Bi özel şoför olmadığım kalmıştı..!

Tanıdığa gerek yok ki, taksiye binsin hanımefendi. Herkes özel arabalarda mı geziyor anlamadım? Senin yakacağın benzin parasını taksiye versin bir zahmet.

Kadının numarası varmış sizde. Kibarca arayıp "kusura bakmayın, eşim size söz vermiş zor durumda kalmamanız için ve de eşinize mahcup olmamak için ama ben 6 aylık hamileyim ve araç kullanamıyorum. Siz beni anlarsınız diye sizi aradım, rica etsem taksiyle gelmeniz mümkün mü" deyin.

Sonra da eşinize yine kibarca sizin adınıza bundan sonra kimseye söz vermemesini, bu defalık sessiz bir şekilde konuyu hallettiğinizi ama bundan sonra yine olursa bu kadar sessiz kalmayacağınızı söyleyin. Kesin bir dille "benim adıma bana sormadan söz verirsen ilişkimizde kriz çıkar" mesajını verin.

Size sormalıydı kesinlikle ama ben olsam gider alırdım,onu zor durumda bırakmazdım (tabi ilk emrivakisi ise bu)
Sonrasında da bu seferlik seni zor durumda bırakmamak için kabul ettim ama tekrarı durumunda asla yapmam haberin olsun,sonra bana buyüttün,uzattın muhabbeti yapma,baştan söylüyorum deyip geçerdim.
Tekrarı olursa ben sana bana sormadan benim adima söz verme demişyim,yapamam der geçersiniz

Amiriyle arkadaş gibi evet ama sanmıyorum ki aynı pozisyonda çalıştığı bir arkadaşının eşi için söz versin kocanız. Statü meselesi bu tamamen bence. Kimsesi yoktur tamam da çocuk değil ki bu kadın. Ben mesela İstanbul'u hiç bilmediğim bir dönem iş için gittim, uçaktan indim, her şeyimi kendim hallettim. Sonra da aynı şekilde döndüm. Oradaki arkadaşlarımı aramadım bile, başıma bir iş gelmedi.

Tamam nezaketi anlarım, yalnızdır, yol iz bilmez, kibarca rica eder "hayatım kimsesi yokmuş, napsak acaba biz mi alıversek" şeklinde. O zaman olur ama emrivaki hiç hoş bir şey değil. Hamile olmasanız da bir şey değişmez, yine hoş değil.

Eşiniz geldiğinde konuşun bu konuyu, bir daha birlikte üstünde konuşmadan adıma karar verme diyin. Şu an şehir dışındaymış, uzaktayken böyle şeyler çığ gibi büyüyüp, iyice ara bozabilir. O yüzden dönünce sakin sakin konuşun.

Bir kere de yine başka bir amirini yine benden habersiz evimize misafir etmişliği vardır.. Amiri eşi çocuğu kayınvalidesi kayınpederi.. Eve bir gittim ki hiç tanımadığım 5 insan.. 3 tane misafir edebileceğim yatakta 5 kişi ağırladım.. İşgüzarlığı seviyor benim eşim..

Taksi icat edildi çok oldu deseydin ya

Kimsesi yoksa yok

Hiçbiryerde kimsem yok biner taksiye ya da otobüse giderim

Ya benim kimsem de olsa hiç kimseye muhtaç olmak istemem ben tek başıma hallederim.. Ankaraya gittim istanbul'a gittim navigasyon diye bir şey var hangi otobüse hangi duraktan bineceğine kadar söylüyo ki yaşadığımız yer de küçük bir yer çok rahat yolunu bulabilir.. Burdan bir arkadaş yazmıştı kendi eşleri dışında herkes değerli diye hakkaten öyle..

Uçağa binebilen maddi olarak taksiye de biner

Türkiye'nin her bir tarafına gittim iş için indim uçaktan bindim taksiye birinde dayımın yaşadığı şehre gittim de niye aramadın gelir alırdım dedi

Dönüşte havaalanına o bıraktı ben de zahmet oluyor benzin gidiyor diye bir daha gidince aramadım bile

Ayrıca da o şehirde yaşıyormuş yani

Bu taksici beni kaçırır korkarım versiyonu muhtemelen

Ooooo
O zaman eşinize iyi bir ders verme zamanı gelmiş bence

Ya Allah askina hanimlar. Nedir bu 6 aylik hamileyken kendini is goremez haline getirmek? Hic araba kullanmiyor musunuz yani simdi siz? Hayat dogurnayi ve cocugu buyutmeyi bekleyecek kadar uzun degil. He araba kullaniyorsanoz da bi kac kilometre fazla yapmanin kimseye zarari yok emin olun.

Esiniz size guvenmis ve verdigi sozun sebebini acikliyor. "Hic kimseleri yok." İnsanlik oldu mu canim? Konu aniden gelismis ki size soramamis. Zaten esiniz burda olsa size minnet etmezmis. Arayin kadina gelmiyorum diyin diyen var. Egonuz icin kocanizi rezil etmeye razi misiniz yani?

Emrivaki yapması hoş olmamış bunu söylersiniz ama abartılı bir şey göremedim ben ortada.
Ben de gerektiğinde eşimin misafirlerini karşılarım, gerektiğinde o benim. Bazen işler spontane gelişir ona haber vermeden söz vermiş olurum. He Benim hep bir b planım vardır. Gidemezse gidip alacak başka biri gibi...
Çok sık tekrarlanmıyorsa basit bir uyarı yeterli bence.

Tam okumamışsınız galiba, doktor hanımefendiye kramp girebileceği için araç kullanmayı yasaklamış. Ayrıca öyle olmasa bile sorulmadan böyle bir emrivaki hiç hoş değil. Belki rahatsız, belki misafiri, gelecek belki canı istemiyor???

Tamam hamilelik hastalık değil de normal insan muamelesi yapmayı da bırakın artık. Her gün krampıydı, sancısıydı, ağrısıydı zor bir süreçten geçiyorsun, rahat hareket edemiyorsun.

Koskoca adam kendi işi için onca seçenek varken hamile karısını koşturmaya utanmıyor da karısı gitmeyince mi ego sahibi oluyor? Yapmayın Allah aşkına.

hamile halinde günlük hayatında araba kullanıyorsan hamile halimle kısmını bi atlıyorum.
eşinde beni sinirlendiren nokta emrivaki yapan cümleleri. seni arar güzelce mevzuyu anlatır. x kişisini biliyorsun çok severim eşi de bu şehirde kimsesi yokmuş yalnızmış hayatım alabilir misin uçaktan rica etsem felan dese zaten alınır bence yardımcı olmak özel şoförlük değildir. ama bu şekilde konuşması çok sevimsiz. kadıncağıza yardımcı ol o senin eşinin odunluğundan nasibini almasın da eşin gelince de düzgün bir biçimde muhakkak durumu anlat.

6 ay nedir ki bir hamilelik icin kramp sanci acisindan? Cok agir gecen hamilelikler var onlari tenzih ederek soyluyorum. Normal bi hamilelikte 6 aylikken karin daha yeni yeni cikiyor. Karnim burnumda demek tamamen abarti.

Ben olsaydim baska birinden yardim ister miydim? İstemezdim. İstemedim de. 35 haftalik hamileyken ucak yolculugu yaptim. Kimseye de minnet etmedim. Sirf bu yuzden. Biri yardim isteyince onceden herkes iki eli kanda olsa Allah rizasi icin yardim ederdi. Simdi tartisma konusu oluyor.

Esi gelince "durumumu biliyorsun. Lutfen bunu tekrarlama yada bana ne olursa olsun sor" desin. Anlarim. Ama hamileligi boyle iki taraf icinde zorlastirmak cok anlamsiz. Surekli hasta gibi davranmak her seyden sogutur insani.

Ay kabus gibi. Birde önceden haber vermediği gibi onca insanı eve aldıktan sonrada haber vermiyor. Yaşadığınız şoku tahmin edebiliyorum. Belki onca insan için hazırlığınız yok,belki eviniz dağınık,müsait değilsiniz. Kesinlikle sormalıydı size.

Allah aşkına neyi büyüttüğünüzü anlamadım amirle yakın arkadaşlarmış gelecekmiş arabada var sizde belki de arkadaşı rica etti akşamın bir vakti taksiyle uğraşmasın istedi ki zaten havaalanı taksileri dolu oluyor. 6 aylık hamilesiniz hanımefendi karınınız burnunda değil yatalakta değişsiniz kırk yılı başı bir ricada bulunmuş insanlara iyilik etmekle özel şöför olmazsınız belki bir günde sizin bir ihtiyacınız olur ne var bunda. Eşinizi zor durumda bırakacaksınız. Sanki hiç mi bir yere çıkmıyorsunuz. Bir daha bana sormadan söz verme dersiniz olur biter

valla ben olsam gitmezdim açık ve net... amirin karısıysa amirin karısı. ne yapalım yani ? sonuçta insan... diğerleri gibi binsin servise ya da taksiye gitsin evine. kıtlıktan çıkmadı ya. bi de hamilesiniz, eşiniz çok düşüncesiz..

Ben senelerdir araba kullanırım ama hamileyken 6 aydan sonra zorlanıyordum. İşim 10 dakika mesafedeydi ona bile gitmek zor geliyordu. 6 ayda karın büyüyor zaten,vücutta şişme başlıyor,refleksleriniz yavaşlıyor,uykulu oluyorsunuz vs vs kaldı ki bunlar olmasa dahi bu sürekli tekrarlayan bir durummuş. Öncedende eve 5 kişilik bir grup getirip haber dahi vermemiş,konu sahibi eve gelince görmüş evinde misafir olduğunu. Buda hoş değil. Belki evi dağınık,belki yatağı açık,acele çıktı herşeyi olduğu gibi bıraktı. Belki mutfakta hazırlığı yok. Arayıp şunlar geliyor,ben davet ettim canım,ne lazım demek çok mu zor?
Bakın şu an çalışmamama rağmen eşimin bana haber vermeden birilerini toplayıp gelmesini istemem. Haber versin hazırlığımı yapayım,mahçup olmayayım isterim. Doğru olanda bu zaten. Erkekler misafir gelince işin sohbet kısmında aktif oluyorlar genelde,yemekti,yatak hazırlamaktı vs kadına kalıyor haliyle o kadın müsaitmi diye sorulmali yani.
Ha adam yemeğinden,temizliğine hizmetine varana kadar yapacaksa buyursun çağırsın ama yapmıyorsa bir zahmet eşine sorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…