Bi özel şoför olmadığım kalmıştı..!


Ricada bulunmadı sorun orda zaten direkt gidip yengeyi havaalanından al yazdı emrivaki yaptı resmen.. 6. ayım bitti takvimimden görünüyordur zaten eğilemiyorum ayakkabı giyinemiyorum kramp giriyor ayağım kasılıyor kaç kere arabayı sağa çekip krampın geçmesini bekledim.. Uzun yola hayatta bırakmaz eşim beni ama iş kendi işi oldu mu hiç sorun olmuyor..
 

Yok işte her zaman onlar zor durumda onlar mecbur muhtaç bizim hiçbir sıkıntımız yok.. Çalışan bir bayanım evim her zaman toplu olmuyor çoğu zaman yatağımı bile toplayamadan evden çıkıyorum..
 
Valla ben Doğuma 3 hafta kala ayrıldım karnım burnumda çalıştım sizin daha karnınız burnunuza gelmemiştir
Şaka bir yana iş ilişkisinde bu tarz olaylar gayet normal karşılanır. Yani bu devirde iş bulmak zaten zor eşiniz de iş ilişkisini sağlamlaştırmak istemiştir o yüzden böyle demiştir. Buradaki hata önce size sormaması olmuş. Ama geçmiş artık büyütmeyin bence kadınla arayıp konuşun güleryüzle karşılayın eşinizin burnundan getirirsiniz.
Ayrıca eşinizin işi olması çok önemli bence hamile halinizle işsi kalması daha çok can sıkıcı olurdu bence.
 

Eşim özel sektörde çalışmıyor kamu personeli.. Ayrıca yaşadığım şehirde eşleri araba kullanan diğer arkadaşları da var.. Ben eşimin sazan gibi hemen atlayıp benim eşim bırakır demesine sinir oldum..
 
okurken resmen sinir oldum. bir kere eşinin yaptığı emrivaki hiç hoş değil. önce bir insan sorar, böyle böyle bir durum var uygun musun, gidebilecek gibi misin vs diye. bir de hamileymişsiniz. öyle olmasaydınız bile bu yaptığı yanlış. ben şimdi kendimi sizin yerinize koyarak konuşuyorum, ben olsam gitmem. birincisi söyleniş tarzından. ikincisi de dağ başına mı iniyor bu hanım. hiç mi ulaşım vs yok. bi siz mi kaldınız yani onu götürecek kendi gelemiyor mu? siz aldıktan sonra nereye bırakılacak bu kişi? ha , sizin eve geliyor olsa anlarım, havaalanından almak uygun olurdu. ama alıp otele bırakacaksanız pekala da bir taksiye binebilir. ben zamanında hiç yol iz bilmezken üstelik de ilk defa havayoluyla yolculuk yapacakken aktarmalı uçağım hava şartlarından iptal olunca hiç bilmediğim başka şehir üzerinden gecenin köründe hem uçak hem otobüs yolculuğu yapmıştım, elimde dev gibi iki bavulla.
 
misafir konusunda hakli bende sonrasinda tepki gosterirdim. Bunun icin bir yorum yapmadim zaten.

Yazdigi ilk mesaja gore yorum yapiyorum. Kasilmam var, araba kullanmiyorum, doktorum yasakladi vs diye bir sey soylememis orda. Sadece esinin emrivakisine kizdigini belirtmis. Birde karnim burnumda demis. E dogal olarak bu nazlanmaktan ibaret gozukuyor. Kimse emrivakiyi sevmez. Konusulur hallalolur. Yorumda da ben kocasini kucuk dusurmemesi gerektigini soyledim. Bence kucuk dusurmektie cunku. Bana guvenerek esim bir soz verirse ben onu once yaparim sonra soyleyecegimi soylerim.

Mesafe de ne kadar bilmiyorum. Ama 1 saatten fazla olsa esi zaten soylemezdi diye tahmin ederek yaziyorum bunlari.
 
Aslında eşinin ben alamam git nasil soz verdiysen oradan al bir daha da benim adima söz verme kimseye deyip bir ders verilmeyi hak etmis
 

Siz hamileliğinizi rahat atlatmış olabilirsiniz ama herkes böyle olacak diye bir kaide yok. Mesela ben berbat geçirdim. Hergün sancı, ağrı, düşük tehlikesi yaşadım.
Önce götüreyim sonra eşime kızarım demek risk almak demek. Alınacak kişi de gayet taksiye binebilir. Toplumda yardımlaşma böyle bir şey değil. Bu durumda konu sahibi ve bebeğinin zarar görme ihtimali var. Ayrıca beni ve çocuğumu düşünmeyen eşi ben de düşünmem. Bırakırım rezil olsun.
 
Müsaitlik durumunuzu sormalıydı eşiniz ama o kadar abartmıssınız ki size sehir gezisi önerildi falan zannettim. Alt tarafı hic bilmediği bir şehirde havalimanından alınması rica edilmiş.
 
Ay sacmalik. Ben olsam ben de fittirirdim. Amirinin karisi bir otobuse binemeyecek kadar degerli de siz degilsiniz sanki. Ben babama bile zahmet olmasin gelme ben gelirim kendim diyorum adam arkadasinin karisina aldirtiyor. Rahatliga bak. Diger kadin da demiyor mu ne munasebet canim elim ayagim tutuyor biner otobuse giderim diye. Herkese ayri ayri sinir oldum
Ek: almaya giderdim esimi zor duruma dusurmemek icin ama burnundan da fitil fitil getirirdim bu saygisizligi. Bir daha yaoarsa da gitmeyeceğimi kafasina kazirdim
 
konu sahibi hamileligiyle ilgili herhangi bir riski, agriyi sanciyi ilk mesajinda belirtmedigine gore ben onu normal bir hamilelik gibi gorurum. Ve yorumlatimi da genelde hep "bence" diye yaptigim icin, kendimden pay bicerek yapmak zorundayim.

Es rezil etmek, bir cezalandirma bicimi olamaz. Ben beni rezil edeni affetmeyecegim gibi af da dileme yuzunu bulamam. Hakliysam hakli kalmayi tercih ederim. Ben sorunumu anlatirken karsimdakine "sende bunu yapmistin" deme hakki tanimiyorum, o kadar.
 
Hamile olmasanız belki rica edebilir
alabilir misin , uygun olur musun kımselerı yok burada falan dıyebılır

ama hamılesınız, havalar sıcak
gider alırsın vs gbi kelımeler kullanması cok düşüncesizlik
 
Öyle demesine gerek yok ki. 1 kez hamile kalan insan gayet rahat anlar hamile bir insanın zorlanabileceģini. Havalar sıcak zaten bu aşikar,e uzun yol diye belirtmiş zaten konu sahibi,daha ne demesi gerekiyor. 10 dakikalık yolda dahi daralıyor insan işte 2012de bu zamanlar bende 6 aylık hamileydim,sıcaktan bunalip halsiz düşüyordum,araba kullanmak istemiyordum,olur olmaz zamanda ağırlık çöküyordu,sıcaktan elim,ayağım,yüzün şişiyordu. Kadının eşine birşey söylemesine dahi gerek yok,biliyor ki 6 aylik hamile bu kadın. Önce sorsaydı arayıp nasılsın,kendini iyi hissediyormusun diye,rica etseydi belki eşi tamam diyecekti zorlanmasına rağmen,ama gider alırsın,ararsın konuşursun emrivakisi hoş değil. Gelen kadının kimsesi yok ama taksi var,havaalanının araçları var,elindede bir adres mevcuttur herhalde,binip birine gayette gidebilir. Elinde akıllı telefonu,içinde navigasyonuda vardır yani. İllaki refakat etmeye gerek yok diye düşünüyorum. Hasta olur gelen,çocuk olur amenna ama kocaman evli barklı kadın içinde atlayıp eşim alır demeden önce bir es verip düsünmeli eşi. Bu kadar net bence durum. Kadın hakli yani.
 
Son düzenleme:

++++
++++
 
Kendini kotu hissederse zaten gitmez. Hicbir sey yokken olabilecekleri dusunup gitmemek geteksiz geliyor bana. Nolucak yani hava sicak, sancisi olur diye ne araba kullanicak nede vesaitlere binecek. 9 ay esine bagimli mi yasayacak? Her neyse konu baska yerlere tasiniyor. Hakliysa hakli kalsin. Boyle astigim astik kestigim kestik tepkiler ver demiyor benim fikirlerim. Yuz yuze degiller. Kendini anlatabilir de sorunsuzca bu meseleyi hallederse ne ala. Ama gidebilecek imkani varsa ve sadece emrivaki oldugu icin gitmiyorsa tartisma cikacagi cok acik. Hamile kadin bundan daha cok etkilenecektir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…