Gebeliğe Hazırlık Bi bakar mısınız ??

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
358
hanımlar merhaba ..
Bende de pko var 9 aylık evliyim..
Ne olur ne olmaz diye artık korunmayı bıraktım .
Ancak hamile kalmak isteyenler folikasite başlıyor ..
Ben hemen olsun demiyorum sadece Allah ne zaman nasip ederse diye bıraktım..
FolikAsit cok mu önemli onu kullanmadan hamile kalmam bebeğe olumsuz mu yansır?
Bu konularda cok bilgisizim bilenler yardımcı olur mu ?

hanımlar merhaba ..
Madem bebek düşünüyorsunuz kullanın niçin kullanmıyorsunuz, hatta folic trio var içinde Demir kalsiyum falan var ondan kullanın. Gebelik düşünen herkes üç ay önceden başlamalı ve gebeliğinin ilk üç ayında kullanmalı

Folik asit bebeğin beyin gelişimi için çok önemli. Korunmayı bırakma kararı almadan en az 3 ay önce başlanmalı. Bende de polikistik over var, hemen olup olmayacağı belli değil ama doğum kontrol ilacını bırakmadan 3 ay önce başladım doktor kontrolünde. İnofolic combi içiyorum hala aralıksız. İnofolic hem pcos için tedavi niteliğinde bir ilaç, hem de folik asit. İhmal etme, hemen doktora gidip sana en uygun folik asiti almaya başla derim.

Allah hepimize hayırlısıyla kuzucuklar nasip etsin :KK36:

Madem bebek düşünüyorsunuz kullanın niçin kullanmıyorsunuz, hatta folic trio var içinde Demir kalsiyum falan var ondan kullanın. Gebelik düşünen herkes üç ay önceden başlamalı ve gebeliğinin ilk üç ayında kullanmalı

İşte su an KPSS sürecim var aslında şu an illa bebegım olsun diye bi düşüncem Yok ..
Ama malum pkoluyum erteleyip olmassa diye korunmak da istemiyorum ..
Cok karışık bi durumdayım..
Bazen pkolu hanımlarda uzunca bi süre olmaya biliyor o yüzden bende uzun bi süre folik asit kullansam bi sakıncası olur mu ki ?

Folik asit bebeğin beyin gelişimi için çok önemli. Korunmayı bırakma kararı almadan en az 3 ay önce başlanmalı. Bende de polikistik over var, hemen olup olmayacağı belli değil ama doğum kontrol ilacını bırakmadan 3 ay önce başladım doktor kontrolünde. İnofolic combi içiyorum hala aralıksız. İnofolic hem pcos için tedavi niteliğinde bir ilaç, hem de folik asit. İhmal etme, hemen doktora gidip sana en uygun folik asiti almaya başla derim.

Allah hepimize hayırlısıyla kuzucuklar nasip etsin :KK36:

Hmm ya ben az öncede belirttim KPSS sürecindeyim kafam cok karışık su an hemen olması için cok çabam Yok .
Ama olmassa diye de korkuyorum sonrasında malum pkoluyum..

Mesele folik asite başladım 6 ay korunmasız bebegım olmassa devam mı etmelıyim kullanmaya ?

Cok bilgisizim kusura bakmayın..

Sağlıklı beslenmene dikkat edebilirsin.Yiyeceklerden temin edebilirsin o vitamini.3 ay öncesinde kullanın deniliyor ama 3 senedir korunmuyorum.Hamilelikten önce kullandım düştü mü yine düşüyor gebelik olunca.Ne Zaman hamile kalacağın belli degil çünkü.Bana göre yiyeceklerden sağla.Ayrıca bende sınava hazırlanıyorum olursa olur diyorum ve bende de pko var 5 yıl olmazsa 5 yıl sürekli içecek halimiz yok ya.Kader bu olmaz dedigin anda da oluverir.

Sağlıklı beslenmene dikkat edebilirsin.Yiyeceklerden temin edebilirsin o vitamini.3 ay öncesinde kullanın deniliyor ama 3 senedir korunmuyorum.Hamilelikten önce kullandım düştü mü yine düşüyor gebelik olunca.Ne Zaman hamile kalacağın belli degil çünkü.Bana göre yiyeceklerden sağla.

Evet işte bende bu noktada takılıyorum belki bir yıl korunmasız olmadı sürekli mi kullanıcam..

Eğer kullAnmadan kalırsam ve bu sebeple bebeğime olumsuz yansırsa diye korkuyorum..

Hangi yiyecekler bu vitaminin yerini tutar acaba araştırmak lazım.
Teşekkürler ..

Evet işte bende bu noktada takılıyorum belki bir yıl korunmasız olmadı sürekli mi kullanıcam..

Eğer kullAnmadan kalırsam ve bu sebeple bebeğime olumsuz yansırsa diye korkuyorum..

Teşekkürler ..
Yok Can'ım sen saglıklı beslen.Sakınan göze çöp batar.O kadar da abartmamak gerekiyor.Vitaminli şeyler ye sebze meyve balık.En güzeli o işte.Herşey hap mı

hanımlar merhaba ..
Hamilelik öncesi sağlık ocağında genel bir tarama yaptırmanızı tavsiye ederim. Gebeliklerde düşükler vitamin eksikliğine bile bağlanabiliyor. D vitamini, b vitamini, kalsiyum, magnezyum, demir depolarınıza baktırıp eksikleri bu arada kapatabilirsiniz, folat öyle çok çabuk dolup taşan aşırısı risk oluşturan bir şey değil. Ben 6 ay kullanmıştım, hamile kalınca da değerim yüksek çıkmasına rağmen kullanmaya (3ay daha) devam etmiştim. Hamilelikten önce ve başlangıç 3 ay özellikle folik çok önemli.
Ben de folic trioyu tavsiye ederim.

Yok Can'ım sen saglıklı beslen.Sakınan göze çöp batar.O kadar da abartmamak gerekiyor.Vitaminli şeyler ye sebze meyve balık.En güzeli o işte.Herşey hap mı

Birde bi kadın Doğuma danışıp ona göre kendime bir yol çizicem.
Oda yediklerinle karşılayabilirsin derse bu yolla sağlıklı beslenmeye calısıcam canım ..

Hamilelik öncesi sağlık ocağında genel bir tarama yaptırmanızı tavsiye ederim. Gebeliklerde düşükler vitamin eksikliğine bile bağlanabiliyor. D vitamini, b vitamini, kalsiyum, magnezyum, demir depolarınıza baktırıp eksikleri bu arada kapatabilirsiniz, folat öyle çok çabuk dolup taşan aşırısı risk oluşturan bir şey değil. Ben 6 ay kullanmıştım, hamile kalınca da değerim yüksek çıkmasına rağmen kullanmaya (3ay daha) devam etmiştim. Hamilelikten önce ve başlangıç 3 ay özellikle folik çok önemli.
Ben de folic trioyu tavsiye ederim.

Teşekkür ederim doktora gidip danısıcam oda muhtemelen uygun bişeyler söyler ..
Sağlıkla kucağınıza alırsınız insaallah :)

Teşekkürler ..
Bir de düzenli olarak kan verip tarama yaptırabilirsiniz. Ben mevsim geçişlerinde hamile olmasam bile genel baktırıyorum 3-4 ayda 1.
Saçlarımız dökülüyor, tırnaklarımız kırılıyor bazen dişlerimiz hassaslaşıyor, unutkanlaşıupruz, fazla üşüyoruz vs. Bunlar vücudun sinyalleri.1 tüp kanla eksik fazla nedir bakabiliyoruz.

Birde bi kadın Doğuma danışıp ona göre kendime bir yol çizicem.
Oda yediklerinle karşılayabilirsin derse bu yolla sağlıklı beslenmeye calısıcam canım ..
Sadece seninle de olmuyor eşin de dikkat etmeli.Ben hamilelikten önce kullandım folik asit hamile kalınca da devam ettim.Yine düştü yine düştü.Sebebi eşimin sağlıksız spermi denk geldiği için.Sadece bizde bitmiyor Can'ım.

Bir de düzenli olarak kan verip tarama yaptırabilirsiniz. Ben mevsim geçişlerinde hamile olmasam bile genel baktırıyorum 3-4 ayda 1.
Saçlarımız dökülüyor, tırnaklarımız kırılıyor bazen dişlerimiz hassaslaşıyor, unutkanlaşıupruz, fazla üşüyoruz vs. Bunlar vücudun sinyalleri.1 tüp kanla eksik fazla nedir bakabiliyoruz.

Evet aslında sağlığımız için dikkat etmemiz gerekiyor zaten bunlara .
Aklımda yarın gidip bir kan vereyim bende teşekkürler .

Sadece seninle de olmuyor eşin de dikkat etmeli.Ben hamilelikten önce kullandım folik asit hamile kalınca da devam ettim.Yine düştü yine düştü.Sebebi eşimin sağlıksız spermi denk geldiği için.Sadece bizde bitmiyor Can'ım.

Doğru haklısınız .
Bakalım daha yeni bıraktım korunmayı eğer uzun süte kalamasam onuda götürürüm .

İnsaallah en kısa zamanda güzel haberler canım:emir_bebek:

Hmm ya ben az öncede belirttim KPSS sürecindeyim kafam cok karışık su an hemen olması için cok çabam Yok .
Ama olmassa diye de korkuyorum sonrasında malum pkoluyum..

Mesele folik asite başladım 6 ay korunmasız bebegım olmassa devam mı etmelıyim kullanmaya ?

Cok bilgisizim kusura bakmayın..
Polikistik over hastasısınız zaten, 6 ayda bir rutin doktor kontrolünüz oluyordur diye düşünüyorum. Doktorlar 1 yıl korunmasız bebek olmayınca ekstra tedaviye başlıyor, 6 ay kısa bir süre yani. Doktor gittiğinizde (her ne kadar ne zaman olacağı belli olmasa da) direkt folik asit başlayacaktır, sonrasında da kan tahliliyle vesaire ne zaman folik asiti bırakmalısınız ne zaman tekrar başlamalısınız size söyleyecektir.
Korunma yöntemleri bile %100 korumazken, bir de korunmayınca ne rahatsızlık olursa olsun gebe kalma ihtimaline karşın folik asit içilmeli. Mutlaka kullanın, ihmal etmeyin, hatta tüm vitaminlerinize, kalsiyuma filan baktırın.

Polikistik over hastasısınız zaten, 6 ayda bir rutin doktor kontrolünüz oluyordur diye düşünüyorum. Doktorlar 1 yıl korunmasız bebek olmayınca ekstra tedaviye başlıyor, 6 ay kısa bir süre yani. Doktor gittiğinizde (her ne kadar ne zaman olacağı belli olmasa da) direkt folik asit başlayacaktır, sonrasında da kan tahliliyle vesaire ne zaman folik asiti bırakmalısınız ne zaman tekrar başlamalısınız size söyleyecektir.
Korunma yöntemleri bile %100 korumazken, bir de korunmayınca ne rahatsızlık olursa olsun gebe kalma ihtimaline karşın folik asit içilmeli. Mutlaka kullanın, ihmal etmeyin, hatta tüm vitaminlerinize, kalsiyuma filan baktırın.

Evet ilk evlendiğim zaman gidip kontrol ettirmiştim doktor bana hemen folik asite başla demişti..
Ben henüz bebek düşünmüyorum dediğimde , bir tane olsun sizin durumunuzda sonrasında sorun olabilir demişti.
Ben düşünmediğim için kullanmadım, korundum.
Ama haklısınız hemen yarın tekrar kontrole gidip folik asit kullanmaya baslıycam..

Doğru haklısınız .
Bakalım daha yeni bıraktım korunmayı eğer uzun süte kalamasam onuda götürürüm .

İnsaallah en kısa zamanda güzel haberler canım:emir_bebek:
Normalde eşten 1.yılın sonunda örnek istiyorlarmış. Ben 23 yaşındaydım doktora gittiğimde, bana sende zaten polikistik over olduğu için eşinin tahlilini 6.aya alalım dedi. Senden sanarız, sana hormonlarla tedavi uygularız ama eşte başka bir sorun varsa boşa kürek çekmiş oluruz dedi. Akınızda olsun.

Back
X