bi yılbaşı krizide benden

canım benzeri durum da bende var ama ben senin kadar kasmadım kendi tercihim benimde hemen ilk yılbaşı ailem uzakta gecen hafta aileme gittim eşimle başbaşa yılbaşı geçiririm diye ama ben memleketteyken zaten eltimler planı yapmışlar bize geliceklermiş bizimde planımız vardı arkadaşlarla yada beraber bişey yapıcaktık eşimle eşim ilk dalga geçmiş siz çoluk cocuklarla yola çıkmayın biz 2 kişiyiz biz geliriz demiş neyse o plan değişti biz eltimlere gidicez ve tüm eşimin ailesi orda olucak ve ben o ortamda çok gerilirim sıkılırım ama nedense diretmedim gitmeyelim diye ama gitmezsek 1 sene dillerinden kurtulamayız zaten aman yılbaşı benim için bir anlam ifade etmiyor bende eşimle pazar gecesi çıkarım yada başka akşam çıkarım diye düşündüm

ahhh ahhh Egem yarama bastın üniversite ile beraber 15 yıldır gurbetteyim... yoruldum memleket memleket gezmekten yakın yer olsa bi de her iki tarafa da 18 saat

ahh kaderdaşımmmm:26:

bizim çok şükür tatlıya bağlandı...

inşallah seninkide bağlanır,

cnm fevri hareket etme,

sakin sakin eşine anlat o gece başbaşa olmak istediğini,

annelerinle birlikte olmak istemiyormuş gibi değil,

eşinle olmak sadece onunla özel plan yapmak istediğini vurgula....

masum ol....

akşama ne kaldı ya...

ne olcek acaba..:44::26:

ay benimde dun aksam esimin babasi arayip kizima yarin size gelcez dedi bize sormadi bile...bu arada ben 39+5 gunluk hamileyim ve evdede koltuklarim yok ev bos yani...insan bu kadarmi anlayissiz olur..sinirlerim tepeme cikti...esimde anladi tabi sinirlendigimi canini sikma dedi bende bir iki soylendim bakalim nolucak...

en dogal hakkındır canım
her seydede olmayıversınler su kaynana kayınababa

hıcmı özelımız olmıcak bızım

herseyı gözlerının onundemı yasıcaz
hep onlarmı bızı yonetecek

az kaldı yakındaa yanlarında ıs yapcaz o derece yanıı

off sınır oldum haaaaaaaaaaaaa

Aslında buradan bakılınca gidin ne var diyesi geliyor insanların ama geceli gündüzlü sürekli birlikteyiz diye yazmışsınız.
Tabiiki bazı özel zamanlarıda bahane edip yalnız kalmaya hakkınız var.. Bazen aileler bu konuda çok anlayışsız oluyor.

Genelde kadının ailesi eşler yalnız kalsın diye hertürlü fedakarlıkları yapıyorlar ; hatta bugun gelin yerine bugun gelmeyin, yarın gelmeyin diye söylüyorlar.
Erkek ve ailesi genelde bu konuda hep hep hep anlayışı içindeler.Tuhaf.

Ama eğer eşiniz öyle daha çok mutlu olacaksa, evde kalınca size huzur vermeyecekse gitmek daha mantıklı değil mi ?

Herkeste aynı dert var... Erkek tarafı herşeyi kendilerine hak görüp her şeyin içinde olmak istiyorlar, ama kadının ailesi gayet büyük bir olgunlukla ağız tadı kaçmasın diye herhangi bir baskı uygulamıyorlar. Ben de yılbaşının büyük bir kısmını kaınvalidemde geçirdim. Daha da kötüsü, geçen perşembe gecesi yemekte onlardaydık, cuma gecesi onlar bize çay içmeye geldiler, cumartesi günü mecburen birlikteydik, cumartesi gecesi 10 buçuğa kadar beraberdik ve bütün bunlar yetmemiş gibi daha bugün de yemeğe bana gelmeye kalktılar da zor savuşturdum. insanların özeline saygı, biraz kişisel alan sağlamak hiç akıllarına gelmiyor. Artık öyle bir konumdayım ki ben de, oğlunuzu da alın yeter ki bi beni bana bırakın biraz demek istiyorum. Ve kayınvalidem de aynen bir çoğunuzun kayınvalidesi gibi gelini arayıp "kızım, müsaitseniz şöyle böyle" demek yerine oğlunu arayıp emrivaki şekilde "biz geliyoruz" ya da "siz geliyorsunuz" diyor. bıktım, usandım, tiksindim, bahaneler üretiyorum kendime artık biraz da onları görememek için. oluyor, insan bazen sadece görmek bile istemiyor. neyse, neden kendi dertlerimden bahsettim anlamadım, asıl amacım konu sahibini sakinleştirmekti ama şimdi ne desem yalan olacak galiba :)

umarım senin problemin hallolmuştur arkadaşım...

39+5 mi ?doğurcan sen...40 haftalık hamilesin yaani..

arkadaşlar benim gibi dertli olanlarda varmış bu konuda yalnız deilmişim aslına bakarsanız bende yılbaşına fazla anlam yükleyen bi insan deilim ama eşimle başbaşa olmak istedim ya bide zaten haftada kaç kez görüşüyoruz her an dipdibeler halen beraber olmak için çaba sarfediyolar geçen sene eşimin ailesinden birinin sağlık problemi olduğundan bizde girmiştik annem yemeğe çağırdı ama eşime sordum istemezsen gitmeyiz diye sonuçda anneme başbaşa kalıcz desem anlayışla karşılar hem yemek yedik kalktık o şekil oldu neyse kısa geçip yılbaşına ne kadar şahane(!)girdiğimi anlatayım tam bir fiyaskoydu arkadaşlar sabah eşimle tartıştık ben bi plan yapılacaksa beraber yapmamız gerektiğini kendi kendine karar verip söz vermemesi gerektiğini söyledim o da geçen senede sizdeydik dedi tartıştık vs o işe gitti işten erken geldi elinde bi sürü poşetler falan ne oldu dedim sen istemedinya evde olcaz dedi ama ne dese beğenirsiniz akşama annemlerde gelcek......şok oldum yani benim kocam tam hödük evde olcaz dediysek sülalenle demedik demedik sonuç da şaşırdım kaldım ama sözün bittiği yer artık bişey demedim evde yemek yok 2 saat içinde çeşit çeşit yemek salata yapıp sofra hazırladım ağlaya ağlaya çünkü sinirlerim boşaldı o kadar hazırlandım aileme bile söylemedim neyse akşam k.pederim evde olmak istemesine rağmen k.validem annesi ve kız kardeşini alıp geldi kocası evde yalnız olcak işmi arkadaşlar eşi evde kalmak istio o bize gelmek bu kadar ısrarcı lmanın bu kadar hayatımızın içinde olması bana anlamsız geliyor

o kadar haklısınki erkek tarafının herşeye heran hayatımızınortasında olmaya hakkı var

eşmi bu gidişe sevgililer günündede onları çağrır:)insan istioki çoluğumuz çocuğumuz yokken başbaşa kalalım kendimize vait ayıralım ama nerdeee

Son düzenleme:
o kadar haklısınki erkek tarafının herşeye heran hayatımızınortasında olmaya hakkı var

Canım çok üzüldüm eşinin yaptığı çok çok daha kötü olmuş. hiç olmazsa siz gitseydiniz, istediğiniz zaman kalkardınız, şimdi onlar gelmiş kim bilir ne kadar yoruldun ettin hem de hiç bir şey sizin isteğinize kalmamış oldu. Bu erekeklerin evlendikten sonraki anneciliklerine bi anlam veremiyorum gerçekten ya. bizim daha da anneci olmamız gerekirken (doğamız gereği daha duygusalız ve bi kadının annesiyle ilişkisi çok başkadır bence) onlar 100 kat daha baskın çıkıyor bu konuda. dediğim gibi, benimkiler de hemen hemen her şeyin ortasındalar. ve hatta bugün görümcemle olan diyalog (görümcem bekar, annesiyle kalıyor)

- abi, siz geçen yılbaşında bizi bırakıp gitmiştiniz ya dışarı...
- ne gitmesi kızım saat 11 e kadar falan oturduk beraber, sonra eve gittik.
- yok yok, siz bizi satıp satıp gidiyosunuz zaten, geçen yılbaşı da yoktunuz. başbaşa gitmiştiniz bi yerlere
(yeminle gitmemiştik, 11 e kadar oturup, kös kös eve gitmiştik ama onların algısıyla biz onları satıp eğlenmeye gitmişiz)
- ne gitmesi, evdeydik ya işte beraber (bazı durumlar, örnekler falan verilip konu açığa kavuşturuluyor)
görümce: ha tamam tamam. Hani hep böyle siz bi yerlere kaçınca, onlarla karıştırmışım.
o kaçıyosunuz dediği de haftada belki bi gün sinemaya gitmişizdir onlarsız. yoksa onlarda ayrımız gayrımız yok yani. her yere beraber gidilir, alışveriş merkezleri, gezmeler, ev gezmeleri filan. misafirim gelecek olur, eşim onları davet etmeden rahat edemez. cümleten gelirler. bir kez bile "yok oğlum, siz gidin bizim ne işimiz var" dediklerini duymadım. daha da tuhafını anlatayım da buradaki herkes haline şükretsin. şubat tatilinde bi yerlere gitmeyi düşündük başbaşa. söyledik, zaten bozuldular farkettik. ertesi günü onlar da bi yerlere gitmeye karar vermiş ve açık açık şu cümleyi kurdular "sizi kıskandık, çekemedik biz de gidiyoruz. aslında sizinle gelecektik de davet eden olmayınca diyemedik" ben gerisini yorumsuz bırakıyorum...

canım sen de eşine söyle, konuş bi daha böyle senden habersiz plan yapmasın. en azından sana bi danışsın. çok ayıp olmuş bu sana karşı. hatta de ki "bak annenlere herhangi bir ayıbım olmadı dün, saygısızlık yapmadım ne kadar canım sıkkın olsa da. ama bir daha böyle bi düşüncesizlik yaparsan, ben de bu kadar olgun olmayabilirim, annenlere de istemesem de aksettirebilirim durumu. sonuç olarak da şöyle böyle giden ilişkimiz bozulur, sorumlusu da sen olursun".

benim için yılbaşı çok özel birgün değil.bizde arkadaşların evinde yılbaşına girdik ama sen eşinle başbaşa olamamaktan yakınıyorsun ailelerin emri vaki yapması seni rahatsız ediyor.bunda haklısın.keşke anne babalar yeni evli çiftlere nefes alacak bir alan bıraksalar ne güzel olur ama bir türlü çocuklarını kendilerinden bağımsız düşünemiyorlar.gençlerin adına herşeye karar veriyorlar.erkekler ince düşünemedikleri için kadın ne derse dırdırcı oluyor.zor bir durum ama çoğu ailede bu sıkıntılar var maalesef

ewet yoruldum bulaşık makinesi ağzına kadar doldu yetmedi elimde yıkadım kadının kocası yanında deil ama 1 e kadar durdular her yer kuruyemiş oldu eşim suçluluk duygusuyla yardım etti ama benim için bi önemi yok yardımının kırıldım çünkü.ayrıca evlendikten sonra gerçekten anneci oluyolar evlenmeden önce böyle deildi hem ben yeri geldiğinde aileme gelemyiz falan derim ama o yapamıor senin durumunada üzüldüm görümceye ne oluyomuşki yok yalan sölediniz yok bize hbr vermediniz ne saçmalık bu ya tatile bile gelmek istiolar allah sanada yardım etsinn walla benim gibisin bizimkile alışveriş merkezine falan gelmezler ama misafir gelince durum aynı

ahh bende nefes alacak alandan bahsediyorum arkadaşım ama annesi her yerden çıkıor tatilde yazlıklarına gittik her an yanımızdaydı abartmıorum 5 dk boşumuz yoktu eşini bırakıo gelio k.pederim onun gibi deil zaten k.pederim olmasa gelir yerleşir

Son düzenleme:
canımm okudum baştan sona yazıyı. Yanii eşine diyecek söz bulamıyorum hem sana sormadan ailesini çağırıyor, yetmezmiş gibi bir de aynı gün söylüyor o kadar az zamanda yemek hazırlamışsın. Ben bu konuda şanslıyım 4 senedir evliyiz ilk iki sene gittik ailesine bende sesimi çıkarmadım nedense bilmiyorum. iki oğlu var zaten biri yurtdışında hadi anlız kalmasınlar diyordum ama sıkıcı oluyor 70 yaşındalar kaynanamda kemik erimesi var bir iş yapamaz kadın gelir herşeiy yapar, kayınederim tüm hizmetini yapar kadın yokken bende çalışıyodum iki sene kadar çalışmadım ama ders çalışıyordum o zamanda çıköğretim okuyordum öyle yardımım olmuyordu neyse yemek yenir ben durula makineye yerleştir ikramları yap, istediğin prgramı seyretmeden otur tombala oynasak az oynar sıkılırlar. 3. senemizde dışarı gittik arkadaşlar iyi ettiniz dedi kaynanam geçen sene de evdeydik bu 5. yılbaşımız arkadaşımızı çağırmıştık plan öyleydi ama teyze, enişte, dayı gelecekmiş eşimin şehir dışından bende çalışıyorum neyse eşim gelemeyiz dedi ama yok dedim olmaz geliyorlarmış ayıp olur. Neyse kadın hazırladı herşeyi bende arnavut ciğeri, patates kızartma bir de patates çanağı salata yaptım biraz geç kaldık alışveriş falan gelmişlerdi misafirler neyse yemeğe oturduk ydik daha bir tavuk yedim mutfağa tabağı götürdüm teyze tabakları durulamaya geçmişti kalksın ortadan diye ki onunda tabağında daha zeytinyağlsıı duruyordu odaya geldik kaynanam herşeyi kaldırmaya başladı herkes yemişti bende yavaş yerim yani biliyor neyse kaldırdık mutfağı topla, yemekleri başka kaba aktar makineye yerleştir kendisi birşey yapamaz bir de nazlandırmış kendini durumlar çok iyidir gençken eşiyle çok gezmiş yurtdışlarında eve hep kadın gelmiş çocuklara bakıcı. Neyse sonra çay deml servis yap, tatlı ikramı yap. Bir de patates salatam yer yokmuş diye kenara kondu gözden uzağa yemek bitti ancak aklına geldi sonra tombala oynadık azıcık. Teyzeler gitti bizde gidecez artık işte kalın daha saat bir hemen gidiyorsunuz diye eşimde uylum geldi dedi hiç bir eline sağlık deyip teşekkür yok ben haftaiçin çalışıyorum haftasonu pazara markete gitmişim yemek hazırlamışım bir de yana yakıla ciğerin yanına soğan salatası istedi benim gözlerim çok hassas soğan doğrayamıyorum ancak robotta çekebiliyorum ama o salataya piyazlık doğramak lazım kalabalık olduğu içinde 6-7 soğan doğradım ovdum ettim.Ama yemedi dolapta kalmış o da dedim çıkarayım aman yemem neden istedin o zaman dimi. Ciğeri, patatesi, patates çanağı salatasına şekil vermesi bir de giyin süslen uğraştım bir teşekkür etmek çok mu zor çok alındım ama onlardan sonra geldik diye bozuldu galiba tabii ben onun gibi gece uyumayı tüm gün uyuyup kalkıp süslenip misafir ağırlıyorum da oturduğum yerden neyse işte bir daha asla da gitmem zaten çok sıkıldım ailem başka şehirde onlar dayımlarda toplandı gülüş cümbüş geçirmişler bir de aradığımda ağladım koptum öyleee..

Son düzenleme:
o kadar hizmet ediosun hemde yaranamıosun kendi ailemiz için yapmış olsak bin kez tşk ederler ama eşin ailesi olunca durum değişiyor.ayrıca senin gibi bende ailemle konuşunca duygulandım yanlarında olmak istedim o an....

elinden gelse ortamızda yatacak sabrım taşıyor git gide ne yapcam yaaa....

doğurmak üzeresin yani inanmıorum yaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…