Bu gün benim için çok güzel olması gereken bir gün ama benim için öyle değil.
Bu gün kocamla evlilik yıl dönümümüz. 25 yıl olacaktı bu gün eğer boşanmasaydık.
25 kocaman yıl, 3 çocuk güzel bir evlilik.
3 ay oldu ondan ayrılalı.
Ne zormuş yalnızlık.
Ne zormuş 4 duvar arasında tek başına kalmak.
Ne zormuş geceleri korktuğunda sarılacağın bir omuz bulamamak.
Ne zormuş yanında sıcacık bir nefes bulamamak.
Ne zormuş tek başına yemek yemek, yada yiyememek.
Ne zormuş... Ne zormuş...
Saymakla bitmiyor zorlukları.
Kocamla mutluydum, kaybedince anlaşılırmış ya bazen şeylerin değeri bende şimdi anladım.
Seviyordum onu ilk aşkımdı, oda seviyordu beni bende onun ilkiydim.
Tartışmalarımız olmuyormuydu oluyordu. Ben yanlış yol izledim.
Bir istediğimi yapmasın bıktım artık senden, ne zaman bir dediğimi ikiletmedin ki dedim.
Çocuklarla alakalı bir sorun olsun sen ne biçim babasın dedim.
Annesiyle bir sorunumuz olsun, kadına bak seni yetiştirmesinden belli zaten ne olduğu dedim.
Evlilik yıl dönümümüzü unutsun, sen değer versen unutmazdın bu günü, bilmem kimin kocası böyle mi? Sana da öyle pasaklı, çirkin biri lazımdı o zaman anlardım kıymetimi dedim.
Eve misafir getirmek istese buna kardeşleride dahil burnundan getirdim, misafirlerin yanında kocama sözümün geçtiği ispatlarcasına ağzıma geleni söyledim.
Ve her kavgamızı boşanmak istiyoruma getirdim.
Hiç bir zaman kabul etmeyen adam en sonunda tamam boşanalım dedi. Beynimde aşağıya kaynar sular döküldü.
Blöfüm gerçek oldu. Zor zamanlarda ve istediğimi yaptırmak için kullandığım boşanma lafı gerçekti artık.
Bir kaç kişi aramızı yapmak için uğraştı ama kocam kabul etmedi, madem bu kadar istiyor boşanacağım dedi.
Sonuç malum boşandık. Boşanmayla şaka yapılmayacağını o zaman anladım.
Hayatımın en büyük dersini almış oldum.
Çocuklarım evli onlara diyorum ki: Evliliğinizi oyuncak yapmayın, boşanma lafını benim gibi kullanmayın.
İnşaAllah onlar bu yanlışa düşmezler. Evliliğin ciddiyetini kavrayabilirler.
HAKAİK
Not: Bu yaşanmış olaydır. Hayal ürünü değildir. Bu yazıyı kaleme alanda benim.
inş.geriye dönüş olur ileri zamanda.tekrar aynı kişiyle evliliğiniz.pişmanlığınız bir şekilde yumuşatır belki kalbini...
yazılarınızı okuyalı 1 saat kadar oluyor.Güzel düşünceler,güzel cümlelerle dolu yazılar gerçekten.yazılarınız arasında Çalışan Bir Annenin İtirafları başlıklı yazınız belkide şuan içinde bulunulan durumları düşününce bir çok bayan için etkili bir yazı.öncelikle bu yazınızda içinizde bulunduğunuz durumu anlatan gerçek bir yazı mıydı? çünkü o yazıda henüz 5 yıllık evli olan birisinin düşünceleri yazılı.bu yazınızda evliliğinin 25.yılında olacak bir bayanın düşünceleri yazılı.Cevabınıza göre birkaç sorum olacak.
Bu gün benim için çok güzel olması gereken bir gün ama benim için öyle değil.
Bu gün kocamla evlilik yıl dönümümüz. 25 yıl olacaktı bu gün eğer boşanmasaydık.
Ne zormuş yalnızlık.
Kocamla mutluydum, kaybedince anlaşılırmış ya bazen şeylerin değeri bende şimdi anladım.
Bir istediğimi yapmasın bıktım artık senden, ne zaman bir dediğimi ikiletmedin ki dedim.
Annesiyle bir sorunumuz olsun, kadına bak seni yetiştirmesinden belli zaten ne olduğu dedim.
Evlilik yıl dönümümüzü unutsun, sen değer versen unutmazdın bu günü, bilmem kimin kocası böyle mi? Sana da öyle pasaklı, çirkin biri lazımdı o zaman anlardım kıymetimi dedim.
Eve misafir getirmek istese buna kardeşleride dahil burnundan getirdim, misafirlerin yanında kocama sözümün geçtiği ispatlarcasına ağzıma geleni söyledim.
Hiç bir zaman kabul etmeyen adam en sonunda tamam boşanalım dedi. Beynimde aşağıya kaynar sular döküldü.
Blöfüm gerçek oldu. Zor zamanlarda ve istediğimi yaptırmak için kullandığım boşanma lafı gerçekti artık.
Bir kaç kişi aramızı yapmak için uğraştı ama kocam kabul etmedi, madem bu kadar istiyor boşanacağım dedi.
Çocuklarım evli onlara diyorum ki: Evliliğinizi oyuncak yapmayın, boşanma lafını benim gibi kullanmayın.
HAKAİK
nevarki bu laflarada acaba hangi kadın bu lafları kullanmıyor kocasına karşı kimse melek degılki kendınızı suçlamayın bence
Valla bence bu laflarda çok şey var. Her kadın da kullanmıyor bu sözleri ve kullanmamalı da. Yoksa herkesin evliliği biterdi. Adam iyi bile sabretmiş bence size. 25 yıllık evli olduğunuza göre neredeyse annem yaşındasınız. Küçük olsanız tecrübesizlikten yaptı derim ama 3 çocuk annesi kocaman kadın bu hataları yapmamalıydı. Gençliğinde yapsa şimdi yapmamalıydı.
Buraya bunları yazdıysanız eleştiriye açık olacaksınız kusura bakmayın.
Olmuş bitmiş artık, bundan sonrasına bakmak gerek. Bi kere bu ortamda büyüyen özellikle kız çocuk sizi örnek alacak. Bari ona doğru akıl verin de yuvası bozulmasın. Sizde eski eşinizle barışmakmı istersiniz yoksa yeni biriyle mi evlenmek istersiniz onu bilemem ama aynı hataları bir daha asla yapmayacağınıza kendinize söz verin ve yeni hayatınıza bu şekilde başlayın derim.
hayatım tmm ama yani 3 çocuğun varmış en azından onlar için ayakta kalman gerekirdi ama sen onun yerine boşanmaya karar vermişsin çocuklarının nasıl etkilendiklerini ve perişan olduğunu biliomusun senden belkide nefret ediyolardır sana bişey sorucam evliliğin içersinde şiddet görüyomuydun eğer öyle bişey yoksa hem kendine hem eski eşine hemde çocuklarına yazık olmuş senin için üzgünüm cnmBu gün benim için çok güzel olması gereken bir gün ama benim için öyle değil.
Ne zormuş yalnızlık.
HAKAİK
kendi kazdığın kuyuya düşmüşsün evlilik blöfle yürütülebilecek bir olgu değildir hem 25 yıl boyunca adamcağız iyi sabretmiş... tek diyebileceğim şey bu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?