Allah aşkına neyi büyüttüğünüzü anlamadım amirle yakın arkadaşlarmış gelecekmiş arabada var sizde belki de arkadaşı rica etti akşamın bir vakti taksiyle uğraşmasın istedi ki zaten havaalanı taksileri dolu oluyor. 6 aylık hamilesiniz hanımefendi karınınız burnunda değil yatalakta değişsiniz kırk yılı başı bir ricada bulunmuş insanlara iyilik etmekle özel şöför olmazsınız belki bir günde sizin bir ihtiyacınız olur ne var bunda. Eşinizi zor durumda bırakacaksınız. Sanki hiç mi bir yere çıkmıyorsunuz. Bir daha bana sormadan söz verme dersiniz olur biter
Ben senelerdir araba kullanırım ama hamileyken 6 aydan sonra zorlanıyordum. İşim 10 dakika mesafedeydi ona bile gitmek zor geliyordu. 6 ayda karın büyüyor zaten,vücutta şişme başlıyor,refleksleriniz yavaşlıyor,uykulu oluyorsunuz vs vs kaldı ki bunlar olmasa dahi bu sürekli tekrarlayan bir durummuş. Öncedende eve 5 kişilik bir grup getirip haber dahi vermemiş,konu sahibi eve gelince görmüş evinde misafir olduğunu. Buda hoş değil. Belki evi dağınık,belki yatağı açık,acele çıktı herşeyi olduğu gibi bıraktı. Belki mutfakta hazırlığı yok. Arayıp şunlar geliyor,ben davet ettim canım,ne lazım demek çok mu zor?
Bakın şu an çalışmamama rağmen eşimin bana haber vermeden birilerini toplayıp gelmesini istemem. Haber versin hazırlığımı yapayım,mahçup olmayayım isterim. Doğru olanda bu zaten. Erkekler misafir gelince işin sohbet kısmında aktif oluyorlar genelde,yemekti,yatak hazırlamaktı vs kadına kalıyor haliyle o kadın müsaitmi diye sorulmali yani.
Ha adam yemeğinden,temizliğine hizmetine varana kadar yapacaksa buyursun çağırsın ama yapmıyorsa bir zahmet eşine sorsun.
Valla ben Doğuma 3 hafta kala ayrıldım karnım burnumda çalıştım sizin daha karnınız burnunuza gelmemiştir
Şaka bir yana iş ilişkisinde bu tarz olaylar gayet normal karşılanır. Yani bu devirde iş bulmak zaten zor eşiniz de iş ilişkisini sağlamlaştırmak istemiştir o yüzden böyle demiştir. Buradaki hata önce size sormaması olmuş. Ama geçmiş artık büyütmeyin bence kadınla arayıp konuşun güleryüzle karşılayın eşinizin burnundan getirirsiniz.
Ayrıca eşinizin işi olması çok önemli bence hamile halinizle işsi kalması daha çok can sıkıcı olurdu bence.
misafir konusunda hakli bende sonrasinda tepki gosterirdim. Bunun icin bir yorum yapmadim zaten.Ben senelerdir araba kullanırım ama hamileyken 6 aydan sonra zorlanıyordum. İşim 10 dakika mesafedeydi ona bile gitmek zor geliyordu. 6 ayda karın büyüyor zaten,vücutta şişme başlıyor,refleksleriniz yavaşlıyor,uykulu oluyorsunuz vs vs kaldı ki bunlar olmasa dahi bu sürekli tekrarlayan bir durummuş. Öncedende eve 5 kişilik bir grup getirip haber dahi vermemiş,konu sahibi eve gelince görmüş evinde misafir olduğunu. Buda hoş değil. Belki evi dağınık,belki yatağı açık,acele çıktı herşeyi olduğu gibi bıraktı. Belki mutfakta hazırlığı yok. Arayıp şunlar geliyor,ben davet ettim canım,ne lazım demek çok mu zor?
Bakın şu an çalışmamama rağmen eşimin bana haber vermeden birilerini toplayıp gelmesini istemem. Haber versin hazırlığımı yapayım,mahçup olmayayım isterim. Doğru olanda bu zaten. Erkekler misafir gelince işin sohbet kısmında aktif oluyorlar genelde,yemekti,yatak hazırlamaktı vs kadına kalıyor haliyle o kadın müsaitmi diye sorulmali yani.
Ha adam yemeğinden,temizliğine hizmetine varana kadar yapacaksa buyursun çağırsın ama yapmıyorsa bir zahmet eşine sorsun.
Aslında eşinin ben alamam git nasil soz verdiysen oradan al bir daha da benim adima söz verme kimseye deyip bir ders verilmeyi hak etmisEşim özel sektörde çalışmıyor kamu personeli.. Ayrıca yaşadığım şehirde eşleri araba kullanan diğer arkadaşları da var.. Ben eşimin sazan gibi hemen atlayıp benim eşim bırakır demesine sinir oldum..
6 ay nedir ki bir hamilelik icin kramp sanci acisindan? Cok agir gecen hamilelikler var onlari tenzih ederek soyluyorum. Normal bi hamilelikte 6 aylikken karin daha yeni yeni cikiyor. Karnim burnumda demek tamamen abarti.
Ben olsaydim baska birinden yardim ister miydim? İstemezdim. İstemedim de. 35 haftalik hamileyken ucak yolculugu yaptim. Kimseye de minnet etmedim. Sirf bu yuzden. Biri yardim isteyince onceden herkes iki eli kanda olsa Allah rizasi icin yardim ederdi. Simdi tartisma konusu oluyor.
Esi gelince "durumumu biliyorsun. Lutfen bunu tekrarlama yada bana ne olursa olsun sor" desin. Anlarim. Ama hamileligi boyle iki taraf icinde zorlastirmak cok anlamsiz. Surekli hasta gibi davranmak her seyden sogutur insani.
konu sahibi hamileligiyle ilgili herhangi bir riski, agriyi sanciyi ilk mesajinda belirtmedigine gore ben onu normal bir hamilelik gibi gorurum. Ve yorumlatimi da genelde hep "bence" diye yaptigim icin, kendimden pay bicerek yapmak zorundayim.Siz hamileliğinizi rahat atlatmış olabilirsiniz ama herkes böyle olacak diye bir kaide yok. Mesela ben berbat geçirdim. Hergün sancı, ağrı, düşük tehlikesi yaşadım.
Önce götüreyim sonra eşime kızarım demek risk almak demek. Alınacak kişi de gayet taksiye binebilir. Toplumda yardımlaşma böyle bir şey değil. Bu durumda konu sahibi ve bebeğinin zarar görme ihtimali var. Ayrıca beni ve çocuğumu düşünmeyen eşi ben de düşünmem. Bırakırım rezil olsun.
Hamile olmasanız belki rica edebilirİyi geceler kızlar.. Yazmasam çatlayacaktım akşamdan beri sinirlerim tepemde uyku da tutmadı sinirden ne yapacağımı bilemez bir haldeyim..
Konuma gelecek olursak konu benim işgüzar kocam.. İşi dolayısıyla şu an şehir dışında.. Akşam bi mesaj attı.. (Şu numara amirin eşinin numarası yarın akşam 6 da uçağı iniyo yengeyi gider alırsın..) bi an şaka yapıyo falan sandım ne uçağı ne yengesi dedim? Bizim amirin eşi burda kimsesi yok yarın sen gidip havaalanından al yazdı.. Dedim kadını tanımam etmem boynuma kart yazıp havaalanında karşılayayım istersen tur şirketleri yapar ya o şekilde yok diyo bak numarası var kadını ara tanışın dedi ciddi ciddi.. X dedim saçmalama bu nerden çıktı bana sormadan bu ne emrivaki dedim karnım burnumda uzun yol işim var mı önce bi deseydin ben bi eşime sorayım müsaitse o alabilir eşinizi diye.. Yok sen anlamıyorsun hiç kimseleri yok falan dedi pişman ettin dediğime dedi.. Gönül koydu falan üzüldüm amiriyle arkadaş gibiler benim yüzümden aralarının bozulmasını istemedim.. Gönülsüz bir şekilde tamam dedim ama içim içimi kemiriyor kızlar haksız mıyım sizce benim ne işim var ya sonuçta eşimin amiri benim değil kadın benden küçük çocuk sayılır 6 aylık hamile halimle zoruma gidiyor yani.. Eşim geldikten sonra nasıl bi tavır takınmalıyım sizce.. Bana sormadan yaptığı bu emrivakiden hoşlanmadığını nasıl belli etmeliyim..? Çok sıkıntılı bi işi var genelde tartışma çıkarmamaya çalışırım ama bu yaptığı fazla geldi bana.. Uzun oldu hakkınızı helal edin..
Öyle demesine gerek yok ki. 1 kez hamile kalan insan gayet rahat anlar hamile bir insanın zorlanabileceģini. Havalar sıcak zaten bu aşikar,e uzun yol diye belirtmiş zaten konu sahibi,daha ne demesi gerekiyor. 10 dakikalık yolda dahi daralıyor insan işte 2012de bu zamanlar bende 6 aylık hamileydim,sıcaktan bunalip halsiz düşüyordum,araba kullanmak istemiyordum,olur olmaz zamanda ağırlık çöküyordu,sıcaktan elim,ayağım,yüzün şişiyordu. Kadının eşine birşey söylemesine dahi gerek yok,biliyor ki 6 aylik hamile bu kadın. Önce sorsaydı arayıp nasılsın,kendini iyi hissediyormusun diye,rica etseydi belki eşi tamam diyecekti zorlanmasına rağmen,ama gider alırsın,ararsın konuşursun emrivakisi hoş değil. Gelen kadının kimsesi yok ama taksi var,havaalanının araçları var,elindede bir adres mevcuttur herhalde,binip birine gayette gidebilir. Elinde akıllı telefonu,içinde navigasyonuda vardır yani. İllaki refakat etmeye gerek yok diye düşünüyorum. Hasta olur gelen,çocuk olur amenna ama kocaman evli barklı kadın içinde atlayıp eşim alır demeden önce bir es verip düsünmeli eşi. Bu kadar net bence durum. Kadın hakli yani.misafir konusunda hakli bende sonrasinda tepki gosterirdim. Bunun icin bir yorum yapmadim zaten.
Yazdigi ilk mesaja gore yorum yapiyorum. Kasilmam var, araba kullanmiyorum, doktorum yasakladi vs diye bir sey soylememis orda. Sadece esinin emrivakisine kizdigini belirtmis. Birde karnim burnumda demis. E dogal olarak bu nazlanmaktan ibaret gozukuyor. Kimse emrivakiyi sevmez. Konusulur hallalolur. Yorumda da ben kocasini kucuk dusurmemesi gerektigini soyledim. Bence kucuk dusurmektie cunku. Bana guvenerek esim bir soz verirse ben onu once yaparim sonra soyleyecegimi soylerim.
Mesafe de ne kadar bilmiyorum. Ama 1 saatten fazla olsa esi zaten soylemezdi diye tahmin ederek yaziyorum bunlari.
Koca kadın binsin bir taksiye gitsin ya saçmalığa bak.
Ay sacmalik. Ben olsam ben de fittirirdim. Amirinin karisi bir otobuse binemeyecek kadar degerli de siz degilsiniz sanki. Ben babama bile zahmet olmasin gelme ben gelirim kendim diyorum adam arkadasinin karisina aldirtiyor. Rahatliga bak. Diger kadin da demiyor mu ne munasebet canim elim ayagim tutuyor biner otobuse giderim diye. Herkese ayri ayri sinir oldum
Ek: almaya giderdim esimi zor duruma dusurmemek icin ama burnundan da fitil fitil getirirdim bu saygisizligi. Bir daha yaoarsa da gitmeyeceğimi kafasina kazirdim
Sanki evli bir türk kadını değilde , papua yeni gine den gelmiş, dil bilmeyen 8 yaşında çocuk.
Havalanı servisler var, taksi var. Neyi beceremeyecek ciddi bir özürü yoksa?
Amire yalakalık, başka bişey değil.
Kendini kotu hissederse zaten gitmez. Hicbir sey yokken olabilecekleri dusunup gitmemek geteksiz geliyor bana. Nolucak yani hava sicak, sancisi olur diye ne araba kullanicak nede vesaitlere binecek. 9 ay esine bagimli mi yasayacak? Her neyse konu baska yerlere tasiniyor. Hakliysa hakli kalsin. Boyle astigim astik kestigim kestik tepkiler ver demiyor benim fikirlerim. Yuz yuze degiller. Kendini anlatabilir de sorunsuzca bu meseleyi hallederse ne ala. Ama gidebilecek imkani varsa ve sadece emrivaki oldugu icin gitmiyorsa tartisma cikacagi cok acik. Hamile kadin bundan daha cok etkilenecektir.Öyle demesine gerek yok ki. 1 kez hamile kalan insan gayet rahat anlar hamile bir insanın zorlanabileceģini. Havalar sıcak zaten bu aşikar,e uzun yol diye belirtmiş zaten konu sahibi,daha ne demesi gerekiyor. 10 dakikalık yolda dahi daralıyor insan işte 2012de bu zamanlar bende 6 aylık hamileydim,sıcaktan bunalip halsiz düşüyordum,araba kullanmak istemiyordum,olur olmaz zamanda ağırlık çöküyordu,sıcaktan elim,ayağım,yüzün şişiyordu. Kadının eşine birşey söylemesine dahi gerek yok,biliyor ki 6 aylik hamile bu kadın. Önce sorsaydı arayıp nasılsın,kendini iyi hissediyormusun diye,rica etseydi belki eşi tamam diyecekti zorlanmasına rağmen,ama gider alırsın,ararsın konuşursun emrivakisi hoş değil. Gelen kadının kimsesi yok ama taksi var,havaalanının araçları var,elindede bir adres mevcuttur herhalde,binip birine gayette gidebilir. Elinde akıllı telefonu,içinde navigasyonuda vardır yani. İllaki refakat etmeye gerek yok diye düşünüyorum. Hasta olur gelen,çocuk olur amenna ama kocaman evli barklı kadın içinde atlayıp eşim alır demeden önce bir es verip düsünmeli eşi. Bu kadar net bence durum. Kadın hakli yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?