Bi bakarmısınız değerli KK 🙏

• Konu Sahibi Konu Sahibi tzlm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar merhaba 2 yıldır evliyim eşimin ailesinden dolay eşimle sürekli kavga ediyoruz eşimin ailesine artık katlanmayacak duruma geldim eşimde son zamanlarda artık onları onaylaması ve desteklemesi beni çok kötü etkiledi,ve en kötü durumda çocuk tedavisini görüyoruz,ben anne olmayı çok istiyorum ama eşimden çok soğudum benimde çok pis bi huyum var eğer birisinden soğursam ilerisini düşünmem bunu kendisi de biliyor, ama hiç oralı olmuyor. Şimdi çok masraf ettik çocuk için şimdi ne edebilirim. Biraz tavsiye fikir vermenizi istiyorum. Bu arada ben çalışıyorum öğretmenim çocuğum olursa tek başına büyütecek güçteyim ve eşimde aynen bu durumda kendisiyle anlaşamadığımız tek konu ailesine aşırııı bağlı laf ettirmez başta böyle değildi arkamda duran biriydi ama şimdi değil bende böyle şeyleri asla kaldıramam. Benim ailem yok Tek başınayım ailesi sürekli bundan vuruyor ince ince eskiden bundan rahatsız olan adam artık sesiz kalıyor bunun gibi bü sürü kavgalarımız oldu ama eşim ailesini savunuyor. Bilemem sen bunu onların eline veriyorsun onlarla geçinmeyi çalışsan bi derdimiz kalmaz falan filan.. vs yazım yanlışı falan yaptıysam şimdiden özürümü diliyorum. Hızlı hızlı yazdım biraz karşılar oldu.
Yorumları okumadan direk fikrimi yazıyorum. Benimde anne babam ayrı. Kv 2 3kez siz ne biçim ailesiniz. Kopuk sunuz falan dedi. Eşime göre iyi niyetten dedi.Daha bir çok şey oldu.Eşime göre annesi melek. Bende karar aldım. 6 7 aydır annesini aramıyorum. Ne kandilde ne annesinin dogum gününde. Çünkü onu sevmiyorum. Bir insanı ailesinden vuran insanı niye arıyayım. 6 aydır gitmedim.Öyle rahatım ki. Onlarla alakalı soru sormuyorum. Konuları pek açılmıyor. Selam söyle bile demiyorum.
Bak 2 yıl boyunca azda gittim, çokta gittim. Mesafede koydum. Bende kvye laf soktum. Bunun sonu yok. Bunun sonu bayramdan bayrama görüşmekle oluyor. Psikolojik olarak bitiyorsun tükeniyorsun.İnan bu rahatlığa ulaş bidaha gitmek istemeyeceksin. Eşimide anneme götürmüyorum. Biz gelme gitme muabbetini tamamen bitirdik. Başka türlü aile konusu kapanmıyor.

Yeni değilsin,neredeyse 2 yıl olmuş.
1 sene de birbirinizi tanımış olsanız etti size 3 sene.
İyi olsun kotu olsun kimse ailesi hakkında konuşulmasına tahammül edemez.
Belki kendisi ağzına gelene söyler ama başkası konuştuğu zaman rahatsızlık duyar.
İlk zamanlarda sabretmis esiniz,içine atmış ve artık ailesi hakkında konuşmamaniz için beklemiş.
Ancak siz devam ettikçe bu tavırlarınizdan sıkılmış olacak ki açıkça tepkisini belli etmiş.
Ya susacaksiniz ya ayrilacaksiniz.
Çünkü zamanında konustuklariniz birikip eşinize ağır gelmeye başlamış.
Siz sogumussunuz ancak o da sizden sıkılmış sanki.
Ayrıca huyunuz pis madem,bir kere soğudum mu biter diyorsunuz ; o halde ne desek boş.
Çocuk olmadan ayrıl derim sadece.

Son düzenleme:
tek başına çocuk bakan bir anne olarak söylüyorum ki hiç kolay değil. Ortada çocuk da yokken ayrılmanı tavsiye ederim.
Başka adam mı kalmadı da zorla bu adamdan çocuk yapıp da ayrılmayı düşünüyorsun.
İnsanın ailesi yoksa aile olunur ona başına kakılmaz. Bunlardan bir cacık olmaz. Vicdan merhamet yoksa gerisi olmaz zaten

Ben eşim ve ailesiyle anlaşamıyorum ama çocuğu yalnız kalmayayım diye yine de istiyorum. Bu bakış açısı hiç sağlıklı değil, daha 24 yaşındasınız yürümüyorsa ayrılır size değer veren biriyle evlenir ve çocuk sahibi olursunuz.

Haklısınız ama inanın benim benden başka hiç kimsem yok belki bencilce davranıyorum ama şimdi boşansam bile artık evliliği düşünmem korktum artık bi çocuğum olursa öyle hayata devam etmek istiyorum. Yorumunuz için teşekkür ediyorum
Hayat öyle bir şey değil .6 yıl evli kaldım boşandım çocuğum yok.Simdi yeniden evlenmeyi düşünüyorum çocuk sahibi de olmak istiyorum olursa eğer olmazsa da olmaz.
Hayata çocuk sahibi olmak endeksli bakmayın.
Hayatın tek anlamı çocuk değildir.
Kendinizi onceliklendirin.

Ayrıca çocuğunuz olursa ömür boyu ailesi ve eşinizle bosansaniz bile baginiz olacak hep bunu da unutmayın.
Haftada bikac kez görecekler çocuk üzerinden laf sokacaklar karisacaklar vs
Ben bu evlilik için elimden geleni yaptım mi?
Ailesine karşı her şeyi denedim ama değişmiyorlar düzelmiyorlar diyor musunuz ?
Ya da siz kendinizi değiştirip onları artık sallamayacak takmayacak hale getirebilir misiniz ?

Bir de şu açıdan bakın nefret ettiğiniz aileye bir torun vereceksiniz siz eşinizden ayrılsanız bile o çocuk yüzünden eşiniz ve ailesinden ömür boyu kurtulamayacaksınız, sevmediğiniz kaynananız onun babaannesi olacak, çocuğunuz sürekli onlara gidip gelecek ömür boyu onlarla görüşecek ama siz kaynanayı sevmediğiniz için çocuğu o tarafa karşı ister istemez doldurmaya başlayacaksınız e kaynana da kötü biryse o da sürekli sizi suçlayacak belki de o da torunu ister istemez dışlayacak bu sefer de bnm çocuğuma değer verilmiyo diye sinir olacaksınız. Eğer aileyle anlaşma ihtimaliniz varsa orta yolu bulmaya çalışın eşinizle evliliğe devam edin ama hiç anlaşma ihtimaliniz kalmamışsa bence çocuk yapıp ömür boyu onlarla aranıza bi bağ kurmayın boşanın yeniden sevip evlenirsiniz daha gençsizin sevdiğiniz bi adam ve aileden çocuk yaparsınız.

Haklısınız ama inanın benim benden başka hiç kimsem yok belki bencilce davranıyorum ama şimdi boşansam bile artık evliliği düşünmem korktum artık bi çocuğum olursa öyle hayata devam etmek istiyorum. Yorumunuz için teşekkür ediyorum

Sizi ailenizin olmamasindan vuran insanlarla isiniz olmasin. Cocuk kirlent degil, ogretmenim tek basima bakarim demissiniz ama bakamazsiniz. Cocuk kres yasina gelene kadar yardima ihtiyaciniz olacak. Cocugunuz yokken bosaninca hic evlenmemis baska bir kadindan farkiniz olmaz, henuz cok gencsiniz yeniden evlenip çocuk sahibi olabilirsiniz. Ancak cocukla beraber bosanirsaniz cocugun bakimi, babasiyla iletişimi ve iliskisi her konuda muhattap olmak zorunda kalacaksiniz, baglariniz asla kopmayacak. Su genc yasinizda kendinize bu kotulugu yapmayin.

Back
X