Bi akil verebilirmisiniz?

heys

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
206
3
318
Bursa
Merhaba, akıl danisabilicegim çok kişi yok o yüzden sizden bi fikir istiycem. 31 yaşındayım. Almanca öğretmenlik mezunuyum ve iktisat okuyorum 1,5 senem kaldı bitmesine. Bazı problemlerimden dolayı hiç aktif olarak iş hayatina girmedim. Evden internet üzerinden çalıştım bugüne kadar ama artık onuda yapamıyorum ve bi karar vermem gerekiyor artık. Önümde 3 seçenek var. Birincisi devlette öğretmenlik, ikincisi özelde öğretmenlik, üçüncüsü kendi işimi kurmak. Devlette öğretmenlik için kpssye çalışabilirim ama zorunlu doğu görevi beni gerçekten korkutuyor. Özelde hiç çalışmadığım için tecrübesiz bi öğretmeni kim ise alır bilmiyorum. Kendi işimi kurmak içinde kafamda birkaç fikir var, bir miktar birikmiş param var üzerine kredi cekebilirim. Ama ya yapamazsam ilk deneme de batarsam diye korkuyorum. Aslında kendime güvenim var ama bilmiyorum ışte. Kafam çok karıştı. Bi akıl verebilir misiniz? Siz benim yerimde olsanız napardiniz?

Bncee bemn kendi isini kurmaya bakmaa bi ozlde veyaa devlette cals sonraa hemn olmaya bilir hic calsmamssn kendi isini acmaa dermm

Özelde yada devlette öğretmenlik düşün diyorsun yani..teşekkür ederim cevabın için canım.

Merhaba, akıl danisabilicegim çok kişi yok o yüzden sizden bi fikir istiycem. 31 yaşındayım. Almanca öğretmenlik mezunuyum ve iktisat okuyorum 1,5 senem kaldı bitmesine. Bazı problemlerimden dolayı hiç aktif olarak iş hayatina girmedim. Evden internet üzerinden çalıştım bugüne kadar ama artık onuda yapamıyorum ve bi karar vermem gerekiyor artık. Önümde 3 seçenek var. Birincisi devlette öğretmenlik, ikincisi özelde öğretmenlik, üçüncüsü kendi işimi kurmak. Devlette öğretmenlik için kpssye çalışabilirim ama zorunlu doğu görevi beni gerçekten korkutuyor. Özelde hiç çalışmadığım için tecrübesiz bi öğretmeni kim ise alır bilmiyorum. Kendi işimi kurmak içinde kafamda birkaç fikir var, bir miktar birikmiş param var üzerine kredi cekebilirim. Ama ya yapamazsam ilk deneme de batarsam diye korkuyorum. Aslında kendime güvenim var ama bilmiyorum ışte. Kafam çok karıştı. Bi akıl verebilir misiniz? Siz benim yerimde olsanız napardiniz?
ben olsam kendi işimi kurardım.evet riskli ama ne sektör üzerinde açmak istiyorsunuz oda önemli.

Üç fikir var kafamda. Bi tanesi herkesin hayalidir herhalde..cafe açmak kitap cafe bide küçük bi fırın olucak börek pogaca cupcake falan pişiririm. Diğeri güzellik salonu kalıcı makyaj bölgesel zayıflama tarzı şeyler üzerine bi yer. Diğeri de çocuklara yabancı dil ogretebilicegim bi yer düşünüyorum. Hem kreş hem yabancı dil eğitimi gibi olucak yani. Bunlardan da birini seçmek lazım tabi. Ama başka bi fikrin varsa düşünebilirim canım.

Ben olsam özelde öğretmenlik yaparım .en azından 4,5 sene birikimime biraz daha eklerin.daha sonra bakarsın duruma göre kendi işinide kurabilirsin

Ama özelde hiç çalışmadım canım, beni o düşündürüyor. Hep evde internet üzerinden çalıştım bugüne kadar. O tecrübe sayılmaz bile bence.

Çocuklara dil öğreten bir yerde ya da anaokulunda çalışın tecrübe kazanın sonra iş kurun

Îki dilli anaokulu olabilir örneğin

Teşebbüs olmadan tesadüf olmaz ticarette iyi para var bence kendi işinizi kurabilirsiniz ama bir miktar kredi çekeceğinizi söylüyorsunuz şimdi işler ters giderse krediyi geri ödeme imkanınız olur mu bunuda düşünmek gerek tabii

Olur, o konuda sıkıntım olmaz. Ailem nişanlım destek olurlar her durumda.

Tecrübesizken açacağın yer batmaya mahkum.
Özelde öğretmenlikl başla alırlar en azından tecrübe kazanır ve para biriktirirsin bu sürede.
Sonra yine açacaksan açarsın kendi yerini.

Bence özelde veya devlette öğretmenlik düşün. Sizin alanı bilmiyorum ama atanmak da kolay is değil. En azından su an için özel yerlere basvur okul olmasa da kursta falan da calisabilirsin aynı zamanda da kpss'ye çalış. Bir süre para biriktirmen gerek kendini 6 ay falan rahat yaşatacak parayı kenara koy, yatırım paran ayrı olsun çok büyük riske girme hem kafan da rahat olur.

Evet canım, evden çalışırken öyle yaptım zaten. Öyle öyle biriktirebildim. Ama şimdi bi çırpıda herşeyden olmak da var. Atanmak kolay deil ama özelede kolay kolay almazlarki yaşım 30u geçti ve iş tecrübem yok. Yinede deneyebilirim şansımı. Saol cevabın için canım.

Bu yaşta kpss çalışmak zor,
Özelde öğretmenliği zorlayın derim.
Gittiği yere kadar, gitmezse iş kurarsınız

Ozelde ogretmenlere cok para vermiyolar diye biliyorum. Cafe olayi da yasadiginiz sehre gore riskli olabilir. Guzellik salonu da sıkıntılı cunku once musteri cevrenizi olusturmaniz lazim. Sahsen ben yeni acilan hic duymadigim bi yere ozellikle kalici makyaj falan yptirmak istemem.

Bence en mantiklisi yemek sektoru. Cunku hic sonu gelmeyecek bi alan. Mesela kucuk cafe-restoran tarzi bi yer acabilirsiniz ya da mantici falan.

Yerinde olsam hem biyerde Çalışır hemde kendi işimi kurarım.

Fırın mantıklı gelmedi tutunmak zor.

Kalıcı makyaj mantıklı fakat müşteri çekimini nasıl yapacaksın ?

Kreşte güzel fikir. Oyun okulu tarzında olabilir.

Üç fikir var kafamda. Bi tanesi herkesin hayalidir herhalde..cafe açmak kitap cafe bide küçük bi fırın olucak börek pogaca cupcake falan pişiririm. Diğeri güzellik salonu kalıcı makyaj bölgesel zayıflama tarzı şeyler üzerine bi yer. Diğeri de çocuklara yabancı dil ogretebilicegim bi yer düşünüyorum. Hem kreş hem yabancı dil eğitimi gibi olucak yani. Bunlardan da birini seçmek lazım tabi. Ama başka bi fikrin varsa düşünebilirim canım.
3 de güzel fikir.nerde oturduğun ve ortamda çok önemli tabi.bu zamanda kişiler ancak karınlarını doyabiliyorlar hayat şartlarından bence fırın daha mantıklı geldi. yabancı dil içnde ek gelir lazım göndercek aile bireylerine yani tamamen hayat şartlarına bağlı ama insan acıktığında yemek zorunda aç kalmamak adına yoksa fikirleriniz çok güzel.

Yalnız 3 sektörde birbirinden farklı, hele güzellik salonu için ciddi para lazım alet edevat epey pahalı

Back
X