- Konu Sahibi belginakskl
-
arkadaslar kepek ve sac dökülmesinden bıktım artık ya sacı sıfıra vurcam o olcaksaclarım cok asırı dokuluyor kepeklenme asırı su sıralar bide yara cıkmaya basladı ya 6 aydır var geciremedim acaba kapandım ondan olabilirmi dedim ama gecmek bilmiyor sizin önereceginiz biseyler varmı
CAnım saç dökülmesinın nedenini tam bilmiyorum ama bende demir ve b12 eksikliği vardı bu da saç dökülmesi yapıyordu doktorum söylemişti istersen bir kan sayımı yaptır normal değil çünkü. Kepek içinde zeytinyağlı sabun kullanabilirsin
Kapalıysan kazıt gitsin hem güçlenir hem rahat ederdin
Saçlarınızı kaç günde bir yıkıyorsunuz ? Çok sık yıkamayın.Ve aşırı sıcak su kullanmayın..
Hangi tarak çeşidini kullanıyorsunuz ? Saçlarınızı tararken dikkat edin , yatarken saçlarınızı salık bırakın.Saçınıza uygun tarak modelini seçin..
Sık şampuan değiştirir misiniz ? Sık şampuan değiştirmeyin,kepeğe karşı etkili olan şampuanları kullanmayı deneyin..
Bu rahatsızlığınızdan dolayı doktora gittiniz mi ?
Birde saçlarınız çok uzun ise, saçlarınızı kısa güzel bir model seçip kestirmeye deneyin..
Mavi clear oneririm (erkekler icin)
bahar aylarında benimde çok dökülür sonra yenileri çıkar bu dökülme döneminde kepekte olur. değişim yaşıyo vücüdumuz. birde yeni çıkan o küçük saçların sıkıntısı var. gerç çımasa daha kötü allah korusun. sürekli bir durumsa kansızlıktan da olabiliyomuş.
Canım öncelikle çok geçmiş olsun.
Kepeklenmeyi bilemiyorum ama o kafadaki yara olayı lisede benim de başıma gelmişti ve kuaförüme danıştım artık dayanamamıştım.
Saçlarını yıkadıktan sonra kurutmadan topluyosan o ıslaklığın hapsolduğu saç kökleri rahatsızlığını bu şekildeki bi tepkimeyle dışarı vuruyo. Muhakkak ki kurut demişti.
Dediğini yaptım, gerçekten de yaralardan ve dökülen kabuklarından kurtulmuştum.
Öncelikle bu şikayetiniz için bir doktora gidin kan tahlili yaptırın,b12,demir eksikligi ve tiroitlerinize baktırın ona göre önleminizi alırsınız özellikle tiroit rahatsızlıgı aşırı derecede saç döker.
Eğer hergün banyo yapıyorsanız saçlarınızı her gün yıkamayın gün aşırı yıkayın ve saçlarınız ıslak vaziyette gezmeyin saçları hergün yıkamak saç diplerine zarar verir aşırı sıcak suda saçları yıpratır.
Kapanma ile bir alakası yoktur saç dökülmesinin benim saç dökülmem açıkkende vardı hem de ciddi bir dökülme(tiroit hastasıyım) kapandıktan sonra da devem etti ama ilaçlar sayesinde azaldı artık dökülmem.
Kapalıysan kazıt gitsin hem güçlenir hem rahat ederdin
arkadaslar kepek ve sac dökülmesinden bıktım artık ya sacı sıfıra vurcam o olcaksaclarım cok asırı dokuluyor kepeklenme asırı su sıralar bide yara cıkmaya basladı ya 6 aydır var geciremedim acaba kapandım ondan olabilirmi dedim ama gecmek bilmiyor sizin önereceginiz biseyler varmı
evet demir eksikligim var zatn doktora gittigimde degisik pis kokulu sampuanlardan vermişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?