- 16 Mart 2020
- 1.235
- 2.195
- 53
- 31
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
Benimde çok ihtiyacım yoktu ama ben bulduğum her fırsatta çalıştım. Bunu kendime olan saygım için yaptım. Çalışmak için illa maddi kaygılara gerek olduğunu düşünmüyorum. Bir mühendis tezgahta açabilir. Başarmak yaptığın şeylerin bir başkası tarafından değer görmesi en büyük motivasyondur. Bu motivasyon limon satmakta olabilir yeni bir program yazmakta..Mühendis adam pazarda tezgah açma işine girmek istememiş olabilir, hele ki maddi sıkıntısı yoksa.
Öte yandan, şimdiye kadar hiç çalışmayıp para kazanmamış olması büyük kayıp. Hiç sevmem böyle erkekleri. Ben üniversiteden beri çalışıyorum. Hiç çalışmamış insan fanustaki balıktan farksızdır.
Insan kendini ve ürettiği şeyleri en iyi şekilde pazarlayabilmeli.
Çok fazla detay vermediğimden yorumunuz anlattığım şeylere istinaden doğru olabilir.
Bakın ben her yaz babasının arkadaşlarının şirketlerine gidip yaz stajı yapmasını önerdim. Çünkü okulu uzatmıştı ve kendini geliştirerek bu açığı kapatabilirdi. Her yaz dil için de bu stajlar için de uyardım. Hiç bir zaman bu konuda adım atmadı. Ki ben mezun olduğumda iş bulamadım bir süre ve bu süreçte para kazanmadan birşeyler öğrenebileceğim bir yer bulmak istedim fakat bulamadım. Ama o imkanlarının hiç birini değerlendirmedi. Her sene 2 farklı yerde tatil yapıp geri kalan kısmını bilgisayar basında oyun oynayarak geçirdi