bi akıl verin kızlarr :(

mina87

Mucizemiz bizimle çok şükür:)
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
520
16
68
eşimle evleneli bir sene oldu bunun öncesinde 6 yıllık bir birlikteliğimiz olmustu.. evlenince değiştiğini ve beni anlamadığını düşünüyorum. çok düşüncesizce hareketleri ve konusmaları var bu beni rahatsız ediyor. ama yinede onu sevecek yönlerini bulup çıkarıyorum ortaya. son tartışmamızda olay şöyle gelişti.. biz yaklasık 1.5 aydır evimizde değiliz tatil için memleketimize geldik biraz onun ailesiyle biraz benimkiyle zaman geçirdik bu hafta sonu evimize dönmeyi düşünüyoruz ama eşim daha biz dönmeden arkadaslarını evimize davet etti 3-4 gün yatılı kalacaklar biz pazar günü gideceğiz onlarda salı gelecekler şimdi ben o 1.5 aydır açılmayan evi temizleyip yerlestirip misafire hazırlık yapmak zorunda kalacağım eşime bunu anlatmaya çalışıyorum ama anlamak istemiyor ne yapmalıyım ne demeliyim sizce? evden çıkarken buzdolabınıda kapattık tek birsey yok evde hepsini 1 günde halledebilirmiyim? eşimmi çok anlayıssız ben mi çok abartıyorum yardım lütfen :5::5::5::5::5::5:

eşimle evleneli bir sene oldu bunun öncesinde 6 yıllık bir birlikteliğimiz olmustu.. evlenince değiştiğini ve beni anlamadığını düşünüyorum. çok düşüncesizce hareketleri ve konusmaları var bu beni rahatsız ediyor. ama yinede onu sevecek yönlerini bulup çıkarıyorum ortaya. son tartışmamızda olay şöyle gelişti.. biz yaklasık 1.5 aydır evimizde değiliz tatil için memleketimize geldik biraz onun ailesiyle biraz benimkiyle zaman geçirdik bu hafta sonu evimize dönmeyi düşünüyoruz ama eşim daha biz dönmeden arkadaslarını evimize davet etti 3-4 gün yatılı kalacaklar biz pazar günü gideceğiz onlarda salı gelecekler şimdi ben o 1.5 aydır açılmayan evi temizleyip yerlestirip misafire hazırlık yapmak zorunda kalacağım eşime bunu anlatmaya çalışıyorum ama anlamak istemiyor ne yapmalıyım ne demeliyim sizce? evden çıkarken buzdolabınıda kapattık tek birsey yok evde hepsini 1 günde halledebilirmiyim? eşimmi çok anlayıssız ben mi çok abartıyorum yardım lütfen :5::5::5::5::5::5:

Bence 1,5 günde hiçbirşey halletmeyin.
Eşinize surat falanda yapmayın,
Evinizi temizleyin , yemek yetiştirmeyin.
Madem çağırdı ne yedireceğini düşünsün.
" yetiştiremedim, dışardan yiyelim " deyin.
Birazda onun cebi acısın, bakalım bir daha yapabiliyor mu böyle emrivaki.
Siz mükemmel olmaya çalıştıkça sizin üzerinize yapışır böyle görevler.
Yapabildiğiniz kadarını yaparsanız daha kıymetli olursunuz emin olun.:34:

Canım merak etme bence boyle seyler yüzünden esinle aranı acma bizde 32 gündür yoktuk senin dediğin gibi dolap bombostu gece 4 te geldik dolabın kapağını kapalı unutmusum kirlenmiş dolap hemen onu sildik esim valizi odaya çıkardı bir günde alisverimizi yaptikanlayacagin is temizlik olsun Allah başka bir sıkıntı vermesin esın sana yardımcı oluyorsa iki elden evin tozunu alırsınız zaten toz vardır evlenince erkeklerin değişmesine gelince bence her erkek değişiyor az veya cok onlar bizim kadar detayları düşünmedikleri icin bizi anlamamaları normal,esinle birlikte iken bukadar yanyana olamadığın icin huyunun sadece o zaman bize yansıyan sevimli yanını görüyoruz moralini bozma

Verin eline süpürgeyi bezi, ben yetistiremiyorum askim hadi bana yardim deyin en iyisi. Ne yaparsa, kötü bile yapsa, süpersin, söyle iyi yapiyorsun, ay allah razi olsun, yok bak senle yapinca ne güzel cabuk bitiyor is vs vs vs.
Bayagi bir annesini aglatin ;) Bakin bakalim bir daha yapiyormu. Ayrica kizmayin ona, ama bir dahakine bana sormadan davet etme insanlari, istedigim gibi hazirlik yapamiyorum, mahcup olmak istemiyorum vs deyin. Esinizi suclar gibi degilde, kendiniz telase düsmüs gibi. Esiniz sizi cok kosturan, yorgun bitkin görsün, ama arkadaslariniz gelecegi zamana yakin süslenip püslenip ortaya cikin.

Ayrica cok hazirlik gerektiren yemekler yapmayin, hatta disardan siparis verin ancak temizligi yetistirdim deyin. Inanin daha cok degeriniz olur. Arkadaslarinizda zaten kusurlariniza bakmazlar insallah, yoksa zaten arkadas sayilmazlar...

Yapabileceginiz en büyük hata yok o sevmez, yok o beceremez diye esinizden yardim istememek, herseye kendinizin kosturmasi, ayrica yardim ediyorsa bile onu elestirmeniz, ozaman erkekler cabuk kiziyor, bunaliyorlar. Akilli olmak gerek...

erkeklerin düşüncesizliği şekerim,bence üstünde durma bunun eğer başka sorunlarınız yoksa tabi

ben senın yerınde olsam hemen bır temızlıkçı kadın ayarlardım,100 tl verıyosun evı pırıl pırıl yapıyorlar
yemek işini de dışarıdan hallederdım,al sana oldu bitti
hem sen yorulmazsın hem de kocana ıyı ders olur

bu ev işi mutfak işi durumları, yemek yapmayan kendi evinde temizlik yapmayan bekar evinde marifet kazanmayan erkeklerin genel sorunu ne yazık ki. anlamıyorlar çünkü anlayabilecekleri bir mevzu değil. benim erkek arkadaşım uzun yıllar kendi başına yaşadığı için benden çok temizler, benden çok pişirir. ona deseniz empati kurabilir. ama eline su değmeyen adam bunu anlamaz. sizin de büyüttüğünüzü düşünür. "nasıl yetiştireyim ben ya" gibi kavgaya yönelik konuşmak yerine yavaş ve sakince işleri tek tek ona süresiyle anlatın.

Eminim eşiniz evde elini hiç bir şeye sürmüyor, her şeyi sizden bekliyordur.
Çünkü ev işlerine yardım eden bir eş bu işin bu kadar kısa zamanda halledilmeyeceğini bilir,
böyle düşüncesizlik yapmazdı.

Bence eşinizden arayıp bir kaç gün sonra gelmelerini söylemesini isteyin.
Ya da en makul parkonun dediği gibi dışardan yemek söyleyin....

Son düzenleme:
Arkadaşım anlamaz ne kadar anlatsan da, hiç yapmamıştır ki bilmez gerçekten temizlik, yemek ne kadar efor isteyen işler. Sıkma canını, seni düşünmediğinden değildir eminim bu hareketi. Onun kafasında bu işler sadece teorik olarak var, ve teoride herşey nasıl da kolay gözüküyor hep değil mi?

Sen kendini yıpratmadan elinden geldiğince temizliği yap bence...Yemek yetişmeyecek gibiyse eşini önceden uyarırsın. Olmadı akşam dışarıda yersiniz. Evde çay tatlı falan yaparsınız.

Halledilmeyecek şeyler değil halledersiniz tabiki de ama ne gerek var,emrivaki eşinizin yaptığı :37:
Ama huzurunuzu da bu sebepten bozmayın
Artık davet edilmiş ,eşiniz bu saatten sonra anlasa da çok geç :50:
Temizliğini yaparsın,alışverişi liste yap eşinin eline tutştur o yapsın
Hatta ilk gün gerekirse hazır yemek alırsınız yetiştiremezsen
Allah can sağlığı versin ,boşver idare et canım :34:

teşekkür ederim kızlar çok rahatlattınız gercekten.. tavsiyelerinizi dikkate alacağım.. yalnız bugün daha farklı birseyle karsı karsıyayım kızlar. eşim dedikodudan nefret eder bugün annesine bu yüzden öyle bi bağırdı ki onu hiç o halde görmemiştim korktum . insanlar hep derdi de inanmazdım bu zamana kadar eşimi tanımamısım diye galiba bende tanımamışım.. şuanda kayınvalidemlerdeyiz eşim bağırdıktan sonra evden çıkıp gitti gelince ne tepki vermem gerektiğini bilmiyorum aslında konunun benimle alaksı yok ama gercekten şok yasadım o kadar bağırdığını görünce korktum ne yapmalıyım bilmiyorum :50::50::50::50:

Back
X