Bıktım artık..

Bunları yapabilecek biri olduğunu düşünsem zaten bunu teklif etmezdim. Ben haklıyım demiyorum ben onun tepkisini ölçmek ve cesaretini görmek için böyle bir teklifte bulundum.
En basında da belirtti ben haklı veya haksız olduğumu öğrenmek istemiyorum. Haklıyım da demiyorum. Ama bu kadar sorumsuz bir insanla olmak çok yorucu.. Ve ben neler yapabileceğini görmek için böyle bir öneri sundum. Maalesef ki yanıldım da.
Adam sorumsuz olsa gidip makine almaz,belli ki bir isler yapmayi dusunuyor. Ben acele ettiginizi de dusunuyorum,adamin ailesi zenginmis ,sizin 5 yilda geleceginiz konuma o 1 gunde gelir zaten,su riskli donemde calisma zorunlulugu olmayan herkes evde oturuyor. Olaylari bir de bu yonuyle degerlendirmek lazim

bence haklısınız. önemli olan sizin için para değil bu çok açık, sadece birlikte yola çıkacağınız insanın zor zamanlarda özveri gösterip göstermeyeceği konusunda endişelisiniz ve gayet yerinde bir endişe bu. oturup karşısına konuşun açık açık. o yaşta bir insanın işten kaçma lüksü yoktur.

Adam sorumsuz olsa gidip makine almaz,belli ki bir isler yapmayi dusunuyor. Ben acele ettiginizi de dusunuyorum,adamin ailesi zenginmis ,sizin 5 yilda geleceginiz konuma o 1 gunde gelir zaten,su riskli donemde calisma zorunlulugu olmayan herkes evde oturuyor. Olaylari bir de bu yonuyle degerlendirmek lazim
Makineyi kendisi değil babası kendi işi için aldı.

Benimde çok ihtiyacım yoktu ama ben bulduğum her fırsatta çalıştım. Bunu kendime olan saygım için yaptım. Çalışmak için illa maddi kaygılara gerek olduğunu düşünmüyorum. Bir mühendis tezgahta açabilir. Başarmak yaptığın şeylerin bir başkası tarafından değer görmesi en büyük motivasyondur. Bu motivasyon limon satmakta olabilir yeni bir program yazmakta..
Insan kendini ve ürettiği şeyleri en iyi şekilde pazarlayabilmeli.
Çok fazla detay vermediğimden yorumunuz anlattığım şeylere istinaden doğru olabilir.
Bakın ben her yaz babasının arkadaşlarının şirketlerine gidip yaz stajı yapmasını önerdim. Çünkü okulu uzatmıştı ve kendini geliştirerek bu açığı kapatabilirdi. Her yaz dil için de bu stajlar için de uyardım. Hiç bir zaman bu konuda adım atmadı. Ki ben mezun olduğumda iş bulamadım bir süre ve bu süreçte para kazanmadan birşeyler öğrenebileceğim bir yer bulmak istedim fakat bulamadım. Ama o imkanlarının hiç birini değerlendirmedi. Her sene 2 farklı yerde tatil yapıp geri kalan kısmını bilgisayar basında oyun oynayarak geçirdi
Valla çok sıkıcısınız.
Kimse sizin gibi olmak zorunda değil.
Annesi babası sizin kadar darlamıyorken sizin ne haddinize?
Sevgililikten öte sizin tavırlarınız. Annesi misiniz, işvereni mi, akıl hocası mı?
Size ne?
Sürekli şunu yap, bunu yap demeler vs.
Siz çok azimli ya da hırslısınız diye o da öyle olmak zorunda değil.
Adam size uymuyorsa niye değiştirmek için çabalıyorsunuz ki?
Güya adama saygı duymak istiyorsunuz ama ben ona en başından beri saygı duymadığınızı düşünüyorum.
Kafanızda bir erkek kalıbı var, sevgilinizi o kalıba sokmak için uğraşıyorsunuz.
Birilerinin başında despotluk yapmak yerine kafanızdaki kalıba uygun adaylarla ilgilenmeniz daha doğru.

Valla çok sıkıcısınız.
Kimse sizin gibi olmak zorunda değil.
Annesi babası sizin kadar darlamıyorken sizin ne haddinize?
Sevgililikten öte sizin tavırlarınız. Annesi misiniz, işvereni mi, akıl hocası mı?
Size ne?
Sürekli şunu yap, bunu yap demeler vs.
Siz çok azimli ya da hırslısınız diye o da öyle olmak zorunda değil.
Adam size uymuyorsa niye değiştirmek için çabalıyorsunuz ki?
Güya adama saygı duymak istiyorsunuz ama ben ona en başından beri saygı duymadığınızı düşünüyorum.
Kafanızda bir erkek kalıbı var, sevgilinizi o kalıba sokmak için uğraşıyorsunuz.
Birilerinin başında despotluk yapmak yerine kafanızdaki kalıba uygun adaylarla ilgilenmeniz daha doğru.
Teşekkür ederim:) bu saygısız yorumunuza başka birşey demek yakışmaz.

Teşekkür ederim:) bu saygısız yorumunuza başka birşey demek yakışmaz.
Sizin yaptıklarınız da sevgilinize saygısızlık.
Onun kişiliğine, kararlarına saygınız yok.
Tam da nickiniz gibi her şeyi bildiğinizi sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz.
Bu kibir yüzünden kaybedersiniz, ne kaybedecekseniz.

Merhaba,
Yaklaşık 5 sene süren bir ilişkim var. Benim geçmişte yaptığım hatalardan dolayı (aldatma,yalan vs.değil) şuan sevgilim beni affedemediğini ve kaldıramadığını söylüyor.
Karakter olarak baskın ve sert mizaçlı bir insandım ama zamanla değişip törpüledim kendimi. Yaklaşık 5 aydır uzak mesafe ilişkisi yürütüyorduk. Yakın zamanda görüşecektik fakat bu virüs yüzünden ne zaman görüşeceğiz o bile belli değil.
Bana affedemediğini söyledi. Biraz sakin kalıp düşünmem gerekiyor dedi ve ben ayrılmayı düşündüğünü düşünüyorum.
Elbette çok seviyorum. Ve ayrılık fikri çok korkutuyor. 26 yaşındayım ama bu süreci nasıl yönetirim bilmiyorum.Sizler kendinizi ayrılığa nasıl alıştırdınız ?
Ben uzun dönemdir göremediği için sağlıklı düşünmediğini düşünüyorum. Bunu kendisi de söylüyor. Ona bizi hatırlatmak için ne yapmalıyım ?
Kusura bakmayın kafam çok yoğun olduğu için cümleleri toparlamakta zorlandım.
Siz böyle devam ederseniz sevgiliniz ayrılık kararının aslında ne kadar doğru olduğunu görecektir.
Törpülenmiş haliniz buysa size despot derken abartmamışım.

Calismaya dahi alişik olmayan birine sokakta tezgah aç denmez yani.
Sizde abartmayin, ihtiyacim yokken tutup sokakta tezgah filan açmazdim bende olsam, ister begenirsiniz ister begenmez.
İnstadan satmayi deneyebilirsiniz belki.

Sizin yaptıklarınız da sevgilinize saygısızlık.
Onun kişiliğine, kararlarına saygınız yok.
Tam da nickiniz gibi her şeyi bildiğinizi sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz.
Bu kibir yüzünden kaybedersiniz, ne kaybedecekseniz.
Hmm bir konu okuyup kişilik analizi yapmak.. Ben sizinle muhattap olamam. Ayrılırsak mutlaka haberdar ederim kutlama yaparsınız :)

Benimde çok ihtiyacım yoktu ama ben bulduğum her fırsatta çalıştım. Bunu kendime olan saygım için yaptım. Çalışmak için illa maddi kaygılara gerek olduğunu düşünmüyorum. Bir mühendis tezgahta açabilir. Başarmak yaptığın şeylerin bir başkası tarafından değer görmesi en büyük motivasyondur. Bu motivasyon limon satmakta olabilir yeni bir program yazmakta..
Insan kendini ve ürettiği şeyleri en iyi şekilde pazarlayabilmeli.
Çok fazla detay vermediğimden yorumunuz anlattığım şeylere istinaden doğru olabilir.
Bakın ben her yaz babasının arkadaşlarının şirketlerine gidip yaz stajı yapmasını önerdim. Çünkü okulu uzatmıştı ve kendini geliştirerek bu açığı kapatabilirdi. Her yaz dil için de bu stajlar için de uyardım. Hiç bir zaman bu konuda adım atmadı. Ki ben mezun olduğumda iş bulamadım bir süre ve bu süreçte para kazanmadan birşeyler öğrenebileceğim bir yer bulmak istedim fakat bulamadım. Ama o imkanlarının hiç birini değerlendirmedi. Her sene 2 farklı yerde tatil yapıp geri kalan kısmını bilgisayar basında oyun oynayarak geçirdi
Herkes söylemiş ama siz kabul etmek istemiyorsunuz çok ama çok farklı insanlarsınız. Bu sizin görüşünüz, onun görüşü hayata yaşama biçimi farklı siz karşınızdaki kişiyi bir kaba koyup öle davransın yaşasın istiyorsunuz ama herkes aynı duygu, düşünce, yaşama azmi, çalışma azmi olmuyor. Bizde eşimle ikimizde varlıklı aileden geliyoruz. Universite yaşantımızda Eşim ben bildim bileli Heryaz çalıştı. Hafta sonraları bile mutlaka babasının yanına gider yardım ederdi. Bende tam tersi o bölge, bu bölge gezip tatil yaptım. Hiç çalışmadım benim yapımda bu, düzenim bu eşim ne bir ima ne bir söz bulunmadı zaten bulunamazdıda ne demek benim bir ailem hayatım var evlenmeden müdahale edemezdi hakkı yok. Sonra ikimizde memur olduk atandık şimdi dalga geçiyor benle ama ben masa başı düzgün işte çalışabilecek insandım kendimi biliyordum niye kendimi zorlayayım. Herkesin bir sınırı limiti var sana uyar devam edersin uymazsa kendi yoluna bakarsın.

Yoruma katılıyorum! Bence de ayrı dünyaların insanlarısınız, babasının iş yeri varmış zaten 3 boyutlu makine bile almışlar daha ne tezgah açmaktan pazarda bi şey satmaktan bahsediyosunuz siz iyi misiniz yaa:)))Arkadaşım herkes maaşlı çalışan olmak zorunda değil ayrıca bence erkek arkadaşınızın işlerine çok karışmayın itici oluyorsunuz.Çocuk okulunu bitirmiş daha napsın o zenginlikte:)) Siz kendi işinize gelişiminize odaklanın tabiki ama böyle erkek arkadaşınızı yönetme içgüdünüz bana hoş gelmedi.

Burda eşim işsiz kaldi diyenede pazarda limon satsin diyenler oluyordu. 😂😂😂

Eşim yeni evliyken işsiz kalmişti hemde az bir süre degil, uzun bir issizlik ve maddi olarak bizi etkiledi ama kalkip aç acikta degilsek limon sat, simit sat yok önüne gelen herhangi bie işe gir diye baski yapmadim, yapmazdim. Aksine öyle işlere girse çok üzülürdüm eşim adina. Kucumsedigimden değil mesleginde çok emeği var, çok uykusuz kaldi birseyler başarmak için. Bu adama kalk limon sat diyemem yani.

Konudaki adam da oyle veya boyle okulunu bitirmiş, y.disinda dil egitimi almiş, ailesi varlikli ve gecindirmesi gereken bir aile sorumlulugu yoo uzerinde tabi ki rahat olacak. Konu sahibi insani boğuyor resmen, okurken beni bile boğdu.

Herkes söylemiş ama siz kabul etmek istemiyorsunuz çok ama çok farklı insanlarsınız. Bu sizin görüşünüz, onun görüşü hayata yaşama biçimi farklı siz karşınızdaki kişiyi bir kaba koyup öle davransın yaşasın istiyorsunuz ama herkes aynı duygu, düşünce, yaşama azmi, çalışma azmi olmuyor. Bizde eşimle ikimizde varlıklı aileden geliyoruz. Universite yaşantımızda Eşim ben bildim bileli Heryaz çalıştı. Hafta sonraları bile mutlaka babasının yanına gider yardım ederdi. Bende tam tersi o bölge, bu bölge gezip tatil yaptım. Hiç çalışmadım benim yapımda bu, düzenim bu eşim ne bir ima ne bir söz bulunmadı zaten bulunamazdıda ne demek benim bir ailem hayatım var evlenmeden müdahale edemezdi hakkı yok. Sonra ikimizde memur olduk atandık şimdi dalga geçiyor benle ama ben masa başı düzgün işte çalışabilecek insandım kendimi biliyordum niye kendimi zorlayayım. Herkesin bir sınırı limiti var sana uyar devam edersin uymazsa kendi yoluna bakarsın.
Ben çok farklı insanlar olduğumuzun bilincindeyim bu konuda sizlerden farklı bir tespitim yok. Ama 28 yaşına gelip 1 gün çalışmamış insan ile gelecek düşünmek beni ürkütüyor. Benim için bu konu belki mesele dahi olmazdı ama son damlası oldu düşüncelerimin.
Sınırları da limitleri de bizler kendimiz belirleriz. Hayat onun zannettiği gibi kolay değil. Annesinin babasının nüfusu onu ancak bi noktaya kadar getirebilir gerisi onun için de hayal kırıklığı olacak .

Eşim yeni evliyken işsiz kalmişti hemde az bir süre degil, uzun bir issizlik ve maddi olarak bizi etkiledi ama kalkip aç acikta degilsek limon sat, simit sat yok önüne gelen herhangi bie işe gir diye baski yapmadim, yapmazdim. Aksine öyle işlere girse çok üzülürdüm eşim adina. Kucumsedigimden değil mesleginde çok emeği var, çok uykusuz kaldi birseyler başarmak için. Bu adama kalk limon sat diyemem yani.

Konudaki adam da oyle veya boyle okulunu bitirmiş, y.disinda dil egitimi almiş, ailesi varlikli ve gecindirmesi gereken bir aile sorumlulugu yoo uzerinde tabi ki rahat olacak. Konu sahibi insani boğuyor resmen, okurken beni bile boğdu.
Benim yapım bu . Boğulacak herhangi bir durum da yok. Benim fikrime göre 28 yaşındaki bi adam annesinin babasının eline bakmaz. Boğucu olan bu mudur

adam çalışmıyor çalışmayı sevmiyor

sende bunu sorun ediyorsan ayrılacaksın kusura bakma , hayatına daha çalışkan birini al

tembel adama hiçbirşey yatıramazsın

Haklısınız ama bi süreden sonra yaşıda küçük olmayan birinin evde oturması ve hiçbir iş arayışında olmaması ona olan saygıyı yitirir , sizin eşiniz eminim ki işssiz kaldığu dönemde iş aramıştır yan gelip yatmamıştır tamam konu sahibinin sevgilisinin durumu iyi olabilir ama dediğim gibi bi süre sonra gerçekten gözüne vasıfsız olarak gelebilir sürekli evde oturan ki bu adamın iş staj olanakları da varmış

Hmm bir konu okuyup kişilik analizi yapmak.. Ben sizinle muhattap olamam. Ayrılırsak mutlaka haberdar ederim kutlama yaparsınız :)
Siz benim yorumumu saygısızlık olarak nitelendirirken dayanağınız neydi?
Yorumum değil mi?
Ben de sizin yorumlarınızdan çıkarım yaptım. Doğru veya yanlış.
Sonuçta bu forumda tanımadığınız insanlardan tavsiyeler istiyorsunuz.
Tanımak kriteriniz olsaydı buraya yazmazdınız.

Ben çok farklı insanlar olduğumuzun bilincindeyim bu konuda sizlerden farklı bir tespitim yok. Ama 28 yaşına gelip 1 gün çalışmamış insan ile gelecek düşünmek beni ürkütüyor. Benim için bu konu belki mesele dahi olmazdı ama son damlası oldu düşüncelerimin.
Sınırları da limitleri de bizler kendimiz belirleriz. Hayat onun zannettiği gibi kolay değil. Annesinin babasının nüfusu onu ancak bi noktaya kadar getirebilir gerisi onun için de hayal kırıklığı olacak .
Oda onun tecrubesi olacak. Tecrubeyide insanlar kendileri düşe kalka öğrendikleri için Siz ne söylerseniz, ne ima ederseniz, ne kadar uğraşırsanız bile faydası yok. O yüzden kendiniz ya devam yada olmuyor deyip sınır çizin. Belkide babasının nufusu işe yarayacak hop tepeden bir koltuğun başkasının hayali olan bir koltuğun sahibi olacak bilemezsiniz. Dünya düzeni çok adaletli değil. Ayrıyetten bir arkadaşım hiç çalışmıyor sadece ailesinin kira geliriyle çok lüks hayatı var çalışmayı ihtiyaç duymuyor. Onun için hayal kırıklığı mı hayır gayet mutlu. Sizin için problem olan başkası için dert, problem olmaz o yüzden herkes aynı değil.

Caliskan tuttugunu koparan becerikli bir insanla hayatinizi birlestirmek istemeniz normal. Ama yonteminiz yanlis. Yani denediniz mi adami bilmiyorum ama evet yapalim deseydi de sizi mutlu edemeyebilirdi. Ya da hadi satalim dese mi mutlu olacaktiniz?ama bundan sonraki surecte ksrsilikli birbirinizden beklentilerinizi soyleyin acik ve net. Uyuyorsa devam edin uymuyorsa ayrilin. Eli sopali 28 yasindaki adamin basinda olmaz o is

Back
X