olur zaman zaman öyle karmakarışık, o an da bir başkasına asla izah edemeyeceğim düşünceler, sorgulamalar. Kedi almak istiyorum ama öldürmekten korkuyorum demişsiniz mesela; alın, merak etmeyin, hiç bir şeycik yapmazsınız, onlar sadece gelip geçici ve neden oluştuğuna anlam veremediğimiz düşünceler... Bir karıncayı dahi zevk olsun diye eze eze öldürdünüz mü mesela? Hayır değil mi? Tamam işte, aklımıza gelen her şeyi faaliyete geçirmiyoruz, çünki o an gördüğümüz bir obje, bir başkası için olduğundan farklı bir şey ifade etmezken, sizin aklınıza çok farklı şeyler getirebiliyor. Aklımıza bir şeyler gelmesini engelleyemeyiz ama onu uygulayıp uygulamamayı engelleyebiliriz. Sizde kendinizi engelliyorsunuz. İnancımızı da zaman zaman sorgulamak gayette doğal bir şey, ALLAH beyin vermiş çok şükür, düşünelim diye. Robot ya da melek değiliz biz, iyi de kötü de gelir aklımıza, bu beynimizin gereği kadar çalıştığını gösteriyor işte.
 
Peki çok teşekkür ederim...seni çok seviyorum
tatlım gerçekten teselli olsun diye demiyorum lütfen bu kadar kötü hissetme korkma canım:) güzel şeyler düşün papatya sarı Kantaron cay iç iyi geliyo ve şunu da söyleyeyim sen inanmalisın kendine bunu yenecgne yoksa ilaç kullanırsın kullanıp ken iyi olursun sonra yine tetikleyınce mücadele edemez sın ilaça başvurursun ben kimseye bile bahsetmedim kendi kendime hallettim neler yaşadığım allah bilir ama bir kaç kişiye yardım ettim buradan olsun çevrem den olsun
 
Arkadaşım Allah yardımcın olsun. Seni anlayabiliyorum. Şeytan insanı hep zayıf noktasından vurmak ister. İnancını yitirtmek ister insana. Başından geçen bu talihsiz olaydan sonra zayıf olan ruhi ve bedeni durumundan yararlanmak istediği çok açık.

Kesinlikle olumsuz düşüncelere kapılma yok deliricem, eşimden ayrılacam falan diye. Bunlar aklına geldiğinde hemen Allah'a ihlaslı bir şekilde sığın. Hırsız boş eve girmez derler. Korkma kalbinde inancın var diye seni bu kadar zorluyor.

Maddi olarak gerekenleri yaptıktan sonra manevi yönden bütün kalbinle Allah'a yönelmelisin/yönelmeliyiz. Çünkü şu bir gerçek ki son nefesimizi verene kadar şeytan bizimle uğraşıp hem imanımızı yok etmek hem de bu dünyayı bize zehir etmek için yılmadan, usanmadan çalışacaktır.

Bol bol Felak, Nas, Ayetel Kürsi, Fatiha, Euzü Besmele, Yasin,.. Kuran-ı Kerim'den bildiğin ayetleri, duaları Allah rızası ve şifa bulma niyetiyle okumaya çalış..
ama okumak için okuma anlamlarını düşünerek, ihlasla, acaba şifa bulacak mıyım diye kuşku duymadan oku.

*** ''Allah, yetmez mi kuluna?...'' ( ZUMER Suresi 36. ayet)

*** “Gerçek şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı-gücü yoktur. Onun zorlayıcı-gücü ancak onu veli edinenlerle, onunla O’na (Allah’a) ortak koşanlar üzerindedir.” (Nahl Suresi, 99-100)

Allah ayetlerinde, şeytanın iman edenler ve Allah’a tevekkül edenler üzerinde hiçbir etkisinin olamayacağını haber vermektedir. Müminler yaşamlarını Allah’ın Kuran’da bildirdiği hükümler üzerine kurdukları için, “Ey iman edenler, Allah’tan korkup-sakınırsanız, size doğruyu yanlıştan ayıran bir nur ve anlayış (furkan) verir…” (Enfal Suresi, 29) ayetiyle bildirildiği üzere şeytanın tuzaklarını, kendilerine hangi yollarla yaklaşacağını Allah’ın izniyle çok iyi görebilirler. Şeytana asla fırsat tanımaz.



"Şeytan vesvese verince, onu hemen uzaklaştırmalıdır inanan! Hadis-i şerifte, (Şeytan vesvese verir. Allah’ın ismi zikredilince, söylenince kaçar. Söylenmezse, vesveselerine devam eder) buyuruldu. (Ebu Ya’la)






 
kardeşim ağzına sağlık
 
Canım bu söylediklerin takıntı. Hemen bir psikologa git. Obsesif davranışlar bunlar. Seni sonra belki doktora da yönlendirir. Direk psikiyatri ye gitme ilaç verir. Önce psikolog. O travmaya atlatmak kolay değil.

Şimdi bir de şöyle bir durum var. Herkes ölecek, sen Öleceksin, esin ölecek tüm sevdiklerini yavaş yavaş ölüp gidecek. Sonsuza kadar yaşamıyoruz sonuçta. Çok dini bütün insanlar var.

İnanctan allah peygamber sevgisinden gözü yaşlı dolasiyorlar. Başlarına gelmedik musubet kalmayani olduğu gibi gününü gün edip hiç cefa çekmeyen de var. Ateisti var, sağlık desen yerinde para desen, mutlu huzurlu evli cocuklu. Artik cani ne istiyorsa sahip. Vicdansızi var, yerdeki ne bir tekme atan da var. Kendi cani yansa ortalığı aya kaldırani var ama acısı dinince hemen başkasının canını nasıl yakarım derdine düşeni de var. Ya da çok naif ince ruhlu kimseyi kırmaya incitmeyeni de var. Yani var oğlu var. Sen de bunlardan birisin işte. Vicdanını kaybetsen ne olacak. Milyonlarca insan var öyle. Sende onlardan biri olacaksın. Allah inancın olmasa ne olacak. Milyarlarca var. Sen de çocuğunu kaybeden milyarlarca kadından birisin. Kocani kaybetsen ne olacak. Herkesin kocası ölüyor ve ölecek.

Yani olacak şey sen ne söylersen ne düşünürsen düşün olacak. Senin bunlar üzerinde pek bir etkin yok.
 
ne yapıyoruz hemen pskiyatriye gidiyoruz senin pskologla işin yok .geçmiş olsun okb(takıntı hastalığı)olmuş bunlar okb de cok oluyor üzülme bunlar senin düşüncelerin değil sayı sayma,allaha küfür,vesveseler,bişeyi kaybetme korkusu, sevdiklerine bişey olacak hissi bunların hepsi takıntıdandır.acilen bir pskiyatriste git canım. korkma kısa zamanda kurtulacaksın.
 
Kizlar hepinize cok tşk ediyorum...şimdi siz diyorsunuz ya kimseye zarar vermez diye; ben hemen diyorum ki ya ben gerçekten zarar verenlerdensem ondan sonra dua et diyosunuz; diyorum ki sen inanmiyorsun ki diyorum tabi yine namazimi kılıp dua mi ediyorum sürekli tesbih cekiyorum ama hep soru isaretleri........bi de ben önceden Peygamber Allah adını duyunca yüreği titreyen gözleri dolan bi insandim...artık öyle de hissetmiyorum ((( bu da mı psikolojik yoksa ben gerçekten inançsız mı oldum yaaa.
 
Suna tşk ediyorum da bildiğim kadarıyla bu ilaçları kullananlar iki yıl falan hamile kalamiyormus...çünkü ben eski sağlığıma kavuşup Allah nasip ederse bebek istiyorum hemen...ne yapacağımı bilemedim
 
dini sorgulaman kendini inançsız olarak görmen ya da şüphe etmen ağır psikolojik bi travma geçirdiğinin belirtisi destek alman şart
 
Suna tşk ediyorum da bildiğim kadarıyla bu ilaçları kullananlar iki yıl falan hamile kalamiyormus...çünkü ben eski sağlığıma kavuşup Allah nasip ederse bebek istiyorum hemen...ne yapacağımı bilemedim
Alakası yok hamile kalırsın hamile kaldıktan sonra ilacı keserler bebeğe zararı olmasın diye senin acilen ilaca başlanan lazım çünkü bu illet ilerlerse seni mahvedder şimdiki günlerini mumla aratir depresyona da neden olur başka pskolojiden rahatsızlıklari da ekler üstüne önce iyles olur mu.
 
Pskolojik bunlar senin düşüncelerin değil bende OKB yim öğrenmek istediğin ne varsa sorabilirsin cnm
 
Bak burada OKB takıntı hastalığı olan bi dünya yazışma var forumdan bakabilirsin onlarla iletişim kurabilirsin
 
Yaşadığın kayıp kaybetme korkusunu tetiklemis sanki. Bu sorunu ancak uzman yardımıyla çözebilirsin. Vakit gecirmeden psikoloğa yada psikiyatriye git.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…