bi bilene sormak lazım

Ben kayınvalidemin parasıyla almadım.
Eşimle hesabımız birdi artık düğüne de 1 ay kalmıştı gittik aldım. Erkek tarafından talep etmedim hoşta karşılamadım.

İyi de sandığımın içine koyacak şeyi seçme hakkını bana verseler bende kendim alırım siz neden böyle şeyler söylüyorsunuz ben başkasının parasına mı kaldım ? Bohça açılıyo ne yapayım bana söz hakkı vermemişler onlarınkini nasıl çıkarayım lütfen ya nasıl böyle şeyler söylüyosunuz ben ne diyorum siz ne diyosunz

Ben kayınvalidemin parasıyla almadım.
Eşimle hesabımız birdi artık düğüne de 1 ay kalmıştı gittik aldım. Erkek tarafından talep etmedim hoşta karşılamadım.

Bi de bohça işini ben çıkarmışım gibi söylüyosunuz bunu ilk ben adet edinmedim ne kadar yanlış şeyler söylüyosunuz tanımadan bilmeden vallahi hayret ettim lütfen bişey yazmayın ya çok kırıldım n

Bende aynı durumu yaşadım kaynanama valiz aldım tül aldım kurdele aldım dışını çok güzel süsleyeceğim dedim kadın bana görsen çöpten bulmuş diyeceğin bir valiz getirdi hektarı yıkık dökük ortasındanda sadece kırmızı ince kurdele bağlamıştı şaka gibi içini ne sen sor ne ben söyleyeyim bizde eşyada ucuza kaçtık ses etmedik sırf ben soğuk davranıyorum diye bayramda yapmadığım kahveyi bahane edip bundan gelin olmaz dediler düğünden 3-5 gün önce kapımıza dayandılar ayrılın diye kına günü eşimi reddettiler diğer elimede çeyrek yaptılar diye son bombadan düğünde kendi taraflarından takıları kaynanam toplayıp götürmüş...Onları anlarımda nişanlandı sana kıymıyorsa orada bir iş var çalıştığını onlara veriyor olmasın belki parası kalmadığı için alamıyor
Aynı şeyleri yaşadım üzüldüm ağladım sen bunu yapma ya boşverip hiç olmamış gibi davran iyi ol yada diğeri zaten kötü olan ben kavga etmedim ama neredeyse görüşmeyi kestim diyebilirim

Ya bakar mısınız sadece bana sormadan yapmışlar özensizce keşke bana sorsalar ya da bana bıraksalardı bohçayı yapmaya dedim. Yok kaynanamın parasını istiyomuşum hoş değilmiş yok çamaşırımı ona seçtiriyomuşum bilmem ne bilmem ne konuyu açtığıma açacağıma bin pişman oldum. Çok da kırıldım. Ya özenli yapılsın yapılıyo madem ya da bana bıraksınlqr içeriğini hakkım bunu istemek. Bunu sa geldim sordum normal mi bu isteğim yoksa özenti mi diye cidden şurda gördüğün en normal yorumlardan biri.

Öncelikle yanlış anladınız. Ben onların parasına ihtiyacınız var gibi bir şey belirtmedim amacım sizi kırmakta değildi.
Şimdi söyle düşünün bir beklentiniz olmasa kırılmazdınız dimi ? Beklendiniz olduğu için kırılmışsınız alınmışsınız.
İç giyim özel bir durum istediğin gibi seçemezsin zaten koymadılarsa siz alın neden almadılar diye düşünmeyin. Makyaj malzemesini size sormadan alsalar fontotenin rengi tutmaz, farı begenmezsin doğal olarak gayet normal, sizle alsalar belki surat yapıcaklar daha çok moreliniz bozulacak. Bunlar kişisel ihtiyaçlar bu tarz şeyler olmuş olmamış önemsemeyin bence kendiniz halledin. Ben mac den fondoten kullanıyorum ne diyeceğim mesela ben bunu kullanıyorum mu ?
Adetlermiş bilmem neymiş önemsenim can sıkılıcak kadar önemli şeyler değil. Etrafta şunu da aldılar mı bunu da yaptılar mı diyip insanı kışkırtanlar çok oluyor ve bir süre sonra insan kapılıyor bu duruma.
Diyeceğim şudur ki eşinizin iç giyimide olsa, sizin iç giyiminizde olsa gidin beraber alın onlar özel kişisel şeyler

Canım takılma bunlara herkes anlamak istediği yerden anlıyor bohça işi bir nevi hediyedir insan hediye olarak dandik dundik şeyler vermez ki karşı taraf üzülmesin ben götürdüler ne olduu hap kadar dükkana girdik resmen açık çamaşırlardan kaynanam don seçti şok oldum o anda kime ne diyebilirsin ki samimiyet yok birşey yok taraflar anlaşır yapılmaz güzel ama yok bu bizde şöyle o bizde böyle olmaz ya adetler doğru düzgün olmadı yada hiçbiri yapılmamalı bizim adetlere bizde yok diyen kaynanam torununa 6 ay kınası yaptı pes dedim bence hiç bohça işine girmeyin ne siz yapın ne onlar gerçekten üzülürsün

Ben bundan yıllar önce hiçbirşey istemedim ne yaptılarsa evet dedim çünkü takım elbise alınırken sorun çıktı pantolon giydirmeyiz vs vs denildi etekli al dediler çok sessiz kalmış olmalıyım ki yetmedi dugunde üzerimize takılan altın,para ne varsa toplandı bir güzel kayinvalidemin çantasına koyuldu sessiz kalma neyi canın istiyorsa da aldırma cok abartmadan beklentilerini şöyle elbette altınla parayla mutluluk olmaz ama şunu unutmayın içinizde kalan kalır yıllar sonra bile keşke dersiniz hele birde benim gibi haksızlığa tahammül edemeyen bir yapınız varsa hiç unutmassiniz.anladigim kadariyla gençsin ve heveslerin var ben sana hak veriyorum adetlerimiz neyse alsın annen baban karsisina bir güzel konuşsun sen sakın kv.kp.yuzgoz olma

Sizi o kadar iyi anliyorum ki.. Yeni evliyim bende oyle esyaya paraya pula onem vermem ama bir nisan sandigi yapmislar ivir zivir dolu .. Herkesin icinde de acip gosterdiler cok birsey yapmislar gibi.. Ben mahcup oldum baskalarina bana verilen degeri sorguladim.. Ama sonra boşver dedim eşimle iyi olayim sandik varsin boyle olsun..

Simdi pusuda bekliyorum :) bekar kaynim var kiz istedikleri zaman nisanda sandik hazirladiklarinda gorecegim onlari..

Ben gelir gelmez yaşayacağım eve getirip bir köşeye attım bu ihtimali düşünüp keşke sizde öyle yapsaydınız

Ben gelir gelmez yaşayacağım eve getirip bir köşeye attım bu ihtimali düşünüp keşke sizde öyle yapsaydınız
Evimde zaten , kaynima yapacaklari zaman ayni sekilde hazirlarlarsa sandik icine onlar konulmaz bende hata yapmistiniz şunu şunu koyun diyecegim. Benimkinden farkli olarak dogru yaparlarsa benim kini kim hazirlamişti icine koyduklariniza kim karar verdi diyecegim..

Pusudayim

Haklısınız yoluna sokucam bu durumu mantıkşı bi şekilde

Bohça nişanda mı geldi o zaman yapacak birşey yok tabi ben insanları anlamıyorum kendilerini rezil etmekten ne anlıyorlar ki

Aslinda bakarsak benim evde bursuru kupem var, ama bi sac masasi yok. O daha makbul gecerdi bana..
Karsilastirmayin baskalariyla.
Mutlu olamazsiniz.
Ornegin kurda kkda yakinan cok bayan var " esim romantik degil hic, eslerine siirler yazan kocalar var" diye.
Ben tamda o siirli hayati yasayan bi arkdasla konustum, hani su hayatina herkesin ozendigi kisilerden biri.
Bana ne dedi biliyomusunuz? "Sapsik esim her gun siir yaziyor bana sesli mesaj yolluyor, ama biktim. Insan bi seferde yemek yapar, sofrayi kurar ben isten donmeyeki bende yorgun argin o zahmetten kurtuluyum, siir karin doyururmu Allah askina yaa".
Oyle iste. Insanoglu elinde olmayani ister..

Böyle hayırlı işlerde iki taraftanda bir temsilci secilir bizde dayimizin hanimi olur hep

o kişiler adetleri bilir karşı tarafınkide kimse o iki kişi muhattap olup iki aile arasında koprü olur yapilacak alinacak ne varsa birbirlerine soylerler

Bence illa adetler yapilsin deniliyorsa bu temsilci işi cok mantikli kimsede kırilmaz gelin damatta bu işlerle uğraşmaz sizde boyle birsey yok mu benim bildigim gordugum budur en makul yolda budur

Zaten stresli oluyor insan tutupta sandığa ne konulacak ne alınip verilecek ben mi uğraşacagim zaten bellidir ne yapılacağı konulacaği

Annemle annesi konuşsa da olurdu ama annesi aramak istemiyor bi de siz halledin herşeyi demiş ama insanların içinde açılacak bohçayı hazırlamış kötüsünden belki biraz ekleme yapar ya da düzeltir bi umut

Kıyaslayarak mutlu olamazsınız.

Benimde belli başlı hediyelerimi aldılar ama o bohça olayına falan hiç girmedik.

Diğer taraftan sevgilimle çok mutlu ve çok huzurluydum aileme izin sorumsuzlukları yada beklentileri bizim huzurumuzdam daha kıymetli değildi.

Çok fazla hediye almaz ama manevi şeylerle çok mutlu eder belki sizin de öyledir

Kolaya kaçıyorlar işte ucuza kaçıyorlar. Sen de onlar ne yaparsan okadar yap ver.fazlasini yapma..
Tabiki insan deģer görmek istiyor cok haklisin heleki durumlari iyiyse...böylelerine arsız olacaksin

Ay benim sandık aklıma geldi pazardan alınma Ruj ve rimel :) aman boşver kocam iyi o bana yetiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…