- 3 Eylül 2013
- 938
- 847
- 123
- Konu Sahibi sivribiber
-
Merhaba,
Yapmam gereken mesleki tercih.
Ben muhasebeciyim mali müşavir olmayı hedefliyorum. İşimi çok seviyorum fakat kafamı karıştıran şeyler var.
Mali müşavirlik staj sınavı hayli zor bir sınav ciddi çalışmam gerek seneye girmeyi düşünüyorum fakat staj işyerlerinin merkezinde yapılabiliyor ve çalıştığım şirketin merkezi başka bir yerde bulunduğum fabrika şube gözüküyor ve dolayısıyla burada staj yapmam imkansız.
Staj 3 yıl sürüyor ve ben 1 yıllık evliyim 3 yıl içinde illa ki çocuk yaparım yapmasına da doğum izninde beni işten çıkarırlarsa yeni staj yeri nasıl bulurum ya stajım yanarsa diye korkuyorum
Bir de stajı bi şekilde tamamlarsam yeterlilik sınavları da var ki asıl zor olan onları vermek ya onlarda başarısız olursam ?
Tabi staj başlatmaydı yeterlilikti derken seneler sürecek ciddi bir çalışma beni bekliyor. O zamana kadar çocukta doğuracağımdan nasıl ders çalışıcam çocukla ?
Benim de aklıma bu kadar sene ders çalışacağıma bir sene kpss çalışıp bir şansımı mı denesem diye bir soru takıldı :44:
Ama kpss konusunda ciddi anlamda hiç birşey bilmiyorum. Ben başka bir şehire atanırsam eş durumundan hiç o şehire gitmeden kendi şehrimde kalabiliyor muyum ?
Bir de bir sene uzmanlık başka bir sene başka birşey oluyormuş onları da hiç bilmiyorum.
Bilen birileri fikir verebilir mi ?
tatlım ben de işletme mezunuyum bi dönem bayan bir mali müşavirin yanında çalıştım gerçekten aşırı zor bir meslek çünkü kadın olduğundan para konusunu pek takmıyorlar işinin karşılığını alamıyorsun ve insan üzülüyor
hele çocuk yapmak çok zor kadın hamileydi zaten ama doğumdan bi kaç gün sonra işleri evde takip etmeye başlamıştı mecburen ameliyat falan dinlemiyor bu iş
inşallah
kpssden atanırsan bir süre sonra eş durumundan yaşadığın şehre gelebilirsin ama bi kaç yıl orda kalmak zorundasın malesef
Selam
Yanlış hatırlamıyorsam staja başlama sınavını kazandıktan sonra 2 sene içerisinde stajını başlatman gerekiyor.Bu 2 senede çocukta yaparsan işte bulursun bence. Araştır derim. Bilgine.
bu arada stajını başlatıp ara veren arkadaşlarım daha sonra iş bulma vs konularında çok zorlandılar. En güzeli hiç ara vermemek.
Merhaba,
Ben muhasebeciyim mali müşavir olmayı hedefliyorum. İşimi çok seviyorum fakat kafamı karıştıran şeyler var.
Mali müşavirlik staj sınavı hayli zor bir sınav ciddi çalışmam gerek seneye girmeyi düşünüyorum fakat staj işyerlerinin merkezinde yapılabiliyor ve çalıştığım şirketin merkezi başka bir yerde bulunduğum fabrika şube gözüküyor ve dolayısıyla burada staj yapmam imkansız.
Staj 3 yıl sürüyor ve ben 1 yıllık evliyim 3 yıl içinde illa ki çocuk yaparım yapmasına da doğum izninde beni işten çıkarırlarsa yeni staj yeri nasıl bulurum ya stajım yanarsa diye korkuyorum
Bir de stajı bi şekilde tamamlarsam yeterlilik sınavları da var ki asıl zor olan onları vermek ya onlarda başarısız olursam ?
Tabi staj başlatmaydı yeterlilikti derken seneler sürecek ciddi bir çalışma beni bekliyor. O zamana kadar çocukta doğuracağımdan nasıl ders çalışıcam çocukla ?
Benim de aklıma bu kadar sene ders çalışacağıma bir sene kpss çalışıp bir şansımı mı denesem diye bir soru takıldı :44:
Ama kpss konusunda ciddi anlamda hiç birşey bilmiyorum. Ben başka bir şehire atanırsam eş durumundan hiç o şehire gitmeden kendi şehrimde kalabiliyor muyum ?
Bir de bir sene uzmanlık başka bir sene başka birşey oluyormuş onları da hiç bilmiyorum.
slmm
bende kasım donemı ıcın sınava hazırlanıyorum dersaneye gıdıyorum evlı degılım bekarım ...
sızın gıbı bu ısı severek yapıyor ve buroda calısıyorum ...
ılk olarak sunu soylıyebılırım kı merkezde stajer gozukur ama subede calısmaya devam edebılırsınız lakın merkezdekılerle anlasma ıcerısınde olmanız lazım smmm stajerlerını denetlemek ıcın kımse gelıp gıtmez odadan .... gelseler dahı suanda subedekı ıslerı halletmeye gıttı dıyerek atlatılabılır bır durum dıye dusunuyorum .....
kpss olarak dıyebılecegım tek sey smmm olma gıbı bır durumunuz var ıse kpss gıbı bır surece atılmayın derım ....
smmm gıbı oda sancılı bır donem yabancı kaldıgınız konular hadı puanınız ıyı dıyelım atanmak cok zor ıhtımal bır dayınızın olması lazım gelır dıye dusunuyorum ....
bızım sınıfımızda hamıle olanıda varr coluk cocuk sahıbı olanıda onemlı olan yurekten ıstemek ve hedefe koşmak
Çok istiyorum aslında mali müşavir olmak ama bu pürüzler çok canımı sıkıyor
bunlar pürüz değil ki canım smmm olmak ısteyen her aday bu evrelerden gecmek zorunda evet zor çetin bir yol ama aşılmayacak bır durum değil ....
karar senın tabı ıyı dusun tasın karar ver
çok teşekkür ederim desteğin için işimi tüm zorluklarına rağmen seviyor olmasam hiç bu kadar düşünmeden değiştiricem belki de ama emek verdim o kadar çalıştım didindim bırakamıyorum
sana bır yol harıtası cızeyım hemen ıkı dakıkada senınde bıraz detaylı bılgın olur canım .....
ama hangı doneme hazırlanmak ıstıyorsun onu soylemen gerek ? ben dersaneye gıdıyorum ve duzenlı calısıldıgı zaman ınan kı kazanılamayacak bır sınav degıl cocuk oyuncagı gıbı gelıyor ınsana ...
bırde heveslıysen meslegını sevıyorsan ınsan daha bır azımlı oluyor
çok sevinirim :) ben seneye martta giricem martta sorular daha kolay oluyormuş
bi de şunu da söyliyeyim madem sende hazırlanıyorsun istanbul odasından sınava giren çok olduğu için ordan sınavı kazanmak çok zormuş çünkü aday çok alınacak stajer sayısı az.
O yüzden de ben merkez bordrosuna girersem istanbul odasından gireceğim ve kazanma şansım azalacak. Ama burdaki odadan girersem şansım çok daha yüksek
canım oda ayrımı yok oyle bırsey ben hıc duymadım .... bızım sınıfta taaa gazıantepten yada baska sehırlerden hafta sonu ders ıcın gelenler var ... hatta 2013/mart sınavına gırmıstım o zaman bır arkadas luleburgazdan gelıyordu odaya orda kayıt yaptırdı ama kaldı sonra gene gırdı kaydı luleburgaz halen ve kazandı ...
kazanma sansının odayla alakası yok yapacagın net sayısıyla alakası var turkıyenın hıcbır yerınde bu degısmez yanı ... neyse anlatayım
mart sınavı kolay ya da zor dıye bır ayrımda yok bu ayrıma gırersek mart sınavı daha zor kendım gırdıgım ıcın bılıyorum ... smmm sınavını aöf hazırlıyor sorularını vs ... ve genelde cogu sorular aynı oluyor 120 sorudan 70 sorusu dıyelımkı her donem aynı gelıyor
ama mart donemı yılın ılk sınavı oldugu ıcın yenı sorular turetıyorlar 60 bırebır 30 benzer soru 30 tanesıde sıfır hıc gormedıgın sorular mısal verıyorum bu nedenle mart sınavına daha zor dıyorlar ... ( hocalarımız zor olması daha ıyı sız hazırlanıyorsunuz dersaneye gelıyorsunuz tum konulara hakımsınız zor oldugundan net sayısı 85 degılde mesela 70 e cekılıyor 70 net yapan gecıyor ayrıcaaaaaa sen malıyete, analıze, yada bu tur zors derslere vakıfsın ama evde calısıpta gıren malıyetten gormedıgı bırseyle karsılasıcınca afallıyor sen calıstııgın ıcın her detaya ayrıntıya vakıf oldugun ıcın yapıyorsun sorularıı eee ne oluyor o yapamayanların onune gecıyorsun )
hazıran sınavında 30 tane degılde mesela 20 tane hıc gormedıgın soru gelıyor 70 bırebır 30 tanesıde benzer cıkıyor ( ornek verıyorum )
kasım sınavındada artık turetecek soru bulamıuyorlar sanırım hıc gormedıgın ancak 10-15 soru cıkıyor dıgerlerının 30 tanesı benzer sorular gerı kalanı bırebır sorular ....
her donem sınavı aynı kolaylıkta aslında calısınca sana zor gelecegını sanmıyorum mart donemıde ıyı bır secım ve dersanenı cok ıyı secmen lazım ben dehaya gıdıyorum bakırkoy deha cok ama cok memnunumm hocalarımız mukemmel otesı ınsanlar hepsı kendı alanında profosor edasında en ufak ayrıntıyı bıle beynımıze yerlestırıyorlar ...
demem o ki ; mart sınavı ıcın dersanene yazıl dersane tahmını 3 ay surecek bifiil dersaneye gel etüt normal dersler denemeler vs hepsine katıl ...
o 3 ayda bazı seylerden kendını soyutla mısafır kabul etme ... dızı fılm cok sevıyorsan uzak dur ....
gunu gunune derslerını tekrar et bol bol soru coz ...ınankı kazanıcaksın ...
sınavı kazandın stajın basladı merkezde sen subede devam edıyorsun ısıneee ... o surede bebısınıde dogurursun hayırlısıyla sonrasında gel gelelım yeterlılıgeeeee
7 ders var hepsını bır anda vermeyedebılırsın 3 defa gırersın parca parcaaa tam calısarak sınavı verırsın ...
yada gene dersaneye yazılırrr dısıplınlı calısırsın bı avazda yeterlılıgıde verrsınn hopp ruhsat ellerındeeee daha ne olsun
sonra bır sırkete gırersın ılla buro acmak zorunda degılsın bılıyorsun ... gırersın sırketeen az 3000 tl maasın olur c.tesı pazarın evde gecer vs vs
Merhaba,
bana da onu şirkete gelen ymm danışmanı söyledi :44: istanbuldan 5000 kişi girse sınava oda da 500 kişi alsa ne kadar şansın var ama buradan 1000 kişi girse oda yine 500 kişi alsa ne kadar şansın var dedi
bi de kasım ayındaki sınavın en zor sınav olduğunu söylemişti üni.den yeni mezun olanlar kasımda sınava giriyormuş bunları elemek için kasım sınavı zor yapılıyormuş. tabi hep -mişli -muşlu konuşuyorum sağdan soldan bir sürü şey duyuyorum zaten o yüzden bu kadar kafam karıştı ya
inşallah dediğin gibi olur stajımda sorun çıkmaz bebiş doğar büyür beni işten çıkarmazlar
bi de yine birinden duydum bi tanıdığımız smmm ruhsatı varmış fabrikada 1.600 lira maaş alıyomuş ee zaten bende şuan o parayı alıyorum öyle olursa nerde kaldı benim ruhsat için yaptığım dershane kitap sınav ve ruhsat parası masrafım
canımm sen sadece şuna odaklan sınava sıkı bı sekılde calıstıgın zaman kazanamama ıhtımalınn ya sınava yetısemedıgınden yada Allahtan gelen bırsey allah korusun hastalık vsden sınava gıremeyısınden kaynaklanabılır .....
maas olayı sektore , sırketın buyuklugune , ve senın bılgı bırıkım ayrıca girişimci ruhundan ileri gelen aktif zıpır çalısma duzeyınle alakalı olur ...
hıcbır ısveren pasif pısırık eleman ıstemez kı bız SERBEST MUHASEBECI MALI MUSAVIR olucaz özguven olmalı bılgı bırıkım olmalı her yerde guzel maaslı ısler buıluruz bunları takmaaa lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?