bı kv. sorunu daha...

Eşinle adam gibi konuşacaksın .
Ben ailenle oturmak istemıyorum dıceksin.

Burda eşinin yaklaşımı önemli.
Eğer hayır oturcaz derse geçmiş olsun.

Biz doğumdan sonra sadece bir bebekle köşe kapmaca oynuyorduk neredeyse. Uyusun uyanmasın derken. Nerede kaldı evde anne baba varken evli çift olarak yaşamak.. :olamaz:

Eşine "eğer beni dinlemez de böyle bir halt yerseniz beni unut kardeş kardeş yaşarız çocuk sahibi olmayı falan da unut" de. :KK48:

Gerçi ben o anda kp e "ne münasebet neden sizinle aynı evde yaşayayım ki?" derdim de sen diyemeyecek gibisin o yüzden eşini ayarla.

Esinle kavga yolunu secmeden anlasin zaten o da ayni fikirdeyim esimle imajini cizmeli.ben bazen esimden bile bunaliyorum hadi gitcek yerin yok mu gez toz arkadasina caya git vs derim gonderirim ben de keyif yaparim bazen insan yanliz kalmak istiyor

Aynen.
İnsan bacaklarını uzatıp yatamaz. Tv de istediği şeyi izleyemez. Odana tv koyarsın "gelin bizi beğenmiyor" denir. Çocuk olur her halta karışırlar bir kaç kişinin terbiyesiyle çocuk deneme tahtasına döner.
Eşinle rahat rahat kavga bile edemezsin.

Ne yemek pişeceğine, ne zaman çay kahve içileceğine, saat kaçta uyanıp kahvaltı edileceğine bile sen karar veremezsin. Ama hizmet hep senden beklenir.
Söyleyince "odanda otur biz karışmayız" derler odanda oturursun "yanımızda oturmuyor" derler.. Hep bahane bulunur yani..
İnsan kendi anne babasıyla, kardeşiyle tartışıyor. Hep tetikte hep diken üstünde yaşamak bana göre değil..

Her gün kayınailelerin yaptığı saçmalıklara yenileri ekleniyor, kadınların da aileleri her zaman düzgün değil ama ne oluyor bu erkek ailelerine anlamıyorum. Siz bir anne babayla yaşamak isteseydiniz kendi ailenizin yanında kalırdınız zaten, ne diye evlendiniz yani dimi. Gerizekalı dicem o kayınvalide ve kayınpedere ayıp olacak, gerçekten sinir bozucu. Duruşunuzu sakın bozmayın, siz bunun için evlenmediniz. Sonra hizmetçi olursunuz. Eşiniz de kararında durursa iyi, yoksa bence bu iş ayrılığa bile gider.

Ya bu bazı anne babaları da anlamak ne zor, evlenmek demek kendi ailesini kurmak demek, koloni gibi yaşamak istiyorsunuz evlendirmeyin ama yok hizmetçi mantığı ile alacaklar ya gelini ya hem işleri görülsün hem evladının yükünü taşısın.

Benim anneannrm dedem öldükten beri 40 yıldır yalnız yaşıyor 4 çocuğuna kendi gitmek istemedi bile hiçbir zaman.

Konu sahibi siz de tavrınızı cok net koyun, ailen ile yaşayacaksan 2 +1 yeter size de ben olmam, bakıma muhtaç olsalar neyse de bu tamamen keyfi rahatına düşkünlük

Sen hic birsey soyleme esine soyle o halletsin. Kesin Bi Kararla istemedigini aksi halde o eve girmeyecegini soyle

Benimkide bı yer alalım hepberaber oturalım buradaki evlerinde kiraya veririz gelir olur dedi yok artık ben gelir istemiyorum dipbibe yaşanmaz dedim 4 yıl yaşadım zaten o bana yetti sende istemediğini açıkça belirt yoksa tepene binerler

ben sadece kv oldugu halde 12 yılda psikolojik sorunlar yaşadım ve hala yaşıyorum, ne pahasına olursa olsun kabul etmeyın, aklınıza gelmeyecek kadar cok can sıkıcı oluyor hersey....

Ben bu anne babaları anlamıyorum ya. Nasıl bir zihniyetteler,oğulları olunca nasıl bir kafa yapısına bürünüyorlar ben anlamıyorum.Kendileri de evlenmiş herşeyi yaşamışlar,daha iyi bilmeleri anlamaları lazım aynı evde olmayacağını.
Maddi zorluk olur, bakıma muhtaç olurlar belki tamam ama hiç birşey yokken,hele hele evin gelinini hiçe sayarak fikrini sormayarak 3+1 bakarız ne demek ya.
Siz de diyemediniz mi bizim evimiz bize yetiyor,büyük eve geçip ne yapıcaz diye.
Vallahi sinir geldi bana kv. kp. nizin şu lafları yüzünden.

Kimseyi ikna etmek Zorunda değildiniz istemiyorum o kadar ha size saygı duymayıp yinede gelirlerse o zaman hadi bana eyvallah diyip gidersiniz bakalım o zaman ne yapacaklar

Madem geçler sizinle kalmak isteme sebepleri nedir ?
Ne garip insalar var ya , huzur bozalimda nasıl olursa olsun kafasındalar.

Bizdede ayni konu evlenmeden once ve sonrasinda oldu beraber yasarsiniz ev alırsınız çıkarsınız sonra filan ben kabul etmedim esimede rahat olamam evin icinde istediğim gibi dolasamam sana sarilamam su bu dedim sonra sinirliyim birsey olur kalbim kirilir araya sogukluk girer bir dahaa bizde aynisi gibi olamayiz dedim yaslandiklarinda zaten bizim görevimiz onlara bakmak ama suan degil guzelce esine anlat ki seninle hem fikir olsun.

Kayınvalideniz birlikte yaşarız dedi mi?
Yoksa siz söylenen sözden mana mı çıkardınız?

"Ben sizinle birlikte yaşamak İSTEMİYORUM." Bak beş kelimeden oluşan basit bir cümle. Bunu söyleyeceksin. Eğer ikna etme çabasına girerlerse: "Bu konu tartışmaya açık değil. Fikrimi söyledim. Konu kapansın." diyeceksin. :63:

öyle dümdük söyleyeceksin
yoksa oldu bittiye gelir
bir gelirler kaparoyu verdik depoziteyi verdik haydin gidiyoruz derler kalırsın

ben beraber yaşamak istersem söylerdim diye açıkça söyleyeceksiniz
dönüşü olmayan yola girmeden hergün kagva etmkten kurtulacaksınız
hergün kavga ederek ömrünüzü sinir hastası olarak geçirmektense
baştan tartışıp kötü olup 2 aya düzelip devam edeceksniz yolunuza

Back
X