Bi akıl lütfen?

Uzun uzun yazmışsınız elinize,yüreğinize sağlık dikkate alıcam yazdıklarınızı inşAllah

Uzun uzun yazmışsınız elinize,yüreğinize sağlık dikkate alıcam yazdıklarınızı inşAllah
Söyleniş tarzı gerçekten çok kaba. O konuda size hak veriyorum. Kayınbirader konusuna gelince size hak veriyorum. Ama eşiniz sizi zorlamıyorsa kendisi yapacaksa hiç karışmayın.

Evlenmeden konuşmasının mi bunlati

2 günlük yemek yapılsın ,böylelikle daha az sorun olur ,yiyen kimse o yapsın ,kaynın evde boş boş duracağına yapsın
Eşin destek olsun akşam 7 de gelince yemek 9 a kadar pişmez

Evlenmeden konuşmasının mi bunlati
Konuştuk ben yapamam dedim oda illa yapıcaksın demedi muhtemeldi başıma böyle bişeyin gelmesi.Şimdide işte dereyi geçtik ya bakmasan yine baktıramaz bende biraz ılımlı olmak istiyorum.Çocuğum olana kadar diyorum ki hamile değilim :)

Allah rızası icin yapardım. Haftada 1-2 gün evime yaptıgım yemeğin malzemesini cok alırdım. atıyorum 1 kase yerine 2 kase islatirdim fasulye. yarisini oraya bolerdim.. hem kendi evime nasıl olsa yapmayacak miyim. 2-3 kat malzemeyle ayni yemeği yapardım..

Görümcenizle anlaşıp belirli günler yapabilir ya da evde yaptığınız yemeği biraz fazla yaparsınız eşiniz götürür. KV ile aranızda başka problemler yoksa yapın hayır duasını alırsınız. O kadın sizin anneniz olsaydı nasıl davranılmasını isterdiniz?
Eşiniz gitmeyeceksin, yapmayacaksın bırak kardeşlerin yapsın deseydi ne derdiniz?

Haftada 2 gün yemek yapmak çok zor olmasa gerek.kaynınız evde bile olsa kadın muhtaç ise sizede görev düşüyor.

Genelde erkekler yapmaz gelin olarak sen yapmalisin kendimden pay biciyorm yillarca yaptm altli ustlu otururken hc bi rahatszlklri da yoktu allah rizasi icin gonderdm bu arada da 17 18 falandim bebekliydm esinle bunun icin terlesme evindr yaparsin esinde yakinsa goturur ne kdr sevap

Aynen böyle devam edin koskoca kayinvalide nin 4 çocuğu bakamıyor da gelinin eline mi kaldı. Baska şeylere gelince gelin en sona atılır hatta sayilmaz bile. O görümce hanimefendi tek başına da bi zahmet annesine bakabilir kv sonuçta sizi değil onlari dogurup büyüttü. Sakın taviz vermeyin kayın konusunda da haklısınız erkek diye yapamaz diye bir sey yok sadece şımarıklık yapıyorlar hele bir kez tmm diyin emin olun tamamen sizin üzerinize yıkacaklar. Ha eşinizden başka cocugu olmasa evet gidip bakın derdim ya da çalışmıyor olsaniz yine gidin derdim ama bu şekild e kv nin 4 çocuğu varken çalışan geline kakalamaya( cok afedersiniz ama öyle benim gözümde ) çalışanlar once kendi evlatliklarini sorgulasınlar. O görümce ye de yüz vermeyin hatta yuzune carpin bi annenize bakamıyor musunuz ben kendi annemi kimseye birakmam deyin

Bence yanlış düşünüyor sunuz merhamet se en once kendi evlatlari merhamet göstersin koskoca 4 tane evladı var erkektir yapamaz diye ye bu erkekler asalak bir şekild e yasamayi kendinde hak görüyorlar. Ha o kv nin baska çocuğu olmasa eyvallah tabiki de gelin bakabilmeli ama 4 çocuğu var 2 si de sizin anlayışınızla kiz üstelik tutup gündüz çalışan bir geline mi kalıyor. o gelin hem calisacak hem kv ye hizmet edecek ee bu durumda kendi kocasına kendi evine nasıl adapte olsun. Bence burda sorgulanması o kv nin evlatlarinin evlatliklarinin sorgulanmasi kiz erkek ayrımı yapmadan

Size vicdan yaptirarak size yıkmaya çalışıyorlar ve bence vicdan yaptırma konusunda da başarılı olmus gözüküyorlar hic vicdan yapmayın bırakın onlar yapsın birakin eşiniz yapsın siz tatil gününuzde kendi inisiyatifinizle bi seyler kendinize göre yapip gönderirsiniz aba kendi isteğinizle görümce emri vakisi ile sakın bir sey yapmayın

Anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz ( yanlışım varsa duzeltin lutfen ) bu kızcağız çalışıyor sizin gibi altli üstlü de oturmuyor 4 tane evladı varken bu gelin hanıma düşürenler evlatlıklarıni sorgulasınlar kv nin kızı gelinden önce eve geliyor Allah rızası icin baska da bi evladı olmasa tabiki yapılmalı ama 4 çocuğu varken de değil. Ha bir de evde boş boş oturan asalak gibi yaşayan bir de kayın var

Calisiyordm allah rizasi icin yapmak yeterli diger faktorler onun icin onemi kalmiyor ztn yemek pisiyorsa

Ben yazdıklarnızdan şart ve imkan olarak yapamayacak olmak dışında yapma gereği duymuyorsunuz gibi hissettim.Sizin annesiz aynı durumda olsa?Tamam anne kayınvalide bir değil falan ama ihtiyaç hasıl oldu ise bence yerine göre yapmak göreviniz bile sayılabilir.

Haklısın ama ben daha göremedim erkek evlatın bi yemek yapıp ev temizlediğini keşke yapsalar da bizde bu muhabbete girmesek. Bencede evlat evlattır yapmalı ama kocan lada aran açılmasındansa büyütmeye de gerek yok altı üstü bir yemek 2 kap fazla yapıversek ne olur sevap alır Allah görsün sadakası olsun neyse...

Calisan insan kendi evine bile zor yetiyor arkadaslar. Kayni sorumsuzsa bu adam esine gelip o sorumsuz yapamaz diyecegine kardesine gidip herkesin bi mesguliyeti var sorumluluk sahibi olacaksin desin !
O gorumce de yok senin esin de artik yapacak bilmem ne gibi emrivaki laflar edemez.
Bence haftada 1 ya da 2 evinde yap eşin götürsün.

Haftasonlari pisirdiginiz yemeği fazladan yapın yarısını oraya gönderirsiniz. Hafta içi çocukları halleder. Ekstra birsey de yapmamış olursunuz. Bu arada benim de kayınlarim var eşim 3 kardeş hepsi erkek. Hafta sonları annelerinde buluşup her işi paylaşıp kendileri yaparlar. Allah hayırlı evlat versin hepimize insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…