Bi yazı için trip atan komşularım

Yazı gayet normal, bunun gecesi gündüzü yok orası ortak alan ve boşluk olduğu için ses daha fazla yayılıyor. Bu yüzden dikkat edilmeli. Paldır küldür ayakları vurarak inmeler çıkmalar, kakara kikiri olmamalı apartman boşluğunda. Ben bekarken karşı komşumuz vardı kadının merdivenden çıkarken ayak vurma sesini salondan duyardım. Güm güm bilerek yapıyor gibi. Misafir gelse gitse on saat kapıda muhabbet hahaha hihihi sesleri gerçekten rahatsız edici
 
Yıllarca 1.katta oturdum ama bidaha kolay kolay oturmak istemem.

Evet apartmandan insanlar inip çıkacak ucacak halleri yok ama biraz dikkat edilebilir paldır küldür ayaklarını vurara inenler var aşırı derecede ses çıkıyor, zile basma olayları çok oluyor du, şimdi son kattayım yine basıyorlardı ama artık acmadığım için o kesildi.

Bina kapısını tekmeleyerek acanlar bile vardı. sadece bu tür şeyler yoktu tabi halı silkeleme, çöp atma giderlerin tıkanması vs o yüzden taşındık üst katlara göre aşağıda oturuyorsan herşeyi çekeceksin öyle demişlerdi.
 
Sizi en iyi anlayan benin sanırım zira aynı dertten muzdaripim. Benim de 1 yaşında uyku düşmanı huysuz bebegim var ve oturduğum binada inanılmaz gürültü oluyor. Özellikle üst kattan çok ses geliyor defalarca insan gibi rica ettim resmen yalvarır gibi kusura bakmayın kapınıza kadar geldim dedim. Aldığım cevap bu bina böyle begenmiyorsan taşınırsn oldu. Bende yöneticiye söyledim sagolsun yöneticimiz çok iyi biri. Gitti konuştu kadınla. Bi daha sizden şikayet gelirse imza toplayıp atarım dedi.
 
Yaptığınızdan hiç pişman olmayın. Apartmanlar ortak kullanım alanıdır. İnsanlar gibi binaya girip çıksınlar.Kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil .
Yazınız çok yerinde..size surat asanı sizde hiç muhatap almayın.

Kültür ve görgü her mekanda maalesef olamıyor. .
Olmuyorsa daha nezih semtler var çağdaş, aklı başında insanların yaşadığı. .Öyle bir yere de taşınabilirsiniz
 
Gün içinde inip çıkarken bana sessiz olun yazılsa bende tavırlı olurum gece ses yapsam haklısınız ama gün içinde yapılan seslere bişey diyemeyiz kanunen bile gece 12 den sonra yapılan ses suçtur diyor üzgünüm. Kiracıysanız taşının.
 
1 yaşında oğlum var diyorsunuz. Sizle samimi olsalar çocuğunuz kıracak dökecek, dağıtacak evlerini. Ondan sizinle ilişkiyi kesmiş olabilirler. Tabi bu tahmin.

Benim bir arkadaşım vardı. Bir çağırsın evi dolar taşardı. Sonra oğlu oldu, yine milleti çağırdı, ben ve annemden başka Allah'ı kulu yoktu. O da bana gelir diye kokuyor millet.
 
Ne yazık ki düşünceli, nazik ve hoşgörülü bir insana rastlamak günümüzde çok zor. Siz o yazıyı yazdınız ya gıcıklığına gürültü yapan bile olabilir. Ben insanların bu derece insanlığını yitirdiğine inananlardanım. Yapacak bi şey yok başa gelen çekilecek. Allah kolaylık versin.
 
Sürekli görüştüğünüz kisilerse yüzlerine söylemeniz daha doğru olurdu .Yazdığınız yazıda bir sorun yok ama gündüz vakti olan gürültüye çok ta müdahale edemezsiniz ama akşam belli saatten sonra dikkat olunması gerekir haklısınız bu anlamda .Komşuların tepkisi de biraz abartı olsa da ben biraz haklılık payları oldugunu düşünüyorum.
 
Bence gayet kibar davranmışsınız. Bende cok cektım bu gurultu olayından , bebegım uyumuyordu en ufak sese. Bir kaç aydır alıştı ama yinede uyanıyor bazen. Ben sizin gibi sabırlı olamadım bagırdım cagırdım polis bile cagırdım ust kattakı dengesız ıcın. Sonunda tasınıyorum. Hiç umursamayın gürültü yapmaya hakları yok. Size deger verseler zaten dıkkat ederler.
 
Valla ayıp etmişsiniz. Apartmana girip çıkarken gürültü olur, giriş katta oturanlar bunu göze almak zorundadır. Kimse size göre hareket edemez ki. Ben olsam ben de kızardım ne bu saçmalık diye.
Konu sahibin parasi o daireye yetiyorur. Baska eve cikacak parasi imkani yoktur. Neden sacmalik olsun. Apartmanda bagirilmaz patir kutur ziplanip durulmaz. Bizde yapiyoruz bu hatayi. Bazen apartmanda muhabbete daliyoruz. Ama yaptigimiz gorgu kurallarina aykiri. Bunu biliyoruz.heleki Birinin bir maruzati varsa buna dikkat etmeye calismak
Ne kadar guzel bir hareket olur ??
 
Surekli gorustugu kisi sadece kullanmazki o merdivenleri. Kuryesi olur misafiri olur sucusu olur. Yani kisisel soylemek bence daha mantiksiz
 
Yanlış anlamayın ama akşamları falan neysede gün içinde hergün herkes parmak üstünde girip çıkamazki binaya büyükleri geçtim çocuklar laftan anlamaz

Anlar ,anlamak zorundalar. Apartmanda evimizin içi gibi diyorum ben, bağırmadan kosmadan iniyoruz çıkıyoruz.

Konu gelmişken yazmak istiyorum, illa bunu yapan kişiler okuyacaktır ; Allah rızası için misafirlerimizi kapıyı açmadan uğurlayin.

Kapıyı açıp saatlerce bağrış çağrısı vedalasan kişilerin hiç adaptan anlamadıklarını düşünüyorum. Böyle kişilere de eğitim şart diyorum.
 

Benim de param ona benzer bir daireye yetmiş demek ki giriş üstünde oturuyorum. Arada bir yerlerde yazdım, isterseniz bulur okursunuz. Demir kapılar açılıp kapanırken ses çıkarır, çocuklar zaman zaman kendini kontrol edemez, koşar, bağırır, kahkaha atar, ağlar. İnsanların acelesi olur koşarak iner merdivenleri, eli doludur kapıyı tutamaz çarpar.
İnsanlar gürültü yapmak istemese de apartman girişinde gürültü olur. Girişte oturanlar, girişe yakın oturanlar bunu göze alarak o evi tutar ya da alır. Çatı katları ve girişler sorunludur, insanlar bunu bilir.
 
Yaptığınızda bir yanlışlık yok dikkat etmeleri gerekirdi. Karşınızdaki insanlar anlayışlı olsa zaten gürültü yapmazlardı. İllaki girip çıkarken gürültü olur ama dikkat etseler rahatsızlık boyutuna gelmezdi. Bizde 3.katta oturuyoruz inanın üst komşunun çocukları paldır küldür iniyorlar anneleri bile bir sessiz olun demiyorlar. Biz küçükken babam bize merdivenlerde ayak sesiniz duyulmasın derdi. O bilinçle yetiştirdi. Herkes komşuluğu, apartmanda uyulması gereken konuları bilmiyor maalesef.
 


Boş verin böyle insanları. Erkenden tanımışsınız en azından.
 
Ortada abartılacak bir konu yok fakat gerçektende yazı yazmakla konuşmak arasında fark vardır. Samimi olduklarınızda vardır olmadıklarınızda. Onun için kimi hiç üstüne alınmaz kimi kırılabilir... ben yüzyüze iletişimin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum böylelikle hem kimse zan altında kalmaz, hem de kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz. Bu tür yazı, mesaj meseleleri araya bir soğukluk getirebiliyor...
 
Aa misafiri ugurlarken 1 saatte kapıda ayakta konuşmazsak uykumuz gelmez
 
Bana apartman içindeki çeteleşme enteresan geldi en çok. Birinden hoşlanmayabiliriz ama herkesin birbiri ile gruplaşıp size böyle tavır almaları çirkin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…