Bi komşuya yakınma da benden..

Dün gece kızımın bezini değiştirirken uyandı, o anda hemen emmek istedi ama altı açık önce bağlayayım sonra memeyi veririm dedim Bu bahsettiğim on onbeş saniyelik bir gecikme ve bu bize yarım saat süren ağlama nöbetine mal oldu Zaten hava sıcak kapı pencere açık yatiyoruz değil alt komşu bütün mahalle duyuyor eminim o sesi Çünkü kızım o kadar sinirlendi ki kucağına almamıza izin vermedi dokunmamiza izin vermedi kendini odadan odaya attı bağıra çağıra Hatta esimle aramızda konuştuk, yoldan geçen polisi arar bu evde bişey oluyor diye dedik. Bu daha önce de birkaç kez oldu Mümkün değil biz sakinlestiremiyoruz Kendisi yorulup pes ediyor Yoksa biz ister miyiz bir damla gözyaşı bile dökmesini?
Haklısınız evet ama dinledigim de sanirim eşimin dedigi gibi bıraktılar uyusun diye ama danamadm yani sonuçta çocuk oksurukten boğulacak gibi oldu en son anne sesini duyunca sustu

Uyku eğitimi verirken ağlıyorlar ama ben vermedim.
Benim ki şöyle oldu saatler ilerlemeye başladı 9 da uyurdu.
9 oldu 10/11/12/01 bende 9 da yatağa götürdüm başında bekledim uyuyana kadar. İlk zamanlar ağladı biraz ama hep yanındaydım konuşuyordum. Yataktan almadan ama kısa sürdü ağlama, istemediği zaman ağlar o zamanda alırım içeri getiririm ama böyle bı saat olmaz.
Ama 3 yaşında diyorsunuz bilemedim şimdi.

Şu sirkeleme bişey atma konularında aman sakın araya girmeyin bişey söylemeyin.
Kendi aralarında halletsinler.
Komşu komşuya hiç olmadigi zaman ihtiyaç duyuyor. Kendi sorununuz olursa kendinizle ilgili sorunu kendiniz çözersiniz, sorun yoksa sizle ilgili hiç girmeyin.

Bende uyku eğitimi verdiğim sırada 1 saat boyunca ağlıyordu oğlum. Halihazırda anne olacaksınız, tavsiyem en azından çocuğunuza ödevlerinde yardımcı olabilmek için, internetten Türkçe dersleri dinlemeniz. Önceliğiniz bu olsun.
Ne cok takmışsınız yazıma cidden
Uyku eğitimi verirken ağlıyorlar ama ben vermedim.
Benim ki şöyle oldu saatler ilerlemeye başladı 9 da uyurdu.
9 oldu 10/11/12/01 bende 9 da yatağa götürdüm başında bekledim uyuyana kadar. İlk zamanlar ağladı biraz ama hep yanındaydım konuşuyordum. Yataktan almadan ama kısa sürdü ağlama, istemediği zaman ağlar o zamanda alırım içeri getiririm ama böyle bı saat olmaz.
Ama 3 yaşında diyorsunuz bilemedim şimdi.

Şu sirkeleme bişey atma konularında aman sakın araya girmeyin bişey söylemeyin.
Kendi aralarında halletsinler.
Komşu komşuya hiç olmadigi zaman ihtiyaç duyuyor. Kendi sorununuz olursa kendinizle ilgili sorunu kendiniz çözersiniz, sorun yoksa sizle ilgili hiç girmeyin.
Yok canım zaten bisey demedim ben kimse rahatsız olsun istemiyorum şahsen ama ikisi arasındaki sorun ürkütmuyor degil site grubu vardı kavgadan dolayı kapandı en alt komşu gruba yazdı o da biraz arsız birbirlerine laf dalasi oldu sonra kapandı grup

Silkelemek bu kadar önemli mi yaa🤣 aman yarabbim düzelttim bidaha okuyup rahatlayabilirsiniz:KK76:
Önemli canım maaşallah imla kılavuzu, Türk dili ve edebiyatı bakanı dolu kadınlar kulübünde hemen başına dikilirler o öyle yazilmazzzz diye.

Haklısınız evet ama dinledigim de sanirim eşimin dedigi gibi bıraktılar uyusun diye ama danamadm yani sonuçta çocuk oksurukten boğulacak gibi oldu en son anne sesini duyunca sustu

siz annenin neden sesini duymadigini dusunuyorsunuz? dogum yapinca goreceksiniz cocugun sesini en cok annesi duyar ve aglamasindan en cok annesi rahatsız olur. misal bir kafeye gideceksiniz, cocuk aglayacak, kimsenin umru olmayacak ama siz kan ter icindw kalacaksiniz herkesi rahatsiz ettiginizi sanip :)

annesi cocugu duyuyor. sadece onlarin cocuk yetistirme stilleri boyle. rahatsiz olmakta haklisiniz. ama yapabileceginiz cok birsey de yok gibi.

:işsiz: Türk Dili Edb.Bakanı mı? :ıslık: Ne var ki uyarmakta?Sonuçta imla noktalama vs .ilkokul konusu.Alınacak bir şey yok.Okuyanı ,okumaya çalışanı da düşünün.

Sevgili konu sahibi , ben burda kimseye imlayla ilgili birsey yazmam ama yazim kurali farklidir kendini ifade etmek farklidir
Konunuz okununca yanlis anlasiliyor sanki cocuktan rahatsizmissiniz gibi algiladim , yorumlarinizda gordum aslında cocuktan diil de ona siddet vs mi uygulaniyor diye rahatsiz oldugunuzu
Kendinizi daha net ifade etmek icin paragraf kullanin , bosluk birakin vs vs , o zaman net anlasilirsiniz
Komşuyla ilgili yorum yapamam cunku kotu anne baba oldugu gibi gerçekten inadina cigirip bagirip aglayan cocuk da var ( misal benimki)

Takip edin anneyi , normalde cocuguna karsi nasil diye , eger bir siddet olayina sahit olursaniz sikayet edin aileyi

Benim ortanca kızım doğduğundan beri (4yıldır) ağlar.
Susturma çabalarımıza karşılık, ağlama sesi ve şiddetini de arttırır ve öylece ağlamaya devam eder.
Çizgi filmde bir çocuk/kedi/tavşan üzülse yine aynı şekilde bağıra bağıra ağlar.
Sarılıp hiçbirşey demeyip sevgiyle kucaklayınca, yarım saat daha ağlar susar.

Bunun dışında çocuklarda gece terörü/uyku terörü diye de bir şey var. Gece uyuduktan bir iki saat sonra çığlık atarak ağlayarak uykusuna devam ediyor. Ailelere çocuğu uyandırmaya çalışmayın, sakin seslerle ninni söyleyin deniliyor.

"Kukuli Gülümse" şarkısının böylesi çok duygusal, herşeye çok ağlayan çocuklar için yazıldığını düşünüyorum.

Yarın siz de anne olacaksınız, şansınıza böyle ağlayan bir çocuk düşerse, onun ağlaması yüreğinizi parçalayacak zaten. Bir de komşu baskısı eklenirse nasıl muamele edeceksiniz ona ağladığı zamanlarda? Sabrınız artacak mı, azalacak mı?

Sorma yaa yok türkce ders bilgisi almam lazımmış, buda neydi böyle 🤦‍♀️
Boşver ya senin eksiğin "sirkelemek" olsun.
İnsan üst makamlara çok önemli bi konu da dilekçe yazıyor sanki.
Kk da doluşuyorlar fıtı fıtı fıtı fıtı diye.

Türkce dersi çalış Internetten ne demek ya halihazırda da anne olacakmışsın. Okurken gözlerim devrildi.

Şu site grubu bilmemne grubu çok boş şeyler. Hele komşuların kavgası hiç olmamış. Hiç tatlı canını sıkma sorunlarını kendi aralarında halletsinler.
Benim altındakiler çok ses yapar yanı ne konuşuyorlar inan duyuyorum bağıra bağıra, koltuklar sürekli çekilir, çocuğa bı doğum günü yaptı inan 2 gün anamız ağladı. Uyumadılar yeminle.
Biz inip güzelce uyarıyoruz uyuyorlar mı hayır 😂😂😂. Kendi işini kendin göreceksin göremediğimiz zaman güvenliği çağırıyoruz onlar çok güzel uyarıyor.

Benim ortanca kızım doğduğundan beri (4yıldır) ağlar.
Susturma çabalarımıza karşılık, ağlama sesi ve şiddetini de arttırır ve öylece ağlamaya devam eder.
Çizgi filmde bir çocuk/kedi/tavşan üzülse yine aynı şekilde bağıra bağıra ağlar.
Sarılıp hiçbirşey demeyip sevgiyle kucaklayınca, yarım saat daha ağlar susar.

Bunun dışında çocuklarda gece terörü/uyku terörü diye de bir şey var. Gece uyuduktan bir iki saat sonra çığlık atarak ağlayarak uykusuna devam ediyor. Ailelere çocuğu uyandırmaya çalışmayın, sakin seslerle ninni söyleyin deniliyor.

"Kukuli Gülümse" şarkısının böylesi çok duygusal, herşeye çok ağlayan çocuklar için yazıldığını düşünüyorum.

Yarın siz de anne olacaksınız, şansınıza böyle ağlayan bir çocuk düşerse, onun ağlaması yüreğinizi parçalayacak zaten. Bir de komşu baskısı eklenirse nasıl muamele edeceksiniz ona ağladığı zamanlarda? Sabrınız artacak mı, azalacak mı?
Zaten bir sey soylemiyorum arada kalmasin diye

Boşver ya senin eksiğin "sirkelemek" olsun.
İnsan üst makamlara çok önemli bi konu da dilekçe yazıyor sanki.
Kk da doluşuyorlar fıtı fıtı fıtı fıtı diye.

Türkce dersi çalış Internetten ne demek ya halihazırda da anne olacakmışsın. Okurken gözlerim devrildi.

Şu site grubu bilmemne grubu çok boş şeyler. Hele komşuların kavgası hiç olmamış. Hiç tatlı canını sıkma sorunlarını kendi aralarında halletsinler.
Benim altındakiler çok ses yapar yanı ne konuşuyorlar inan duyuyorum bağıra bağıra, koltuklar sürekli çekilir, çocuğa bı doğum günü yaptı inan 2 gün anamız ağladı. Uyumadılar yeminle.
Biz inip güzelce uyarıyoruz uyuyorlar mı hayır 😂😂😂. Kendi işini kendin göreceksin göremediğimiz zaman güvenliği çağırıyoruz onlar çok güzel uyarıyor.
Hay canını yiyim ya cidden ne guzel açıkladın aynen de öyle demek istediklerimi dedim cok sağol ❤😚

Evet bende soylemek istiyorum ama hem en alttakiyle kavgalı bide benle olsun istemiyorum arada kalsin istemiyorum daha dogrusu

Önemli canım maaşallah imla kılavuzu, Türk dili ve edebiyatı bakanı dolu kadınlar kulübünde hemen başına dikilirler o öyle yazilmazzzz diye.
İlerde çocuğuna ödev yaptırırken işine yarar diye tavsiye vermek kötü birşey mi? Ben olsam böyle bir tavsiye için elimi belime atıp karşı çıkmak yerine dikkate alırdım mesela. Kadının kendini eğitmesi demek, ondan sonraki nesli eğitmesi demektir. Şuanki Türk Dili ve edebiyatı bakanı kim mesela bende bu konuda bilgisizim, hemen araştırayım...

İlerde çocuğuna ödev yaptırırken işine yarar diye tavsiye vermek kötü birşey mi? Ben olsam böyle bir tavsiye için elimi belime atıp karşı çıkmak yerine dikkate alırdım mesela. Kadının kendini eğitmesi demek, ondan sonraki nesli eğitmesi demektir. Şuanki Türk Dili ve edebiyatı bakanı kim mesela bende bu konuda bilgisizim, hemen araştırayım...
Egitilmek keşke türkçe dersiyle bitseydi, siz kalbinizi egitememissiniz hemcinsini bu denli eleştiren bi insan neslini de bu sekil yetiştrir ve her zaman bu kafada olup mutsuz olur herkes kendi aynasına baksa keşke 🤷‍♀️

Back
X