Bi bakin lütfen

zipzip

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2008
2.376
1.363
448
Diğer
Burada birisi, bi doktorun parmagiyla makattan vajinanin genisligine baktigini söylemis: Yani kiz bakire ama parmagi makata götürerek vajinanin genisligine bakilmis. Bu nasil olabilir? Yani makattan nasil bakilir ki buna? Bi de makattan vajinanin genisligine bakmak ya da makata parmakla herhangi bi muayene yaparak kizlik zarina herhangi bi zarar verilir mi? Yani eger vajinayla ilgili böyle bilgi alinabiliyosa zarar da veriyo olamaz mi? Bilgisi olanlar yanitlarsa sevinirim.

Makattan yapılan muayenede kızlık zarı herhangi bir şekilde zarar görmez ama vajina genişliği anlaşılır mı onu bilemedim :44:

Makattan yapılan muayenede kızlık zarı herhangi bir şekilde zarar görmez ama vajina genişliği anlaşılır mı onu bilemedim :44:

Peki bu makattan yapilan muayenede diyelim ki doktor tecrübesiz ve dikkatsiz yapti, o durumda kizlik zarina herhangi bir zarari olabilir mi? Yoksa parmak makatta oldugu sürece, nasil ve tam olarak (makat icersinde) nereye (mesela vajina veya kizlik zari kismina yakin) dokunursa dokunsun veya parmagini bastirdi diyelim, yine de hic birsey olmaz mi kesin olarak?

Makat denilen yer kalın bağırsağın dışarıya açılan son bölümüdür, o yüzden içine parmak veya başka bir muayene aleti nasıl girerse girsin kızlık zarı zarar görmez. Çünkü kalın bağırsakla vajina arasında herhangi bir bağlantı yoktur

sen ne için gittin doktora konuyu bilmiyorum ama bu bilgi yardımcı olur..
bimanuel muayne (ellle muayne)doktor iki parmağını vajina içerisinde yerleştirir ve diğer elini de karnın alt bölgesine yerleştirir, bu şekilde organları ve patolojileri hissetmeye çalışır. Bakire hastalarda vajinal yoldan elle muayene yapılamıyacağı için bunun yerine tek parmak rektuma (makattan içeriye) yerleştirilerek rektal muayene yapılır, bu şekilde rahim, yumurtalık ve etrafındaki patolojiler değerlendirilir.

gittiğin bir jinekoloksa yanlışlıkla oraya değmişmidir demen çok yanlış olmuş bence o değilde oldumu birşey diye kurcalayıp sen bozacan neyse yardımcı olabildim umarım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…