Uzun uzun yazmışsınız elinize,yüreğinize sağlık dikkate alıcam yazdıklarınızı inşAllahAslında pek sorun edecek bir şey yok
Söyleniş tarzına mı bozuldunuz bilmiyorum
Kayınvalidem hasta olsa ve eşim benden ona haftada 2-3 gün yemek yapmamı istese seve seve yapardım. Ha eşime yapmış mutlu olmuşum ha annesine yapmışım. Kaldı ki eşiniz kendisi yapmayı bile teklif etmiş.
Sanırım kaynınızın durumu sizi sinirlendirdi. Ama sizin yapacağınız bir şey yok. Kendi abisi ve ablaları itiraz etmiyorsa siz kendi yapabilecekleriniz ölçüsünde yardımınızı edersiniz. Olaya “kayınvalideye yardım etmek” değil de eşinize yardım etmek olarak bakarsanız daha kolay ve zevk verici olur.
Kayınvalideniz de yaptıklarınıza “bunun tuzu çok, yağı az, ne biçim sebze seçmiş” demiyorsa hiç kafaya takmayın. Eşiniz bir oğul olarak annesine vazifesini yerine getirmek istiyor. Siz de onun HAYAT ARKADAŞI olarak ona destek oluyorsunuz.
Söyleniş tarzı gerçekten çok kaba. O konuda size hak veriyorum. Kayınbirader konusuna gelince size hak veriyorum. Ama eşiniz sizi zorlamıyorsa kendisi yapacaksa hiç karışmayın.Uzun uzun yazmışsınız elinize,yüreğinize sağlık dikkate alıcam yazdıklarınızı inşAllah
Evlenmeden konuşmasının mi bunlatiMerhaba,Yıllardır rahatsızmış kayınvalidem bedenen.Ben yaklaşık 1 yıllık evliyim.Kayınvalidemin yemeğini görümcelerim yapıyor.Onlarda çalışıyor ama ben onlardan daha geç geliyorum.Geldiğimde yemek pişiyor oluyor.Görümcemin birisi artık sağlık problemlerinden dolayı eskisi kadar sık gidip yapamicak.Diğer görümcem eşime artık eşinde yapıcak demiş.Ben evlenmeden önce pilav bilmeyen insandım çok şükür şimdi dolmaya kadar yapıyorum.Ama kendi evim bile bazen bana yük geliyor saat 7de evde oluyorum.Eşimde bana söyledi bende evde bekar kaynım var oda yapabilir dedim.Eşimde o sorumsuz yapmaz dediTersleştik.Bekar kaynım askerden geldi işsiz umursuz bedeni benden büyük o neden yapamıyor sadece sebze doğricak gerisini kayınvalidem yapıyor.Kayınpederim keza öyle.Kayınvalidemin sorumluluğundan kaçmak için haftanın 7 günü çalışıyor.Bekar kaynım çalışıp kadın tutabilir.Onuda yapmıyor.Onlar kardeşim böyle deyip çıkabiliyor.Ben neden yapıcakmışım.Eşim işten gelip o başlicak yapmaya.Nasıl bir yol izlemem lazım?
Konuştuk ben yapamam dedim oda illa yapıcaksın demedi muhtemeldi başıma böyle bişeyin gelmesi.Şimdide işte dereyi geçtik ya bakmasan yine baktıramaz bende biraz ılımlı olmak istiyorum.Çocuğum olana kadar diyorum ki hamile değilim :)Evlenmeden konuşmasının mi bunlati
Herkes zor,2 günlük yemeği yemiyormuş kayınvalidem2 günlük yemek yapılsın ,böylelikle daha az sorun olur ,yiyen kimse o yapsın ,kaynın evde boş boş duracağına yapsın
Eşin destek olsun akşam 7 de gelince yemek 9 a kadar pişmez
Allah rızası icin yapardım. Haftada 1-2 gün evime yaptıgım yemeğin malzemesini cok alırdım. atıyorum 1 kase yerine 2 kase islatirdim fasulye. yarisini oraya bolerdim.. hem kendi evime nasıl olsa yapmayacak miyim. 2-3 kat malzemeyle ayni yemeği yapardım..Merhaba,Yıllardır rahatsızmış kayınvalidem bedenen.Ben yaklaşık 1 yıllık evliyim.Kayınvalidemin yemeğini görümcelerim yapıyor.Onlarda çalışıyor ama ben onlardan daha geç geliyorum.Geldiğimde yemek pişiyor oluyor.Görümcemin birisi artık sağlık problemlerinden dolayı eskisi kadar sık gidip yapamicak.Diğer görümcem eşime artık eşinde yapıcak demiş.Ben evlenmeden önce pilav bilmeyen insandım çok şükür şimdi dolmaya kadar yapıyorum.Ama kendi evim bile bazen bana yük geliyor saat 7de evde oluyorum.Eşimde bana söyledi bende evde bekar kaynım var oda yapabilir dedim.Eşimde o sorumsuz yapmaz dediTersleştik.Bekar kaynım askerden geldi işsiz umursuz bedeni benden büyük o neden yapamıyor sadece sebze doğricak gerisini kayınvalidem yapıyor.Kayınpederim keza öyle.Kayınvalidemin sorumluluğundan kaçmak için haftanın 7 günü çalışıyor.Bekar kaynım çalışıp kadın tutabilir.Onuda yapmıyor.Onlar kardeşim böyle deyip çıkabiliyor.Ben neden yapıcakmışım.Eşim işten gelip o başlicak yapmaya.Nasıl bir yol izlemem lazım?
Aç kalsın o zaman ,hem destek iste hrm bepenme eşiniz desteklesinHerkes zor,2 günlük yemeği yemiyormuş kayınvalidem
Merhaba,Yıllardır rahatsızmış kayınvalidem bedenen.Ben yaklaşık 1 yıllık evliyim.Kayınvalidemin yemeğini görümcelerim yapıyor.Onlarda çalışıyor ama ben onlardan daha geç geliyorum.Geldiğimde yemek pişiyor oluyor.Görümcemin birisi artık sağlık problemlerinden dolayı eskisi kadar sık gidip yapamicak.Diğer görümcem eşime artık eşinde yapıcak demiş.Ben evlenmeden önce pilav bilmeyen insandım çok şükür şimdi dolmaya kadar yapıyorum.Ama kendi evim bile bazen bana yük geliyor saat 7de evde oluyorum.Eşimde bana söyledi bende evde bekar kaynım var oda yapabilir dedim.Eşimde o sorumsuz yapmaz dediTersleştik.Bekar kaynım askerden geldi işsiz umursuz bedeni benden büyük o neden yapamıyor sadece sebze doğricak gerisini kayınvalidem yapıyor.Kayınpederim keza öyle.Kayınvalidemin sorumluluğundan kaçmak için haftanın 7 günü çalışıyor.Bekar kaynım çalışıp kadın tutabilir.Onuda yapmıyor.Onlar kardeşim böyle deyip çıkabiliyor.Ben neden yapıcakmışım.Eşim işten gelip o başlicak yapmaya.Nasıl bir yol izlemem lazım?
Genelde erkekler yapmaz gelin olarak sen yapmalisin kendimden pay biciyorm yillarca yaptm altli ustlu otururken hc bi rahatszlklri da yoktu allah rizasi icin gonderdm bu arada da 17 18 falandim bebekliydm esinle bunun icin terlesme evindr yaparsin esinde yakinsa goturur ne kdr sevapMerhaba,Yıllardır rahatsızmış kayınvalidem bedenen.Ben yaklaşık 1 yıllık evliyim.Kayınvalidemin yemeğini görümcelerim yapıyor.Onlarda çalışıyor ama ben onlardan daha geç geliyorum.Geldiğimde yemek pişiyor oluyor.Görümcemin birisi artık sağlık problemlerinden dolayı eskisi kadar sık gidip yapamicak.Diğer görümcem eşime artık eşinde yapıcak demiş.Ben evlenmeden önce pilav bilmeyen insandım çok şükür şimdi dolmaya kadar yapıyorum.Ama kendi evim bile bazen bana yük geliyor saat 7de evde oluyorum.Eşimde bana söyledi bende evde bekar kaynım var oda yapabilir dedim.Eşimde o sorumsuz yapmaz dediTersleştik.Bekar kaynım askerden geldi işsiz umursuz bedeni benden büyük o neden yapamıyor sadece sebze doğricak gerisini kayınvalidem yapıyor.Kayınpederim keza öyle.Kayınvalidemin sorumluluğundan kaçmak için haftanın 7 günü çalışıyor.Bekar kaynım çalışıp kadın tutabilir.Onuda yapmıyor.Onlar kardeşim böyle deyip çıkabiliyor.Ben neden yapıcakmışım.Eşim işten gelip o başlicak yapmaya.Nasıl bir yol izlemem lazım?
Merhaba,Yıllardır rahatsızmış kayınvalidem bedenen.Ben yaklaşık 1 yıllık evliyim.Kayınvalidemin yemeğini görümcelerim yapıyor.Onlarda çalışıyor ama ben onlardan daha geç geliyorum.Geldiğimde yemek pişiyor oluyor.Görümcemin birisi artık sağlık problemlerinden dolayı eskisi kadar sık gidip yapamicak.Diğer görümcem eşime artık eşinde yapıcak demiş.Ben evlenmeden önce pilav bilmeyen insandım çok şükür şimdi dolmaya kadar yapıyorum.Ama kendi evim bile bazen bana yük geliyor saat 7de evde oluyorum.Eşimde bana söyledi bende evde bekar kaynım var oda yapabilir dedim.Eşimde o sorumsuz yapmaz dediTersleştik.Bekar kaynım askerden geldi işsiz umursuz bedeni benden büyük o neden yapamıyor sadece sebze doğricak gerisini kayınvalidem yapıyor.Kayınpederim keza öyle.Kayınvalidemin sorumluluğundan kaçmak için haftanın 7 günü çalışıyor.Bekar kaynım çalışıp kadın tutabilir.Onuda yapmıyor.Onlar kardeşim böyle deyip çıkabiliyor.Ben neden yapıcakmışım.Eşim işten gelip o başlicak yapmaya.Nasıl bir yol izlemem lazım?
Senin kardeşin olsa yaparmıydı. Yade senin erkek kardeşin yapmasa senin annen olsa o yapmıyor diye sen de mi yapmazdn. Biraz merhamet Allah rızası için 1 tencere yemek yapmak çok mu zor sebzeleri eşine dograt akşamdan gelince at pişsin ne varki bu kadar takıcak.
Haklısınız
Genelde erkekler yapmaz gelin olarak sen yapmalisin kendimden pay biciyorm yillarca yaptm altli ustlu otururken hc bi rahatszlklri da yoktu allah rizasi icin gonderdm bu arada da 17 18 falandim bebekliydm esinle bunun icin terlesme evindr yaparsin esinde yakinsa goturur ne kdr sevap
CalisiyordmAnladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz ( yanlışım varsa duzeltin lutfen ) bu kızcağız çalışıyor sizin gibi altli üstlü de oturmuyor 4 tane evladı varken bu gelin hanıma düşürenler evlatlıklarıni sorgulasınlar kv nin kızı gelinden önce eve geliyor Allah rızası icin baska da bi evladı olmasa tabiki yapılmalı ama 4 çocuğu varken de değil. Ha bir de evde boş boş oturan asalak gibi yaşayan bir de kayın var
Haklısın ama ben daha göremedim erkek evlatın bi yemek yapıp ev temizlediğini keşke yapsalar da bizde bu muhabbete girmesek. Bencede evlat evlattır yapmalı ama kocan lada aran açılmasındansa büyütmeye de gerek yok altı üstü bir yemek 2 kap fazla yapıversek ne olur sevap alır Allah görsün sadakası olsun neyse...Bence yanlış düşünüyor sunuz merhamet se en once kendi evlatlari merhamet göstersin koskoca 4 tane evladı var erkektir yapamaz diye ye bu erkekler asalak bir şekild e yasamayi kendinde hak görüyorlar. Ha o kv nin baska çocuğu olmasa eyvallah tabiki de gelin bakabilmeli ama 4 çocuğu var 2 si de sizin anlayışınızla kiz üstelik tutup gündüz çalışan bir geline mi kalıyor. o gelin hem calisacak hem kv ye hizmet edecek ee bu durumda kendi kocasına kendi evine nasıl adapte olsun. Bence burda sorgulanması o kv nin evlatlarinin evlatliklarinin sorgulanmasi kiz erkek ayrımı yapmadan
Calisan insan kendi evine bile zor yetiyor arkadaslar. Kayni sorumsuzsa bu adam esine gelip o sorumsuz yapamaz diyecegine kardesine gidip herkesin bi mesguliyeti var sorumluluk sahibi olacaksin desin !Merhaba,Yıllardır rahatsızmış kayınvalidem bedenen.Ben yaklaşık 1 yıllık evliyim.Kayınvalidemin yemeğini görümcelerim yapıyor.Onlarda çalışıyor ama ben onlardan daha geç geliyorum.Geldiğimde yemek pişiyor oluyor.Görümcemin birisi artık sağlık problemlerinden dolayı eskisi kadar sık gidip yapamicak.Diğer görümcem eşime artık eşinde yapıcak demiş.Ben evlenmeden önce pilav bilmeyen insandım çok şükür şimdi dolmaya kadar yapıyorum.Ama kendi evim bile bazen bana yük geliyor saat 7de evde oluyorum.Eşimde bana söyledi bende evde bekar kaynım var oda yapabilir dedim.Eşimde o sorumsuz yapmaz dediTersleştik.Bekar kaynım askerden geldi işsiz umursuz bedeni benden büyük o neden yapamıyor sadece sebze doğricak gerisini kayınvalidem yapıyor.Kayınpederim keza öyle.Kayınvalidemin sorumluluğundan kaçmak için haftanın 7 günü çalışıyor.Bekar kaynım çalışıp kadın tutabilir.Onuda yapmıyor.Onlar kardeşim böyle deyip çıkabiliyor.Ben neden yapıcakmışım.Eşim işten gelip o başlicak yapmaya.Nasıl bir yol izlemem lazım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?