bıktım artık bu adamdan

tuciii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2010
87
6
98
İstanbul
kızlar merhaba,

benim sorunum yöneticim olacak gerizekalı adamla, 2.5 senedir bir bankanın bilişim bölümünde çalışıyorum, 5 ay önceye kadar işimden de çalışma ortamından da o kadar memnundum ki, dünya tatlısı anlayışlı bir yöneticimiz vardı ta ki 5 ay önceye kadar. Şubat ayında yöneticimiz bir üst pozisyona yükseldi onun yerine de bu gerizekalı adamı yerleştirdiler. Tamam ilk zamanlar belki düzelir zamanla alışır diye bekledim ama adam tam bir odun. İnsanlara robotmuş gibi muamele ediyor, örneğin çok da acil olmayan bir iş var, sanki hemen bitmesi gerekiyormuş gibi baskı yapıyor, o iş biter bitmez de hemen başka iş veriyor, sonra öğreniyorum ki o yaptığım iş aslında o kadar acil değilmiş. Adamın amacı gerek olmadığı halde çok fazla işi kısa sürede bitirip üst yönetime kendini beğendirmek, sırf bunun için de bizi kullanıyor. Mesela kimsenin yapmak istemediği bir iş var, grupta 12 kişi çalışıyor ve bu istenmeyen işi 3 kişiye paylaştırdı, biri ben diğer ikisi de zaten bir yıllık çalışanlar. Hadi dedim sesimi çıkarmadım ben sesimi çıkarmayınca bu sefer de hemen bitireceksin dedi. Ben de zaten işi kimsenin yapmak istemediğini buna rağmen sesimi çıkarmayıp işi yapmaya çalıştığımı, aciliyeti yüksek olan bir iş ise de başka bir arkadaşı görevlendirebileceğini söyledim. Bana işimi öğretmeye kalkışma dedi, sürekli kenara çekip azarlıyor bu şekilde :2: Hayattan soğudum resmen kızlar. Bana diyor ki akşam mesaiye kal, mesaiye kalıp yine bitiremeyince işi bu sefer de neden akşam 8de çıktın 8de çıkmak zorunda değilsin diyor, sabaha kadar kalacakmışım yani :47: Zaten bir dönem anksiyete bozukluğu yaşamıştım tam geçmişken bu aptal adam yüzünden yeniden nüksetti. Çok kötü durumdayım kızlar bugün pazar ve ben 7 saat çalıştım :2: İş arıyorum aramaya ama tam yaz dönemi sonrası heryer alımlarını tamamladı. Başka iş bulmadan ayrılmayı da göze alamıyorum. Stresten çarpıntı başladı, kalbim ağrıyor sürekli. Özel hayatım mahvolmuş durumda sevgilime de yansıtıyorum bu sorunları. Bi türlü sakinleşemiyorum. Adamı görür görmez çarpıntım başlıyor. Tatil olduunda adamı görmeyince düzeliyorum. Ben iş değiştircem diyince annem bu sefer geçtiğin yerde böyle biri olmayacağı ne malum değiştirme işini diyor. Ama ben artık katlanamıyorum ne yapayım bana bi akıl verin kızlar:2:

kızlar merhaba,

benim sorunum yöneticim olacak gerizekalı adamla, 2.5 senedir bir bankanın bilişim bölümünde çalışıyorum, 5 ay önceye kadar işimden de çalışma ortamından da o kadar memnundum ki, dünya tatlısı anlayışlı bir yöneticimiz vardı ta ki 5 ay önceye kadar. Şubat ayında yöneticimiz bir üst pozisyona yükseldi onun yerine de bu gerizekalı adamı yerleştirdiler. Tamam ilk zamanlar belki düzelir zamanla alışır diye bekledim ama adam tam bir odun. İnsanlara robotmuş gibi muamele ediyor, örneğin çok da acil olmayan bir iş var, sanki hemen bitmesi gerekiyormuş gibi baskı yapıyor, o iş biter bitmez de hemen başka iş veriyor, sonra öğreniyorum ki o yaptığım iş aslında o kadar acil değilmiş. Adamın amacı gerek olmadığı halde çok fazla işi kısa sürede bitirip üst yönetime kendini beğendirmek, sırf bunun için de bizi kullanıyor. Mesela kimsenin yapmak istemediği bir iş var, grupta 12 kişi çalışıyor ve bu istenmeyen işi 3 kişiye paylaştırdı, biri ben diğer ikisi de zaten bir yıllık çalışanlar. Hadi dedim sesimi çıkarmadım ben sesimi çıkarmayınca bu sefer de hemen bitireceksin dedi. Ben de zaten işi kimsenin yapmak istemediğini buna rağmen sesimi çıkarmayıp işi yapmaya çalıştığımı, aciliyeti yüksek olan bir iş ise de başka bir arkadaşı görevlendirebileceğini söyledim. Bana işimi öğretmeye kalkışma dedi, sürekli kenara çekip azarlıyor bu şekilde :2: Hayattan soğudum resmen kızlar. Bana diyor ki akşam mesaiye kal, mesaiye kalıp yine bitiremeyince işi bu sefer de neden akşam 8de çıktın 8de çıkmak zorunda değilsin diyor, sabaha kadar kalacakmışım yani :47: Zaten bir dönem anksiyete bozukluğu yaşamıştım tam geçmişken bu aptal adam yüzünden yeniden nüksetti. Çok kötü durumdayım kızlar bugün pazar ve ben 7 saat çalıştım :2: İş arıyorum aramaya ama tam yaz dönemi sonrası heryer alımlarını tamamladı. Başka iş bulmadan ayrılmayı da göze alamıyorum. Stresten çarpıntı başladı, kalbim ağrıyor sürekli. Özel hayatım mahvolmuş durumda sevgilime de yansıtıyorum bu sorunları. Bi türlü sakinleşemiyorum. Adamı görür görmez çarpıntım başlıyor. Tatil olduunda adamı görmeyince düzeliyorum. Ben iş değiştircem diyince annem bu sefer geçtiğin yerde böyle biri olmayacağı ne malum değiştirme işini diyor. Ama ben artık katlanamıyorum ne yapayım bana bi akıl verin kızlar:2:

ne oldum delisi olmak böyle birşey ama genelde bu şekilde yükselmeler olur birilerini ezme birilerine yalakalık yapma cabası...şikayet edebileceğin birileri yokmu en azından acil olmayan işlerin acilmiş gibi gösterilmesini engelleyebılırsın sanırım ya da sende kafana göre işini yap birşey dedıgındede acil işllerin önceik sırası var dersın

canım şikayet edebileceğin bi mercii yokmu, ya da başka departmana geçme şansın var mı, olmadı o terfi eden yönetciden yardım iste akıl danış, aranız iyi idiyse.
bence işin güzelse hemen pes etme, 12 kişiymişsiniz çatacak seni mi bulmuş

Allahım benim amirimi anlattın sanki. İnsanı işte de soğutur böyleleri. Kendi egolarını ancak başkaları üzerinde baskı kurmaya calışarak tatmin ederler zamanında ezilmiş tiplerdir bunlar..Yok mu canım kanuna yönetmeliğine uygun bir şekilde şikayet edebileceğin daha üst bir kurum??

kızlar malesef şikayet edebileceğim kimse yok, sonuçta özel sektör beğenmiyorsan git denecektir. eski yöneticime şikayet etsem en fazla çekip konuşur adamla, ben şikayet ettim diye adamı yerinden almazlar, sonuç olarak bana daha fazla takacak. ah bi umursamamayı başarabilsem... kenara çektiğinde he he diyip geçiştirip sinir olmamayı başarsam bu sefer o delirecek, yapamıyorim ki :(

kızlar malesef şikayet edebileceğim kimse yok, sonuçta özel sektör beğenmiyorsan git denecektir. eski yöneticime şikayet etsem en fazla çekip konuşur adamla, ben şikayet ettim diye adamı yerinden almazlar, sonuç olarak bana daha fazla takacak. ah bi umursamamayı başarabilsem... kenara çektiğinde he he diyip geçiştirip sinir olmamayı başarsam bu sefer o delirecek, yapamıyorim ki :(

Doğru diyorsun özel kamu gibi olmuyor :50: Ozaman tek yapacağın takmayıp gerektiğinde lafını esirgemeyeceksin zamanla da sinecektir inşallahh

Bankada çalıştığını söylüyorsun, bilakis kamuya oranla işyerinde özelde apılan bu eylemi daha çok önemserler, yanına bir kaç yandaş daha alarak yöneticinizin psikolojik baskı kurduğunu bununda departmanın verimini etkilediğini anlatın, sonuç alırsınız!!! kendini iyi göstermekten ziyade emin ol o da üstünden çekindiği için bu davranışları sergiliyordur.

Kimsenin istemediği işi 12 kişiden 3 kişiye paylaştırdı demişsin şimdi bu 9 kişi ne gerekçeyle işten sıyrldlar. Ne dediler ve bu adam onların istediğini neden ve nasıl yaptı. Yani hanımefendilerin ve beyefendilerin keyfi istememiş ve senin yeni yönetici hemen boyun eğmiş. Açkçası ben buna takldım önce.

Önce bir zıtlaşmadan halletmeye çalş bakalım, ufak kurnazlklarla. Mesela yukarıdaki sorularn cevaplarnı bul, onlar nasl işten sıyrldlar. Sakın yalakalkla deme ne olur. Öff işte ben burda çaklrm çünkü hayatta yapamayacağım şeydir bu yüzden sana yap da diyemem. Sana acil diye gereksiz bir iş veriyorsa başka işinin acil olduğunu onu yapman gerektiğini söyleyesen. Birşey derse birde ben şu şu müdüre danışaym desen? Şu şu müdür de bu adamn müdürü, üstü olabilir. Özel sektörde müdürden şeften geçilmez çünkü. Hep bir müdürün müdürü, o müdüründe müdürü vardr :D Ve git danış. Bu adamın sözde acil işleri yüzünden asl yapman gereken, ve asıl acil işleri yapamadğn işlerin aksadğnı söyle. o acil işler neyse anlat mesela.

Bu da m olmuyor o zaman aranın daha iyi olduğu önceki müdürünle konuş, ona danış akl iste. Onun departamanna geçip geçemeyeceğin konusunda bir ağzını arayabilirsin. Ve lütfen şikayet eder dil konuşma. Şikayet edeni kimse sevmez. Msela önceki üstüne ben sizinle çok şey öğrendim, kendimi sizin bölümünüzde daha çok geliştirceğeime, firmaya daha çok şeyvereceğime inanıyorum, bu yüzden sizin yannıza gelmek istiyorum bu mümkün müdür falan şeklinde konuşabilirsin. Tabi bu konuşmayı daha ballandırman, süslemen senin çene kuvvetine bağlı canım benim :)) Ve ısrar et...

Bak hep yaptklarmz kendi şahsi menfaatin için olsa bile şirket için iş içinmiş gibi görünüyor. kimse çalşannn derdini umursamaz işi umursar çünkü.

Bunlarda sökmüyorsa ne pahasna olursa olsun cazgır olma bölümüne geçiyoruz, el belde kendimizi savunup ezdirmiyoruz.

Son düzenleme:
Back
X