- 5 Kasım 2024
- 40
- 70
- 3
- 26
Yorumun alnından öpesim geldi. Hanimefendi çok haklı. Bırakın ne yaparlarsa yapsınlar. Bu kadar iş olurken adamdan saymamıslar g*tleri sıkışınca mi akıllarına geliyorsunSiz niye yükün altındasınız? Babanız ne malına ne parasına sahip çıkmış. Malı satıp niye size değil de oğluna göndermiş parayı? Nişan yapılacak masraf olacak, para en garanti kendi hesabında olmalıydı. İnsan çocuğunun huyunu suyunu bilir, bilmek zorunda. Nişanlısı da aynı kafada. Bunlar evlenmesin zaten. Size niye ısrarla babama söyleme diyor, söyleme niyetinde misiniz? Ben yerinizde olsam babamla da kardeşimle de bunun muhabbetini yapmam aralarında halletsinler. Babanız malı satarken, parayı kardeşinizin hesabına gönderirken, kardeşiniz o parayı yerken siz yoktunız. Şimdi niye belanın ortasındasınız?
Kardeşi babasının malını nasıl satabilir ki zatenBabanıza söylemeniz lazım. Babanız da gidip malvarlığı neyse ona şerh koyduracak ki kardeşiniz kendi kendine satamasın. Yanlışım varsa düzeltin kızlar.
babam çok saf iyi niyetli bi insan
24.bedelli yaptı babam sayesinde.
Yok banada evlenirken verildi sonrada araba alındı. Haksızlık yok ortadaÜstteki yorumu okuyunca fikir değiştirdim. Aileniz belli ki sizi adamdan sayıp size paranızı vermemiş, sizin payınız da kardeşinize gidince o para hiç olmuş. Kardeşiniz size de borçlu aslında. Ailenizin size vermediği para hiç olmuş. Ahlı para.
Ever nisanliyken işten çıkmıştım i esnada tüm masrafı karsilayip daha sonrada sırf arabam yok küçük çocuğum var esimde ev borcu ödüyor diye araba almıştı bana yani buradaki insanlarım dediğin gibi mal kaçırdı haksizlik etti asla diyemem yani bu asil.ona haksızlık olurÇok merak ettim. Babanız kardeşinize para vermiş. Başka yardımları da olmuş zaman zaman. Size de böyle cömertçe yaptığı jestler var mıydı çocukluğunuzdan beri maddiyat anlamında?
Babanızın size de araba aldığını konu başında söylemediğiniz (sonradan konu arasında yazdığınız için) doğal olarak insanlar öyle anladıEver nisanliyken işten çıkmıştım i esnada tüm masrafı karsilayip daha sonrada sırf arabam yok küçük çocuğum var esimde ev borcu ödüyor diye araba almıştı bana yani buradaki insanlarım dediğin gibi mal kaçırdı haksizlik etti asla diyemem yani bu asil.ona haksızlık olur
Sevindim adınıza. En azından düşünceliymiş o konuda. Şöyle söyleyeyim bahsettiğiniz meblağ çok büyük. Kardeşiniz çalışmıyor. Bir şekilde bulup buluştursa -ki o da çok zor ama hadi diyelim yaptı- borçlarını bile zor öder. İşe gireceğini farz ederek diyorum. Bunlar mümkün olmadığı için tahminim elinden geldiği kadar babanızı oyalayacak. İleri tarihte vereceğim diyerek. Ama eninden sonunda babanız duyacak. Bana kalsa hiç bulaşmam. Kalp rahatsızlığı şakaya gelmez. Onun hatası. Ne olursa olsun sebep olmak istemem. Bu işi onun çözmesi en doğru olan.Ever nisanliyken işten çıkmıştım i esnada tüm masrafı karsilayip daha sonrada sırf arabam yok küçük çocuğum var esimde ev borcu ödüyor diye araba almıştı bana yani buradaki insanlarım dediğin gibi mal kaçırdı haksizlik etti asla diyemem yani bu asil.ona haksızlık olur
Evet haklısınız aklıma bilr gelmedi ki akşamdan beri şoktayım gece bile uyudum uyandım tuhaftiBabanızın size de araba aldığını konu başında söylemediğiniz (sonradan konu arasında yazdığınız için) doğal olarak insanlar öyle anladı
Ben bulucam edicem diyor ama kendini kandırmaya gerek yok bu kadar sürede bu para bulunursada bu normal yollardan nasılsın bulunur çalışarak üç dört ayda yerine konulacak bi para değil.Ben anneme söyledim artık çıktım.isin içinden babama söyleyen ben olmayayim en azından.Sevindim adınıza. En azından düşünceliymiş o konuda. Şöyle söyleyeyim bahsettiğiniz meblağ çok büyük. Kardeşiniz çalışmıyor. Bir şekilde bulup buluştursa -ki o da çok zor ama hadi diyelim yaptı- borçlarını bile zor öder. İşe gireceğini farz ederek diyorum. Bunlar mümkün olmadığı için tahminim elinden geldiği kadar babanızı oyalayacak. İleri tarihte vereceğim diyerek. Ama eninden sonunda babanız duyacak. Bana kalsa hiç bulaşmam. Kalp rahatsızlığı şakaya gelmez. Onun hatası. Ne olursa olsun sebep olmak istemem. Bu işi onun çözmesi en doğru olan.
Bence ona bile gerek yokmuş ama hakkınızda hayırlısı olsun.Ben bulucam edicem diyor ama kendini kandırmaya gerek yok bu kadar sürede bu para bulunursada bu normal yollardan nasılsın bulunur çalışarak üç dört ayda yerine konulacak bi para değil.Ben anneme söyledim artık çıktım.isin içinden babama söyleyen ben olmayayim en azından.
Onu çok düşünceli ve kendimi oldurcem vs cümleleri kurarken gördüğüm için haliyle paylaşmak istedim.Yani benimde iki evladım olsa birinin başına böyle iş gelse diğeri benden saklasın istemem.Ama sadece anneme dediğimle kaldım kesinlikle babama bir şey söylemeye eğimNeden siz herkese birseyler söylemeye çalışıyorsunuz?
Babaniz abinizle kendisi konuşsun. abiniz kendi sorunlarıyla kendisi ilgilensin. Böylece onlar kendinleri halleder.
Allah razı olsun amin inşallahBence ona bile gerek yokmuş ama hakkınızda hayırlısı olsun.
Kesinlikle mal varlıkları hayattayken evlatların üstüne verilmemeli.Buradaki konuları okuyunca ilerde çocuğum olursa asla ben hayattayken mal varlığımı üzerine yapmama kararı aldım. Ben öldükten sonra ne yaparsa yapsın. Babanız 24 yaşında ki oğluna o kadar büyük bir parayı keşke vermeseydi. Düğünde kendi hesabından yine alırdı alacağını. Ona vermesi büyük bir hata olmuş. Bu arada borcunu öderseniz büyük ihtimalle tekrar oynamaya devam edecek. Kendi çalışsın ödesin bir şekilde belki böyle aklı başına gelir. Benim annemle babam evleri, arabaları, bankadaki paralarını biz 3 kardeşe bölüştürdü ama tapuları bizim üzerimizde değil. Allah korusun onlara bir şey olursa o zaman üzerimize geçecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?