- 2 Şubat 2025
- 43
- 87
- 3
- Konu Sahibi WitchHazel
-
Özellikle Öğretmenlik de Özel Sektör kan emicidir.iş arkadaşlarımın çoğuyla benzer hisleri paylaşıyoruz zaten.
Atanmam zor değil diyebilirim branş olarak, ama bu tempoyla sınav yıllardır gündemimde olamıyor malesefÖzellikle Öğretmenlik de Özel Sektör kan emicidir.
Branşınız ne atanması zor mu?
Peki, kendinize, ruhunuza küçük bir mola verseniz. Oturup sadece sınava odaklansaniz.Atanmam zor değil diyebilirim branş olarak, ama bu tempoyla sınav yıllardır gündemimde olamıyor malesef
inanın işten ayrılmayla ilgili şöyle 3-4 ay sadece duvar izleyip yatmayı hayal ediyorumPeki, kendinize, ruhunuza küçük bir mola verseniz. Oturup sadece sınava odaklansaniz.
İleride işler daha zorlaşmadan bunu yapmalısınız.
Mesela, Eylüle kadar dişinizi sıkın ve başlayın çalışmaya..
O zaman yaz başı ayrılın biraz dinlenin ama Eylülde başlayın. İnşallah kazanıp, göreve başladığınızda şimdiye kadar yaşadıklarım neydi diyeceksiniz.inanın işten ayrılmayla ilgili şöyle 3-4 ay sadece duvar izleyip yatmayı hayal ediyorumahahsh
Çalıştığım bir günü programımdan çıkaracağım biraz olsun kafamdaki duman söner diye umuyorumPeki, kendinize, ruhunuza küçük bir mola verseniz. Oturup sadece sınava odaklansaniz.
İleride işler daha zorlaşmadan bunu yapmalısınız.
Mesela, Eylüle kadar dişinizi sıkın ve başlayın çalışmaya..
Kendi ailemi kuralı uzun zaman oldu, başkasından destek istemek eşime de ayıp olurBabanızdan bir kaç ay için destek isteyip evde ders çalışın bence
Siz yılların tecrübeli öğr olduğunuzu yazdınız.Gençlikte bende yaptım bu dik durmamayı ünvanlı bir çalışan kadın olarak.Sonra bir gün öyle bir ters çıktım tepedekine çok şaşırdı ve o günden sonra o benden çekindi inanın.Size tavsiyem hiç çekinmeyin cevabını verin.Mobing yaptığında bende memnun değilseniz hemen çantamı alır giderim tabi tüm haklarımı alarak diyeceksiniz.Siz gençler cevap vermez ezik kalırsanız onlar sizi ezer.Bundan güç alıyorlar zaten.Çıkış yapana yapamaz.Bu patron denen adamlara dik durun lütfen.Hafta sonu okula gitmeyi kabul etmemekle başlayın.Üç kuruş maaşa köpek gibi çalıştırılmaktan, çalışanlarına sıfır minnet duyan ve istediği gibi aşağılıkça konuşan patronumdan, her ay bir bahane ile tatil günü çalıştırılmaktan BIKTIM ve çok yorgunum.
8-5 günden sekiz saat çok zor çocuklarla uğraşıyorum, öğretmenim özel sektörde. Yıllardır maaşım asgarinin azıcık üstü. Güya işverenlerim çok memnunlar, ağzımızı açıp 1000 tl üstünü bile isteyince “kapı orada memnun olmayan ayrılabilir”. Ne konuşsak “BURASI İYİCE DEVLET KURUMUNA DÖNDÜ ÖZEL SEKTÖRDEYİZ VE BEN PATRONUM” tripleri… Hiçbir hak talep edemezsin ve her ders dolu olmalısın boş geçersen(öğrenci hasta gelmemiş mesela napabilirim) tatil gününde gelip tamamlarsın… O kadar iğreniyorum ki onlardan içimden neler geçiyor yazmak bile istemiyorum.
Gerçekten gücüm kalmadı artık bazen uyanıp ağlıyorum banyo yapmaya bile gücüm yok eşim uyandırmasa uyuyup kalmışım gözümü açmamla mesaiye kalkmam lazım sanıp kalp çarpıntısı yaşadım yeni geliyorum kendime. Yılların öğretmeniyim, velilerim gün içinde beni rengarenk enerjik görüyor emeğime binlerce teşekkür ediyorlar ama bilmiyorlar uzun zamandır tebessüm ederken bile acı çekiyorum kimseye bu enerjim kalmadı. Bu kurumdan çıkıp başkasına geçsem o da aynısının laciverdi… Deneyeceğim yine de başka bir yeri.
Eşim çalışmana gerek yok diyor ama maaşı zaten kredilere ödemelere yetiyor ucu ucuna ay sonunu getirmek de yaşayabileceğim bir hayat değil. Ödememiz gereken krediler ve alabilmek için birikim yapmamız gereken araba var.
Minibüslerde de sürünmek midemi bulandırıyor, keşke her binen normal insanlar olsa. Hayatım boyunca muhatap olmamam gereken iğrenç tavırlarda kokularda insanlar… Hiç insan korumayalım şimdi lütfen ülkenin geldiği hali tacizcileri katilleri iğrenç tipteki insanları biliyorsunuz her yer ruh hastası sapık kokarca dolu.
Ailemin durumu çok iyiydi babam şöförlüğümü yapardı resmenPerişan olacaksın evlenme demişti bana. Yıllardır evliliğimde eşimde mutsuz olmadım ama hayatı maddi olarak istediğim bir seviyeye getirebilmek için bu kadar yıpranmak… Çalıştığım halde her harcamam bende panik yaratıyor halbuki rahatça harcayabilmeliyim maaşım sayesinde sıkıntıya düşmüyoruz… Offfff
Şöyle düşündüm.Mesai saatime dikkat ederim.Rapor alan biri değilim.İşimi bayağı iyi yaparım.O zaman bana ne diyebilir nasıl ezebilir.Sizde aydınlanın ve böyle düşünün lütfenSiz yılların tecrübeli öğr olduğunuzu yazdınız.Gençlikte bende yaptım bu dik durmamayı ünvanlı bir çalışan kadın olarak.Sonra bir gün öyle bir ters çıktım tepedekine çok şaşırdı ve o günden sonra o benden çekindi inanın.Size tavsiyem hiç çekinmeyin cevabını verin.Mobing yaptığında bende memnun değilseniz hemen çantamı alır giderim tabi tüm haklarımı alarak diyeceksiniz.Siz gençler cevap vermez ezik kalırsanız onlar sizi ezer.Bundan güç alıyorlar zaten.Çıkış yapana yapamaz.Bu patron denen adamlara dik durun lütfen.Hafta sonu okula gitmeyi kabul etmemekle başlayın.
Öğretmen değilim. Bu özel sektöre özellikle öğretmen haklarına el atılmalı. Sendika vs var mı acaba. Velilerin de her kayıt zamanı öğretmen maası ne kadar diye sorması lazım. Şahsen asgari deseler ben çocuğumu vermem. Hem onkadar para vericem . Hem de çocuğun öğretmeni ekonomik kaygı iş baskısı ile benim çocuğuma birşeyler vermeye çalışacak.Üç kuruş maaşa köpek gibi çalıştırılmaktan, çalışanlarına sıfır minnet duyan ve istediği gibi aşağılıkça konuşan patronumdan, her ay bir bahane ile tatil günü çalıştırılmaktan BIKTIM ve çok yorgunum.
8-5 günden sekiz saat çok zor çocuklarla uğraşıyorum, öğretmenim özel sektörde. Yıllardır maaşım asgarinin azıcık üstü. Güya işverenlerim çok memnunlar, ağzımızı açıp 1000 tl üstünü bile isteyince “kapı orada memnun olmayan ayrılabilir”. Ne konuşsak “BURASI İYİCE DEVLET KURUMUNA DÖNDÜ ÖZEL SEKTÖRDEYİZ VE BEN PATRONUM” tripleri… Hiçbir hak talep edemezsin ve her ders dolu olmalısın boş geçersen(öğrenci hasta gelmemiş mesela napabilirim) tatil gününde gelip tamamlarsın… O kadar iğreniyorum ki onlardan içimden neler geçiyor yazmak bile istemiyorum.
Gerçekten gücüm kalmadı artık bazen uyanıp ağlıyorum banyo yapmaya bile gücüm yok eşim uyandırmasa uyuyup kalmışım gözümü açmamla mesaiye kalkmam lazım sanıp kalp çarpıntısı yaşadım yeni geliyorum kendime. Yılların öğretmeniyim, velilerim gün içinde beni rengarenk enerjik görüyor emeğime binlerce teşekkür ediyorlar ama bilmiyorlar uzun zamandır tebessüm ederken bile acı çekiyorum kimseye bu enerjim kalmadı. Bu kurumdan çıkıp başkasına geçsem o da aynısının laciverdi… Deneyeceğim yine de başka bir yeri.
Eşim çalışmana gerek yok diyor ama maaşı zaten kredilere ödemelere yetiyor ucu ucuna ay sonunu getirmek de yaşayabileceğim bir hayat değil. Ödememiz gereken krediler ve alabilmek için birikim yapmamız gereken araba var.
Minibüslerde de sürünmek midemi bulandırıyor, keşke her binen normal insanlar olsa. Hayatım boyunca muhatap olmamam gereken iğrenç tavırlarda kokularda insanlar… Hiç insan korumayalım şimdi lütfen ülkenin geldiği hali tacizcileri katilleri iğrenç tipteki insanları biliyorsunuz her yer ruh hastası sapık kokarca dolu.
Ailemin durumu çok iyiydi babam şöförlüğümü yapardı resmenPerişan olacaksın evlenme demişti bana. Yıllardır evliliğimde eşimde mutsuz olmadım ama hayatı maddi olarak istediğim bir seviyeye getirebilmek için bu kadar yıpranmak… Çalıştığım halde her harcamam bende panik yaratıyor halbuki rahatça harcayabilmeliyim maaşım sayesinde sıkıntıya düşmüyoruz… Offfff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?