Bıktım artık otlakçılardan!!!

la belle vie senin icin tuhaf kacmis olabilir gerci herkes icin tuhaf bir durum ama
maalesefki oyle durumlar var
cocuguma baktirmak icin gidiyorum uc kisilik kahvalti goturuyorum bir haftalik.. sonucta cocuk yesin ama cocuguma bakacak olan esimin annesi babasida yesin tabiiki ama her gun her daim gorumceler kahvaltiya gelirse kayinvalide mecburen alinanlari koyacak sofraya bu cocugun siz yemeyin diyemez..
zor bir durum bilmiyorum..
benim icin en tuhaf kacan yorum bazi kadinalrin
iki cesit kahvaltilik gotur az kaliteli ve kaliteli :) az kalitelisini onlar yesin en kalitelisini cocugun yesin..
kusura bakmayin ama cok terrbiyesizce kacar bu durum..
benim cocugum has tereyagi ve en iyi bali yiyecek kayinvalidemde ona goturdugum en ucuzunu yiyecek.. hayret birsey

canım göz yum helali hoş olsun de dikkat etme yiyip içtiklerine kendi annene bıraksaydın görümcen değil de kendi kız kardeşin evde oturup yeseydi bu kadar rahatsız olmazdın dimi? boşver çocukalrının sağlığı yerindeyse gerisi boş..

la belle vie senin icin tuhaf kacmis olabilir gerci herkes icin tuhaf bir durum ama
cocuguma baktirmak icin gidiyorum uc kisilik kahvalti goturuyorum bir haftalik.. sonucta cocuk yesin ama cocuguma bakacak olan esimin annesi babasida yesin tabiiki ama her gun her daim gorumceler kahvaltiya gelirse kayinvalide mecburen alinanlari koyacak sofraya bu cocugun siz yemeyin diyemez..
iki cesit kahvaltilik gotur az kaliteli ve kaliteli :) az kalitelisini onlar yesin en kalitelisini cocugun yesin..
benim cocugum has tereyagi ve en iyi bali yiyecek kayinvalidemde ona goturdugum en ucuzunu yiyecek.. hayret birsey

kesinlikle katılıyorum az kaliteli kaliteli mevzusunda sana bir_kadın,şark kurnazı gibi o ne öyle?

çocuğuna güzelce Bakıldıktan sonra aklın yavrunda kalmadıktan sonra yenmişi içilmişi arama Bence.. helali hoş olsun de.. Bunlara kafanı yorma

ben katılmıyorum demekki bütçeleri yetmiyor ama yınede ınsan çocugunun en ıyı şekilde beslenmesini ister sizin kalıtelı bal tereyag vs. fıyatlarından haberınz yok sanırım
ben bazen evde bıle uygun fıyatlı normal ürünler alırken çocugum için özel olarak hakıkı bal terayağı pekmez alıyorm ki o en ıyı sekılde beslensın dıye...
tabıkı çocuguna baktıgı için kaynvalıdesıne maddı destek olacak ama butçesini zorlayıpta çocuguna aldığı yıyeceklerin misafire kullanılması yanlış...
bizler yarım yağlı peynir yada sıradan bal vs yesekde oluyor ama çocuklar için aynı şey geçerli değil...

bu arada asla yenılenı içilenın hesabını yapan göz darlığı olan bır insan değilim ama imkanlar kısıtlıysa eger tabıkı sinir bozucu bır durum... söz konusu buyume çagında olan bi çocuk...hepimz çocuklarımıza herşeyın en iyisini yedırmek iyi beslmek isterz...

neden tuhaf olsunki ben anlamadım
arkadaşımız açık açık demiş
maddi imkanları kısıtlıymış
tabiki çocuğu en iyisi yeyip için ister bi anne olarak
kısıtlı imkanlarında bunu sağlayamaya çalışıyor
ve yine bu kısıtlı imkanlarınlan çocuğu için en iyisini alırken yanında birde bisürü kişi doğurmak zorunda değil
kayinvaldesi ve kayinpeder hariç tabii, onlar çocuğua gözü gibi bakıyorlar onlardan esirgemek olmaz zaten öyle bir durumda yok konu sahibi onlardan şikayetçi değil
onlar haric sürekli sürekli gelen insanlardan şikayetçi
konu sahibi neden çocuğunun rıskını millete yedirsin
okadar zengin olsa işinden ayrılır çocuğuna kendi bakar
hafta içi bile çocukları orda kalıyormuş, hangi anne bunu mecbur olmadıkça yaparki
demekki çalışmaya mecbur hem geçimini sağlamak hemde çocukları geleceği için
durum böyleyken milletin boğazını doyurmaya mecbur değil

Son düzenleme:
ve yine bu kısıtlı imkanlarınlan çocuğu için en iyisini alırken yanında birde bisürü kişi doğurmak zorunda değil
kayinvaldesi ve kayinpeder hariç tabii, onlar çocuğua gözü gibi bakıyorlar onlardan esirgemek olmaz zaten öyle bir durumda yok konu sahibi onlardan şikayetçi değil
hafta içi bile çocukları orda kalıyormuş, hangi anne bunu mecbur olmadıkça yaparki

bende size katılıyorum çok doğru yorum yapmışsınız çocuklarna aldığı şeyi başkaları yememeli kayınvalıde ve kayınpeder dışında:46:

Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar..
Yedirmekle azalmaz hiç bir şey artar.Gelen misafir 10 bereketle gelirmiş 9unu bırakır birini yermiş.
Aldıklarınız ne tutacak 20-30 lira.Atla deve değil ya.
Ben mi çok garibim bilemiyorum..
İkram ettikçe,yedirdikçe,çoğalıyor benim kumanyam bunu herkes biliyor.
Nasıl dejenere oluyor zamana yeniliyoruz bilemiyoruz.Allah sonumuzu hayr etsin..

Yedirmekle azalmaz hiç bir şey artar.Gelen misafir 10 bereketle gelirmiş 9unu bırakır birini yermiş.
Nasıl dejenere oluyor zamana yeniliyoruz bilemiyoruz.Allah sonumuzu hayr etsin..

sana katılıyrm böcükkk lakin arkadas yazmıs imkanlarım kısıtlı diye calışmak zorunda ki cocuğuna kayınvldsi bakıyor ayrıca hergün mü olur kahvaltıda birileri?

siz odanıza ufak bir buzdolabı alın çocuğunuzun yiyeceklerini oraya koyun.hani otellerde varya mini onlardan işte
kaynanan çocuğa baktığı için evede ayrıca üç beş orta halli bişeyler alırsın.tepki gösterirsede dersin anne bak sende görüyosun işte torunun yiycane millet gelip bitiriyo sen de iyi niyetinden sesini çoıkaramıyorsun falan diye.ne şiş yansın ne kabap.millet odanıza girip buzdolabını karıştırmaz heralde olmazsa kilit taktırırsın

Son düzenleme:
bu kayın validenin bi kocası yokmu? neden evişne gelen misafirin ve evde bakılan torunun yıyecek meselesine bu bişzim buda bizim torunun deyip el atmıyor ne açık gözlülük sen alma ortaya geleini ikram et ne o mahçup olma!!! olmak istemiyorsan insanları aldığına getirdiğine taşıdığına bieraz saygı gösterirsin... en iyisi açıkca söylemek buyapılanda kul hakkıdır bakın kadının rızası yok ayıp ediyorlar... ben derdim valla anne aman bak bunalr 2 gunluk 1 haftalık neyse üstüne basa basa derdim hemde... ayıp asimilasyonu onlar yapıyor en kaliteli balın 250 gr fiyatı 10 15 lira 3 gunde bitcek bu 1 haftada kaç tane yencek yes,inler demek kolay ama birazda hesap kitap hak bilmek laızm yemesinler değil ama hep bana rap bana birazda elti görümce bütçesinden girsin eve bakalım

kutluyorum arkadaşım..bn ırmakoya hak veriyorum en nihayetinde bütçe kısıtlı kaynaklarda sınırlı olunca elden birşey gelmiyor..olsa kimse esirgemez..fakar heleki karşındaki çok varlıklıyken yiyorsa bu haltı insan kendini ister istemez enayi gibi hissediyor..şansıb var kayınvaliden anlayışlıymış ona maddi manevi durumundan bahset olmadı eşinede bahset..çok yolsuz kaldıysan var görümcenle kötü ol..yanlarında laf sokuştur çünkü zıvanadan çıkıyor insan bir süre sonra..

imkanlar kısıtlı olsa da olmasa da yeme içmenin hesabı yapılmaz...
aynen katılıyorum...
bilmiyorum ayıp geliyo bana da böyle ben çocuğa alıyorum millet yiyo falan...
eğer gönül rızasıyla yedirirsen azalmaz artar...
ama kanaatkar olmamanın cezasıdır elin daralması ben böyle düşünüyorum yani.

cocuga bakmanin karsiligi olarak düsünebilirsiniz
her kaynana bakmiyor cocuga o yönden sanslisiniz
en azindan güvenli bir yerde oldugunu biliyorsunuz
kadin nasil ondan yemeyin diyebilirki yada ona verip digerine vermeyebilir

fiyatlardan haberim var ama cocuga kayinvalidem baksa onlarin yemelerinide isterim aldiklarimin.. haa bu demek degilki gorumceler enisteler cocuklari gelip tuketecek aldiklarimi buna bir cozum bulmak gerekir.. bunuda bu otoriteyide ancak kayinvalide ve kayinbaba koyabilir..
Yoksa cocuguma baktirmaya goturdugum eve yetiskinlerinde yiyebilecegi gidalari sadece cocuk yesin diyemem.. o cocuga bakan kiside yiyebilir.. ve yiyecegi olcuyu miktari kendisi belirler cok anlayisliysa cani cekmiyorsa yemez.. sonucta kadinin torunu.. tek sorun burda misafirlerin onune koyulmasi alinanlar.. bir tek buna bozuk calarim.. Bende hamileyim ve heyecanliyim eminimki cocugum olursa en iyisini yemesini isterim ama goz hakki diye bir sey var ve goz hakkindan ziyade terbiye diye bir sey var cocuguma bakacak olan yedi kat yabanci bile olsa yemesine gonlum razi olur.. ve gozum gormez durumum cok kotu olsa bilse.. ama dedim ya tum sulale o evde yasamadigi muddetce yiyemez dar butceyle aldiklarimi..

bence de günlük götürün çok saçma bişey kayınvalideniz fazla iyi niyetli olabilir...durumları köü mü neden kendi ayrıyetten almıyo acaba
Kendi de alıyor ama. Emekli insanlar, durumları çok iyi değil tabiiki. O kalabalığa bütçemi dayanır:19:

Bence aldığınız o gıdaları kimin yediğini düşünmeniz, gözlemlemeniz yanlış, hatta ayıp.
Kayınvaliden çocuğunu bakıyorsa evine maddi anlamda yardımcı olmanız gerekir zaten, ama ondan sadece benim çocuğum yesin başkası yemesin demek olmaz.
Eğer çocuğuna her şeyin en iyisini yedirmek istiyorsan, başkası onlardan yemesin diyorsan kendin bakacaksın çocuğuna.
Kayınvaliden evde ne varsa misafire ikram eder ne yapsın.
Gelen kişiler otlakçı mıdır değil midir bilemem, ama onlar da ikram edilen bir şey varsa yemiyecek değiller sonuçta.

aynısını düşündüm konuyu okurken...

Sizler beni hiç anlamamışsınız maalesef:19:

bakıcıya versen bebeğini aklın kalacak en azından iyi bakıldığını biliyosun
ayrıca bi de para vereceksin yedikleri
içtikleri helali hoş olsun demen gerek
bunu sorun etmeni yadırgadım ben
annene bıraksan aynı şeyi sorun eder miydin bence etmezdin
üstelik çocuğuna baktığı için senin maddi anlamda destek de olman gerekir
ben olsam aylık mutfak giderini karşılardım teklifsiz

arkadaşım, bütün sayfaları okuyun da öyle yorum yazın isterseniz. Söylediklerinizin hepsini yapıyorum zaten ben

siz de bütün yorumlarımı okuyup, yorum yazınız lütfen. Çok rica ediyorum

Back
X