Bi akıl lütfen?

ays46000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2018
590
274
103
35
Merhaba,Yıllardır rahatsızmış kayınvalidem bedenen.Ben yaklaşık 1 yıllık evliyim.Kayınvalidemin yemeğini görümcelerim yapıyor.Onlarda çalışıyor ama ben onlardan daha geç geliyorum.Geldiğimde yemek pişiyor oluyor.Görümcemin birisi artık sağlık problemlerinden dolayı eskisi kadar sık gidip yapamicak.Diğer görümcem eşime artık eşinde yapıcak demiş.Ben evlenmeden önce pilav bilmeyen insandım çok şükür şimdi dolmaya kadar yapıyorum.Ama kendi evim bile bazen bana yük geliyor saat 7de evde oluyorum.Eşimde bana söyledi bende evde bekar kaynım var oda yapabilir dedim.Eşimde o sorumsuz yapmaz dediTersleştik.Bekar kaynım askerden geldi işsiz umursuz bedeni benden büyük o neden yapamıyor sadece sebze doğricak gerisini kayınvalidem yapıyor.Kayınpederim keza öyle.Kayınvalidemin sorumluluğundan kaçmak için haftanın 7 günü çalışıyor.Bekar kaynım çalışıp kadın tutabilir.Onuda yapmıyor.Onlar kardeşim böyle deyip çıkabiliyor.Ben neden yapıcakmışım.Eşim işten gelip o başlicak yapmaya.Nasıl bir yol izlemem lazım?

Son düzenleme:
Bence yardimci olun ama butun sorumlulugu ustunuze almadan.cunku sadece sizin ustunuze yikmaya da calisabilirler hep siz yaparsaniz.sonucta kadinin yardima ihtiyaci var insanlik icin yine yapmak lazim ama gelin hizmet etmeli kafasinda olurlarsa o zaman is degisir sizden once onlar mecbur yapmaya cunku.ben yardimci olurum ama herkes elini tasin altina koyacak yok oyle hastayim bilmem ne.

Yapmak zorunda değilsiniz
Yemek yapma işinin kadınlara kilitlenmesine ben de karşıyım. Kaynınız yapsın. O yapmazsa OĞLU olarak eşiniz yapsın.

Dinimizde bile herkesin kendi anne babasına karşı sorumluluğu var. Kayınvalide kayınpederine karşı yok.

Ha siz sevabına yapayım derseniz de önceki günün çokça yaptığımız yemeğinden yollayabilirsiniz.

Ama eşinizin sizi zorlamaya hakkı yok. İstemiyorsanız direnin.

Allah var öyle demiyolar öyle insan değiller ben vicdansızlık yapıyorum sanırım

Senin kardeşin olsa yaparmıydı. Yade senin erkek kardeşin yapmasa senin annen olsa o yapmıyor diye sen de mi yapmazdn. Biraz merhamet Allah rızası için 1 tencere yemek yapmak çok mu zor sebzeleri eşine dograt akşamdan gelince at pişsin ne varki bu kadar takıcak.

Pardonda görümcenize ne oluyorda esinize esinde yapacak diye emir veriyor ben ona takildim .. bu Insanlarda dogru düzgün üslup olmaz mi arkadas ya ..
is bölümü yapabilirsiniz haftanin belirli günleri siz diger günleri kendi cocuklari yapabilir bu gayet makul bi fikir ..

Yapmak zorunda değilsiniz ama Allah rızası için, gönül hoşluğu için yapabilirsiniz, çok zor bir şey değil bir tencere yemek yapmak, Allah ömür verirse hepimiz göreceğiz yaşlılığı, hastalığı, zor şeyler bunlar, eşinizin hatrı için idare edillmeyecek bir durum değil, iş bölümü yapın diğerleriyle, mesela iki gün siz, bir gün oğlu, bir gün diğer görümce gibi

Belli günlerde ve siz istediğiniz zaman yapabilirsiniz.
Yaptığınız iyilik göreviniz haline gelmesin yeter ki.
Ayrıca herkes ne kadar bencil.

Yaptığım yemekten gönderiyorum eşimde ben yaparım sen gelene kadar diyor.Kayınvalidem ben evime kadın sokmam diyor kaynımda çalışmıyor zoruma bu iki şey gitti sanırım birilerinin kayfine göre benim sıkıntı çekmem

Ortada bir sağlık problemi var sonuçta ben olsam yapardım, kendime yarım kilo sebzeden yapıyorsam 1 kilo fazla alır pişirir yarısını kendi evime yarısı kayınvalideme verirdim.

Diğer görümcenizinde sağlık problemi varmış diğer görümceyle konuşup dönüşümlü yapılır haftanın 3 günü o yapar 2 günü siz yada tam tersi arada dışarıdan söylenir bir şekilde orta yol bulunur.

Eşinizin kızkardeşi size böyle bir talimat veremez. Ailesine karşı sorumlu olan eşiniz, siz değilsiniz.

Benim ailemdeki erkekler yemek, temizlik, ütü gibi her türlü sorumluluğu yerine getirebildikleri için “erkek yapamaz” mantığını hiç anlamayacağım zaten.

Zor durumda olduklarını söyleyip, sizden rica etselerdi iş başka olurdu. İçinizden destek olmak geliyorsa olun tabi, ama eşiniz ve ailesinin yaklaşımı çok yanlış.

Siz gelene kadar eşiniz yapacaksa neden sorun ettiniz ki? Birakin yapsın.

Aslında pek sorun edecek bir şey yok
Söyleniş tarzına mı bozuldunuz bilmiyorum

Kayınvalidem hasta olsa ve eşim benden ona haftada 2-3 gün yemek yapmamı istese seve seve yapardım. Ha eşime yapmış mutlu olmuşum ha annesine yapmışım. Kaldı ki eşiniz kendisi yapmayı bile teklif etmiş.

Sanırım kaynınızın durumu sizi sinirlendirdi. Ama sizin yapacağınız bir şey yok. Kendi abisi ve ablaları itiraz etmiyorsa siz kendi yapabilecekleriniz ölçüsünde yardımınızı edersiniz. Olaya “kayınvalideye yardım etmek” değil de eşinize yardım etmek olarak bakarsanız daha kolay ve zevk verici olur.

Kayınvalideniz de yaptıklarınıza “bunun tuzu çok, yağı az, ne biçim sebze seçmiş” demiyorsa hiç kafaya takmayın. Eşiniz bir oğul olarak annesine vazifesini yerine getirmek istiyor. Siz de onun HAYAT ARKADAŞI olarak ona destek oluyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…