- 3 Ocak 2016
- 238
- 95
- 18
- 33
Merak etme kimseye zarar vermiyorsun dediğim gibi onlar sadece düşünce:)))) biliyorum yaşadım çünkü ha korkma delirmë yada imansizlik değil bu anksiyete işte mesela bi düşünce oluyo sen iyice korkuyorsun iyice adrenalin oluyo sonra kalp çarpıntısi sürekli ya söyle mi ya böyle mi olursa falan filanNURSEDA nasıl atlattın..yardımcı olur musun?
Peki çok teşekkür ederim...seni çok seviyorumtabi ki canım ben farkına vardım senin gibi sonra anksiyete olduğnu anladım hatta doktora sordum onayladı ilaç verdi istemedim sonra bunların kendi düşüncem olmadığını sadece anksiyete olduğunu sürekli aklıma getirdim mesela saçma sapan şeyler düşünmeye başlayınca hani konuşurken konu değiştirir sın ya anında bende düşünce de öyle yaptım hemen geçmiyor tabi zamanla sonra namaz kılmaya başladım dua ettim Rabbine Sığın canım gerçekten geçiyo o zaman atlattım şükür hiç o zaman ki gibi olmadım bende travma yaşadım ve ona bağladım canım birde stres ten uzak dur ve bir şeyler le uğraş oturup kendini dinleme düşüncelerini dinleme gecick de zaten gecick emin ol hep oyle olmayacak canım benim korkma Rabbim tabi ki sıkıntı verecek bize tabi ki hastalıklar sıkıntılar insanlar için sen Rabbine yöneldin mi biticek ha sanma ki dört dörtluk biriyim ama en azından farkına vardım var bunda da bir hayır de. . , ve şunu da söyleyeyim o kadar çok şey oluyo ki ben saçma sapan düşünceleri bırak bi yana insanlar dan bile korkuyor dum :)))))) şimdi ara ara oluyo kötü hissetme falan aldırış etmiyorum geçiyor
tatlım gerçekten teselli olsun diye demiyorum lütfen bu kadar kötü hissetme korkma canım:) güzel şeyler düşün papatya sarı Kantaron cay iç iyi geliyo ve şunu da söyleyeyim sen inanmalisın kendine bunu yenecgne yoksa ilaç kullanırsın kullanıp ken iyi olursun sonra yine tetikleyınce mücadele edemez sın ilaça başvurursun ben kimseye bile bahsetmedim kendi kendime hallettim neler yaşadığım allah bilir ama bir kaç kişiye yardım ettim buradan olsun çevrem den olsunPeki çok teşekkür ederim...seni çok seviyorum
gül hadi lütfen:)) istediğin zaman konuşabilirm seninle yeter ki inan kendinePeki çok teşekkür ederim...seni çok seviyorum
kardeşim ağzına sağlıkArkadaşım Allah yardımcın olsun. Seni anlayabiliyorum. Şeytan insanı hep zayıf noktasından vurmak ister. İnancını yitirtmek ister insana. Başından geçen bu talihsiz olaydan sonra zayıf olan ruhi ve bedeni durumundan yararlanmak istediği çok açık.
Kesinlikle olumsuz düşüncelere kapılma yok deliricem, eşimden ayrılacam falan diye. Bunlar aklına geldiğinde hemen Allah'a ihlaslı bir şekilde sığın. Hırsız boş eve girmez derler. Korkma kalbinde inancın var diye seni bu kadar zorluyor.
Maddi olarak gerekenleri yaptıktan sonra manevi yönden bütün kalbinle Allah'a yönelmelisin/yönelmeliyiz. Çünkü şu bir gerçek ki son nefesimizi verene kadar şeytan bizimle uğraşıp hem imanımızı yok etmek hem de bu dünyayı bize zehir etmek için yılmadan, usanmadan çalışacaktır.
Bol bol Felak, Nas, Ayetel Kürsi, Fatiha, Euzü Besmele, Yasin,.. Kuran-ı Kerim'den bildiğin ayetleri, duaları Allah rızası ve şifa bulma niyetiyle okumaya çalış..
ama okumak için okuma anlamlarını düşünerek, ihlasla, acaba şifa bulacak mıyım diye kuşku duymadan oku.
*** ''Allah, yetmez mi kuluna?...'' ( ZUMER Suresi 36. ayet)
*** “Gerçek şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı-gücü yoktur. Onun zorlayıcı-gücü ancak onu veli edinenlerle, onunla O’na (Allah’a) ortak koşanlar üzerindedir.” (Nahl Suresi, 99-100)
Allah ayetlerinde, şeytanın iman edenler ve Allah’a tevekkül edenler üzerinde hiçbir etkisinin olamayacağını haber vermektedir. Müminler yaşamlarını Allah’ın Kuran’da bildirdiği hükümler üzerine kurdukları için, “Ey iman edenler, Allah’tan korkup-sakınırsanız, size doğruyu yanlıştan ayıran bir nur ve anlayış (furkan) verir…” (Enfal Suresi, 29) ayetiyle bildirildiği üzere şeytanın tuzaklarını, kendilerine hangi yollarla yaklaşacağını Allah’ın izniyle çok iyi görebilirler. Şeytana asla fırsat tanımaz.
"Şeytan vesvese verince, onu hemen uzaklaştırmalıdır inanan! Hadis-i şerifte, (Şeytan vesvese verir. Allah’ın ismi zikredilince, söylenince kaçar. Söylenmezse, vesveselerine devam eder) buyuruldu. (Ebu Ya’la)
Suna tşk ediyorum da bildiğim kadarıyla bu ilaçları kullananlar iki yıl falan hamile kalamiyormus...çünkü ben eski sağlığıma kavuşup Allah nasip ederse bebek istiyorum hemen...ne yapacağımı bilemedimne yapıyoruz hemen pskiyatriye gidiyoruz senin pskologla işin yok .geçmiş olsun okb(takıntı hastalığı)olmuş bunlar okb de cok oluyor üzülme bunlar senin düşüncelerin değil sayı sayma,allaha küfür,vesveseler,bişeyi kaybetme korkusu, sevdiklerine bişey olacak hissi bunların hepsi takıntıdandır.acilen bir pskiyatriste git canım. korkma kısa zamanda kurtulacaksın.
Alakası yok hamile kalırsın hamile kaldıktan sonra ilacı keserler bebeğe zararı olmasın diye senin acilen ilaca başlanan lazım çünkü bu illet ilerlerse seni mahvedder şimdiki günlerini mumla aratir depresyona da neden olur başka pskolojiden rahatsızlıklari da ekler üstüne önce iyles olur mu.Suna tşk ediyorum da bildiğim kadarıyla bu ilaçları kullananlar iki yıl falan hamile kalamiyormus...çünkü ben eski sağlığıma kavuşup Allah nasip ederse bebek istiyorum hemen...ne yapacağımı bilemedim
Pskolojik bunlar senin düşüncelerin değil bende OKB yim öğrenmek istediğin ne varsa sorabilirsin cnmKizlar hepinize cok tşk ediyorum...şimdi siz diyorsunuz ya kimseye zarar vermez diye; ben hemen diyorum ki ya ben gerçekten zarar verenlerdensemondan sonra dua et diyosunuz; diyorum ki sen inanmiyorsun ki diyorum tabi yine namazimi kılıp dua mi ediyorum sürekli tesbih cekiyorum ama hep soru isaretleri........bi de ben önceden Peygamber Allah adını duyunca yüreği titreyen gözleri dolan bi insandim...artık öyle de hissetmiyorum ((( bu da mı psikolojik yoksa ben gerçekten inançsız mı oldum yaaa.
Bu kanıya nerden vardın bu belirtiler OKB belirtisi cnmtravma sonrası stres bozukluğu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?