Bıktım Artık Senden. Boşanacağım...

cocukaile

EVLİ-MUTLU-HUZURLU-AŞIK-ÇOCUKLU..
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
516
577
123
Bu gün benim için çok güzel olması gereken bir gün ama benim için öyle değil.
Bu gün kocamla evlilik yıl dönümümüz. 25 yıl olacaktı bu gün eğer boşanmasaydık.
25 kocaman yıl, 3 çocuk güzel bir evlilik.
3 ay oldu ondan ayrılalı.

Ne zormuş yalnızlık.
Ne zormuş 4 duvar arasında tek başına kalmak.
Ne zormuş geceleri korktuğunda sarılacağın bir omuz bulamamak.
Ne zormuş yanında sıcacık bir nefes bulamamak.
Ne zormuş tek başına yemek yemek, yada yiyememek.
Ne zormuş... Ne zormuş...
Saymakla bitmiyor zorlukları.

Kocamla mutluydum, kaybedince anlaşılırmış ya bazen şeylerin değeri bende şimdi anladım.

Seviyordum onu ilk aşkımdı, oda seviyordu beni bende onun ilkiydim.

Tartışmalarımız olmuyormuydu oluyordu. Ben yanlış yol izledim.

Bir istediğimi yapmasın bıktım artık senden, ne zaman bir dediğimi ikiletmedin ki dedim.

Çocuklarla alakalı bir sorun olsun sen ne biçim babasın dedim.

Annesiyle bir sorunumuz olsun, kadına bak seni yetiştirmesinden belli zaten ne olduğu dedim.

Evlilik yıl dönümümüzü unutsun, sen değer versen unutmazdın bu günü, bilmem kimin kocası böyle mi? Sana da öyle pasaklı, çirkin biri lazımdı o zaman anlardım kıymetimi dedim.

Eve misafir getirmek istese buna kardeşleride dahil burnundan getirdim, misafirlerin yanında kocama sözümün geçtiği ispatlarcasına ağzıma geleni söyledim.

Ve her kavgamızı boşanmak istiyoruma getirdim.

Hiç bir zaman kabul etmeyen adam en sonunda tamam boşanalım dedi. Beynimde aşağıya kaynar sular döküldü.
Blöfüm gerçek oldu. Zor zamanlarda ve istediğimi yaptırmak için kullandığım boşanma lafı gerçekti artık.
Bir kaç kişi aramızı yapmak için uğraştı ama kocam kabul etmedi, madem bu kadar istiyor boşanacağım dedi.
Sonuç malum boşandık. Boşanmayla şaka yapılmayacağını o zaman anladım.
Hayatımın en büyük dersini almış oldum.
Çocuklarım evli onlara diyorum ki: Evliliğinizi oyuncak yapmayın, boşanma lafını benim gibi kullanmayın.
İnşaAllah onlar bu yanlışa düşmezler. Evliliğin ciddiyetini kavrayabilirler.

HAKAİK

Not: Bu yaşanmış olaydır. Hayal ürünü değildir. Bu yazıyı kaleme alanda benim.

nevarki bu laflarada acaba hangi kadın bu lafları kullanmıyor kocasına karşı kimse melek degılki kendınızı suçlamayın bence

inş.geriye dönüş olur ileri zamanda.tekrar aynı kişiyle evliliğiniz.pişmanlığınız bir şekilde yumuşatır belki kalbini...

yazılarınızı okuyalı 1 saat kadar oluyor.Güzel düşünceler,güzel cümlelerle dolu yazılar gerçekten.yazılarınız arasında Çalışan Bir Annenin İtirafları başlıklı yazınız belkide şuan içinde bulunulan durumları düşününce bir çok bayan için etkili bir yazı.öncelikle bu yazınızda içinizde bulunduğunuz durumu anlatan gerçek bir yazı mıydı? çünkü o yazıda henüz 5 yıllık evli olan birisinin düşünceleri yazılı.bu yazınızda evliliğinin 25.yılında olacak bir bayanın düşünceleri yazılı.Cevabınıza göre birkaç sorum olacak.

Yaşanmış olaydır yazdım ama bir tanıdığımın başından geçen bir olay bu ve kendisi pişman. benimde aklıma o geldi ve bunları yazdım başkaları aynı duruma düşmesin pişmanlık yaşamasın diye.
yazılarımı beğenmeniz beni sevindirdi.

bende nişanlımdan ayrılmak üzereyim topk açmıştım belkı okumussundur aynı seyı bende cok yatım kavgalarımızda ayrılalıl ayrılalım dedım durdum sonunda gercek oldu galiba ayrıldık sayılır o istemıyor ama ben ıstıyorum bızımkının nedenı aılesı ıle aramızda denge kuramıyor aılesının yanında benı ezseler yanımda sesını cıkarmıyor bugunlerde bu dolanıyor aklımda hallolur mu dıye ama hallolmaz dıyor herkes bılemedım 25 yıllık evlı olan sızssınız ne dıyorsunuz bu konuda ?

nevarki bu laflarada acaba hangi kadın bu lafları kullanmıyor kocasına karşı kimse melek degılki kendınızı suçlamayın bence

Valla bence bu laflarda çok şey var. Her kadın da kullanmıyor bu sözleri ve kullanmamalı da. Yoksa herkesin evliliği biterdi. Adam iyi bile sabretmiş bence size. 25 yıllık evli olduğunuza göre neredeyse annem yaşındasınız. Küçük olsanız tecrübesizlikten yaptı derim ama 3 çocuk annesi kocaman kadın bu hataları yapmamalıydı. Gençliğinde yapsa şimdi yapmamalıydı.

Buraya bunları yazdıysanız eleştiriye açık olacaksınız kusura bakmayın.

Olmuş bitmiş artık, bundan sonrasına bakmak gerek. Bi kere bu ortamda büyüyen özellikle kız çocuk sizi örnek alacak. Bari ona doğru akıl verin de yuvası bozulmasın. Sizde eski eşinizle barışmakmı istersiniz yoksa yeni biriyle mi evlenmek istersiniz onu bilemem ama aynı hataları bir daha asla yapmayacağınıza kendinize söz verin ve yeni hayatınıza bu şekilde başlayın derim.

canım konu sahibinin başından geçmemiş bu olay.
üstteki mesajında yazıyor "Yaşanmış olaydır yazdım ama bir tanıdığımın başından geçen bir olay bu ve kendisi pişman. benimde aklıma o geldi ve bunları yazdım başkaları aynı duruma düşmesin pişmanlık yaşamasın diye."

mutlulukta üzüntü de paylaşılarak ortaya çıkan şeyler.her iki durumda da yalnızlık değil etkileşim vardır.sonuç tek taraflı olmaz.ama insan yaptıklarından pişman da olabilir.af dileyebilir.geri adım atabilir.bunun da değerlendirilmesi güzel bir meziyettir.

geçen günde HKAİK nickli kullanıcıdan bir alıntı yapılmıştı, içerik, çalışan anne olmaktı ve baya dertli bir mesajdı. ortda bir sorun var ki bunlar yaşanıyor. ve bu sorunlar yaşanırken bazı kararlar alınıyor, şimdi tutup keşke dediğiniz şeyler o zaman size ciddi manada batıyor. hiç bir boşanma kararı laylaylom alınmaz. hele 25 yıllık bir evlilik varsa. eminim o günlere geri dönülse şu anki düşünceleriniz havada asılı kalır. ve yine dertlerle aynı boşanma sürecine girersiniz. konu her kime aitse tabi.

sizi bilemem ve anlayamam tabii ama bence boşandıktan sonra yaşadığınız boşluk nedeniyle böyle düşünüyorsunuz. barışıp aynı şeyleri yeniden yaşasanız yine aynı kararı vereceğinizi düşünüyorum. çünkü boşandıktan sonra kadınlarda bir boşluk oluyor. nedense boşanma sebeplerini değil en mutlu günlerini hatırlıyorlar hep. bu bizim bilinçaltımız işte. hatırladığımız kadar toz pembe olsaydı herşey böyle olmazdık. ve sonuç: aynı kişiyle 2. kez deneme ve 2. kez yanılma ve daha büyük bir yıkım..
mutlu günlerinizi değil boşanma sebeplerinizi düşünün. bu kadarcık şeyle boşanma olmaz bana göre başka şeylerde vardır mutlaka. Allah gönlünüze göre versin..

kendi kazdığın kuyuya düşmüşsün evlilik blöfle yürütülebilecek bir olgu değildir hem 25 yıl boyunca adamcağız iyi sabretmiş... tek diyebileceğim şey bu :)

hayatım tmm ama yani 3 çocuğun varmış en azından onlar için ayakta kalman gerekirdi ama sen onun yerine boşanmaya karar vermişsin çocuklarının nasıl etkilendiklerini ve perişan olduğunu biliomusun senden belkide nefret ediyolardır sana bişey sorucam evliliğin içersinde şiddet görüyomuydun eğer öyle bişey yoksa hem kendine hem eski eşine hemde çocuklarına yazık olmuş senin için üzgünüm cnm

ilginççç istisnalar vardır tabiiii

ama hangi bayan kızdıgında yada tartıştıgında,canına tak ettiginde ,istemesede ,sevsede bbagırmaz ? tartışmaz bu lafları etmezki ?

10 küsür yıl bayanlarla iç içe çalıştım daha öyle bir bayan görmedımde ,tanımadımda

..bence bunlar daha hafif bıle ben daha beterlerini gördümde ,uydumda :))

birde bayanlar ayrılınca hepppppppp kendilerini sıçluyorlar nedense

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…