Bi türlü yaptıramadığımız aşı meselesi.

saglik bakanligina bir telefona bakar aninda dönüs yapiyolar bu sigara iciyo mevzusunu falana anlatin
bende hamileyken tetanoz asisi icin aramalari gerekiyormus bilmiyordum tesadufen ogrendim
saglik bakanligini aradim defalarca gidip orada kan vermeme hamileyim dememe ragmen o kayit bile yapilmamis dusunun evde dogurup sokaga atsam bulamayacaklar yani haberleri olmayacak
sonuc olarak sikayeti ihtari bir kere yediler simdi her gittigimde beni hatirliyolar :)

24 saat usulu nasil oluyor bir fikrim yok. Vardiyali sistem mi? Ayni sekilde yatalak yaslilara hizmet veren ozel bir bakimevinde calisan arkadasim var, vardiyasi degisiyor ama maksimum 8 saat calisiyor. Kullanmasi icin verilen 3 mola hakki var yemek haric. Her biri 10ar dakikalik. Demek istedigim su;arkadasim bu 10 ar dklik molalarini sigara kahve icin kullanip bitirse, wc ye gitme ihtiyacinda kendine mola yaratmis olacak. Isverenlerde bunu kabul etmiyorlar, arkadasim kendine mola yarattiginda yerine bakacak kisininde isi olursa, ilgilendigi yaslilardan birinin biseye ihtiyaci olsa o an, arkadasimi beklemek zorunda kalacak ama "bence"beklemek zorunda degil.
O zaman arkadasin ozel bir kurumda calisiyor onun yaninda biri vardir ben 24 saat 23 yatakli serviste tek basima bir personel ile calisiyorum ayrica acil de polklinik hizmeti veren bir servia birasi yani travma servisi her gece uc bes hastam geliyor cay molam yok kahve molam yok sogara molam yok siz sadece arkadasiniz bazindan aciklama yapiyorsunuz devlet kurumda bu islemiyor personeli oturtup sigara icmeye de gidebilirm ben isim aksamadigi surece sikinti yok 25 kisilik ekip hepao disardayda ben buna inanmam donusumlu cikar herkes isin icine abartma girmis bence

aşıyı doktor yapmıyor zaten ne diye onu beklediniz ki? Hemşirenizi bulmanız yeterliydi her aşı günü sağlık ocağı açılır açılmaz gidiyoruz sabahın köründe beklemeden yaptırıp çıkıyoruz 5dk da çıkmış oluyoruz ayrıca sağlık ocakları aşı konusunda oldukça hassaslar beni bir iki gün öncesinden arayıp hatırlatıyorlar hatta lütfen unutmayın şu gün aşınız var sabah erkenden gelin diye söylüyorlar.
Bence siz gittiniz ve aşıya geldiğinizi belirtmeden doktor var mı diye sordunuz yok denince gittiniz sigarada diyince bile beklememişsiniz 5-10 dk bekleyebilirdiniz en azından çocuğunuz için. Orda sormalıydınız aşı için geldim kime yönlendiriyorsunuz diye

24 saat usulu nasil oluyor bir fikrim yok. Vardiyali sistem mi? Ayni sekilde yatalak yaslilara hizmet veren ozel bir bakimevinde calisan arkadasim var, vardiyasi degisiyor ama maksimum 8 saat calisiyor. Kullanmasi icin verilen 3 mola hakki var yemek haric. Her biri 10ar dakikalik. Demek istedigim su;arkadasim bu 10 ar dklik molalarini sigara kahve icin kullanip bitirse, wc ye gitme ihtiyacinda kendine mola yaratmis olacak. Isverenlerde bunu kabul etmiyorlar, arkadasim kendine mola yarattiginda yerine bakacak kisininde isi olursa, ilgilendigi yaslilardan birinin biseye ihtiyaci olsa o an, arkadasimi beklemek zorunda kalacak ama "bence"beklemek zorunda degil.

Arkadaşınızın 10 ar dakikalık molasini istediği şekilde kullanır .İster çay kahve içer, ister bahçede hava alır, ister başka departmanda arkadaşının yanına gider vs vs ama WC durumunda ihtiyaç duyulduğu an giderilir illa molayi beklemek zorunda değil .Bu kayıp süre olarak görülemez ama bazı özel sektörler ne yazık ki insani şartlarda olmuyor .

Gelelim 24 saatlik çalışan durumuna .24 saat çalıştığım durumlarda hastaları mağdur etmeyecek şekilde, isimi aksatmayacak sekilde sigara kahve cay vs ihtiyaçlarımi karşıladım .Kimsede bu konuda bir şey demedi diyemez de.En nihayetinde 24 saat kesintisiz hizmet veriyoruz .

O zaman arkadasin ozel bir kurumda calisiyor onun yaninda biri vardir ben 24 saat 23 yatakli serviste tek basima bir personel ile calisiyorum ayrica acil de polklinik hizmeti veren bir servia birasi yani travma servisi her gece uc bes hastam geliyor cay molam yok kahve molam yok sogara molam yok siz sadece arkadasiniz bazindan aciklama yapiyorsunuz devlet kurumda bu islemiyor personeli oturtup sigara icmeye de gidebilirm ben isim aksamadigi surece sikinti yok 25 kisilik ekip hepao disardayda ben buna inanmam donusumlu cikar herkes isin icine abartma girmis bence

Arkadasimi sadece ornek verdim. ama Ben tr de yasamiyorum saglik sistemi avrupa ile ayni gibi dusundum :/ ama degil saniyorum. Nasil mola hakkiniz yok ama mumkun mu Boyle birsey. 24 saat nasil calisilabilir hic aklima gelmezdi bu calismak kosullari

Arkadaşınızın 10 ar dakikalık molasini istediği şekilde kullanır .İster çay kahve içer, ister bahçede hava alır, ister başka departmanda arkadaşının yanına gider vs vs ama WC durumunda ihtiyaç duyulduğu an giderilir illa molayi beklemek zorunda değil .Bu kayıp süre olarak görülemez ama bazı özel sektörler ne yazık ki insani şartlarda olmuyor .

Gelelim 24 saatlik çalışan durumuna .24 saat çalıştığım durumlarda hastaları mağdur etmeyecek şekilde, isimi aksatmayacak sekilde sigara kahve cay vs ihtiyaçlarımi karşıladım .Kimsede bu konuda bir şey demedi diyemez de.En nihayetinde 24 saat kesintisiz hizmet veriyoruz .

Ben oyle dusunmuyorum, molalarini ihtiyaclarina gore degerlendirmeli. Ama 24 saat calismak zorunda kalinmasi apayri bir konu, Kim 24 saat calisabilir aklim almiyor. Uyumuyor musunuz?

Ben oyle dusunmuyorum, molalarini ihtiyaclarina gore degerlendirmeli. Ama 24 saat calismak zorunda kalinmasi apayri bir konu, Kim 24 saat calisabilir aklim almiyor. Uyumuyor musunuz?

Molasini ihtiyaçlarina göre değerlendirmeli çok güzel söyledin :) ama çok mümkün olmuyor hangi ihtiyacın ne zaman olacağı belli olmuyor .24 saatte servis yoğunluğuna göre genelde uyumuyorum .Sabaha kadar çay kahve uyku açan ne varsa :) tabi ayaklarımı uzatıp dinleniyorum ama uyumak yok .

Türkiye'de 24 saat çalışmak durumunda kalan bir çok meslek grubu var .:)

Molasini ihtiyaçlarina göre değerlendirmeli çok güzel söyledin :) ama çok mümkün olmuyor hangi ihtiyacın ne zaman olacağı belli olmuyor .24 saatte servis yoğunluğuna göre genelde uyumuyorum .Sabaha kadar çay kahve uyku açan ne varsa :) tabi ayaklarımı uzatıp dinleniyorum ama uyumak yok .

Türkiye'de 24 saat çalışmak durumunda kalan bir çok meslek grubu var .:)

Tabi sizin durumunuzda olan insanlar icin Boyle dusunmuyorum. Allah kolaylik versin surekli molaya cikmak bile verimli calisilmasini saglayamaz ama 24 saat yani tum gun :/

Bekleyin illaki gelir yerine. Ya da ozel hastaneye doktor ucreti odeyin asi zaten bedava. İki opsiyondan farkli birsey varsada ben bilmiyorum.

ve siz şikayet etmek yerine doktorun keyfini mi bekliyorsunuz?
il sağlık müdürlüğüne gidip şikayet edin ve aile hekiminizi değiştirin.

Herkes konumda bir eksiklik arayıp benim üstümden yürümur çalışmış, neden oraya gidiyorsun veya mola saati dışında hiç birinin yerinde olmayısımı görmeme rağmen abartıyormuşum gibi konuşmuşsunuz hanımlar . Sağlık ocağı dışında başka yerlerinde yapacağını bilseydim zaten günlerdir bu karda bebeğimi alıp alıp gitmem. Beklememişsin diyenler olmuş,benden bir saat önce gelen bebekli kadın dahi beklerken beni de aynı şekilde bekletip bo döneceğimi bile bile neden ısrarla bekleyim. Beklemiyorum ertesi gün normal saatlerde yine geliyorum. Bugün olmadı yarın olur dedim yarın olmadı yine arayıp geleceğimi diyip doktor durumunu aşı durumunu öğrenip gittim, kafama göre mola saati içinde çıkıp gitmedim. Sabahta gittiğim oldu öğlenden sonraki saatlerde de . İlçede 2 tane sağlık ocağı var ben aile hekimimiz nerdeyse oraya gittim, kaldıki bana yanlıs gün vermelerine rağmen yine olması gereken günde gittim, sanmayınki çok doktorlu büyük bir ocak,3 doktor var bir ebe iki de hemşire . 50 kişi birden çıkıp gitmemişler, ama bütün odalarsa yetkili kimse yok insanlar saatlerdir bekliyor. Hamile iken aşı vurdurmadım diye söylendiler bebeğin aşılarını da düzenli sisteme girebilsinler ileride bir sorun çıkmasın diye buraya devam ettim. Evet doktr hemşirenin dinlenmeye cay kahve içmeye hakkı var ama saat 15:00 da veya sabah 10:00 da değil çünkü mesai saatleri bu saatler , içeride hasta beklerken onlar keyıf derdindeyse yetmez gibi bir de gelip alla alla ya bi de trip yiyoruz diye ukelalık yapıyorsa kusura bakmayın bunun adı sorumsuzluktur. Bana yarın 3 de gelin diyip gittiğim saatte kimse yoksa kimse gelipde bana senin yüzünden aşılarıngeçikmiş diyemez. Tıp insanının gözümdeki kutsallığındam sakinliğimi koruyup anlayışla bir kez daha gün aldıl her seferinde ben. Doktoru görmek istememizdeki neden ise bir takım kontroller yapılacak ve işitme testi kagıdını bize getirmeniz gerekiyor diye bizi cagırmasıydı 15 gün önceki kontrolde. Zaten hemşireye aşımız var onu yaptırsak kontrole sonra gelir dedim ama yılışık bir ifadeyle ama doktorr yoğkkii yaptı. Bu benim 5. Bebeğim değil bazı konularda tecribesiz olup yöneltmeler doğrultusunda hareket etmem cok normal.

Bu konudaki düşüncelerim yanlış değil. Okumanızı tavsiye ederim.
Merak etmeyin, okuyorum ben. O yüzden kendimden eminim.
Aşılar yüzde yüz zararsız demiyorum ama muhtemel minimal zararlarını göze alabiliriz çünkü çocuğumun mesela çocuk felci gibi bir hastalık yaşamasını istemiyorum.

182den randevu alıp gidin. Kapıda adını yazacak, öyle bir sistemleri yoksa da doktorun bilgisayarında randevunuz görünecek. Sabah erken saatte giderseniz fazla kalabalık olmaz. İnsanlar genelde öğlen vaktine ya da öğleden sonra mesai başına yığılır. Bir aşı diyip geçmeyin. Smear da sağlık ocağında alınıyor. Sabah tahlil de bakılıyor. Eğer üst seviye bir asm değilse enjeksiyon, pansuman, aşı, gebe izlem, yaşlı izlem, çocuk izlem, kanser tarama, smear alma vs vs vs hepsi hemşirenin görevi .Nüfus yoğunluğu olan bir bölgede iseniz maalesef her iş 5 dk sürse sizden önce 10 kişi olsa, 50 dakika eder.

Aşı için doktorun yanina girmenize gerek yok. Direkt bağlı olduğunuz ebeye çıkmanız lazım. Yarın giderseniz de doktoru hiç beklemeyin. Ayrıca başka bir sağlık ocağına misafir olarak gidip asinizi yaptırabilirsiniz. Bağlı olduğumuz asm ile oğlumun aşısı konusunda sıkıntı yaşamıştım. Diğer aşısında başka asm'ye gittim. Hiç sorun yapmadılar.

Bebeğinizi takip eden bir hemşire yok mu?
Hamilelikten itibaren, doğumu bildirdiğiniz, bebeğinizin kaydını açan bir hemşire olması lazım.
Sizin tam da muhattabınız o dur, bırakın doktoru sırayı.
Sizi sürekli arayıp aşıya çağırması gerekiyor.
İlk bebeğimin tüm aşıları takip eden doktoru tarafından hastanede yapıldı ama sonra hastaneden ayrılıp kendi yerini açtığı için sağlık ocağına mecbur kaldım ben de.
Ve kesinlikle önermiyorum, eğer imkanınız var ise hastanede takip eden doktor bulup, onunşa devam edin bu süreçte.
Çünkü sağlık ocağı ücretli ya da isteğe bağlı aşılar için asla bilgi vermiyor, ikinci olduğu kendim bildiğim için zorla yaptırıyorum neredeyse.

Garip bir asm, hemşire odasına gidip aşı günümuz geldi deseniz hemşire hemen zıplar, Dr ihtiyaç bile yok anlamadım ki

Aslında aşı inanılmaz zararli bir şey günümüzde yaptırmayan birçok aile var. Son 100 yıldır kullanılan birşey ondan önce de insan ırkı vardı. 3-5 gün bebeginiizn aşısı gecikirse hiçbir şey olmaz merak etmeyin bu kadar da ortalığı birbirine katmayın. Sağlık odağındaki doktorlar rahat olsun diye orada çalışıyorlar adamlar kendilerini kasmak istese tus çalışırdı zaten. Şahsen ben işyerinden belge istenmedikçe gitmiyorum.
keşke yazmasaydınız bunu.ezbere konuşanlar doluşcak şimdi.=)

bende bazen kılo kontrolu için gttiğimde hemşireler kahvaltı yapıyor oluyor yaptıkları yerı bılıyorum vuruyorum kapıya hemen işimizi halledıyolar.kapılarda doktorun geleceği sağlık ocağında ne zaman olup olmadığı yazıyor.küçük bir yer.doktor yapmıyor aşıları ebeler yapar genelde.

Back
X