İnsanlar gerçekten tuhafCok saskinim kizlar. Dil kursuna gidiyorum, ordan bi arkadasim var. Otomattan kahve aliyoruz aralarda, aylardir en az 8 9 kez cuzdanini unutmustur ya da yaninda para olmaz. 1 liranin lafi bile olmaz diyip her defasinda aldim. Odemeyi teklif etmedi etse de almazdim. Dedigim gibi ne olacak
Bugun ben cuzdanimi unutmusum sinifta. Cikip al ben bekliyorum dedi bozuk parasi da var gordum. Ben vazgectim dedim, sinifa ciktim. Almis parasini verirsin dedi masama birakti kahveyi.
Hemen verdim parasini, o da hemen aldi.
Tamam insanlar parasini isteyebilir ama bu tavir ayip degil mi ?
Bunun disinda aylardir gayet guzel sohbet ediyorduk ama cidden kirildim. Ben mi abartiyorum ?
Hayır abartmıyorsun. Üçün beşin lafını yapan insanlardan hiç hoşlanmamışımdır. Ama sizin durumunuzda olsaydım. Bir an ‘ ne oluyoruz ‘derdim karşımdakine? Hiç bir zaman kendinizi kullandırtmayın. Tamam mebla küçük bir rakam ama karşınızdaki insanın kişiliğini ortaya koyuyor. Bu arada hiç sevmem cimri insanları, bence o kişiyle fazla samimiyet kurmayın.Cok saskinim kizlar. Dil kursuna gidiyorum, ordan bi arkadasim var. Otomattan kahve aliyoruz aralarda, aylardir en az 8 9 kez cuzdanini unutmustur ya da yaninda para olmaz. 1 liranin lafi bile olmaz diyip her defasinda aldim. Odemeyi teklif etmedi etse de almazdim. Dedigim gibi ne olacak
Bugun ben cuzdanimi unutmusum sinifta. Cikip al ben bekliyorum dedi bozuk parasi da var gordum. Ben vazgectim dedim, sinifa ciktim. Almis parasini verirsin dedi masama birakti kahveyi.
Bunun disinda aylardir gayet guzel sohbet ediyorduk ama cidden kirildim. Ben mi abartiyorum ?
Cok saskinim kizlar. Dil kursuna gidiyorum, ordan bi arkadasim var. Otomattan kahve aliyoruz aralarda, aylardir en az 8 9 kez cuzdanini unutmustur ya da yaninda para olmaz. 1 liranin lafi bile olmaz diyip her defasinda aldim. Odemeyi teklif etmedi etse de almazdim. Dedigim gibi ne olacak
haklısınız bazı insanlar çok tuhaf oluyor. benim de bir arkadaşım bisküvi ikram eder çok alma derdi, hiç almazdım tabi
Ya belki de gerçekten hiç parası yoktur? Neden böyle düşünmüyorsunuz?
5 lirası da mı yok diyeceksiniz, belki gerçekten yok?
Benim de senenin başında bir yurtdışı isim olmuştu, euro olmus dört buçuk TL, vize istiyor dörtyüz beş yüz lira, ona bütçe ayiriyorum noter kağıt istiyor,üçtür beştir zannederken öğreniyorum ki yüz liraymis, ona butce ayırıyorum seyehat sigortası şusu busu... Ailemin de pek gönlü yoktu gitmeme , onlardan da isteyemiyorum. Düzgün bir isim de yok...
Gerçekten kuruslarimi sayıyordum. Vizeci kadın 'su belgeden bir nüsha daha lazim' deyince acentada kağıt başı 1 lira almasinlar diye sokağın başındaki copycentere gitmiştim yani, o derece
Aynı günlerde dil kursundayim, evden 5 lirayla çıktım, '2+2 4 lira minibüse vereceğim, 1 liraya da çay alırım' dedim kendi kafamda. Dönüşte aynı minibüse binecegim kadin yağmur yağınca 'ayy yağmur yağıyor, araba da yarım saatte bir geliyor zaten. Gel taksiye binelim' dedi, durduracak taksi arıyor!
Şimdi ben bu kıza ne diyim?
'Yok yok yok, kemer sıkma politikasındayim, ben bekleyecegim' dedim. Kadın da arkamdan 'gezmeye tozmaya gelince Fink Fink, şurada taksi parama ortak olmadı, üç kuruş için...' diye konuşmuştur bence. Ama ne yapayım?
Para ile imanın kimde olduğu belli olmaz derler.
Madem öyle siz de bir daha hiçbir şey almayın ona, olsun bitsin yani...
Yuh gerçekten ne ayıp.Ben de arkadaşlarla yemeğe çıkınca hep ben öderdim Tamam derdim birdahakine sen verirsin der geçerdim.Ara sıra şubemize gelen bir arkadaş vardı gene bir gün verdim onun yemek parasını önemli değil bir dahaki gelişte sen verirsin ne olacak sanki dedim.Bir sonraki gidişte yemek sonrası biraz para koydu ortaya üstünü Sen tamamla dedi :) ondan sonra akıllandım çok yemek ısmarlamışlığım vardır ama karşıdaki de öküzse afedersiniz aptal gibi hissediyor insan.Artık akıllandım sanki :)
Üniversitede hem oda arkadaşım hem de sınıf arkadaşım olan bir arkadaşım vardı, ikimiz de Egeli ve memur çocuğu olduğumuz için iyi anlaşıyorduk, harçlıklarimiz yatınca Girne'nin en güzel restoranına gider kendimizi odullendirirdik, bazen dersten sonra canımız yurda gitmek istemez sahile iner kışsa kahve-dedikodu yazsa bira-tavla keyfi yapardık. Okulda ders aralarındaki çay kahve keyiflerini söylemiyorum bile. Bütün bunları yaparken bazen bende bazen onda para olmadığı ya da eksik olduğu olurdu. Birbirimizi tamamlardık. Bir gün lafı olmamıştır aramızda. Ve o anıların tadı da hala aklımda.
Alakasız oldu gibi olabilir ama gerçek arkadasliklarda çıkar, menfaat olmaz. 1 liranın lafiysa hiç ama hiç olmaz. İnsan o parayı yeri geliyor dilenciye hiç tanımadığı insana veriyor. O sebeple sen de aynı muameleyi yap derim. Herkese hakettiğini vermek lazım.
Ünv de yurtta kalirken disaridaydim kizlar aradi 5-6 kisi gelirken bize dondurma alir misin diye. Tamam dedim markalarini soylediler vs. Aldim getirdim bir guzel yediler. Bende ogrenciyim cok zor sartlarda okudum burs yok babam kucuk kucuk harcliklar yolluyor. Kendime bile alamadim onlara dondurma aldim parasini verecekler sandim vermediler :) ama parasini çikin hadi demedim tabiki.. Ben mi enayiyim ne millet catur cutur istiyor baksana
haklısınız bazı insanlar çok tuhaf oluyor. benim de bir arkadaşım bisküvi ikram eder çok alma derdi, hiç almazdım tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?