- Emoji Skoru
- -23
- Puanlar
- 1
- Konu Sahibi hayalperestimben
Tatiller vs 90/100 gün vardır. Belki de daha fazla1 buçuk yıllık uzak mesafe ilişkisinde kaç kere yüz yüze geldiniz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tatiller vs 90/100 gün vardır. Belki de daha fazla1 buçuk yıllık uzak mesafe ilişkisinde kaç kere yüz yüze geldiniz?
Açık konuşayım, bu adamın evlenmeye niyeti yok gibi.Çalışıyorum ancak istekler fazla değil bence ya düğün zaten erkekte olmuyor mu ya da nişan koyafeti kuaförü kime sorsam bizde de öyle diyorlar ki bazı yörelerde hepsini erkek yapıyormuş benim istediğim ben demeden bu işlere başlaması. Nikah günü mesela son ana bırakılmaz ama ben demedikçe almıyordu gün bile
Hevesli olduğu için.evet kiz tarafında olacaksa kiz tarafı yapsin ama kiz tarafinin hevesi varken "bence sacma" diyip isin icinden siyrilmasi da mantıklı degil. o zaman hersey sacma, herseye "sacma sacma" desin, hepsini kiz tarafina yiksin:)
kiz tarafi hevesli gibi hem nişanı hem kinayi hem düğünü neden yapsin ki?
Çok isteksiz konuşuyor. Tatile giderken dışarda yemek yerken peki planları o mu yaptı siz mi? Ödemeler konusunda cimri mi değil mi siz daha iyi anlarsınız. Ben de mesela düğün istemem. Yıllar önce yaşadım, tattım ama gereksiz masraf olduğunu idrak ettim. Şimdi düşününce bana saçma geliyor. Düğün yerine nikah kıyılır,kızlar arasında eğlence düzenlenir, düğüne harcayacağım parayı balayında ve başka tatillerde çatır çatır harcarız. Siz bir şey söylemeden harekete geçmiyor bu büyük bir sorun. Evlilik yaklaşınca korkan erkeklere benziyor.Tatiller vs 90/100 gün vardır. Belki de daha fazla
zaten baştan nikah olsun demiş adamAynen öyle nişan kına kadına aitse düğünü de bi zahmet onlar yapsın diyendüşünüyorum ben de kendi yerlerinde istese yine tamam orda olsun ama istemediler biz de bizim yerde olsun dedik
arttiriyorum ben iki hafta once gun aldim evlendim. oyle dugun oncesi nikah falan da degildi komple kendi nikahimdi:)Hevesli olduğu için.
Bohçayı kim yapıyor ki artık? Bence cidden saçma. Nişanla, düğünle kıyaslanamaz. Adam da bir tek ona saçma demiş zaten. Diğerleri için ne aksiyon alır bilemiyoruz. Eylül’deki düğün için biz Bursa’da Haziran ayında gün almıştık. Herkesin motivasyonu farklı ilerliyor bu işlerde.
Mevzuya geleneksel açıdan bakacaksak nişan, kına, sadece kızın memleketinde yapılacak olan düğünü kız tarafı karşılar. Ben herkeste bu şekilde görüyorum. Erkek tarafı kimseyi tanımıyor, el memleketi, zamanında taktığı altınlar da gelmeyecek vs. Sahiplenmiyorlarsa normal. İlla onlara bir şey yıkılacaksa “Başta sadece nikah dedik ama sizin orada da düğün olsun.” desin. Ya da “Zaten düğün istemedim, bari altınım fazla olsun.” desin. Diyebiliyorsa tabii. Ben asla diyemezdim djjdjd.
Adam düğüne değil, bohçaya saçma demiş ama. Eşim de saçma diyordu. Düğünü de gereksiz görüp nikah yapan binlerce insan var Gaziantep’te. Başta ikisi de hemfikirmiş zaten, sanırım ailesi çok isteyince bari bizim tarafımızda olsun demiş. Dediğim gibi madem elini taşın altına koysun istiyor ve geleneksel kafada, altın istesin. Kızın kendi çevresine yapılacak düğünün masrafını erkek tarafı karşılarsa bu tamamen onların nezaketindendir. Böyle bir zorunlulukları yok. Bir sürü arkadaşım bu şekilde evlendi, hiçbiri lafını dahi etmedi bunun. Ben de bu şekilde kına+düğün bir arada yaptım mekan tutup. Aklımızın ucundan geçmedi eşime ya da ailesine ödetmek. Adamlar hepi topu on kişiydi zaten, bayağı misafirdi aramızda. Milleti tanımaz, yöremizi bilmez, altın gelmez, ne diye düğünü onlar yapsın? Yapacaksa başka bir şey yapsınlar.arttiriyorum ben iki hafta once gun aldim evlendim. oyle dugun oncesi nikah falan da degildi komple kendi nikahimdi:)
bizde de erkek tarafi yok diye ailem hevesini alsin diye onlarin istedigi bir etkinlik oldu onlarin istedigi sehirde , oldu bitti. gelinligimi, nisanligimi da kendim aldim, make up artist yerine gratis beautyde yaptirdim makyajimialtin da istemedim ne kendi ailemden ne esim tarafindan.
ama belli ki onlar daha geleneksel yaşayan insanlar.
sen de guneydoguda yasiyorsun yillarca. orada mesela kac tane erkek "ay bence sacma" der düğünden kacar?
bana normal gelmedi - ki ben dugun yapmis biri degilim. gram hevesim yoktu - bence de sacma
ama yine de geleneksel toplumlarda o sacma, bu sacma diye herseyin karsi tarafa kitlenmesi daha sacma. madem sen sacma bulunca yapılmıyor hangi salak erkek ister ki rahatskz edici kiyafetlerle hic sallamadigi tonla insanla musamere ceker gibi tepinip durmak ve bu aktivite icin tonla para ve emek harcamayi?
peki esinin tarafinda ikinci bir düğün yaptiniz mi?Adam düğüne değil, bohçaya saçma demiş ama. Eşim de saçma diyordu. Düğünü de gereksiz görüp nikah yapan binlerce insan var Gaziantep’te. Başta ikisi de hemfikirmiş zaten, sanırım ailesi çok isteyince bari bizim tarafımızda olsun demiş. Dediğim gibi madem elini taşın altına koysun istiyor ve geleneksel kafada, altın istesin. Kızın kendi çevresine yapılacak düğünün masrafını erkek tarafı karşılarsa bu tamamen onların nezaketindendir. Böyle bir zorunlulukları yok. Bir sürü arkadaşım bu şekilde evlendi, hiçbiri lafını dahi etmedi bunun. Ben de bu şekilde kına+düğün bir arada yaptım mekan tutup. Aklımızın ucundan geçmedi eşime ya da ailesine ödetmek. Adamlar hepi topu on kişiydi zaten, bayağı misafirdi aramızda. Milleti tanımaz, yöremizi bilmez, altın gelmez, ne diye düğünü onlar yapsın? Yapacaksa başka bir şey yapsınlar.![]()
nikah günü alalım dediniz1,5 yıldır bir ilişkim var sözlendik. İyi giden biri ilişkimiz var ancak bazı noktalarda kafam karışık. Örneğin bizim yörede nişanı kız yapar. Düğün erkektedir. Biz nişan günü aldık kaporayı da ödedik. Biliyorsunuz bu gibi günler erken alınmalı yoksa doluyor. Direkt siz tutun demedik ancak biz nişan gününü erken aldık yer kalmıyor sonra düğün de hemen alınmalı dedik ama hala tık yok. Düğünü Eylül düşünüyoruz ama konusu bile açılmıyor. Nikah gününün alınması için de ben dedim erken alınmalı doluyor diye ben diyince tamam alalım dedi sevgilim. O da ben diyince gibi oldu yani. Nişan da kızın kıyafetini erkek alır bizim yörede. Onlar da da öyle. Kıyafet bakıyprum dememe rağmen beraber bakalım veya fiyatı ne ben verim demedi. Her şeyi söylemem mi gerek? Cazgır biri değilim ama her şeyi benim demem beni çok yoruyor. Uzak mesafe ilişkisi olması da zaten yorucu. Ama bari düğünü ben planlamayayım? Bohça yapalım mı dedim bana çok saçma geliyor dedi kestirip attı başka konu açtı . Bazen görüyorum sosyal medyada kızlar kozmetik mağazalarına sokup makyaj aldırıyorlar ben bunu bile diyemiyorum nasıl dicem ne yapçam bilmiyorum .
Senin dilin ne söyler, derhal tövbe et. Onlar düğün yapmasa çatlar ahsjsjs. Ama yapmayan bir sürü arkadaşım da var burada. Niğdeli, Trabzonlu, İzmirli. Hepsi de benim gibi yaptı. Hatta mekan parasının kalan borcunu da kendi tarafından gelen takılarla kapatmış direkt. Düğün sonunda.peki esinin tarafinda ikinci bir düğün yaptiniz mi?
ya işte erkek tarafında da düğün yapılacaksaSenin dilin ne söyler, derhal tövbe et. Onlar düğün yapmasa çatlar ahsjsjs. Ama yapmayan bir sürü arkadaşım da var burada. Niğdeli, Trabzonlu, İzmirli. Hepsi de benim gibi yaptı. Hatta mekan parasının kalan borcunu da kendi tarafından gelen takılarla kapatmış direkt. Düğün sonunda.
heh iste erkek tarafı kendi tarafinda düğün yapacaktır ama kadinin ailesi "biz cok kisi taniyoruz, burada da olsun" der kina düğün karisik birsey de kadinin memleketinde olur.Senin dilin ne söyler, derhal tövbe et. Onlar düğün yapmasa çatlar ahsjsjs. Ama yapmayan bir sürü arkadaşım da var burada. Niğdeli, Trabzonlu, İzmirli. Hepsi de benim gibi yaptı. Hatta mekan parasının kalan borcunu da kendi tarafından gelen takılarla kapatmış direkt. Düğün sonunda.
Nasıl yaa. Ben bu durumda olan tüm arkadaşlarımda böyle gördüm. Kızın tarafında, sadece kızın çevresinin geldiği düğün erkeğin ailesini niye ilgilendirsin yav. Atıyorum 1000 kmlik yoldan kaç kişi gelir ki erkek tarafından? Gelecek olan nikaha gelir, tebrik eder, takısını takar gider. Erkeğin ya da ailesinin ölü taklidi yapmasını savunmuyorum burada yanlış anlaşılmasın ama erkek tarafıyla alakasız bir düğünü onlara kitlemek kulağa çok mantıksız geliyor. Bir de yemekli ya da ikramlıysa hele. Sıfır alaka bir ortamda, hiç tanımadığı insanları eğlendirip yedirmeye masraf yapmak maddenin doğasına aykırı. Düğün böyle bir şey değil.ya işte erkek tarafında da düğün yapılacaksa
kız tarafının kendi tarafında yaptığı şeyi(kına düğün hamam neyse yani) ödemesi makul
fakat tabi tek düğünü kızın tarafında yapıp onu da erkek tarafına ödetmek de gördüğüm şey değil doğrusu
düğünü erkek yapar deniyorsa o erkek tarafında olan düğün yani. evet....
ama konu da şey değil mi
adam sadece nikah istiyormuş
söz olmuş
nişan olacak
kına olacaktır
düğün olacak -kız tarafında
daha bir de erkek ödeyecek diye erkek tarafında düğün mü olsun :S
iş iyice büyüyor...
normalde böyle törenlere çok hevesli olmayan insanlar isteme nişan bir arada evde yapıyor ayrı bir nişan yapmıyor, söz zaten bitti, yapılmıyor
kız tarafı baştan törenli şeylerle başlayınca erkek tarafı ölü taklidine geçmiş sanki...
Açık açık söyle ne istediğini duygularını da söyle yani bu ne zorla sanki adamı mişanlıyorşar gib isteksiz tamam erkekler bu konulardan pek anlaıyor ama yapalım edelim halledelim bi atik olması lazım. Ayyyy bu erkeklere de nişanlmınca bi bunalım geliyo ne oluyosa sanki çok yorulmuş gib her şey kız haşlediyo genellikle. Söyle bacım vur kafasına anlat anlamaz başka türlü birazda sert ol bi dirilsin bu ne bee öffff1,5 yıldır bir ilişkim var sözlendik. İyi giden biri ilişkimiz var ancak bazı noktalarda kafam karışık. Örneğin bizim yörede nişanı kız yapar. Düğün erkektedir. Biz nişan günü aldık kaporayı da ödedik. Biliyorsunuz bu gibi günler erken alınmalı yoksa doluyor. Direkt siz tutun demedik ancak biz nişan gününü erken aldık yer kalmıyor sonra düğün de hemen alınmalı dedik ama hala tık yok. Düğünü Eylül düşünüyoruz ama konusu bile açılmıyor. Nikah gününün alınması için de ben dedim erken alınmalı doluyor diye ben diyince tamam alalım dedi sevgilim. O da ben diyince gibi oldu yani. Nişan da kızın kıyafetini erkek alır bizim yörede. Onlar da da öyle. Kıyafet bakıyprum dememe rağmen beraber bakalım veya fiyatı ne ben verim demedi. Her şeyi söylemem mi gerek? Cazgır biri değilim ama her şeyi benim demem beni çok yoruyor. Uzak mesafe ilişkisi olması da zaten yorucu. Ama bari düğünü ben planlamayayım? Bohça yapalım mı dedim bana çok saçma geliyor dedi kestirip attı başka konu açtı . Bazen görüyorum sosyal medyada kızlar kozmetik mağazalarına sokup makyaj aldırıyorlar ben bunu bile diyemiyorum nasıl dicem ne yapçam bilmiyorum .
Yengeç, adam düğüne saçma dememiş.heh iste erkek tarafı kendi tarafinda düğün yapacaktır ama kadinin ailesi "biz cok kisi taniyoruz, burada da olsun" der kina düğün karisik birsey de kadinin memleketinde olur.
ona zaten diyecek birsey yok. onun parasini da erkekten bekleyen zaten sacma sapan biridir.
ama burada kiz ailesinin ve onlarin manipulasyonuyla kizin düğün hevesi var..ailesi ille de bizim burada olsun demiyor. "kizim dugunle evlensin" diyor. ki cogu aile icin normal bir istek. mekan tutup nisan yapmis bir aile erkek tarafindan da kucuk de olsa dugun yapmasini bekleyebilir bence. ama erkek "ay ne sacma, istemem" diyorsa ve bu da kiz tarafina kitleniyorsa konu sacma bir yere gider
sanki kadin kendini mi yamiyor adama? soz onlarin evinde oldu, nisana mekan tuttu, dugune mekan tuttu .
eee? kocaya besibiryerde de takacak mi?
senin evlenen arkadaslarinda muhtemelen kadinlar da istememistir cok fazla tantana, erkek de istememistir. orta yol bulunmustur . dedigim gibi ben de istemedim ve sacma sapan bir para bence. altin takacak olan nikahta da takar takmayan dugunde de takmaz. bosa masraf :)
ama kiz bunu istiyorsa - kizin ailesi bunu bekliyorsa "istemem" diyip herseyden siyrilamazsin.
böyle seye gicik oluyorum valla ben. bjr yola ciktiysan karsi tarafin da arzusuna isteğine saygi duyup varsa onun / ailesinin hayali mümkün mertebe yapmaya calisacaksin. istemem diyip ergen gibi sorunluluktan kacmasina sinir oldum ben, yoksa mesele düğün değil
konu sahibi guzellik uykusundaymis:)Yengeç, adam düğüne saçma dememiş.
Meselenin düğün olmadığını biliyorum. Sen heveslisi değilsin zaten böyle şeylerin, farkındayım. Adamın düğün konusundaki tavrı net değil ama o şekilde olursa da baştan belliymiş zaten. Kız kendi istiyor diye nişanı salonda yapmıştır ama adama sorsan belki evde yüzük takar geçerdi. Bu kafada birinden fazla geleneksel şeyler beklemezsin. Düğün masrafını karşılayacaksa da sırf sevdiğinin gönlü olsun diye, incelik olsun diye erkek karşılamalı, erkeğin ailesi değil.