canım tek derdin bu olsun yaw boşver takma kafana böyle şeyleri![]()
aminn amin inş. tek derdim bu olur inş.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım tek derdin bu olsun yaw boşver takma kafana böyle şeyleri![]()
sende kendine bir program oluşturursun ablana sorarak..
her ay veya 2 ayda bir kapılar silinecek..
her 20 günde 1 ayda camlar silinecek,tüller yıkanacak
herhafta mutfak fayansları silinecek..ocak hergün vs.gibi..
canım benzerini yazıcaktım bende..
gerçi bu titizlik içten gelen bir şey..
banyo örneğin ayda bir boşaltıp fayanslarıda komple ciflersin her yeri lavabo altına dek yerleri duşa kabin vs..duşla durularsın..suyu vileda ile alırsın..kurumaya bırakırsın..2 günde birde tuvalet lavabo ciflersin..
camları tülleri ayda bir..kapılar senede 3-4 kez silinebilir..tüm evi önce süpür ..ince detayına kadar koltuk altı vs..yatağın altı..sonra vileda.yaparsın..mutfak dolabinın iç dış fayans ayda bir silebilirsin..sık sık kapak dışlarını fayansları ocağı aspiratörü silersin..
senden kötüleri de var merak etme canım. mesela ben; evde bayan olarak annem,kız kardeşim ve ben varım. ben abla olmama rağmen bildiğin asalak gibi yaşıyorum,ne yemek yapasım ne temizlik ne bir şey geliyor içimden :S sofra kurarlarsa yiyorum, kurmazlarsa üşengeçlikten yemiyorum okadar yaniüstelik 4-5 ay sonra düğünüm var. arada geliyorlar bana,korkuyorum, bukadar sorumluluğu almak istemiyorum filan hatta. öğrenci evi gibi serseri bir yaşama alıştım ben, işte ayna kenarı bilmem ne tarafı silmek filan bana insanın kendisini gereksiz yorması gibi geliyor. hayatta takılacak daha önemli şeyler varken ayna üstü tozu,bilmem ne kenarı lekesi filan hikaye. anın tadını çıkararak yaşamana bak bence. iş başa düşünce elinden geldiğince yapacaksın zaten. ben öyle yapcam şahsen :) ben mesela bildigin içimden gelmedigi için yapamıyormuşum gibi bilmiyormuşum ayağına yatıyorum :) kayınvaldemler geldiğinde beceriksizliğimi espriye vuruyorum,kendimi espri malzemesi yapıyorum, güldürüyorum filan, öyle olunca senin farkında olduğun ve kendini olduğun gibi kabullendiğin için, karşındakinin gözüne çok batmıyorsun. batamıyorsun istesende, pişkinlik iyidir. üzme kendini :) benim gibi işi beceriksizliğe,unutkanlığa,espriye kısacası pişkinliğe vur
![]()
canım senede 2 az gibi ayda birde fazla olabilir ikisinin ortasını bulmak azım..![]()
bır lıste hazırlayabılırsın.. sılınecek, kontrol edılecek yerler dıye.. her temızlıkte alırsın elıne lıstegı bır kontrol edersın.. böyle yapa yapada bır gün beynıne kazırsın, lıstesız yoluna devam edersın.. ama nasııııııııııııl fıkır![]()
Evet ama senede iki kez bile boşaltığımda mutfak dolaplarının içi tertemiz oluyor.![]()
doğrudur canım kullanmadan kullanmaya fark var örneğin görümceme bir ay zor gider....![]()
benim sorunum şu ki genel temizlik yapıyorum yani süpürge tutma yer silme falan ama toz alırken falan ince detaylar aklıma gelmiyor..mesela aynanın üstü ya da ne biliyim sehpanın yan çıkıntı tarafları..mutfakta mesela kaşıklar sararınca onları çamaşır suyuna koymak yada mutfak dolaplarının içinin düzenli olması gibi şeyler..mesela lavaboları silerim fakat fayanslarını silmek aklıma gelmez mutfaktada öyle..kapıların kirlendiği silinmesi gerektiğini farketmem..fayanslarda oluşan su damlalarının lekeleri dikkatimi çekmez..benim ablam çok temiz o söyleyince farkına varıyorum hadi ya diyorum..ablam evli ve başka şehirde yaşıyor hiç ona çekmemişim o nekadar temizse ben okadar temizlikte kötüyüm..yeni evleniceğim için de korkuyorum..kayınvalidem çok tatlı çok seviyorum onu ama o da titiz temiz biri..bu ayrıntılar bize geldiğinde dikkatini çekti belki bilmiyorum..ya sonrası diyorum..evlenince napıcam evime geldiklerinde ya pis bulurlarsa beni ya rezil olursam..annem de ben gibi hiç dikkat etmez..offf offf galiba rezil oluıcam ben ya da çoktan rezil oldumnapmam gerekir bu durumdan nasıl kurtulabilirim sizce...?
![]()