• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artıkk bıktım bu triplerden !!!

pamukkksekerrr

Çilemse çekerim, kaderimse gülerim
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2016
1.374
1.411
63
arkadaşlar hemen konuya geçicem. 6 aydır bebek sahibi olmaya çalışıyorduk. uzun uğraşlardan sonra bu ay gebe kaldım ve yarın randevum var. ilk randevum olacağı için önemli. bazı tahliller yapılacak. randevum saat 11 de. aynı zamanda çalıştığım yerde bir konuyla ilgili çalıştay yapılacaktı ve ben arka planda görevliydim. 1 haftadır bu şekilde olacağını biliyordum. yani yanımda bazı arkadaşlarım daha olacak gerekirse takviye olacaktık. bu akşam saat 16 da aktif olarak ön plana görevimin değiştirildiğini öğrendim. şube müdürünü aradım ve konuyu anlattım. dedim ki : yarın sayıştaydaki görevim ön plana alınmış, benim de gebelik başlangıcım var ve randevum var. 11 de randevuya gitsem sorun olur mu , ama mhtemelen tahlil de yapılacak ve öğleden sonra da onu göstermeye gitmem gerekecek. sorun olur mu ? ikinci planda olsam belki sıkıntı olmazdı dedim. bana : randevunu pzt gününe alamaz mısın dedi. planlı bir randevu bu dedim. ''yok ben anladım seni, sen gelme ben nasıl olsa başka birini bulurum dedi ... ''yani ben sorun olur mu onu öğrenmeye çalıştım'' dedim.
tmm sen yarın gelme ok ben birini bulurum dedi ama nasıl tavırlı bir şekilde söyledi bunları... tlfnu nasıl kapattığımı bilemedim. hem çok sinirli hem de çok moralim bozuk. ne yapmalıyım ben şimdi.. daha önce işyermin nasıl olduğu ile ilgili konularım var. teşekkürler şimdiden

İş konusunda birşey söyleyemeyecegim. Belki biraz alınganlık etmişsiniz karşınızdaki kişi de anlayışlı gününde degilmiş diyelim. Bebeginiz için sevindim hayırlı olsun. Sağlıcakla büyür ve dünyaya gelir inşallah.

gebeligimi 3. ay soyledim ama sagolsun sefim yimurtlamis hemen. dusuk tehlikem varken yapmadigi eziyet kalmadi bana. 8 aylik hamileyken koli koli dosya tasitmaya kalkti... daha beterleri de var merak etme.

Hayırlı olsun, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Şuan bebekle alakalı bir test yapılamaz, en fazla kan verirsiniz beta yükselme değeri için, onu da telefonla ya da maille öğrenebilirdiniz.
Kendi sağlık kontrolünüzden bahsediyorsanız, şuan onun için de çok erken.
Heyecanınıza yenik düşmüşsünüz bence, olur böyle şeyler.
Hayatınızda en büyük mucizeyle tanışacaksınız ama unutmayın, sizin hayatınızdaki en büyük mucize.
Başkasının bunu önemsememesi çok normal.
Bu süreci böyle alıngalıkla geçirmeyin, keyfinize bakın derim.

çok şükür hamile kalmışsınız ,evet sizin için çok heyecanlı bir süreç önceliğiniz şu an bu konu ama hayat devam ediyor ,
allah geçinden versin her an her şey olabilir üstelik ,siz bundan sonra sadece hamile ya da anne değilsiniz ,normal işiniz ailenizde devam edecek ,kimseden bunun için anlayış ya da sevecen tavırlar beklemeyin ,
allah korusun sanki vahim bir hastaliğiniz varmış sizden doktor randevunuzu ertelemeniz istenmiş gibi davranmayın ,
iş yeri kimsenin keyfine göre işlemiyor ,

gebeligimi 3. ay soyledim ama sagolsun sefim yimurtlamis hemen. dusuk tehlikem varken yapmadigi eziyet kalmadi bana. 8 aylik hamileyken koli koli dosya tasitmaya kalkti... daha beterleri de var merak etme.
eminim öyledir canım. ben de epey uğraştım gebe kalabilmek için. dr bana rahimin kalın demişti. aile hekimi de hemen gitsen olur, bebeğin yerleşmesi için progestan veriyolar diyince bırakmak istemedim pazartesi ye

çok şükür hamile kalmışsınız ,evet sizin için çok heyecanlı bir süreç önceliğiniz şu an bu konu ama hayat devam ediyor ,
allah geçinden versin her an her şey olabilir üstelik ,siz bundan sonra sadece hamile ya da anne değilsiniz ,normal işiniz ailenizde devam edecek ,kimseden bunun için anlayış ya da sevecen tavırlar beklemeyin ,
allah korusun sanki vahim bir hastaliğiniz varmış sizden doktor randevunuzu ertelemeniz istenmiş gibi davranmayın ,
iş yeri kimsenin keyfine göre işlemiyor ,
haklısın belki alınganlık yaptım ben de ama rahim kalınlığım ve pco olduğu için dr progestan veriyorlar dedi. endişelendim. zaten haftasonu olmasaydı arada , kesinlikle söylemeyi düşünmüyordum gebeliğimi bile. heyecanıma yenik düştüm biraz da ne yapayım. Allah ın takdiri , belki gebelik ilerlemeyecek bile , ama insan üstüne düşeni yapmak istiyor

eminim öyledir canım. ben de epey uğraştım gebe kalabilmek için. dr bana rahimin kalın demişti. aile hekimi de hemen gitsen olur, bebeğin yerleşmesi için progestan veriyolar diyince bırakmak istemedim pazartesi ye

Rahmin kalınlaşması ya adet olacaksın ya da gebesin demek ki genel de gebeliğe yoruyor doktorlar. Prpgestanı da herkese vermiyorlar, düşük tehlikesi olanlara veriyorlar diye biliyorum ben. Doktorun yapacağı kan tahlili, ultrasondan takip. O kadar. Çok önemli bir şey değil yani. Bence amiriniz de bir yanlış yok, pazartesiye ertelenebilirdi kontrol. Ben gebeliğimi öğrendikten iki hafta sonra gittim doktora ki oıhtı bozukluğu da var bende. Gitmeden aldım coraspinimi kullanmaya başladım (kullanacağım belliydi zaten)

özele gidiyorsanız cumarteside çalışıyor doktorlar bende şuan hamile olsam hafta sonu gidicem mecburen ,maalesef yedeğim yok 1 saat bile izin almam olay oluyor

özele gidiyorsanız cumarteside çalışıyor doktorlar bende şuan hamile olsam hafta sonu gidicem mecburen ,maalesef yedeğim yok 1 saat bile izin almam olay oluyor
gebeliğimi söylemek istemiyordum bile aslında ama başından beri problemim olduğu için ertelemek doğru gelmedi sanırım bana. bizim kurum biraz değişik. şöyle ki önceden başka bi arkadaş gebeymiş ve düşük tehlikesi varmış. ankaraya eğitim yazmışlar. kız da yalvay yakar ben gitmeyeyim düşük tehlikem var demiş. senin valilik olurun var imzalı gitmek zorundasın demişler ve kızın yolda kanaması olmuş düşük yapmış. bu tarz insanların olduğu bi yerde çalışıyorum malesef

Öncelikle hayırlı olsun saglikla kucağına alırsın inşallah. Benim bildiğim progestan düşük önleyici. Ve her durumda kullanılması uygun değil. Ben kullanmıştım ve yerinden kalkamamistim bütün bedeni zayıflatıyor resmen baygın yaşıyordum. Onun dışında da başka arkadaş erken doğum riskine karşı kullandı ama Dr u alttan kullanması gerektiğini söylemişti ve bu şekilde hem sadece etki etmesi gereken yere etki ediyor hemde anneye zarar vermiyormus. Bilginiz olsun istedim. Dr unuz tabi size en uygun şeklini yine söyler ama eğer kullan dersede aşağıdan kullanabilir miyim diye bir sorun derim ben. Ağız yoluyla hem az etki ediyor hemde siz mahvoluyorsunuz. Tekrar hayırlı olsun.

arkadaşlar hemen konuya geçicem. 6 aydır bebek sahibi olmaya çalışıyorduk. uzun uğraşlardan sonra bu ay gebe kaldım ve yarın randevum var. ilk randevum olacağı için önemli. bazı tahliller yapılacak. randevum saat 11 de. aynı zamanda çalıştığım yerde bir konuyla ilgili çalıştay yapılacaktı ve ben arka planda görevliydim. 1 haftadır bu şekilde olacağını biliyordum. yani yanımda bazı arkadaşlarım daha olacak gerekirse takviye olacaktık. bu akşam saat 16 da aktif olarak ön plana görevimin değiştirildiğini öğrendim. şube müdürünü aradım ve konuyu anlattım. dedim ki : yarın sayıştaydaki görevim ön plana alınmış, benim de gebelik başlangıcım var ve randevum var. 11 de randevuya gitsem sorun olur mu , ama mhtemelen tahlil de yapılacak ve öğleden sonra da onu göstermeye gitmem gerekecek. sorun olur mu ? ikinci planda olsam belki sıkıntı olmazdı dedim. bana : randevunu pzt gününe alamaz mısın dedi. planlı bir randevu bu dedim. ''yok ben anladım seni, sen gelme ben nasıl olsa başka birini bulurum dedi ... ''yani ben sorun olur mu onu öğrenmeye çalıştım'' dedim.
tmm sen yarın gelme ok ben birini bulurum dedi ama nasıl tavırlı bir şekilde söyledi bunları... tlfnu nasıl kapattığımı bilemedim. hem çok sinirli hem de çok moralim bozuk. ne yapmalıyım ben şimdi.. daha önce işyermin nasıl olduğu ile ilgili konularım var. teşekkürler şimdiden
Randevuyu erteleseniz ne olacak ki?

pamukkksekerrr pamukkksekerrr 17 yılı aşkındır çalışma hayatımda öğrendiğime dayanarak şunu diyebilirim. hiç bir şey sağlığınızdan, çocuklarınızdan ve ailenizden önemli değil. İşyeri vefa duygusu bilmeyen bir yer. ne kadar riskte olup olmadığınızı siz kendiniz belirleyemezsiniz, bunu doktorunuz söyler, erteleme yapıp yapamayacağınız da müdürünüz veya siz değil doktorunuz söyler. ve size cuma dendiyse cuma günü gidin doktorunuza, Allah korusun olumsuz bir durumda müdürünüz sorumlukluk almaz,üzülen siz olursunuz.
o yüzden lütfen "önce ben ve bebeğim, sonra diğerleri" deyin.
ve işe gittiğinizde lütfen mahcup olmayın veya böyle bir şeyi ne konuşma ne de davranışlarınızla etrafa yansıtmayın, çünkü zayıf göründüğünüz yerden vurmaya severler.....
Allah sağlıklı gebelik ve sağlıklı bebek nasip etsin. Mutlu hamile olun e mi :anneadayı:

gebeliğimi söylemek istemiyordum bile aslında ama başından beri problemim olduğu için ertelemek doğru gelmedi sanırım bana. bizim kurum biraz değişik. şöyle ki önceden başka bi arkadaş gebeymiş ve düşük tehlikesi varmış. ankaraya eğitim yazmışlar. kız da yalvay yakar ben gitmeyeyim düşük tehlikem var demiş. senin valilik olurun var imzalı gitmek zorundasın demişler ve kızın yolda kanaması olmuş düşük yapmış. bu tarz insanların olduğu bi yerde çalışıyorum malesef

İnşallah olmaz tabii ama bu tarz bir yaptırımda bulunulur, bu tarz bir tehlike geçirirseniz eğer yapacağınız ilk iş doktora gidip düşük tehlikesi vardır, yolculuk yapması uygun değildir tarzında bir yazı almak ve iş yerine teslim etmek olsun. İster vali onaylı olsun ister başkası, hiçbirinin makamı bu yazının önüne geçemez, çünkü sağlık. Kimse de bu topun ucuna geçmez zaten. İşi resmiyete dökmedikçe ne yazık ki zorlarlar, mobbing yaparlar. İnsanlar bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda olduğu için ne yazık ki... Hayırlı olsun bu arada.

Back
X