- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.382
- 798
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
Ben de gerçekten yapamam, yapamadım da.Egitim hayatina gec başlayan ve hep büyüklerle ve onlarin perspektifinden bakarak bu sureci degerlendirmis bir çocuğun anaokulunu bebek okulu gormesine şaşırmadım şahsen. Ogretmeni ve arkadaslariyla tanışınca bu algisi degisecektir diye düşünüyorum. Sakin ilk okula baslatmayin derim birilerinin gazına gelip (yakınlarınızin bu cocuk zeki demesine istinaden soyledim) Daha hiç topluca masa basi etkinlik bile yapmamış bir cocugu 45dk derste oturtmak ona iskence etmek olur. Zaten uzun vaadede bir sürü sıkıntı yasanacagi da öngörülüyor.
Ben olsam yerinizde bi gidip bakalim nasil bir yermiş diye biraz gizem yaratarak ilgisini cekmeye calisirdim. Kendi cantasini pandufunu secmek de hevesini arttiracaktir. Hayirli olsun simdiden
Konu sahibini tenzih ederek söylüyorum.
Bu bilinçte anne baba sayisi cok az.
Çoğu bebek daha 6 aylikken telefondan cizgi film izlemeye başlıyor.
Butun gun direkt izlemese de ekrana maruz kaliyor.
Akran parka giderse 1 saat ya goruyor ya gormuyor.
Gunun geri kalanini yasca ve cussece ondan cok buyuk yetiskinler tarafindan "yapma, etme, ziplam, az bir götün yer görsün, kafam sisti sus..." diye kisitlanarak geçiriyor.
Kaldi ki bahsettiginiz gibi evde egitim görmüş olsa bile akran iletisimi bambaşka. Anne babanin yerini doldurabilecegi bir sey degil ki bu.
Fakat maalesef ulke gercekleri de var. Dar gelirli aileler kazandiklari paranin sadece %0.5ini egitime harcayabiliyorlar. Devletin 3 yas kres imkani var mi ben hic duymadim. Yani illa ki özel krese gitmesi lazim. E o da ciddi bir bütçe. Biz krese 2000tl ile basladik, önümüzdeki donem 2.700 olacak erken kayit indirimi ile. Ankara mamak ta böyle durumlar. Cankayada 5000e eltim gonderecek. (Eltimin maasinin yarisindan bile cok bu miktar)
Benim temennim 3 yasinda eğitimin zorunlu olmasi. Devletin 3 yastan itibaren o çocuğu (tabii kaliteli bir eğitim sunmasi ilk temennimiz) sosyal hayata katması. Bu şekilde cocuk ihmalleri ve istismarlarinin da cok daha erkenden teshis edilip onune gecilebilecegini düşünüyorum ayrica
Benim tecrübem ise şöyle, calişmadığım halde(!) 2 yaş 8aylikken tam gün krese basladi oglum. Ki anne sutu alan ve ekseriya bu sekilde uyuyan bir bebekti. Ama ilk gunden cat diye kendi uyumus ve uyku konusunda beni en az yoran cocuk sizinkisi dedi öğretmeni. Ben ayrica servisle gönderiyorum. Basta bi tık zorlansak da servis vesilesiyle bu sefer ust siniflardan da arkadas edinmeye başladı. Ben cok memnunum bu durumdan. Milli Bayramlari kutluyorlar, farkli kazanımlar ediniyorlar atolyeler vesilesiyle. Bunlari ben evde sinirsiz imkanim olsa bile sağlayamam ( o altyapim ve sabrim yok cunku)
Daha yazip da uzatmak istemiyorum ama ben tek bir gun bile pisman olmadim krese verdigime. Kardesi 1yas2aylik. Onu 2.5 yasinda başlatmayı düşünüyorum hatta. Rabbim imkan verirse insallah.
Ayrıca çocuklarımda bana karşı direnç var, muhalefet lideri gibiler lakin okulda put kesiliyorlar, bu aşırı hoşuma gidiyor.
Evet bir anne olarak benim yerim ayrı, eğitimcilerin yeri ayrı.
Onlar iki kerede öğretebiliyorsa bu bana 2 güne mal oluyor hem benden hem çocuktan kaynaklı.
Konu sahibi özveri göstermiş, çoğunu başarmış, helal olsun.
Kreş yaşı çocuktan çocuğa değişen bir şey ama mutlaka devletin de duruma el atıp 3 yaşa indirmesi gerekir.
İmkanı olmayan ve çalışan annelerin çocukları anneanne babaanneyle gün gezmekten, tlf bakmaktan bitap düşüyor, yazık bu çocuklara.
Kimi için 3 tür kimi için 3 buçuk kimi için 2 yaştır, değişiklik gösterse de 5 çok geç, hemfikiriz.