Bi yazı için trip atan komşularım

Valla ben 4.kattayim zemin alt komsumun ogullari boyle depinerek iniyordu. Resmen çıldırıyordum. Uyardik. Hatta ben ciktim birkac kez kizdim ses yapiyorsunuz diye. Esim gece vardiyasindan geliyor uyuyamıyordu. Sonra dikkat etmeye basladilar. Asansörumuz yapildi asansörü kullanmiyolar 2 senedir ama asla seste yapmaz oldular. Yazi asmakta birsey yok ama yuzumuze niye demedi diye kırışmışlardır. Kiraciysan uzulme bile,gelip gecici seyler bunlar. Denk gelince sor bu tavırlarını da, belki sen yazidan dolayi saniyorsundur ama baska birsey vardir falan

Neden yöneticiye bildirmediniz? Haklı olabilirsiniz gürültü oluyor olabilir fakat böyle konuları yöneticiye bildirmek gerekir. Bir yazı asılacaksa o asar. O zaman herkes kafasına göre bir yazı asar duvara, bunun hakkından gelinmez ki.

Kiracı degilim.yok başka bişeyden olacağını sanmıyorum.çünkü yazı asmadan 1 gün öncesine kadar konusuyorlardı

Şöylede bı sıkıntı var apartmanda yönetici yok.ilgilenen kisi ben artık yoruldum senelerden beri artık uğraşamam deyip bırakmış

Yazınızın üslubunda değil içeriğinde sorun var bence. Giriş katta oturmayı göze alıyorsanız gürültüyü de göze almanız lazım. İnsanlar sizin bebeğiniz var diye parmak ucunda mı yürümeli? Apartmana girerken nasıl fazla ses çıkartabilirler ki normal yürüyorlar işte. İsterse 300 değil bin defa apartmana girilip çıkılır, bunun önünü alamazsınız. Eğer az daireli bir apartmansa atıyorum 3 katlı apartman her katta 2 daire o zaman yazı asmak yerine konuşmanız daha uygun olabilirdi eğer aparmandakilerle de muhabbetiniz varsa ki varmış kendilerine söylemenizi beklemiş olabilirler.

Amacınız iyi olsada yönteminiz yanlış.
Apartman bir çok insanın yaşadığı bir yer herkesin derdi tasasi gürültüsü olabilir.Yani yöneticilik taslar gibi yazı asmak nahoş bence başka bir yöntem olabilirdi. Tek bebegi gürültüden anne siz değilsiniz ki sonucta herkes parmak ucunda yürüsün

Kapilarina da gitseydinizbu defa ona trip yaparlardı boşverin ayrıca bebeginizuyuduğunda müzik acın onun sesi ile uyusun diğer sesleri duymaz

Benimde kopegim çav çav havlayıp duruyor biz evde yokken özellikle. Cok şükür sorun yaşamadım ama eski komsumuzla papaz olmustuk,kopek yüzünden taşındım.
Ben size hak veriyorum.
Siz abartılı birsey yazmamış sınız,kimseyle kavga etmemissiniz. Komşularınız sadece dost görünümlüymus. Benimkilerle eşim artık başına bela.alacakti.
O kablo olayindan belli zaten gercek yüzleri. Yani bazısı olur herşeye kıl kapar,ama sizin durum öyle değil. Köpegim ufak cins boynuna zil taktım çünkü patisine falan basıyoruz görmeden bundan 7 sene önce ondan rahatsız oluyordu yan komsumm boyle tuhaflarda var. Bana çıkarsana zili diyor. Şaka gibi.
Kendileri hir gür kavga eder bizim sesimiz çıkmaz. Ben herkesi idare ettim zemin katta otururken. Bence siz dogrusunu yapiyosunuz

Sni okadar iyi anliyorum ki ayni dertten muzdarip birisi olarak Allaha havale et hepsini asil tek tek kapi calip uyarmak ayip o ne oyle
Zaten oyle insanlardan yardim istemeyin benim evimde 1 kat garaj ustu yemek siparisi verirler benim zile basilir su gelir benm zile faturalar gelir benim zile misafirleri gelir benim zile mjlletin evine haciz gelir benm zile evlerini polis zabita basar benim zile biktim artikkkk 5 dk susmaz o zil bi ara yazi yazdim ama oyle sizin ki gibi falan degil baya destan yazdim ve neler nelrr dedim fayda etmedi bnde zili soktum kafa rahat sizde takmayin insanlar gercekten cok anlayissiz

bence yazım tarzınız yanlış.

sanki öğretmensiniz de öğrencilere laf buyuruyorsunuz gibi olmuş. hele yaşlılarsa alınmışlardır muhabbetiniz varsa.

apt giriş sesine bir şey diyemezsiniz ayrıca gündüz vakti. hani gece olsa bi derece. ama insanlar nası çıksın insin uçamazlar ya asansör yoksa ya da demir kapı sessiz bir şey değil.

bence yapmanız gereken

"gündüzleri bebeğim uyuyor bizim için sessiz olmaya çalışırsanız bi anne olarak minnettar olurum teşekkür ederim"

gibi daha insani bi yaklaşımdı. bebek söz konusu olunca bence en umursamaz insanlar bile biraz dikkat eder ama direkt tepeden bakar gibi sessiz olalım yazısına inadına ses yapabilirler.

Ben de çok çektim, öyle sessiz olalım lutfenden falan anlamazlar. Koşa koşa ökuz gibi inip çıkıyorlardı o çocuklar. Yavas cocugum diyen yok. Bağıra bağıra konuşarak iniyorlardı koskoca kadinlar. Gecenin 1 inde bodrum kattan 5.kata topuklu terlikle peşinde 4 çocukla inip çıkarlardı. Biz taşındık kurtulduk. Yazı da assan , rica da etsen hicc birsey degismez. Seninle konusmazlarsa da konusmasinlar. Biz eşimle merdivenden inerken yavaşça ineriz özellikle dikkat ederiz , fisildayarak konusuruz kimseyi rahatsiz etmeyelim diye , millette anlayis gorgu olmadigi icin seni anlamazlar. Bide müstakil eve cik derler asil apartmanda yaşamayı bilmeyenler .

Komşularınızdan bir derecede samimiyet bekliyorsanız sizin de aynı şekilde davranmanız gerekirdi. Siz iletişim kurmak yerine kapıya not asmayı tercih etmişsiniz, yanlış olmuş.

Ama şu da var ki nottaki yazı söylediğiniz gibiyse bu kadar büyük tepki vermek de onların hataları. Abartılacak birşey yazmamışsınız. Ben o yazıda alınacak birşey görsem gelip kapınızı çalar, sizinle yüzyüze konuşurdum.

Siz konuşmayı deneyin komşularınızla, ilk adımı atın

1 yasinda bebegi olan insana komsu momsu lazim degil valla bence. Daha iyi konusmasinlar,gelmesinler. Siz de kafanizi dinleyin. Kimse kimseye hayrina gelmiyor zaten,yiyip icip micmaya geliyor

Normalde zaten sessiz olunmalı apartmanda. 1.katta oturuyor diye butun sese katlanmak zorunda değil kimse. Herkesin uyarması lazım coluk çocuğunu. Hiç umrunda olmasın zaten kimse gelmiyormuş kapısına kadar gidip sen davet ediyormuşsun. Artık malesef komşuluk eskilerde kaldi. Bizim apartmandakiler birbirlerini görünce başlarını çeviriyor sen düşün. Daha fazla ses yaparlarsa yönetime bildir çok fazla ses oluyor bari gece 11 den sonra dikkat etsinler diye.

Aslında yazida birşey yok ama sizin yazdığınızı nerden ögrendiler?

Acaba kapıyı değiştirseniz işe yarar mı? Bazı kapılar hiç ses geçirmiyor.

bence yazım tarzınız yanlış.

sanki öğretmensiniz de öğrencilere laf buyuruyorsunuz gibi olmuş. hele yaşlılarsa alınmışlardır muhabbetiniz varsa.

Ben de ister istemez böyle düşündüm sevgili konu sahibesi S Sessaa1

Neticede orası bi toplu yaşam alanı ve o alanda yaşayan herkes birbirine eşit. Ve siz o yazıyı asarak bu eşitliği bozmuşsunuz, o topluluğun bi ferdi olmaktan o topluluğun nasıl hareket edeceğini belirleyen bi yönetici konumuna terfi etmişsiniz kendi kendinize. Rica etmemişsiniz yani, kimse sizi yetkilendirmemişken bi kural koymuşsunuz ve o kuralı tebliğ etmişsiniz, bi nevi yazılı emirde bulunmuşsunuz.

E insanlar da haliyle bu durumu saçma ve üstünlük taslayan gereksiz bi hareket olarak görüp geri çekmişler kendilerini.

Statü itibariyle denginiz olan ve muhabbetinizin, samimiyetinizin bulunduğu insanlardan bu şekilde bi şey istememelisiniz diye düşünüyorum.

Toplardınız komşuları eve, bi çay iki pasta börek ikram ederdiniz, sonra da konuyu güzellikle anlatırdınız, hassasiyet göstermelerini rica ederdiniz. (Yönetici olsa apartmanda buna da gerek yok, ona söylerdiniz o asardı ama yokmuş önceki mesajlarınızdan anladığım kadarıyla.)

Böylece kimi ne sebeple zan altında bıraktıgı belli olmayan tepeden bakan uyarı levhaları yok, kapı kapı gezmek yok. Hem de hakikaten komşuluk etmiş yakınlaşmış olurdunuz.

Yani özetle rahatsızlığınız anlattığınız gürültü seviyesi için son derece haklı ancak ifade etme şekliniz baştan sona yanlış diye düşünüyorum.

Valla ayıp etmişsiniz. Apartmana girip çıkarken gürültü olur, giriş katta oturanlar bunu göze almak zorundadır. Kimse size göre hareket edemez ki. Ben olsam ben de kızardım ne bu saçmalık diye.
Simdi ne derece bi ses olduguna bagli diyecegim . Bende giriste oturuyorum patt gum kapiyi carparak kapatiyorlar halbuki elleri arkaya gitse o kapi frenleyecek ve gum diye sarsilmayacagiz evin icjnde. Bu seklde bende komsularima 1 2 defa soyledj guzelce ha ayni tass ayni hamam.dikkat edende var etmeyende . Ama haktr komsu hakki diye bisey var giriste oturanlar bunu goze alacak diye bisey yok. Gucumuz imkanimiz yetemediyse girjs dairede oturuyosak gurultuye mahkum olacagz diye bisey yok ben aksamlari eesim kapiya vurmadan anliyorum onun geldigini tik diye okadar hafifce kapatiyorki o dis kapiyi bi emek ustu caba gerekmiyor bunun icin. Benmde bebegm kac kereler uyanmstr kapi yuzunden malesef .

E
Eski yoneticeye apartmanda çok ses olduğunu ve görültüden rahatsız olduğum için yazı asıcağımı söyledim.oda tabikii rahatsız oluyorsan as herkes dikkat etsin dedi ama konuşmayıda en başta o kesti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…