• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi anaokul meselesi

Tartışmak?
Sonuç çıkarmak?
Sizinle hangi konuda neden tartışalım?
Herkesin hayata baktığı pencere farklı.
Bazı konularda sencesi bencesi yoktur, doğrular vardır ama herkese uymaz o ayrı.
Ben çocuklarımı yaşlarına uygun ve sosyal bireyler olarak yetiştiriyorum, herkesin doğruları kendine.
Sizede iyi geceler 😉

Kreşlerde tüm gün sabahtan akşama kadar kalmalarına ben de sıcak bakmam. Ama bir kaç saat çocukların gelişimi açısından çok verimli oluyor. Benim çocuk içe kapanık utangaçken kreş ona çok iyi gelmişti. Severek gidiyordu. Dışa dönük sosyal bir çocuk oldu.
Zaten çok küçük yaşlardakiler için gayet güzel aktiviteler oyunlar var.
Çok sevindim faydası olmuş çocuktan çocuğa göre de değişir tabi cocuk iletişimde arkadaşlık kurmada zorlanıyorsa kreş yollanır.

Çalışmadığım için kendim hep ilgilenmek istedim, artık bundan sonrası için düşündüm umarım zorlamaz
Çalışıp çalışmamakla ilgisi yok aslında.

Ben de öğretmenim. Sözümü unutmayın; hiçbir zaman hiçbir eğitin akran eğitimi kadar etkili olamaz.

Kreş, bakacağı kimsesi olmayan çocukların oyalandıği bir yer değil; akranlarıyla hem eğleneceği hem de öğreneceği bir kurumdur.

Kreşe gitmiş olsa zaten su an ben bebek miyim neden anaokuluna gidiyorun diye sormazdı.

Çocuğunuz için en iyisini istediğinize şüphem yok ama bu noktada hatalı bir karar vermişsiniz .

Bir diğer nokta; psikolojik olarak hemen etkilenmezler korkmayın. Öyle ya da böyle anaokuluna gidecek. Anaokuluna bebeklerin gitmediğini, orda kendisine yakın arkadaşları olacağını ve eve geldiğinde gününün nasıl geçtiğini size anlatacağını söyleyin. Zamanla bu fikre alışır.

Kolay gelsin.

Çocuğunuza anaokulunda bebekler olmadığını, ilkokul icin bir hazirlik olduğunu, bazi harfleri öğreneceklerini, fenle ilgili deneyler yapacaklarini, müzikle ilgili ders alacaklarini, (satranc,kodlama veya baska bir ders varsa gondereceginuz okulda bundan bahsedebilirsniz), makas, yapıştırıcı ve bazı gereclerle bir seyler ureteceklerini vs söyleyebilirsiniz bence açıklayın cok üzerinde durmayın :)

Kreş, bakacağı kimsesi olmayan çocukların oyalandıği bir yer değil; akranlarıyla hem eğleneceği hem de öğreneceği bir kurumdur
Kesinlikle katılıyorum
Dediğiniz gibi, konu sahibini tenzih ederek söylüyorum; kreşlerin böyle bir algısı var. Hoş çalışan ebeveynler tüm gün bırakmak zorunda kalabiliyor.
Ama akran öğrenmesi cidden bir büyüğe göre çok daha etkili. Ve tabii öğretmen figürü

Benim annem ilkokul öğretmeniydi. 2-3 sene anaokuluna gittim. Anneme sürekli “Ben niye sınıfı geçemiyorum, ilkokula başlayamıyorum. Hem kırmızı önlük giyiyorum” diye isyan ediyordum. Ama şimdi fotograflarıma bakıyorum inanılmaz güzel paylaşımlar yapmışım.
Benim yeğenlerim önce kreşe, sonra anaokuluna yazıldılar. Özellikle anaokulu gelişimleri için çok faydalı oldu. Akranlarıyla beraber sosyalleşmeleri gündelik hayatlarına da yansıdı. Yabancı uyruklu bakıcıları ellerine tüm gün cep telefonu veriyordu. Çocuklar çok hırçın oluyordu. Anaokulu sayesinde baleden resime, müzikten ingilizceye bir sürü etkinlik yapıyorlar.
Bende kızım büyüsün kreşe başlatacağım.

Merhaba kızlar, herkese iyi akşamlar umarım herkes iyidir. Fazla uzatmadan direk konuya gireyim , oğlum 2017 doğumlu 2 ay sonra tam 5 yaşını doldurcak Allah kısmet ederse , kayıtlar dolmadan anaokuluna kayıt etmek istedim bu gün yakınımızdaki iki okula kayıt için birlikde gittik, bana diyor ki anne anaokuluna bebekler gider ben bebekmiyim onlar benden küçük gibi şeyler söyledi bi kuzeni 1. Sınıfa başlıcak çok iyi anlaşıyorlar. Dedim ki oğlum herkes yaşına göre sınıflara gidiyor 5 yaş ayrı 8 yaş ayrı vesayre , ama baya üzülüyor nasıl tepki vermem lazım ne demem lazım piskolojisinide bozmadan nasıl kabullendirmeliyim, birde diyor ki orda ders yokmuş anne hep oyunmuş:) ben bebekmiyim diyor, bi arkadaşımın kızıda başlıcak anaokuluna birlikde gittik aynı yaştalar o bebek diyor anne benden küçük ayrı olucak dedim sınıflariniz ama baya baya ben bebekmiyim diyor :) napmam lazım kızlar bana yol gisterirmisiniz
Sana bir sır verecem: anaokulunda aslında sadece oyun yok, oyun oynar gibi yapıp size hayatla ilgili çok ciddi şeyler öğretiyorlar ama bunu çaktırmadan yapıyorlar, ajanlık gibi vs. Bizim oğlumla böyle bir muhabbetimiz olmuştu, okula MİT ajanı gibi bir havayla gidiyordu 🤣

Anasınıfı için önceden mi kayıt yapılıyor?
Kızım Eylül'de 5 yaşını dolduracak alırlar mı bu sene?
Bilgisi olan cevap verirse sevinirim 🥰

Sana bir sır verecem: anaokulunda aslında sadece oyun yok, oyun oynar gibi yapıp size hayatla ilgili çok ciddi şeyler öğretiyorlar ama bunu çaktırmadan yapıyorlar, ajanlık gibi vs. Bizim oğlumla böyle bir muhabbetimiz olmuştu, okula MİT ajanı gibi bir havayla gidiyordu 🤣
Yaa çok tatlı:):):) şimdiki çocuklar zehir gibiler ya

Çok tesekur ederim hocam aynı şekil sabah anlatacağım:) eşim de bu konuda beni zorluyor. Her baba gibi oğlunu yaşıtlarından zeki görüyor oğlumu geri kalır diyor yaşıtlarıyla, bencede zorunlu olmalı zaten temelden öğrenmeliler
Yaşıtlarından Zeki olması muhtemel ama bu herşeye yaşıtları kadar hakim olduğu anlamına gelmiyor
Benim çocuğumda yaşıtlarından çok daha zekiydi, anasınıfının ilk günü ortaya çıkıp birşey anlatmıştı öğretmenler veliler siz bu çocuğu alın ortaokuldan başlatın demişti, öğretmeni ben bunları şimdi oğlunuzdan öğrendim demişti ama yaşıtlarının hakim olduğu çoğu davranışa alışkanlığa gündelik bilgiye hakim değildi oğlum mesela
Her bakımdan anaokulu fayda verir

Çok tesekur ederim hocam aynı şekil sabah anlatacağım:) eşim de bu konuda beni zorluyor. Her baba gibi oğlunu yaşıtlarından zeki görüyor oğlumu geri kalır diyor yaşıtlarıyla, bencede zorunlu olmalı zaten temelden öğrenmeliler
Bir de anlamadım neyden geri kalacak? Bir aceleniz mi var?
Baba benim Aslan oğlum paşa oğlum ultra Zeki oğlum, oğlum koca adam oldu filan diye konuşuyorsa çocuğun bu hallere girmesi çok normal

Kreşin çalışma ile alakası yok ki
Bende çalışmiyordum ozamanlar ama 2,5 yaşında kreşe başlatmıştım
Çocukların sosyal ortama erken yaşta katılması taraftarıyım ben
Herkesin kendi fikri tabii
Zorlanmaz merak etmeyin, zorlansa bile çabuk alışır. Keyif alırsa severek gider
Çocuklar kolay uyum sağlar

Son düzenleme:
2 kız annesi bir okul öncesi öğretmeni olarak yorum yapayım 😊 büyük kızım ilkokula başlayınca küçük kızım hala anasinifina devam ettiği için çok üzülüyordu. Sürekli neden anasinifinda olduğunu kendisinin artık büyüyüp ilkokula gitmesi gerektiğini söylüyordu. Ben şöyle demiştim. Kızım burası anasinifi değil ilkokul 1. Sınıfa hazırlık sınıfı demiştim ve kızım bunu oldukça ciddiye alıp çok mutlu bir sene geçirdi. Arada soranlar oluyordu kaçıncı siniftasin diye ilkokula hazırlık sınıfına gidiyorum diyordu 😊 belki sizdede ise yarar 😊

Anaokulu sadece oyun oynanan biter değildir!
Eğitim temelinde anaokulu var dikkat ederseniz.
Çocuklar sosyal ilişkilerini ilk orada kuruyor.
Fiziksel olarak okula hazirlanilan ilk yer.
Sorumluluk aldıklarını,hayata adım attıkları ilk yer orası.
Ayrıca ilk ödev bilincini oradan alıyorlar.
Faydasını saymakla bitiremeyiz.

4 yaşında bir öğrencim kreşten sonra anaokuluna gidecekti.
Bizim kurumdan ayrıldığında abartısız söylüyorum 10 yaşında gorunuyordu fiziksel olarak.
Ki o öğrenci bile bu çocuklar bebek demedi.
Lütfen bu bilinçle çocuğunuzla konuşun.
Ayrıca kreşe,anaokuluna gitmeyen çocuklardan örnek isterseniz verebilirim zararları bariz ortada.
Çocuğunuza görev ve sorumluluk bilincini şimdiden aşılamaya başlamanızı öneririm.

Hayır kreşe filen de gitmedi ilk deneyimi olucak kısmet olursa , farkındayım abartıyor ola bilirim çocuğuma alakalı şeyleri ben çok takıyorum oğlumla olan herşeyi:)
O laflarida bence siz agzininzdan kacirmissinizdir çocuk bunu diyordir bence .5 yaşındaki çocuk üniversite hayatınami başlayacak .anaokulundan başlanır gider.benim kızım beş yaşında servisle anaokuluna gitti geldi.yasitlarindanda çok olgun çocuktu.vakit geçirdi yeni şeyler öğrendi ne sıkıcı demedi .oysaki hepsinden daha başarılıydı.

Back
X