- 31 Ağustos 2016
- 1.356
- 1.126
- 133
- Konu Sahibi Kocayaslisiskodunya
-
Çalışmayı düşünüyorum ama çalışma iznim olmayacağı için pek mümkün gözükmüyo o seçenek. Yüksek lisansı bitirdikten sonra gidersem eğer yaşım geçiyo diye düşünğyorum orda herşeye yeniden başlamam gerekecek iş hayatına vsAklında sanırım gitmek istediğin bir ülke var akrabalarım var dediğine göre?
Şöyle bişey var ki yurt dışında yaşamak o kadar da kolay değil ilk başka sıkıntı çekebilirsin iş bulana kadar eğer çalışmayı düşünüyorsan akrabalarının yanina git orda kal bir süre imkanım varsa tabi...
Kendinide toparlayınca bu sürede ne yapacağına karar verirsin.
Ben olsam yüksek lisansı bitirir dim bu sürede yurt dışında da iş yapan bir firma ile çalışmaya bakardım turkiyede ondan sonra basarili oldun mu ve patronlarina böyle bir fikir fırlattın mi yurt dışına da gonderilebilirsin.
Ah keşkeeeKelin ilacı olsa başına sürer, artık neredeyse çoğu kişi yurt dışına gitmeye çalışıyor zaten.
Bir yolunu bulursanız bana da haber verin
Hepsine baktım en az 2 bin eurodan başlıyo yıllık. Bu da beni baya aşıyoAkrabalarinin yaninda kalabileceksen burssuz da olsa bir yuksek lisans programina girmeye çalış. Avrupada cogu ulkede egitim ucretsiz ya da ücretleri çok fazla degil. Belirli saat calisma iznin de olur kendi ihtiyaclarini karsilarsin.
Evet çok zor farkındayım ama eğer gidersem çalışmayı zaten çok istiyorum kendi alanımda ya da değilBiz de arastiriyoruz. Isinizde uzmansaniz biraz daha kolay. Esim linkedinn uzerinden basvurularda bulunuyor. Ama avrupadan neredeyse hic donus alamiyor alsa dahi meslegiyle biraz uzak oluyor daha cok arap ve turki cumhuriyetlerden cevap geliyor basvuru olmamasina ragmen. Eee onlarin da hali ortada. Biz de kaldik burada... ama onemli olan yola cikmak.
Öğrenci olarak gitmek için çok yüksek ortalamalar istiyolar malesefYüksek lisans/doktora öğrencisi olarak gitmek en mantıklısı. Belli bir süre sonra iş izni seçeneği sunuluyor ve çalışma şansı doğuyor. Başka türlü iş arayıp gitmek çok zor, gerçekten çok iyi olmanız lazım çalıştığınız alanda.
O seçeneği hiç düşünmedim bile :) bir kere ağzım yandı zaten :)
AB pasaportu olan biriyle evlen :)Kelin ilacı olsa başına sürer, artık neredeyse çoğu kişi yurt dışına gitmeye çalışıyor zaten.
Bir yolunu bulursanız bana da haber verin
Benim de aklıma geldi o, ama sanki daha çok üniversite öğrencileri için daha uygun gibi. Ama yinedr araştırcam :)Work n travel deneyin.
Önce biraz sürünülüyor.
Ama sonrası aydınlık yarınlar
Benim de aklıma geldi o, ama sanki daha çok üniversite öğrencileri için daha uygun gibi. Ama yinedr araştırcam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?