bi bu eksikti :(

arkadaşlar bazılarınıza yorumlarınız için çok teşekkür ederim. gereksiz yere kafama taktığımı biliyorum ama üstüste hepsi gelince insanı psikolojik olarak kötü etkiliyo, yaşamayan bilemez. hepsi ayrı ayrı gerçkten küçük sorunlar ama birleşince büyüyolar.

öğretmen maaşını da az bulmuyorum sadece dertlerimin çaresi baya masraflı olduğu için ne kadar sürede halledebilirim diye fikir almak istedim. yoksa bu sağlık sorunlarım olmasaydı ben o maaşa dokunmazdım bile biriktirirdim sürekli. çünkü giyime filan hiç para harcamam nerdeyse.

ayrıca gözlük bana hiç yakışmıyo, öğretmenlere gözlük yakışır ne demek anlamadım, her öğretmenin yüz tipi aynı mı sanki.
bilip bilmeden yorum yapmayın.

bunları dert edinmemin ergenlikle de ilgisi yok. hatta ben ergenlikte bunları hiç sorun etmezdim büyüyünce geçer diye. ama artık işe başlıcam, belki de evlencem tabi ki bunları takmam lazım. ne kadar kabul etmek istemesek de dış görünüş çok önemli bizim toplumumuzda. ben de çare arıyorum. başka bişey yapmıyorum.

canım seni anlıyorum fiziksel açıdan düşünüp psikolojik olarak etkileniyorsun bende öğretmen okuyorum ve farklı yönde sağlık sorunlarım var senin dertlerini asla küçümsemiyorum ama keşke sorunlar sadece diş gözlük vs olsa Allah dermansız dertler vermesin ama bunlar halledilemez şeyler değil...

dişin ağrıyorsa çektirmezsin kanal tedavisi yapılır böylece orda boşluk falan oluşmaz

sivilceler varsa 24-25ten sonra geçer hiç olmadı devlet hastanelerinde bile tedavileri yapılıyor

tüy sorunuda lazerle çözülür yüz bölgesi çok olmadığı için ilk maaşlarınla çok pahalıya mal olmadan halledersin

gözlük işinide zamanla ameliyatla halledilir annem bi anda 2 ay arayla katarakt oldu, özelde ameliyat edildi şu anda çok iyi:nazar: bizimde durumumuz ahım şahım değildi yani normal orta halli bir aileyiz ama bir şekilde konu sağlık olunca paraya kıyılıyor..sende en geç kendi paranı kazanmaya başlayınca ihtiyaçlarını giderirsin kendini üzüpte ruhende etkilenme:34:

Her çürüyen diş çekilseydi, dişsiz kalırdık be güzelim:1:
Muhtemelen kanal tedavisiyle halledilecek bir durumdur...Sıkma canını...

kızlar şu an o kadar kötüyüm ki.
bugün sabahtan beri dişim ağrıyodu bi baktım kenarı çürümüş. babam çürümüşse dişini çekerler dedi. orta dişin 2 diş yanındaki diş yani ağzımı açtığımda o boşluk hep gözükcek. yeni diş ektirmek de baya pahalıymış. maddi durumumuz kötü zaten.

bunun yanında sivilce sorunu+tüy sorunu var yüzümde ve gözlük kullanıyorum. hepsini tedavi etmem çok zor ve masraflı olur. yakında öğretmen olcam ama bütün maaşımı bunlar için kullansam yine yetmez. napcağımı bilmiyorum ya öldürcem kendimi bu gidişle.
sizce bu sorunlarımın hepsini kaç sene içinde çözebilirim öğretmen maaşıyla? 22 yaşındayım. artık ben de gençliğimi yaşamak istiyorum :(

öğretmen olcaksın:) dediğin şeylere bak canım sorun bu olsun nedir yani. devlet hastaneleri gayet güsel yapıor... tüy sorununuda kendin hallet evde ağdanı yap sürekli:) lazere paran yoksa , sivilce sorunuda çok basit artık:) 2 ayda ilaç krem tdwsi halediyorlar ve maskeler var

Back
X