Bi türlü yaptıramadığımız aşı meselesi.

Mesai saatleri icerisinde bunlari yapmak kanunen yasak. Yasal olarak onlara taninan molalarinda bunlari yapabilirler. Mesaj saati icerisinde sigara molasi veren doktoru hasta beklemek zorunda degil.. kaldi ki 1 saat bekleyen hastalar varmis.
Sigara kahve cay ixmek yasak diye birsey yok topli olarak yapiliyrosa sikinti var hemsoresi varken doktor sogarasini icer doktor varken de hemsire gider icer onlar da insan degil mi sizin caniniz cay kahve istemiyor mu hic.

Avrupada asisiz cocuklari krese ve okula kabul etmiyorlar mesela. Krese ya da okula kayit sirasinda cocugun asi karnesi isteniyor, kontrol ediliyor. Asilari yapilmayan cocugun sorumlulugunu kabul etmiyorlar.

Su sistem bu ulkede de olsun, isteyen amishler gibi yasasin zerre ilgilenmem de iste.. neyse..

Ben de saglık ocagıyla cesıtlı sorunlar yasadım ama ası için cok hassas oluyorlar.Cunku hemsırelerin performans notu etkileniyor Oyle boyle derken cocugunuzun asısını daha fazla gecıktırmeyın ozel hastanede yaptırın ya da baska saglık ocagına gıdın bir an once. Sızın cocugunuza bir şey olsa istediğiniz kadar ben goturdum kimse bakmadı diyin size inanmazlar olan cocugunuza olur Allah korusun

Benim basima boyle birsey gelmis olsaydi ben bir aylik bebekle her gun gitmektense ilk gidisimde madem.hepsi toplu iciyor sigara gider kendimi ve cocugumu hatirlatirdim asi icin geldim bekliyorim diye

Sigara kahve cay ixmek yasak diye birsey yok topli olarak yapiliyrosa sikinti var hemsoresi varken doktor sogarasini icer doktor varken de hemsire gider icer onlar da insan degil mi sizin caniniz cay kahve istemiyor mu hic.

Is ahlakina gore mesai saatlerinde bunlar yapilamaz, zaten doktorlara hemsirelere verilen molalar var. Molalarinin disinda kendilerine mola yaratmalari kanunen yasak ve etik degil bence.

Konum umarım bdv için uygun bir konudur çünkü benim için artık dert olmaya başladı. Bebeğim bir ay beş günlük , hepatit b aşısını olması gerekiyor ,1.ayın sonunda yapılan . Ama son birkaç gündür aile sağlığı merkezine gitmemize rağmen herhangi bir doktor veya ilgilenecek hemşire bulamadığımız için beş gündür aşısı gecikmiş durumda . Az önce yine gittik fakat yine kimseyi bulamadık . Ya sigara içiyorlar diyorlar ya da doktor şu an yok diyorlar elimiz boş şekilde eve dönüyoruz . Bu aşıyı vurdurmak için daha ne kadar sürem var geç vurması durumunda herhangi bir sakıncası var mı veya ben bu sorumsuzluğu nereye şikayet edebilirim. İhmal yüzünden bebeğime bir şry olmasını istemiyorum artık sabrım tükendi, yetmez gibi bir de doktoru sorunca ters bir şekilde muhattap oluyorlar sanki onları darlamısız gibi ama oysaki bir gün onceden arayıp saat alıp o saatte gidiyoruz. Gayet sakin bir şekilde soruyoruz kimseyi bulamayınca hadi yine eve . Bu arada aile hekimimiz olan doktor buraya sürgün gönderilmiş, sebebi ise daha önce bir hastanın ölümün sebep olması, tandıığımız birisi, gelişniş bi ilçed yaşıyoruz. Sinirlerim çok gerildi. Söz konusu bir bebek sonuçta ..
Il saglik mudurlugune ya da 184 e sikayet edin.tabii haklari olan mola surelerinin dolmasini beklediginize eminseniz.

Is ahlakina gore mesai saatlerinde bunlar yapilamaz, zaten doktorlara hemsirelere verilen molalar var. Molalarinin disinda kendilerine mola yaratmalari kanunen yasak ve etik degil bence.
“Kanunen” öyle olabilir ama her meslek de bu molalar vardır .. bir insanın “nefes” almasına müsade edilmezse yapılan işten verim alınmaz .. bir insanın tuvaleti “mola” saatinde gelmeyebilir mesela

“Kanunen” öyle olabilir ama her meslek de bu molalar vardır .. bir insanın “nefes” almasına müsade edilmezse yapılan işten verim alınmaz .. bir insanın tuvaleti “mola” saatinde gelmeyebilir mesela

Zaten bu molalarda wc/yemek gibi zaruri ihtiyaclarin gorulebilmesi icin veriliyor. Ama molalari kahve/sohbet/sigara gibi zaruri olmayan seyler icin kullanip, zaruri olan bir ihtiyac icin mola yaratilmasini tasvip etmiyorum. Isini layigiyla yapmak isteyen insan bu tur seyleri bahane etmez zaten, is ahlaki olur. Mesai saatinde 1 kahve eksik icilsin, 1 sigara eksik icilsin, telefonada girilmesin. Ben sirf bir hemsire sigara icecek diye ekstra 5 dk, 10 dk beklemek zorunda kalmak istemem. Herkesin zamani kiymetli.

anlattıklarınız çok ütopik geldi , eksik ve abartılmış bir şeyler var.diyelim ki dedikleriniz doğru ve mafyatik bağımsız (!) bir asm var niye inatla oraya gidiyorsunuz , başka bir asm de yaptırabilirsiniz ya da özel hastanede yaptırın.başka bir kuruma gidin yani inatla oraya gitmeyin.

Konum umarım bdv için uygun bir konudur çünkü benim için artık dert olmaya başladı. Bebeğim bir ay beş günlük , hepatit b aşısını olması gerekiyor ,1.ayın sonunda yapılan . Ama son birkaç gündür aile sağlığı merkezine gitmemize rağmen herhangi bir doktor veya ilgilenecek hemşire bulamadığımız için beş gündür aşısı gecikmiş durumda . Az önce yine gittik fakat yine kimseyi bulamadık . Ya sigara içiyorlar diyorlar ya da doktor şu an yok diyorlar elimiz boş şekilde eve dönüyoruz . Bu aşıyı vurdurmak için daha ne kadar sürem var geç vurması durumunda herhangi bir sakıncası var mı veya ben bu sorumsuzluğu nereye şikayet edebilirim. İhmal yüzünden bebeğime bir şry olmasını istemiyorum artık sabrım tükendi, yetmez gibi bir de doktoru sorunca ters bir şekilde muhattap oluyorlar sanki onları darlamısız gibi ama oysaki bir gün onceden arayıp saat alıp o saatte gidiyoruz. Gayet sakin bir şekilde soruyoruz kimseyi bulamayınca hadi yine eve . Bu arada aile hekimimiz olan doktor buraya sürgün gönderilmiş, sebebi ise daha önce bir hastanın ölümün sebep olması, tandıığımız birisi, gelişniş bi ilçed yaşıyoruz. Sinirlerim çok gerildi. Söz konusu bir bebek sonuçta ..
Bütün yorumları okumadım belki birisi söylemiştir ama Başka bir aile sağlığında yaptırabilirsiniz aşıyı hatta bence başka bir aile sağlığında yaptır

Bunlardan nasil bu kadar emin olarak konusuyrosunuz bilmiyorum fakat dokuz yikdir yatakli hizmet veren hastanede 24 saat usuluyle calisiyorum gereginde tek basima nobet tutuyorum cayimi da iciyorum kahve mi de sigara kullanmiyorum kullansaydim iner bahce de onu da icerdim isimi aksatmiyorsam sikinti yok ben cay icip yemek yerken gelen hastama da biraz bekler misiniz diyorum gayet anlayisla karsiliuorlar. Cay kahve iciyorum diye de daha bir hastam tartismadim elhamdulillah. Gereginde cayimi yapara hastalarima bile ikram ederim. Yani dediginiz gibi degil isler.

K.bakmayın ama hem beklemiyrsunuz hem de suç buluyorsunuz, hepsi bir olup mesai saati içerisinde toplu sigaraya çıkmaz çıkamaz, ayrıca bir çok hasta olduğunu söylüyorsunuz mecbur sırasınızı bekleyeceksiniz, bu konuda aile hekimliğinin sucu yok eğer maddi durumunuz iyiyse beklemek istemiyorum diyorsanız gidin özel hastaneye

24 saat hizmet sunuyorun ve bana hemsire hanim su saatker tuvalet saati su saatler cay saati su saatler kahve icilir su saatlerde sigara icilir denmiyor bu vakitleri kendim planliyorim. Tuvakatteyken kapimi vuran da oluyor cay icerken gelende guzel ce bitsin geliyorum diyorum. Yani kisinin ben asi icin geldim bekliyorim diye bence uyarmasi lazim madem insanlar bir saattir bekliyor kimse demiyor mu biz niye vekliyoriz bir asm de 3 den fazla doktor vardir ki buyuk ilce demis belki de on on tane hemsire ayrica enjeksiyon kan alma hemsiresi toplamda en az 25 kisi disarda sigara iciyir icero hasta ile tikili ve kimse orali olmuyir gibi bir durumi saglik bakanligida goz ardi etmez o kadat insan da buna cesaret etmez diye dusunuyorum

K.bakmayın ama hem beklemiyrsunuz hem de suç buluyorsunuz, hepsi bir olup mesai saati içerisinde toplu sigaraya çıkmaz çıkamaz, ayrıca bir çok hasta olduğunu söylüyorsunuz mecbur sırasınızı bekleyeceksiniz, bu konuda aile hekimliğinin sucu yok eğer maddi durumunuz iyiyse beklemek istemiyorum diyorsanız gidin özel hastaneye
Hay Agzina saglik bacim.

Bunlardan nasil bu kadar emin olarak konusuyrosunuz bilmiyorum fakat dokuz yikdir yatakli hizmet veren hastanede 24 saat usuluyle calisiyorum gereginde tek basima nobet tutuyorum cayimi da iciyorum kahve mi de sigara kullanmiyorum kullansaydim iner bahce de onu da icerdim isimi aksatmiyorsam sikinti yok ben cay icip yemek yerken gelen hastama da biraz bekler misiniz diyorum gayet anlayisla karsiliuorlar. Cay kahve iciyorum diye de daha bir hastam tartismadim elhamdulillah. Gereginde cayimi yapara hastalarima bile ikram ederim. Yani dediginiz gibi degil isler.

24 saat usulu nasil oluyor bir fikrim yok. Vardiyali sistem mi? Ayni sekilde yatalak yaslilara hizmet veren ozel bir bakimevinde calisan arkadasim var, vardiyasi degisiyor ama maksimum 8 saat calisiyor. Kullanmasi icin verilen 3 mola hakki var yemek haric. Her biri 10ar dakikalik. Demek istedigim su;arkadasim bu 10 ar dklik molalarini sigara kahve icin kullanip bitirse, wc ye gitme ihtiyacinda kendine mola yaratmis olacak. Isverenlerde bunu kabul etmiyorlar, arkadasim kendine mola yarattiginda yerine bakacak kisininde isi olursa, ilgilendigi yaslilardan birinin biseye ihtiyaci olsa o an, arkadasimi beklemek zorunda kalacak ama "bence"beklemek zorunda degil.

Back
X