bıktım artık sigara yüzünden küsmekten!

serseri_kiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2012
43
1
48
kızlar kafayı yicem bu sigarada bırakılmayacak ne var bu kadar? ben de kaç sene içtim ama bıraktım dedim ve bitti. eşim bir türlü kopamadı. 1 yılı aşkın süredir yanımda içmiyor. tamam. ama yanında ben olmayınca dışarı çıkınca benim yokluğum fırsat oluyor. anlatıyorum açıklıyorum bak canım şöyle zararlı böyle zararlı sen artık sorumluluk sahibi insansın tamam haklısın uğraşacağım diyor kaç kere denedi olmadı. en sonunda doktora götüreceğim seni dedim çünkü öyle konuşmuştuk. tamam dedi ne zaman gidelim yarın dedik.(Geçen pazar konuşuldu) pazartesi öğleden sonra gideceğiz. bekliyorum aramasını gideceğiz ama iptal edecek iş uyduracak kesin. ne zaman arayacak diye beklerken yanıltmadı. diyor ki doktora gitmesek neden dedim. kliniğe düşmeden kendim halletmek istiyorum dedi. ne alakası var kliniğe düşmekle dedim sadece yardım alacaksın neden öyle düşünüyorsun? ama sinirim bozuldu yani sen bilirsin dedim. akşam eve geldi kedi gibi sırnaşıyor gözlerimin içine bakıyor kızdığımı biliyor çünkü. bende de hata var konuşma yoluna gitmedim o an. o da konuşmadı sessiz sessiz durunca o gün artık küsmüş olduk. 1 haftadır küsüz. çok ihtiyaç olduğunda konuşuyoruz. hayat düzenimiz aynı gidiyor yemek, çay, akşamları dizi seyretme, ama konuşma yok. daha önce de söylemiştim bu sigara konusu aramızda hep sorun olacak bunu bil dedim zamanla alışır kabullenir diye düşünme bu artık sadece senlik bir şey değil ikimizi ilgilendiren bir şey dedim. çünkü onun sağlığından olmasını istemiyorum. sigaranın doğal sonucu bu. sağlığı bir gün bozulacak. haklısın diyor.bliyorum kabullenmeyeceğini diyor ama çalışıyorum gerçekten diyor, diyor ama sonuç yok. doktor işi de yattı. kendi halletsin diye bekliyorum bakalım ne olacak? daha önce de küstük sigara yüzünden doktor aşamasına ilk defa geldik ama.

sizden isteğim aranızda sigarayı bırakan hangi yöntemle bıraktı ya da eşinize sigarayı bıraktırırken nasıl başarılı oldunuz bir fikir verin en sonunda patlayacağım...

istemedikten sonra bırakılmaz demekki gercekten istemiyor bırakmayı. doktorla falan olacagına inanmıyorum keske olsa

şu an bebek düşünüyoruz mesela ben cesaret edemiyorum o sigara içerken buna. bırakmayı isteyip istemediğini bilemiyorum ama bunun sürekli sorun olacağını biliyor. yeri geliyor o kadar kızıyorum ki çocuk gibi tokatlayıp dövesim geliyor :))

Son düzenleme:
herşey beyinde bitiyor.bende eşime bıraktıramıyorum.her defasında deniyor ama işyerinde ufacık bir stres içmesine sebep oluyor daha doğrusu bahane.ee oda içinde bende dayanamıyorum tutuyorum kendimi bir iki fırt çekiyorum.

bende çareler arıyorum nasıl bıraktırabilirim acaba ?inşallah deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlar.

içereğini okumadım başlığa göre yorum yapıcam bu kadar üstüne düşersen geri teper

sana kilondan dolayı habire yeme az ye sağlığın için kötü neden yiyorsun bu kadar seni diyetisyene götürücem dersen ne kadar hoşlanırsın

neden bu kadar baskı uyguluyorsunuz bunun için küs kalmak ne demek

insanlar evinde rahat etmek isterler biraz rahat bırakırsanız daha iyi olur bence

tamam sağlık önemli bırakması ama bu şekilde olmaz

ne kadar sinir bozucu bir durum olduğunu çok iyi biliyorum! bende nişanlıyken neler yaptım, küstüm konuşmadım, aradı açmadım.. ya o ya ben dedim ayrılırım senden dedim.. sonunda baskılarımla ve kendi de istediği için zooorrla bıraktı... yani çok iyi anlıyorum durumunu, kusura bakmayın kızlar hayatımı paylaştıgım adam kendine bile bile zarar veriyorsa,"bırakmak istemiyorsa zorlamam" diyemiycem... ya gönüllü, ya zorla..

kuzenim de içiyor, eşi diyor ki ben uyardım üstüme düşeni yaptım artık karışmıyorum kuzenim de aldırmıyor. ben kuzenimin eşi gibi davranamıyorum uyardım benden çıktı değil, sigara yüzünden sağlığı bozulursa en çok benim canım yanacak bunu kaldıramam insan böyle bir şeye nasıl katlanır Allah korusun.

bunun için baskı uygulamıyorum bu uyarılarım senede 2 kez konuşulmuştur. her gün sigarayı bırak demenin yanlış olduğunun farkındayım. dediğim gibi çok nadir konuşuyorum, anlatıyorum. evde bir sorunumuz yok gayet rahatız. küs olsak bile eve koşa koşa gelir. bizimki küslük de değil darılma aslında

benim eşimde evlenme teklifi derken bırakıcam die söz vermişti 4 yıldır evliyiz hala bırakmadı bazen çok kızıyorum kayınvalidemde bana destek oluyor ama eşim bırakmıyor.evde arabada içmiyor benim yanımda çok çok nadir içiyor ama biliyorumki dışarda acısını çıkarıyor.şu anda bide bebeimiz var seni sigara içerken görmesin oda içerse tek sorumlusu sensin diyorum ma nafile. bence kendilerininde istemesi lazım yada iradeleri zayıf bırakamıyorlar.ben bi çare bulamadım inşallah bi çöüzm bulanlar buraya yazarda faydalanıırz.

siz bıraktınız diye onunda bırakmasımı gerekiyor herkesin bunyesi farklı isler neden bunun icin onuda zora sokuyorsunuz benim anladıgım ve gordugum sigara icen ve daha sonra bırakan insanlar sonrasında sanki hic agzına sigara surmemis gibi icenlere karsı daha tepkili olurlar yanlıs ben hic kullanmam ama yarın oburgun esim kullansa dahi bu kdr baskı yapmam sahsen sizinde yapmamanız gerekir o isterse bırakır zorlamayla olucak sey degil..

Son düzenleme:

kesinlikle baskı yapmıyorum yukarıda yazdım, kendisi bırakmak istediğini söylüyor. gerçeği bilemem tabi

Benim erkek arkadaşımda içiyordu. Hemen hemen 3 aydır içmiyor ve çok mutluyum.

Önceden denemişti birkaç kez bırakmayı ama başaramadı. Bende baskı kurmadım ama hasta olacaksın diye korkuyorum aşkım, biliyorsun çok zararlı bıraksan ne iyi olur gibi şeyler söyledim sürekli. Naz yaptım, ben sana kıyamıyorum sen kendine kıyıyorsun dedim. Hatta bak bırakmazsan bende başlarım, beraber hasta oluruz dedim.

Bir de sigara maddi olarak külfetti bize. 1 hafta içmedi ve sigara parasını sigara paketinde biriktirdik. Hepsi bir araya gelince bıraktı sigarayı çok şükür.

eşiniz siz tanıştığınızda sigara içiyor muydu ? eger bunu bile bile evlendiyseniz şuan onu değiştirmeye calısmanız cok saçma. bi söz vardı erkek bi kadınla hiç değişmez diye evlenirmiş kadın da erkeği inşallah değişir diye kabul edermiş. sizinki de o hesap

Ben cok sıkı bir tiryakıydım ve yıllarca içtim.Eşim içmiyordu ama anlayısla karsıladı.
Bir arkadasım az sigara içen ama her sigara içene köpüren biri;ben onun evınde
rahat sigara içemezdim,bu yüzden gitmek bile istemezdim.Evlendi eşini de engellemeye
çalıştı.Adam karda kışta balkonda içiyordu ona bıle 2 tane ıcmesıne ızın verıyordu .
Ben bunu cok sacma buluyorum.Saglık sadece sıgarayla bozulmaz,Allah korusun hıc
ıcmeyenler bıle gunumuzde kanser olabılıyor.Bır ınsan ıstemedıkten sonra baskası asla
sıgara bırakmasını saglayamaz.

Ama ben hamıle kalmaya karar verdıgım anda 171 hattı var ya onun gıbı bır de kadın
aıle saglıgı merkesınde kadınlar ıcın sıgara merkezı vardı oraya basvurdum.Yaptıgı
tek sey nıkotınımı ölçmek ve nıkotın bandı vermek oldu ,10 gun sonra cagırdı.Bant
varken ıcemıyorsunuz zaten.Benım nıkotınım 25 cıktı ve 10un üstü tiryakı demektı
dusunun.Sırf kadına rezıl olmayayım söz verdım dıye gercekten de ıcmedım 3-4 gun
cok zordu,sonra alıstım .Tabı kılo alıyorsun agzın bos kalmıyor ama gıttıgımde 10gun
sonra nıkotın sevıyem sadece 2 olmustu.Kadın benı tebrık ettı ve hıc ıcmeyenlerle
esıtlemıssın kendını dedi.Ben de banda devam ettım ve hamıle kalınca bandı da
bıraktım.171 arayabılırsın veya bant alabılırsın .Ama evde ıcmesıne karsımamalısın.
Esım bana karıssa emınım sıgarayı tercıh ederdım:))

seni o kadar iyi anliyorumki...

bizde evlenmeden once esim soz vermisti evlenince birakicam diye...azalttigi dogruydu ama birakamamisti..sonrasinda ise evlendik biraz zaman tanidim ona...sanirim bi 2 yil kadar...doktora gittik beraber, nikotun haplarindan denedi ama birakamadi tekrar icmeye basladi vs vs vs...uzun bir ugras...surekli kavgalar ediyordum onunla...her sigara ictiginde surat asiyordum..boyle yapmak istemiyordum ama kendiliginden oluyordu..herseyden once guvenimi sarsiyordu bu sekilde davranmakla, cunku bana sozunu vermisti ve yerine getirmemisti...agladim zirladim pesh etmedim... sonrasinda gene nikotin haplarina basladi ve onlarla bir baslangic yapti ve birakti cok sukur

ve digerlerinin dedigi gibi..bir cok sey gibi bu da beyinde biten bir olay ne yazikki...esin istemeden karar vermeden yapilacak birsey degil...

Esinize cocuk muamelesi yapmaya devam ettiginiz surece sizden kacacaktir. Hele ki onun sigara birakmak gibi bir niyeti yoksa... Emin olun sigara icenler de en az icmeyenler kadar sigaranin zararlararini biliyorlar. Onlar zaten yararli oldugunu sandigi icin icmiyor bunu. Sigara icen bir insana sigaranin zararlarini anlatmak ve ustune baskiyla sigara biraktirmaya calismak, benim gozumde o insani aptal yerine koymaktir. Karsinizdaki kisi kara cahil degilse tabii. Seni doktora goturcem demek, baskiyla kavgayla biraktirmak yerine ona destek olarak ikna yoluna gidebilirsiniz. Mesela sorun onun birakmak istememesi mi, yoksa isteyip de basaramamasi mi? Oncelikle bunu belirleyin. Istemiyorsa bosa ugrasmayin, artik ona sigaranin zararlarini anlatmaktan vazgecin, cok bayiyordur onu artik bu konular.
Ha yok, isteyip de birakamiyorsa, sigara biraktirma tedavilerini arastirip sakince onun yaninda destek olabilir, desteginizi hissettirebilirsiniz.
Su anda sizin yaklasiminizi sonuna kadar haksiz buldum. Karsinizdaki cocuk degil cunku, sizin gibi bir yetiskin, kendine ne yaptiginin da bilincinde. Artik gerisi ona kalmis.

Eşinizin sigara içmesini takıntı haline getirmişsiniz. Evlendikten sonra başladıysa sizi anlayabilirim ama önceden de içiyor ve bırakamıyor ya da bırakmak istemiyorsa bu takıntınız ilişkinize kötü yansır.

Daha önce sigara içip bırakmış kişilerde sigara içenlere karşı farklı bir tavır oluyor. Bunu anlayamıyorum.
Sigaranın zararlarını herkes biliyor. İçen de içmeyen de...
Kötü bir örnek olacak ama, bir tanıdığım sigara içtiğim için bana bir yaratıkmışım gibi davranıyordu. Kendisi sağlığına çok dikkat eder, asla zararlı yiyecekler yemez, kola içmez, hamur işi yemez...vs.vs. Geçen ay öğrendim ve çok üzüldüm.. adını anmak istemediğim kötü hastalıkla mücadele ediyor şimdi Allah şifasını versin.
Böyle çok örnek var....
Sağlığı en başta etkileyen faktör "STRES" ve "DÜŞÜNCE BİÇİMİ" elbette sigara masum değil ama öyle anlatıldığı gibi bütün hastalıkların baş müsebbibi de değil..

Hayret bişey insanları bir rahat bırakın ya :) herkes eminim zararlarını biliyordur bende içiyorum erkek arkadaşım içmiyor bıraktı.ve bu yüzden belki defalarca kez kavga ettik sonuç değişmedi biz yıprandık ilişkimiz yıprandı.ben hala içiyorum o içme dedikçe de daha bi içesim geliyor.herkesin aklı kendine yeter insanların üzerine gitmeyin. Sevdiklerinizde istediğiniz iradeyi bulamamak sizi üzüyor eminim ama ya onların sizden beklediği anlayış ne olacak !!!

benımde aynı problemım varrr ben ıcıyorum esım ıcmıoo.. bırak dedı bırakamadımm ne yapım.. gızlı ıcıyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…