- 12 Mart 2016
- 2.310
- 1.268
- 133
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
-
Açıkçası pek anlayacak tarzda insanlar değiller. Bir konuda kavga noktasına geldiler. Ertesi gün yine aynı davranışı yapmışlar.Ben açık konuşma taraftariyim karşıdaki insanlar belki de böyle yaptıkları zaman gelinimiz seviniyor ihtiyaçlarını alıyoruz yalnız bırakmıyoruz gibi düşünüyor olabilirler. Geçsin karşılarına kırmadan düzgünce bu davranışların hoşuna gitmediğini yumuşak bir dille anlatsın. Baştan konuşulmazsa sonradan daha çok sıkıntı olur. Kimse müneccim değil ki karşıdaki kişinin aklından geçeni bilsin. Konuşmak lazım.
Herşeye hayır diyen gelin durumuna da düşmek istemiyor. Ama bir konuda yumuşak yüz göstersin oo artık herşey okey havasında oluyorlar. İçin içinden çıkamıyoruz kavga manga etse yaşlı başlı insanlar.. ayrılsa nisanlisini seviyor ki çocuk öyle biri de değil ama aile..Çok yüz vermiş. Yarın bir gün bize gel dediğinde kırmamak için gider de artık.
Şimdiden Hayır demeli. Hayıra alıştırmalı.
Bir konu da hayır dedi ya mesela; neden,gel hadi,gelsen iyi olur, işte biraz da acitasyon fln yapıyorlarmış..gitsem daha az yorucu olur diyor.. ama insan her düğüne de gidemez ki..Cogu aile bunu yapiyor geline. Tas bebek aloyormus gibi her yere goturup gostermek istiyorlar. Ben ne hepsine hayir diye ne hepsine evet. Koca insanlar. Hayir demek hayir demektir. Ablaniz lafindan donmesin. Bi bahane uretsin.
Esyalara gelince de esine soylesin ya degistirsinler yada kendi imkanlariyla tekrar alsinlar. Herkesin zevki ayri. Kaldi ki herkes bunlari yapmak icin heves eder. Dugun kadar gereklidir bu.
Güvendiği tek şey ailenin köyde kendisinin farklı bir şehirde oturacak olması. .gerçi yine birsey bulurlar memlekete gelince amaAyşe ablana söyle bu daha fragman. Evlenince bir de milleti toplayıp gelinin evine getirip gelin göstermeler başlayacak.
Hayır da diyorum diyor lakin bir süre sonra arada gerginlik oluyor sevmiyorum bu durumu da diyor..Herşeye evet derse böyle olur hayır demeyi bilmeli yoksa başı çok ağırır. Nişanlısı ailesini uyarsın.
Ömür geçmez böyle iyi düşünsün evlenince değişmezler daha da fazla baskı olacak.Hayır da diyorum diyor lakin bir süre sonra arada gerginlik oluyor sevmiyorum bu durumu da diyor..
Aile zaten baskıcı laftan da anlamıyorlar. Bilmiyor şuan seviyorum diyor amaÖmür geçmez böyle iyi düşünsün evlenince değişmezler daha da fazla baskı olacak.
Malesef ki hem pastam yanımda dursun hem karnım doysun diyemiyoruzHerşeye hayır diyen gelin durumuna da düşmek istemiyor. Ama bir konuda yumuşak yüz göstersin oo artık herşey okey havasında oluyorlar. İçin içinden çıkamıyoruz kavga manga etse yaşlı başlı insanlar.. ayrılsa nisanlisini seviyor ki çocuk öyle biri de değil ama aile..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?