• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi bakarmısınız değerli KK 🙏

• Konu Sahibi Konu Sahibi tzlm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu durumda adamı sdce sperm bankası olarak görmek yapacagınız en büyük hata. Ayrıldıktan sonra cocugunla huzurlu bi hayat süremezsin aksine kocan ve ailesiyle daha çok yüz göz olursun cocuk bahanesiyle. Sırf anne olmak istiyorum cok masraf yaptık diye daha beter kısır döngüye hapsolup masum bi canında hayatını baştan mahvetmeyin. Boşanıp kendinizi kurtarın yeter. Bu düşünceniz geri dönülmez bi yol olur yoksa

Bu şartlar altında ya anne olmayın ya da gidip başkasından çocuk sahibi olun.
Bir aileniz, yani Arkanızda kimse de yokmuş, aile de fena diyorsunuz çocuk olduktan sonra cok dha yıpranırsınız. Çocukla boşanıp gitmeye çalışsanız nelerle ugrasacagınız belli değil. Hiç bunları göze almayın ve tek tabancayken mutsuz oldugunuz yerden ayrılın derim.

Haklısınız ama inanın benim benden başka hiç kimsem yok belki bencilce davranıyorum ama şimdi boşansam bile artık evliliği düşünmem korktum artık bi çocuğum olursa öyle hayata devam etmek istiyorum. Yorumunuz için teşekkür ediyorum

Soğuduğunuz insan ve ailesiyle bir ömür boyu iletişim halinde kalacaksınız. Doğacak çocuk; soğuduğunuz adamın %50 Dna sını taşıyacak, huylarını çocuğunuzda da göreceksiniz. Çocuğunuz birebir babasının kopyası olabilir; günün birinde babasıyla yaşamayı tercih edebilir.

Çocuk sahibi olup; sonrasında babasından kaçıracak mısınız çocuğu ? Babasını tanımadan mı büyüyecek ? Eşinizin bu konuda fikrini aldınız mı ? Yanında büyümeyecek bir çocuk sahibi olmak ve sadece maddi açıdan baba olmak istiyor mu ? Normal bir insan bunu niye istesin; o da merak konusu tabi.

Siz soy bağı belli bir çocuk sahibi olmak istiyorsunuz diye, adam niye sperm bağışçısı olsun ? Hem çocuk hem de baba açısından çok bencilce bir düşünce.

Arkadaşlar merhaba 2 yıldır evliyim eşimin ailesinden dolay eşimle sürekli kavga ediyoruz eşimin ailesine artık katlanmayacak duruma geldim eşimde son zamanlarda artık onları onaylaması ve desteklemesi beni çok kötü etkiledi,ve en kötü durumda çocuk tedavisini görüyoruz,ben anne olmayı çok istiyorum ama eşimden çok soğudum benimde çok pis bi huyum var eğer birisinden soğursam ilerisini düşünmem bunu kendisi de biliyor, ama hiç oralı olmuyor. Şimdi çok masraf ettik çocuk için şimdi ne edebilirim. Biraz tavsiye fikir vermenizi istiyorum. Bu arada ben çalışıyorum öğretmenim çocuğum olursa tek başına büyütecek güçteyim ve eşimde aynen bu durumda kendisiyle anlaşamadığımız tek konu ailesine aşırııı bağlı laf ettirmez başta böyle değildi arkamda duran biriydi ama şimdi değil bende böyle şeyleri asla kaldıramam. Benim ailem yok Tek başınayım ailesi sürekli bundan vuruyor ince ince eskiden bundan rahatsız olan adam artık sesiz kalıyor bunun gibi bü sürü kavgalarımız oldu ama eşim ailesini savunuyor. Bilemem sen bunu onların eline veriyorsun onlarla geçinmeyi çalışsan bi derdimiz kalmaz falan filan.. vs yazım yanlışı falan yaptıysam şimdiden özürümü diliyorum. Hızlı hızlı yazdım biraz karşılar oldu.
En çok üzüldüğüm şey eşlerin 3.kişiler yüzünden tartışıp ayrılma noktasına gelmesi :( ama şöyle söyleyeyim kimseyi ailesinden soğutamaz insan. Dünyanın en kötü insanı da olsa anne, baba , kardeş atılmaz. Kullandığınız dil; ailesini sürekli kötüleyen, hor gören bir dil değil de kendi halinizi betimleyen cümleler kurun. İkinizin arasındaki bağı onarmaya çalışın. Evliliğinizi bitirmeye çalışmayın. Bu tür sorunlar her evlilikte oluyor. Bebeğiniz olduğunda bence düzeleceksiniz. Eşinizi seviyorsanız biraz daha zaman tanıyın. Karşılıklı oturun konuşun. "Beni seviyor musun, senin için ben neyi ifade ediyorum" gibi sorular sorun. Konuşarak halledeceğinizi düşünüyorum.

Sırf siz masraf ettik boşa gitmesin diye çocuk sahibi olmak istiyorsunuz öyle mi? Tek başınıza elbette bakabilirsinizama o çocuğn babaya da ihtiyacı var.Bırakın eşinizin ailesi ile uğraşmayı. Kimse sizin isteğiniz gibi olmak zorunda değil. Kendiniz mutlu olmayı öğrenememişsiniz. Tıkayın kulaklarınızı evliliğinize odaklanın.

Hayır kötülemek değil annesi bana diyor sen gelenek görenek bilmezsin sürekli bişey yapsam ayıplar zoruma gidiyor ben konuşunca saygısız oluyorum eşimde onaylıyor sen susacaksın ben annemle uygun bi dille konuşurum demesinden bıktım ve yine aynı anlatabildim mi orda susuyor eve geçtiğimizde bunları söylüyor.
Sık görüşmemeye çalışın

Çocuk olursa, adamla sonsuza kadar görüşeceksiniz.

Yaşınız o kadar genç ki, karşınıza çok güzel insanlar çıkacaktır mutlaka. Hem bu adamın soyunu sürdürmemek adına hem de doğacak çocuğa çok yazık olacağı için hedeflerinizi ve bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.

Ayrıca yaşınız daha 24. Gençsiniz. Eşiniz de siz de zamanla daha da olgunlasacaksiniz. Bir an soğudum daha ısınamam derseniz buz kesilirsiniz. Çünkü kimse dört dörtlük değil. Konuşarak anlaşarak halledebiliceğinizi düşünüyorum ben. Ben şu an 33 yaşındayım geçmişte yaşadığım olumsuz durumlarda keşke böyle davranmasaymisim ne saçmalamışım diyebiliyorum. Belki ilerde siz ya da eşiniz de böyle diyeceksiniz. Hatalar olabilir evlilikte önemli olan bunları konuşup halledebilmek.

Daha yaşınız koştur koştur çocuk yapmak için çok küçük. Ben büyütürüm diye çocuk sahibi olmak evet bencillik. Siz boşanıyorsunuz ama babası hep babası olarak kalıyor. Çocuğunuz aile ortamında büyümeyi hak etmiyor mu? Bu evliliğe devam etmek istemiyorsanız boşanın belki ileride başka bir insan girer hayatınıza o zaman çocuk sahibi olursunuz.

Yaşın daha 23, neden boşanmayı düşündüğün adamdan çocuk yapıp 'kendim bakarim' falan diyorsun ki? Aklini peynir ekmekle mi yedin? Çocuğa tek para mı gerekiyor,onu seven -ilgisini veren baba onemsiz bir detay mi?
En iyisini hala sevdiğiniz eşinize bir sene daha zaman vermek, bu arada terapi falan almak- madem bütçeniz var. İşler yoluna girerse ne ala, girmezse adama yol verip yeni hayatiniza başlamak. Elbet aşk sizi tekrar bulur,çocuk yaparsınız.
Bir de ailesini sevmediğin adamdan çocuk yapacaksın,gen bu. Kaynanana,gorumcene benzeyecek. Gün gelecek yatılı alacaklar, kadın oğlunu kendine bağladığı gibi çocuğun da aklına girecek. Bu mal aile yüzünden ayrilsan da krizlere gireceksin.
Deger mi?
Yaşın 35 falan olsa hak verecegim cidden, bu saatten sonra bosanmaya karar ver, ayrıl, tekrar birini bul, evlen, çocuk yap... Çok riskli yaşlar. Hani o yaşta olsan adamı damızlık olarak kullan, ayrılırsin diyeceğim ama 23 yasinda bu düşünce sacmaliktan başka bri şey değil.
Bir de masraf yaptık yazmışsın. Ne masrafı, hangi tüp bebek gerçek bebek buyutmekten daha masraflı olabilir ki? Hamile kaldığın gibi göreceksin masraf neymiş :) yani 'madem para harcadık devamı gelsin' diye atılacak adım değil.

Herkes de evliliğini bitirmen için uğraşıyor. Eşini seviyorsan o da seni seviyorsa hâlâ bu konular önemli ve aşılmayacak konular değil. Herkes yaşıyor bunları.

yaşımı yanlış yazmadım 24 yaşındayım ve atanmış öğretmenim eşimin sorunu olduğu için doktor tedavi önerdi bizde direk tüp bebek istedik spremazlığı var. Evet haklısınız her kadın anne olmak zorunda değil ama benim anne olmaya ihtiyacım var şu hayatta tutunacak hiç bir şeyim yok belki bencilce davranıyorum ama inanın. Benim içinde zor.
Bu evliliğin içindeki sorunlarınızı çözmeden lütfen dünya ya bir yavru getirmeyin. Onu da mutsuz etmeyin.

Eşinize gelince, kendisi şunu kavramak zorunda ilk ailesi sizsiniz. Sizin için kök ailesini, kök ailesi için sizi kırmamalı. Kök ailesi ile dengeyi korumalı. Bunun için bir çabası yoksa zaten sizin evliliğiniz bir yerde patlar. Ki siz soğudum demişsiniz, bu durumdayken çocuk birşeyleri düzeltmez.

Hayatta tek kalmamak adına, çok sorunlu giden soğuduğunuz bir evlilikten dünyaya bir çocuk getirmek çok bencil bir düşünce. Lütfen kendinizi dünyaya getirmek istediğiniz çocuğun yerine koyun, bir de öyle düşünün.

Sogumussunuz, neden bosanma ihtimaliniz olan bir adamdan cocuk yapmayi dusunuyorsunuz?
15 aylik bebegim var ve babasina resmen aşık. Aralarindaki iliskiyi gordukten sonra normal baba-evlat iliskisinden mahrum kalacagini bile bile bir bebege hamile kalmak istemezdim. Ona bu haksizligi yapamazdim.

Arkadaşlar merhaba 2 yıldır evliyim eşimin ailesinden dolay eşimle sürekli kavga ediyoruz eşimin ailesine artık katlanmayacak duruma geldim eşimde son zamanlarda artık onları onaylaması ve desteklemesi beni çok kötü etkiledi,ve en kötü durumda çocuk tedavisini görüyoruz,ben anne olmayı çok istiyorum ama eşimden çok soğudum benimde çok pis bi huyum var eğer birisinden soğursam ilerisini düşünmem bunu kendisi de biliyor, ama hiç oralı olmuyor. Şimdi çok masraf ettik çocuk için şimdi ne edebilirim. Biraz tavsiye fikir vermenizi istiyorum. Bu arada ben çalışıyorum öğretmenim çocuğum olursa tek başına büyütecek güçteyim ve eşimde aynen bu durumda kendisiyle anlaşamadığımız tek konu ailesine aşırııı bağlı laf ettirmez başta böyle değildi arkamda duran biriydi ama şimdi değil bende böyle şeyleri asla kaldıramam. Benim ailem yok Tek başınayım ailesi sürekli bundan vuruyor ince ince eskiden bundan rahatsız olan adam artık sesiz kalıyor bunun gibi bü sürü kavgalarımız oldu ama eşim ailesini savunuyor. Bilemem sen bunu onların eline veriyorsun onlarla geçinmeyi çalışsan bi derdimiz kalmaz falan filan.. vs yazım yanlışı falan yaptıysam şimdiden özürümü diliyorum. Hızlı hızlı yazdım biraz karşılar oldu.
Damizlik olarak mı kullanmak istiyorsunuz adamı:)) bence boşanın baska birinden cocuk yapın. Baba da onemli malum

Çok pis huyum var soğursam soğurum demişsiniz ya bunu kullanıp çocuk yapmayın. Babasız niye büyütesiniz göz göre göre.
Çok da pis huy değil bu zaten, iyi gelmeyen insandan soğur ve uzaklaşırsın normal olarak.
Bu arada aileme ben de laf söyletmem ama ailem laf söyletecek şey de yapmaz ondan olabilir.
Ama laf söyletecek şey yaptı diyelim üslup girer devreye sorun yaratabilir.
Başta öyle değildi dediğiniz için diyorum acaba kendinizi haklıyken haksız duruma düşecek şekilde mi ifade ediyorsunuz?

Aslında ailem laf söyletecek şey de yapıyor🤦‍♀️
Yalan olmasın orda.
Karşımdaki normal söyleyince haklısın diyorum.
Normal söylemezse savunmaya geçiyorum fark ettiğim bir durum bu.
İtiraf.kadınlar kulübü😁 gibi oldu

Bu streste çocuk dusunmeyın. Bızler hep emeklerımıze üzülüyoruz erkeklerın umrunda deıl. Allah yatdımcınız olsun

yaşımı yanlış yazmadım 24 yaşındayım ve atanmış öğretmenim eşimin sorunu olduğu için doktor tedavi önerdi bizde direk tüp bebek istedik spremazlığı var. Evet haklısınız her kadın anne olmak zorunda değil ama benim anne olmaya ihtiyacım var şu hayatta tutunacak hiç bir şeyim yok belki bencilce davranıyorum ama inanın. Benim içinde zor.
Ya evladım 23 yaşındasın sorun eşinde ve sen bu adamdan çocuk diye çırpınıyorsun. Git sperm bankasından hamile kal daha mantıklı ve kolay. Şimdi anne olma 30unda ol. Tek başına bebek bakmak instagram anneliğine benzemez zaten. Bakıcısı hastalığı ihtiyaçları. Bu bebekle hayatına girebilecek gerçek ve sana uygun bir eş şansını da zora sokacaksın. Aptallık bu yaptığın.
Bende öyle düşünüyorum bu adam sabaha kadar kapımda affetmem için çabalayan adamdı şimdi böyle yapması çok zoruma gidiyor.
Elde edince değerin düşmüş demek ki.
İlla bu adamdan çocuk yapacaksan önce aile terapisi alın,sorunlarınızı çözün sonra çocuk yap. Sen de masum değilsin. 23 yaşında tek başına anne olma riskini alabildiğine göre ruh sağlığın da aslında çok iyi değil. Önündeki koca hayatı görmeden ilk kapıldığın adamdan tedaviyle çocuk sahibi ol sonra boşanacağım de,bu akıllı işi değil. Aranızda ne kadar yaş farkı var. 10 yaşa yakın değil mi

Cocuk o kadar kolay bir şey değil evet maddi gücünüz vardır ama manevi destek de gerekli
Ailesi ne yaptı da bu kadar kafaya taktınız mesela ?

Back
X