Bıktım artık.... Ne yapmalıyım?

şiddeti suçlanmayı her kabulleniş diğer şiddetin suçlanmanın kabullendirici bir zeminidir..ve kişilik kaybedeilerek kısır döngüye girilir..adam şiddet uygular,kadın suçlanır,kadın tepkiyi verip bırakıp gitmezse diğeri için artık bundada gitmesem ne olur,zaten suç bende,gibi içe dönüş yaşar..kişilik biter..bi diğerinde artık tepki verecek benlik zaten kalmamıştır..

canım artık sende sorunlusun farkında bile değilsin malesef..tabi bu sorunlu oluş eşini kışkırttığından dolayı değil,onu normal görüp kendini suçlama durumunu artık olağanlaştırdığın için..anlıyacağın zaten gamze diye biri yok..kocanın adı her ne ise sende bir tane daha o olmuşsun..şamaroğlanı,stres topu..kurtar kendini bu psikopat illetten..yazık üzerinde yılların emeği var..sen sen olamadıktan sonra ne anlamı var bu dünyanın..

öyle ablam öyle. ben kendimi taniyamaz oldum. pazartesi isten sonra gidecem piskologa. anca o güne randevu varmis. kendimi hic rahat hissetmiyorum yani ne bilim hep diken üstündeyim sanki. bu söyledigime birsey diyecek su yaptigima bunu yöleyecek diye düsüne düsüne birsey yapmiyorum artik. evde bile sadece isimi yapiyorum. sac bas yapmak hep lüks gibime geliyor artik. zaten bi sacimi yapsam veya biraz fazla parfüm kullansam hemen diyo sik sik diyor disardakilere güzel kok diyor. benim türkcem yani konusmam böyle yazdigim kadar iyi degildir. onada kizar hep su türkceni bi düzelt diye.
sinavlarim vardi benim okulum daha yeni bitti onu bile nasil öyle iyi bir notla tamamnladigima sasiriyorum ögretmenler bile dedi gamze sen evlendikten sonra cok ihmal etmeye basladin derslerini yani eski mativasyonun yok diye. nasil yaptiysam ama iyi bir notla bitirdim okulumu meslegimi elime aldim. grafiker oldum. patronumun esi sinavim iyi gecti diye si yerine cicek alip getirdi. esim ise bi afferin dedi ardindan is yeriyle iyi anlasta maasin iyi olsun diye nasihatlar verdi nasil konusmam gerektigini ondan ögrenecekmisim gibi. anlat anlat bitmezki olanlar. ailesiyle konusmuyorya onunda suclusu benmisim. diyoki senin yüzünden onlarla konusmyuroum mutlumusun simdi diyo. kendinle gurur duyman gerek diyor. dün konus ailenle ne yaptiki onlar dedim yok diyo onlar bana destek olmuyo konusmam diyo

Pardon da kimin evinden kimi kovuyo senin o kocan olacak adam....
Defolsun kendi gitsin madem....
Seni zerre önemsemeyen, umursamayan, eline geçen her fırsatta ezen, ve hatta şiddet uygulayan bu adama neden daha fazla katlanıyorsun ki....

abla bu nisanlanmisti bi kizla, dayisinin kizi oda almanyada. görüsmüyordu onunla. biz hala görsüyorduk. sonunda babasiyla konusup ben gamzeyi istiyorum seviyorum dayimin kizini istemiyorum dedi. nisan atildi. sonra zaten ben kactim. simdi kendi icime sindiremiyorum ayrilsak hem onun dayisigil sevinecek. hem benim amcamlar. sonra bi evliligi yürütemicek kadar acizmisin diye düsünüyorum kendi kendime. bütün gün olan bi is bulsam ona birde almancasini bi ögrense. düzelir diye umud ediyorum ama bilmyiorum artik. bakalim pazartesi bi doktora gideyim o ne dicek acaba?

abla bu nisanlanmisti bi kizla, dayisinin kizi oda almanyada. görüsmüyordu onunla. biz hala görsüyorduk. sonunda babasiyla konusup ben gamzeyi istiyorum seviyorum dayimin kizini istemiyorum dedi. nisan atildi. sonra zaten ben kactim. simdi kendi icime sindiremiyorum ayrilsak hem onun dayisigil sevinecek. hem benim amcamlar. sonra bi evliligi yürütemicek kadar acizmisin diye düsünüyorum kendi kendime. bütün gün olan bi is bulsam ona birde almancasini bi ögrense. düzelir diye umud ediyorum ama bilmyiorum artik. bakalim pazartesi bi doktora gideyim o ne dicek acaba?

Onun dayısıyla senin amcan sevinmesin diye kendini mutsuzluğa mı mahkum ediyorsun yani...
Gerşekten senin artık sağlıklı düşünemediğini görüyorum.. Yazık sana bitanem.. Bir an önce git şu doktora... Aa doktor sana ne yapsın ki... Asıl o kocan olacak adamın doktora girtmesi lazım....

Bir evliliği yürütememek acizlik mi gamze?
:olmaz:
İnsani birşey değil mi bu? bilmiyorumkismile bilmiyorumkismile
Evlilikleri yürütmek tabii insanın elinde ama o sırada psikolojinin bozulmaması senin elinde değil bunun farkında mısın???
benneyaptımki benneyaptımki
Kendine bu kadar eziyet ederek acı çektirdiğinin farkında mısın?
ohaoldumsmile
Sana yazık değil mi bu gencecik bedene???
sengözlerimebaksanab sengözlerimebaksanab
Biraz olsun kendini düşün ya....
:olmaz: :olmaz:

yazdıklarını okudukça anladığım şu ,evin hem erkeği, hem de kadını sen olmuşsun.
eşinde kaprisler kralı. suçlama makinesi.
sen çalış adamı evine al.
adam seni evinden kovsun.. bir evi toparlamasın. neymiş bunalımdaymış beyefendi.inanma..
ne bunalımı.
çalış çalış ki,iyi maaş al ,alki adam daha rahat uyusun.kendini acındırarak duygu sömürüsü yaparak
seni üzsün.şiddet uygulasın,kendini parçalasın ,kanlar içinde bıraksın.bir parfüm ,sürdüğünde kime sürüyorsun bunu diye paranoyaklaşsın.

bu adamı doktora götüremezsen,postala Türkiyeye,
yoksa kendini , sinir haplarıyla yaşayan, ruhsal durumu alt üst olmuş biri durumunda göreceksin. çok yaklaşmışsın bu sınıra....
hemde çok.

uyumsuz eşler sağlığı tehdit eder sanırım sende ruhen bunalımdasın veya girmek üzeresin

eşin sürekli senin eleştirmesi

sanırım gözleri başka bayanlarda veya seni aldatıyordur

sizin ondan değerli olduğunuzu bildiği halde piskopat ruhlu bir adam annesi

tarafından bol bol pohpohlanmış!!!
kaydirigubbakcemile

o kendini düzeltsin köle olma kendin ol

sadece ilk sayfayi okudum ama suc tek tarafli degilki iki taraftanda var .

ikinizde acilen bir piskologa gidin gamzecigimsende birazcik kocana tatli dilli ol canim evini ve erkegini cekip cevirecek bir kadin olabilirsin biraz caba yani bilmem anlatabildimmi?

bence esin icinde zor dil yok is yok gamzeden cok esi bunalima girer bence cok zor arkadaslar yabanci bir ulkede yasamak hele hic birseyini bilmiyorsan cok zor inanin.

ben tamamınmı okuyamadım sadece başlığı okudum ama bi insan uyukaldı diye bu kadar azar işitmez olabilir sendeki bu unutkanlık uykusuzluk öncedende varmıydı yoksa evlendikten sonramı ortaya çıktı eyer evlendikten sonra ortaya çıktıysa büyük ihtimalle mutsuz olduğun ve kafanın içinin sürekli başka şeylerle meşkul olduğundandır öncedende konu açmışsın ben bilmiyorum ama sürekli azar işittiyini söylemişsin bunlar bile yeter bi insan için çöküntüye eşin sana psikolojik baskı uyguluyo anladığım kadarıyla hem sen hemde eşin görünebilirsiniz doktora sen unutkanlığını söylersin onunda artık neyse rahatsızlığı onu söyle tabi türkiyeden alıp yurt dışına gidincede adapte olma sorunu yaşıyolar bunuda sizlerden çıkarıyolar

Evliliği yürütmek zaten kolay bişiy değildir ki?
Acizler mi boşanıyor yani?
Dayı,amca sevinecek diye boşanmama sebebini de duydum ya artık nerelere vursam kendimi bilmiyorum..alsanaalsanasmile
Bakın;insan ne yaparsa kendine yapar,siz bu adamla evliliğe devam ettiğiniz müddetçe sıkıntılarınız son bulmayacak,tedavi olsa iyileşir mi bilemem o süreçte siz ne kadar yıpranırsınız onu da Allahım bilir..:delphin:
Yani madem boşanmayacaksınız bu problemli hayata bir an önce alışın derim..:1closedeyes:

Ne kendine ne de çevresine faydası olmayan asalak ruhlu bu adamdan biran önce kurtulmaya bakmalısın belki de.

Bir de anlattığın belirtiler hamilelikte de görülebilir. Sakın ha aman dikkatli ol !!!

Ne kendine ne de çevresine faydası olmayan asalak ruhlu bu adamdan biran önce kurtulmaya bakmalısın belki de.

Bir de anlattığın belirtiler hamilelikte de görülebilir. Sakın ha aman dikkatli ol !!!

evet canim, bende aynen boyle dusundum.. bu belirtiler, yani uykunun cok ve agir olmasi falan hamilelik belirtilerine de benziyor. ama sen fazlasiyla kosturup yoruluyosun, bundan da olabilir..esin uyum sorunu yasiyor ve bunun acisini ,sanki herseyin suclusu senmisin gibi senden cikariyor..bir an evvel kendine gelmesi lazim esinin.yoksa seni hasta edecek..aslinda bir arkadas falan edinse biraz daha rahatlar..

sadece ilk sayfayi okudum ama suc tek tarafli degilki iki taraftanda var .

ikinizde acilen bir piskologa gidin gamzecigimsende birazcik kocana tatli dilli ol canim evini ve erkegini cekip cevirecek bir kadin olabilirsin biraz caba yani bilmem anlatabildimmi?

bence esin icinde zor dil yok is yok gamzeden cok esi bunalima girer bence cok zor arkadaslar yabanci bir ulkede yasamak hele hic birseyini bilmiyorsan cok zor inanin.

Pardon ama iki tarafta olan suç ne.. Hadi biz adamın suçunu gördük de lütfen siz gamzenin bu konuda ne suçu olduğunu söylermsiniz biz de anlayalım....
Tabi tabii kadının görevi zaten kocasına tatlı dil göstersin evi çekip çevirsin, ona tokat atan adama öbür yanağını da uzatsın....

ben tamamınmı okuyamadım sadece başlığı okudum ama bi insan uyukaldı diye bu kadar azar işitmez olabilir sendeki bu unutkanlık uykusuzluk öncedende varmıydı yoksa evlendikten sonramı ortaya çıktı eyer evlendikten sonra ortaya çıktıysa büyük ihtimalle mutsuz olduğun ve kafanın içinin sürekli başka şeylerle meşkul olduğundandır öncedende konu açmışsın ben bilmiyorum ama sürekli azar işittiyini söylemişsin bunlar bile yeter bi insan için çöküntüye eşin sana psikolojik baskı uyguluyo anladığım kadarıyla hem sen hemde eşin görünebilirsiniz doktora sen unutkanlığını söylersin onunda artık neyse rahatsızlığı onu söyle tabi türkiyeden alıp yurt dışına gidincede adapte olma sorunu yaşıyolar bunuda sizlerden çıkarıyolar

yok hamile degilim. tansyonumun düsmesi. gözlerimin altinin kararmasi. yorgunluk. uykusuzluk bunlarin hepsi evlendikten sonra oldu ama hamile degilim cok sükür. evet kafamda sürekli karisik seyler var cünki ise geldigimde mesela ben simdi isteyim isimi yapacagim diyemiyorum cünki birsürü aramam gereken yerler ve yapmam gereken seyler oluyor. tek kisi olarak iki insan icin düsnmeli, iki insan icin birseyler yapmali, iki insan icin konusmam gerekiyor hep. tatli dilli olayim hadide ben aksam hangi isten baslayacagimi ne yapacagimi bile sasiriyorum kaldi ki simdi ona dil dökecem. öyle kötü veya soguk konusmam zaten hep askim diye hitap ederim. aliskanlik iste.
okypete nin dedigi gibi kendimi evin hem kadini hem erkegi gibi hissediyorum.
karar aldim valla banane artik bende kendime zaman ayiracam. kendime bakicam. babam makyaja kizan bir insandir zaten dogal güzelsin der hep. ama gecen o bile dediki kizim uyumuyormusun sen gözlerinin alti cökmüs biraz makyaj yap bari dedi. ne bu halin diyo biraz kendine bak eskiden benim kizim böylemiydi diyo. canim istemiyo baba diyorum gecistiriyorum. babam ne kadar sevsede beni kactim diye kirgin. simdi ona derdimi anlatsam dinler dinler sonunda cok kizinca kendin ettin kendin buliyorsun ben sana demistim daha erken diye der. o yüzden burda size anlatiyorum cokta iyi gelyior gercekten. biraz olsun icim aciliyor. yoksa icime ata ata ayni seyleri düsüne düsüne kafayi yicek gibi oluyordum. cok tsk ederim hepinizeopuyorumnanaktan

Üzüldüm ya.. Daha 20 yaşındasınız. Hakkınızda hayırlısı.

Bence kendini suiclama eminimim gereksiz yere yapmiyorsun bunlari zamaninda birseyler yasamisindir diye dusunuyorum bende senle ayni durmdayim esimle iki yillik evliyiz ama 7 aydir birlikte yasiyoruz yani 7 aydir evli sayiliriz o trden bu ulkeye geldi ve zor zamanlar donemler gecirmeye devam ediyoruz bir uzmandan destek al bence canim kendinide fazla uzme

herkese cok tsk ederim. ben kendimi birden cok birakiyorum böyle strese girince veya üzülünce. sayenizde toparlicam kendimi yani önerilerinzi yapmaya calisacagim doktordan baslicam mesela. sonra birazda kendi isteklerimi öne cikarmaya bakicam, kendime bakicam tekrar. toparlamam gerek kendimi. valla kendime yapiyormusum ben hep. oda üzüldügünü söylüyor mesela saclarimin dökülüyor dedigimde veya yüzümün zayifladigini görünce ama ceken benim hasta falan olsam o üzülür ama olan yinede bana olur. yok yok anacim olmaz böyle. basarcam kizlar. valla ben hepinizi sevdim burda ya olumunekankayizsmile

cnm yazdıgın konuları okudum ama çok üzüldüm eşinle birlikte bir pisikologa gitseniz belliki eşininde sorunları var belki ailesine özlem çekiyor

Pardon ama iki tarafta olan suç ne.. Hadi biz adamın suçunu gördük de lütfen siz gamzenin bu konuda ne suçu olduğunu söylermsiniz biz de anlayalım....
Tabi tabii kadının görevi zaten kocasına tatlı dil göstersin evi çekip çevirsin, ona tokat atan adama öbür yanağını da uzatsın....

arkadasim ben yorumumun basinda ne yazmisim gamzenin ilk mesajini okudum ilk sayfayi konu actigi bolumu ben okuduklarima dayanarak yaptim yorumumu.
isin icinde dayak olup olmadigini bilmiyordum yani neden hemen benim yorumuma ters tepki verdiniz anlamadim mesajimi iyi okusaydiniz belki neden oyle yorum yaptigimi anlardiniz.

tatli dilden guler yuzden birsey gelmez insana ama karsindaki insana goredir bu vasiflarda karsindaki bunu hak etmiyorsa,tabiki sende ona anladigi dilden cevap vereceksin.

kadinin gorevi sadece yukarda belirttigimiz seyler degil. benim icin her kadin her alanda kusursuz olmali tabiki evine erkegine kendini adayacak ama kolesi olmayacak.

gamzenin sucunu belirtirmisin demissin. ben soyle dusundum 6 aydir kocasiyla berabermis evlilige adapte olamadigini dusunuyorum ama dedigim gibi tek tarafli degil iki tarafli,hele isin icinde siddet varsa bu evlilik cok yipranir.

umarim anlamissindir beni arkadasim
boshayallersmile

gecen hafta sonu esimle tartistik. o tartismadan beri ben birtürlü kendimi toparliyamadim. eve gidiyorum hangi isten basliyacagimi bilmiyorum. dizilerde birisi aglayinca bende agliyorum. baska zaman 10 dakika daha fazla uyumak icin calar saati ertelerdim, bir haftadir sabahlari saatin sesini bile duymuyorum. bu sabah esim ise giderken benide uyandirdi saatin sesini duymam uyuyakalirim diye. uzaniyordum yatakta icim gecmis sanirim. esim birsey unutmus evde. geri dönmüs zile basmis dakikalarca. ben bi ses duyuyordum ama komsudan geliyor diye düsündüm. esim hatta aradida ben beni uyuya kalmasin diye uyandirmak icin ariyor diye düsündüm ve mesgule attim. sonra tekrar aradi camdan baktim birsey mi diyecek diye zil sesini duydum yine baktim kapida bekler durur. tabi coook kizmis ne zamandir duydugum ses bizim zilmis. cok kizdi lanet olsun sana ne bu uyku, ölü gibi uyuyorsun dedi. tam on saattir kapida zile basiyorum nasil bi kadinsin sen ya dedi. mafoldumben gecenki tarismada beni suclu görüyor, diyor hem suclusun zaten nasil uyuyabiliyorsun anlamiyorum diyor. bütün hafta zaten kendimi hic iyi hisstmiyorum tansyonum düsüyor sürekli, dedigim gibi sebebsiz agliyorum erkenden uykum geliyor ve kendimi bitkin hissediyorum. tartismadan sonra iyidik yani bi problem yoktu ama o bana iyi davrandikca ben hep böyle sacmaliklar yapiyorum. 10 dakika fazla uyuysam ne olacakki sanki, veya bu ses nerden geliyor diye kalksam ne olacakki demi? ben artik böyle seyler olsun istemiyorum gercekten cok sikildim, biktim böyle sacmaliklardan azar isitmekten sürekli özür dilemekten, sürekli kendimi suclu hissetmekten. millet kocasini ise gülücüklerle, öpücüklerle gönderirken ben sinirlendirip gönderiyorum. kendimi nasil düzene sokabilirim? bende istemiyorum hep böyle seylerin olmasini ama oluyor iste. kendime cok kiziyorum. bunlar ufak tefek seyler ama hep ayni seyler iste. ne bilim cagirinca duymuyorum, mesela su istiyor mutfaga gidiyorum unutuyorum baska seyler yapiyorum.erkenden uykum geliyor. uyuyunca kalkamiyorum saatimde. hadi bi güzel yemek yapayimda gönlünü alayim diyorum yemegimde güzel olmuyor. bu kadarda olmazki. kendimi ona karsi cok mahcup hissediyorum. buna bi cözüm yok mu?

lütfen yardim edin. ben cok sey degil sadece evimde huzur olmasini istiyorum.

gamze

ne alaka ya??
insan suçluysa uyumamalı mı anlamadım??
bence kocan sürekli saçma sapan olayları senin suçluluğuna getirmeye çalışıyor.. zikir gibi habire suçlusun suçlusun..
sen de o yüzden hep suçluluk psikolojisindesin sanırım..
savunma mekanizman yok mu güzelim senin??
ezdirme kendini.
yani car car ötmek de iyi değil ama sakin bir şekilde gereken cevabı da verebilmeli insan

Back
X